Egipat (pročitati prvi post)
-
sarajevoxxxx
#2776 Re: Egipat (pročitati prvi post)
U toku su demonstracije studenata na univerzitetima u Kairu.Na slici studentice Al-Azhara stoje pored kapije univerziteta koju su snage sigurnosti zaključale:

-
sarajevoxxxx
#2777 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Studentica Šima Mahmud El-Hudejdi koju su danas uhapsile egipatske snage sigurnosti:

-
sarajevoxxxx
#2778 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Danas su na svim univerzitetima u Egiptu organizuju demonstracije na koje je pozvala Nacionalna koalicija podrške legitimitetu...

- Challenger__
#2779 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Davno sam pisao na ovoj temi da je balvan (Mursi) potpisao tajni sporazum o prodaji 40% Sinaja, radi preseljenja Palestinaca. Sada imamo i zvaničnu potvrdu ovog tajnog aranžmana iz usta Mahmuda Abassa.
- LINK 2
- LINK 3

LINK 4
LINK 5
Zato je, između ostalog, balvan imao podršku Administracije, zato, između ostalog, Administracija slini za srušenim balvanom.
- LINK 1Arapsko Proljeće i dogovori iza scene: Mahmoud Abbas otkrio - Morsi je prihvatio Obaminu ponudu i umalo prodao pola Sinaja kako bi tamo preselili Palestince
"....nije nikakvo čudo što Obama od egipatske vojske zahtijeva da oslobodi Mohammeda Morsia, budući da je tajnim sporazumom između američke administracije i Muslimanskog bratstva (ne egipatske vlade op.a.) 40% teritorija Sinaja trebalo biti pripojeno Pojasu Gaze, a sve u okviru mirovnog sporazuma između Palestinaca i Izraela".
- LINK 2
- LINK 3

LINK 4
LINK 5
Zato je, između ostalog, balvan imao podršku Administracije, zato, između ostalog, Administracija slini za srušenim balvanom.
- Co0l
#2780 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ta smjesna optuzba bi bila neoboriv dokaz da cionisti stoje iza vojnog udara 
- Challenger__
#2781 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Dakle, tajni sporazum vlada SAD, Izraela i balvana o preseljenju ljudi iz pojasa Gaze na 40% Sinaja, koji se odvaja od države Egipat, za 8 milijardi USD. Ovaj dokument je zaplijenila vojska, prije udara, o njemu svjedoči Abbas i ako se dokaže na sudu, balvanu ide presuda za veleizdaju.
- Co0l
#2782 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Jah,eto dijelovi zemlje se tek tako prodaju i to za mizerne cifre.
De bolan Celi,ti bi barem trebo bit ozbiljan forumas.Jest da te ocito povuce pa povjerujes u svasta al zar ne vidis da su ovo bombe poput one Dodikove o naseljavanju Arapa u BiH koje sluze dnevnopolitickoj svrsi.U ovom slucaju prepucavanju izmedju Hamasa i Fataha.
De bolan Celi,ti bi barem trebo bit ozbiljan forumas.Jest da te ocito povuce pa povjerujes u svasta al zar ne vidis da su ovo bombe poput one Dodikove o naseljavanju Arapa u BiH koje sluze dnevnopolitickoj svrsi.U ovom slucaju prepucavanju izmedju Hamasa i Fataha.
- Challenger__
#2783 Re: Egipat (pročitati prvi post)
I tako, malo po malo, izlaze dokumenti koji sadrže stvarne ciljeve prozaične farse poetičnog naziva "arapsko proljeće": zapadu resursi iz Libije, Izraelu korak ka Nilu, Sirija - ustupanje Golanske visoravni...
- Challenger__
#2784 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Vidi Cool. Ja nemam vremena da sa vama, ljubiteljima balvana, sve odbolujem i shvatim sve kada je kasno. Ne. Meni je jasno šta se dešava, a vi patite za balvanima.
- Co0l
#2785 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Jest tesko nekom ko na pravdi Boga pogubi par stotina ili hiljada demonstranata da izmisli i neki dokument.Mogli su bar,radi vjerodostojnosti,da izmisle i neku cifru a ne sicu od 8 milijardi koje Sisonja na kafu dobije od šeika.
-
budza
#2786 Re: Egipat (pročitati prvi post)
egipat je u potpunoj kontroli tzv izralea (anglocionista)... kada kazem "potpunoj", mislim na obavestajno-bezbedonosno-ekonomski aspekt. sve, ali sve, u zemlji kontrolise vojska i obavestajne strukture, te ljudi koje kao biznismene odabere vojna hunta. uglavnom, privatni biznis kontrolisu "ugrozeni" kopti, tj. par njihovih familija- fam. saviris i slicne.
vojna hunta je kao sto sam u pocetku kazao, pod potpunom kontrolom cionista. milijarde dolara direktna je pomoc samog tzv izraela + milijarde koje dolaze iz amerike.
ekskluzivitet na egipatsku naftu i gas ima okupator palestine. naravno, po vrlo pristupacnim cenama. inace, sam egipat na preko 90% teritorija nema dostpnu gasifikaciju. vrlo bogata zemlja, no, bogatstvo u toj, totalitarnoj zemlji je ekskluzivitet samo za odabrano drustvo.
trenutnu politicku situaciju i same masakre nad civilima, koji su se dole desili u zadnje dve godine , direktno odobravaju anglocionisti (usa, vb, eu, nato, izrael).
scenario svana, i u egiptu, kao i u siriji (i libiji), bio je "opsti rat". da li ce egipat upasti u zamsku opsteg gradjanskog rata, tesko je predvidivo.
u suez kanalu amerikanci imaju provucene transpacifik opticke kablove, koji su dugi neverovatnih 28 hiljada km. ti kablovi zavrsavaju u japanu i vrlo su vazni, ne samo za informacijsku eru, vec i politicki-bezbedonosno. u koliko egipat upadne u sveopsti rat, amerikanci ce sigurno zauzeti grad suez i kontrolisati sam kanal.
trenutno stanje nije ni blizu reseno. ovo nije kraj... zemlja (narod) ce se u skoroj buducnosti obracunati, uz pomoc svana sa vojnom huntom, sto ce u konacnici odgovarati svima, osim civilima.
neka im je bog na pomoci!
vojna hunta je kao sto sam u pocetku kazao, pod potpunom kontrolom cionista. milijarde dolara direktna je pomoc samog tzv izraela + milijarde koje dolaze iz amerike.
ekskluzivitet na egipatsku naftu i gas ima okupator palestine. naravno, po vrlo pristupacnim cenama. inace, sam egipat na preko 90% teritorija nema dostpnu gasifikaciju. vrlo bogata zemlja, no, bogatstvo u toj, totalitarnoj zemlji je ekskluzivitet samo za odabrano drustvo.
trenutnu politicku situaciju i same masakre nad civilima, koji su se dole desili u zadnje dve godine , direktno odobravaju anglocionisti (usa, vb, eu, nato, izrael).
scenario svana, i u egiptu, kao i u siriji (i libiji), bio je "opsti rat". da li ce egipat upasti u zamsku opsteg gradjanskog rata, tesko je predvidivo.
u suez kanalu amerikanci imaju provucene transpacifik opticke kablove, koji su dugi neverovatnih 28 hiljada km. ti kablovi zavrsavaju u japanu i vrlo su vazni, ne samo za informacijsku eru, vec i politicki-bezbedonosno. u koliko egipat upadne u sveopsti rat, amerikanci ce sigurno zauzeti grad suez i kontrolisati sam kanal.
trenutno stanje nije ni blizu reseno. ovo nije kraj... zemlja (narod) ce se u skoroj buducnosti obracunati, uz pomoc svana sa vojnom huntom, sto ce u konacnici odgovarati svima, osim civilima.
neka im je bog na pomoci!
-
Avetinho
#2787 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Challenger__ wrote:Davno sam pisao na ovoj temi da je balvan (Mursi) potpisao tajni sporazum o prodaji 40% Sinaja, radi preseljenja Palestinaca. Sada imamo i zvaničnu potvrdu ovog tajnog aranžmana iz usta Mahmuda Abassa.
- LINK 1Arapsko Proljeće i dogovori iza scene: Mahmoud Abbas otkrio - Morsi je prihvatio Obaminu ponudu i umalo prodao pola Sinaja kako bi tamo preselili Palestince
"....nije nikakvo čudo što Obama od egipatske vojske zahtijeva da oslobodi Mohammeda Morsia, budući da je tajnim sporazumom između američke administracije i Muslimanskog bratstva (ne egipatske vlade op.a.) 40% teritorija Sinaja trebalo biti pripojeno Pojasu Gaze, a sve u okviru mirovnog sporazuma između Palestinaca i Izraela".
- LINK 2
- LINK 3
LINK 4
LINK 5
Nevjerovatno! Lik citira ADVANCE.HR, a onda stavi neke druge linkove. E ovakve maske koje su pale dugo nisam vidio. Joker!
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2788 Re: Egipat (pročitati prvi post)
pa to onda znači da su saudija kuvajt i emirati svojom podrškom vojnoj hunti i milijardama petrodolara poremetili plan cionista i nanijeli poraz atlantističko-cionističkim zlikovcimaCo0l wrote:Jest tesko nekom ko na pravdi Boga pogubi par stotina ili hiljada demonstranata da izmisli i neki dokument.Mogli su bar,radi vjerodostojnosti,da izmisle i neku cifru a ne sicu od 8 milijardi koje Sisonja na kafu dobije od šeika.
što opet znači da saudija i zaljevske zemlje nisu saveznici amero-cionista i da nisu njihovi poslušnici što opet znači da su zaljevski monarsi istinski borci za spas čovječanstva od cionističke opasnosti
-
Avetinho
#2789 Re: Egipat (pročitati prvi post)
To je za mozgove citaoca advanceta prevelik zalogaj.
-
sarajevoxxxx
#2790 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ubijen student na Al Azharu, desetine ranjeno...
-
sarajevoxxxx
#2791 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Obezbjeđenje univerziteta Al Azhar: Letvom po leđima studentica
https://www.youtube.com/watch?v=fUGRUy7 ... ture=share
https://www.youtube.com/watch?v=fUGRUy7 ... ture=share
- AleksoMKD
#2792 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Znaci ne kontrolisu Kopti koji su u 90% slucajeva jesu siromasni i ugrozeni vec vojna hunta medju kojima ima (malo) Kopta.budza wrote:uglavnom, privatni biznis kontrolisu "ugrozeni" kopti, tj. par njihovih familija- fam. saviris i slicne.
Oprosti ali neki ljudi su izgleda shvatili da Koptima tece med i mljeko i da su prosecni kopti bogatiji od prosecnih ne-Koptskih Egipcana sto nije tocno.
- Kikibombona
#2793 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Muslimansko bratstvo proglaseno teroristickom grupom!

-
m_l
#2794 Re: Egipat (pročitati prvi post)
A oni koji ubijaju, progone, zatvaraju su - sta?Kikibombona wrote:Muslimansko bratstvo proglaseno teroristickom grupom!
-
aldinjo
#2795 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kako je islamomrzcima drago.Kikibombona wrote:Muslimansko bratstvo proglaseno teroristickom grupom!
-
jastuk1
#2796 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ali ima i jako bogatih Kopta koji drže određene biznise. Porodica Sawiris je koptska porodica koja drži konglomerat Orascom. Ima i drugih vlasnika Kopta.AleksoMKD wrote:Znaci ne kontrolisu Kopti koji su u 90% slucajeva jesu siromasni i ugrozeni vec vojna hunta medju kojima ima (malo) Kopta.budza wrote:uglavnom, privatni biznis kontrolisu "ugrozeni" kopti, tj. par njihovih familija- fam. saviris i slicne.
Oprosti ali neki ljudi su izgleda shvatili da Koptima tece med i mljeko i da su prosecni kopti bogatiji od prosecnih ne-Koptskih Egipcana sto nije tocno.
Zbacivanje MB-a su organizovale elite jer je MB planirao uvesti veće poreze za bogate.
Kažu što su Kopti bogatiji više drže do svoje vjere i obrnuto, a kod Muslimana što su bogatiji manje drže do svoje vjere i obrnuto. Šejtan maksimalno na djelu.
- Kikibombona
#2797 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ima se dosta toga prigovoriti vojsci. Osudjujem prekomjrnu upotrebu sile i zatvaranje studenata. Ocekujem od novih vlasti i vojske da naprave civilizacijski iskorak, da malo vise cijene ljudske zivote.m_l wrote: A oni koji ubijaju, progone, zatvaraju su - sta?
Volio bih da oslobode sve clanove i pristalice MB i da zaprijete sankcijama u slucaju novog ogranizovanja ili teroristickog djelovanja.
Uklanjanje Mubaraka i MB je nesto najbolje sto se moglo desiti egipatskom narodu.
Aldinjo
Koliko znam Abdel Fatah al Sisi je musliman. Zena mu nosi nikab. Cak je od Saudije dobio milijarde.
Kako mogu biti islamomrzac ako podrzavam ovakvog covjeka?
-
sarajevoxxxx
#2798 Re: Egipat (pročitati prvi post)
- Kiki kiki.Znamo mi da se ti udobno osjećaš u ulozi finog forumaša, koji eto ni mrava ne bi zgazio, a islam, jako lijepa religija, u najmanju ruku kao i druge.A zapravo iza te tvoje jagnjeće kože krije se pravi Kiki, kojem su suze što nije prepoznat, obične krokodilske (hebe se kikiju šta ko o njemu misli)Kikibombona wrote:
Koliko znam Abdel Fatah al Sisi je musliman. Zena mu nosi nikab. Cak je od Saudije dobio milijarde.![]()
Kako mogu biti islamomrzac ako podrzavam ovakvog covjeka?
- Mislim to tvoje, otkud ja islamomrzac, poput onoga da vuk kaže ''jao, pa zar jagnjeća koža u koju sam umotan dovoljno ne govori o meni''.
- Al Sisi jeste musliman, ali je istovremeno i ubica. Tebi kao deklariranom ateisti ne bi trebalo biti problem da uočiš razliku od ubice i običnog čovjeka (mislim, otkud to da te buni što je neko vjernik, a još da bude ubica). Cijeli svijet se uvjerio da se radi prije svega o jednoj budali, umišljenom idiotu, zapravo čovjeku za kojeg je teško nači i odgovarajuću uvredu, jer obim zla kojeg je pokazao, zasigurno bi mu mogao pozavidjeti i Ratko Mladić i Radovan Karadžić.Prizori da civili padaju pokošeni na ulici, zaista nismo imali priliku vidjeti ovdje u Bosni.Jesmo, ali da u jednom danu na ulici, gdje nije bilo nikakvog rata, nikakve druge strane (Mladić se vadi na to da su ljudi ubijali Srbe u Srebrenici, rat je , ovo ono) vojske, naoružanih boraca, a on je to sve smlavio.
-
sarajevoxxxx
#2799 Re: Egipat (pročitati prvi post)
- Da, najbolje za one koji uživaju u zatucanosti egipatskog naroda, i koji im iz sveg srca žele mladog, potentnog diktatora, koji ih može držati u mraku diktature bar još par decenija.Kikibombona wrote:
Uklanjanje Mubaraka i MB je nesto najbolje sto se moglo desiti egipatskom narodu.
- Kikibombona
#2800 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Saxxx
Tacno je da osjecam odbojnost prema svim religijama, ali odbojnost nije mrznja. I ti mozda osjecas odbojnost prema nekoj drugoj ideologiji, recimo komunizmu. Mozda osjecas odbojnost prema ljudima koji piju, koji idu od suknjice do suknjice, koji rade neke druge stvari koje su nezamislive za tvoj nacin zivota. Sve su to prirodne reakcije. Mrznja je zlo. Ja zapravno nikog i nista ne mrzim, pa ni ideologije i ljude koji su u proslosti ubili clanove moje porodice.
Dakle, prema Sisiju koji je vjernik za sebe ne osjecam nikakvu odbojnost. Prema ovim koji agresivno namecu svakako da.
Sto se tice nasilnih protesta... Nista nije crno-bijelo. Medju demonstrantima je bilo naoruzanih vjerskih fanatika koji su jednako krivi za stradanje nevinih civila kao i vojska.
Vojska je reagovala pretjerano radi desavanja u Libiji i Siriji. Zeljeli su pod svaku cijenu zaustaviti proteste koji su kao krajnji cilj imali sukob.
Tacno je da osjecam odbojnost prema svim religijama, ali odbojnost nije mrznja. I ti mozda osjecas odbojnost prema nekoj drugoj ideologiji, recimo komunizmu. Mozda osjecas odbojnost prema ljudima koji piju, koji idu od suknjice do suknjice, koji rade neke druge stvari koje su nezamislive za tvoj nacin zivota. Sve su to prirodne reakcije. Mrznja je zlo. Ja zapravno nikog i nista ne mrzim, pa ni ideologije i ljude koji su u proslosti ubili clanove moje porodice.
Dakle, prema Sisiju koji je vjernik za sebe ne osjecam nikakvu odbojnost. Prema ovim koji agresivno namecu svakako da.
Sto se tice nasilnih protesta... Nista nije crno-bijelo. Medju demonstrantima je bilo naoruzanih vjerskih fanatika koji su jednako krivi za stradanje nevinih civila kao i vojska.
Vojska je reagovala pretjerano radi desavanja u Libiji i Siriji. Zeljeli su pod svaku cijenu zaustaviti proteste koji su kao krajnji cilj imali sukob.