nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2776 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

prodjem ja tu po 5 puta dnevno najmanje,rijetkost je da neki od parkiranih debila ispred zgrade ne izlijece u rikverc...a vozila nailaze...
i tu gdje je taj razbijen ,obavezno bude u desnoj traci neki debil parkiran sto je skoknuo u apAteku po aspirin...
Ned071

#2777 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Ned071 »

nazalost, tacno...
hizo ramidovic

#2778 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by hizo ramidovic »

neznam kakasuvam to pravila dzestevi polagali vozacki padase mora stanut nacrveno pasvadze usvjetu ina zapadu ljudi prodzu ako nema sobracaja akoima ondak stanu dase razidzu auta patek ondak mogu proc
drndalo

#2779 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drndalo »

Hajd' da i pofalim policiju... Ili barem jedna patrolna kola...

Oko 17.15 na tranzitu, semafor odmah iznad Suda BiH, ja u koloni iz grada guslam prema Svrakinom, kolona u kontru isto... Iza mene 2 auta vozi policijski Golf 6 jos od Hrasnog, sve uredno u koloni... Primicem se semaforu iz pravca Aneksa, i vidim da ce me uhvatiti crveno, i lagano vec spremam kocenje... Dakle 5-6 sek. max. prije paljenja zutog-crvenog za glavni pravac, na tom semaforu, s kontra strane od Suda, od one neke moderne poslovne zgrade, kroz puno (svoje) crveno (jer je nama jos bilo zeleno) iz bocne ulice na glavnu, u pravcu grada izlijece neko veliko crno *ovno, ne uhvatih tacno jel Tuareg ili Kayen, ali jedan od ta 2... Prolazi pored mene sa jedno 50-ak, sto je dosta jer se ukljucio 20 metara ranije, ali ga SACEKA upaljena rotacija ovog Golfa iza mene, zaustavi ga, skrenu na trotoar odmah tu, a Golf se okrenu prema gradu sa upaljenim rotacijama, i stade iza njega, pretpostavljam da se "pisu"... Meni se upali zeleno, pa nisam bio u prilici da im zapljescem, jer sam isao na kontra stranu, ali evo ovako barem mogu... :hajmooo:
NediM17

#2781 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Da nam ovo nije Ado crtica sampion. :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2782 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by un1ted »

Ne kontam sta je pogresno u kretanju tog crnog auta? Jedino ne znam da li ide po ograničenju, ostalo je sve ok.
shandrprcSA

#2783 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by shandrprcSA »

a da ponovo pogledas?

Image

oznake na kolovozu a vozilo gdje je strelica je izgurao jer da covjek nije zakocio majmun bi ga udario...
amar1994

#2784 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

a pa to redovno rade,a kad je guzva onda znaju do one praone doci pa se uvaljivat,al naravno bez zmigavca :-)
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#2785 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Danas na putu za Bjelasnicu, crni Golf 7, guzelja uz brdo i samo cekaju prekrsaj, gore tacno na ulaz prema hotelima stavili radar i zaustavljaju.
Uglavnom pripazite malo , znaci golf 7 crni bluemotion oznaka, nema vise nikakvih naznaka da je policija, uglavnom su oni. Vjerovatno vikendom su po toj ruti. :)
Nabucco

#2787 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

Svi poginuli su iz Toyote. Vozac BMW i njegova trebica sa laksim tjelesnim povredama...
citroen xm

#2788 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Strahota. :( Ovo bi mogla biti greška vozača ovoga starijeg auta s obzirom da je udareno sa strane, možda je čovjek izletio.
mayab

#2789 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mayab »

Leon16v wrote:Danas na putu za Bjelasnicu, crni Golf 7, guzelja uz brdo i samo cekaju prekrsaj, gore tacno na ulaz prema hotelima stavili radar i zaustavljaju.
Uglavnom pripazite malo , znaci golf 7 crni bluemotion oznaka, nema vise nikakvih naznaka da je policija, uglavnom su oni. Vjerovatno vikendom su po toj ruti. :)
Ha ha ha, čuj, valja tražiti posla, kad već ljudi neće sami da prave prekršaje :izet:
Stvarno dno dna...
relax11

#2790 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

Sta li je sa onim momcima u Hotonju kod AME pumpe ima ih jedno 5-6 oko Megana bila je i policija, ali kad sam se vracao momci opet stoje ali policije nema

I usput momku u Passat 6 zelim puno pameti jer negdje leti preko Kobilje glave pretice na nemogucem
thekupus

#2791 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by thekupus »

mayab wrote:
Leon16v wrote:Danas na putu za Bjelasnicu, crni Golf 7, guzelja uz brdo i samo cekaju prekrsaj, gore tacno na ulaz prema hotelima stavili radar i zaustavljaju.
Ha ha ha, čuj, valja tražiti posla, kad već ljudi neće sami da prave prekršaje :izet:
Stvarno dno dna...
kakvi kreteni voze prema gore, i sta sve rade, odobravam policiji sve!
Pa ces se iduci put zamisliti hoces li preticati nekog jer nema policije okolo
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2792 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

thekupus wrote: kakvi kreteni voze prema gore, i sta sve rade, odobravam policiji sve!
+1

a ima ih sto voze ludjacki i prema dole....nedavno se ja vracam i vozim oko 70 km/h nizbrdo, negdje na pola puta me pretice neki poluraspadnuti dostavni sprinter :shock: ,da je trebao zakociti kojim slucajem ,ni ne pomisljam sta bi se desilo....
MOSALJOZE

#2793 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

Jednom na Igmanu,taman na onom mjestu gdje mozes skrenuti za Hrasnicu,covjek sa Audijem A3,krenu mene preticati,a to je prakticno 20 metara od krivine,a iz suprotnog pravca ide golf 3.Ja ne znam kako,ali nas trojica smo stali u dvije trake.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#2794 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

bitanga_sa_otesa wrote:
thekupus wrote: kakvi kreteni voze prema gore, i sta sve rade, odobravam policiji sve!
+1

a ima ih sto voze ludjacki i prema dole....nedavno se ja vracam i vozim oko 70 km/h nizbrdo, negdje na pola puta me pretice neki poluraspadnuti dostavni sprinter :shock: ,da je trebao zakociti kojim slucajem ,ni ne pomisljam sta bi se desilo....
Maloprije isti taj crni golf 7 kod RTV Doma, BMW se jedan zaletio i fino se uvalise ispred njeg i samo rotacije i skrenuse ga na autobusku stanicu, izgleda aktivno rade :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2795 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

MOSALJOZE wrote:Jednom na Igmanu,taman na onom mjestu gdje mozes skrenuti za Hrasnicu,covjek sa Audijem A3,krenu mene preticati,a to je prakticno 20 metara od krivine,a iz suprotnog pravca ide golf 3.Ja ne znam kako,ali nas trojica smo stali u dvije trake.
Imao sam takvu situaciju, krivina na izlazu iz Vogosce (novogradnja - plave zgrade, tip se niotkud stvorio i uspio provuci. S jedne strane neki BMW, ja, s druge se ne sjecam koje je auto bilo. Srecom, ostali smo sporije vozili, a ovaj je ko vjetar proletio, Audi bio cini mi se.
johntra

#2796 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by johntra »

Neki dan vraćam se iz Viteza i sad na autoputu uključuje se crvena dvičina iz Ilijaša...benzinjara, vidim da ne čadi...situacija je sljedeća da sam ja i još jedno auto u lijevoj traci, jer to uvijek radim, da se ovi koji se uključuju mogu lakše uključiti sa petlje, pa se onda vratim desno...elem, nas dvojica u lijevoj idemo brže, ispred te dvičine auto koje se isto uključilo, ali ide sporije...i sad ovaj papak ne zna šta će, jer ne može u lijevu traku, te poče prestizati preko trake za zaustavljanje...uze on to auto i nagari ga pravo, do jedno 160...

meni đavo ne da mira, jelte, i ja za njim u guzove...idemo tako, prođemo radar i prilazimo jedno kilometar na naplatne i dere ga on, a ja sve za njim...kad ono auto u desnoj traci, a ja se odmah prebacim u lijevu i prestignem levata sa dvičinom, a on opet kroz zaustavnu prestiže ovog sporijeg...prilazimo pravo blizu naplatnoj, ja ne popuštam prebacim se u desnu i kao on krenuo i mene prestizati preko zaustavne...naravno, ja mu ne dam i onda jadan, jer su naplatne blizu, pa se prepao da nema murije, naglo na kočnicu i da se vrati u lijevo u desnu traku...lafo on nešto tersa, bla, bla...
i tako tersajući, naravno ne staje, nego ode u traku za elektronsko plaćanje i razguli...ima čovjek tag sa dvičinom jarane... :D
jrambo

#2797 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jrambo »

http://m.klix.ba/vijesti/crna-hronika/s ... /151114109
Idiot

Na ovoj cesti MORA postojati neka vrsta kontrole brzine bilo kamera bilo redovne patrole, prečesto na cesti ovakvi i slični " likovi " isprobavaju auta, divljaju, zalete se od kružnog pa da stignu na semafor isl.
Optimist

#2798 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

Ako dobro vidim Pezo Cabriolet, da nije respo? :D
supercali

#2799 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Optimist wrote:Ako dobro vidim Pezo Cabriolet, da nije respo? :D
206 davno kod mene bio ipak sam porastao na 307cc :)
nightvision

#2800 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

"Tri osobe su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 23:30 sati na magistralnom putu M-13, u naselju Drenik kod Srebrenika. U nesreći su učestvovali autobus ‘isuzu’ i automobil ‘golf II’. Teške tjelesne povrede zadobili su vozač ‘golfa’ i njegova dvojica saputnika..."

Image
Post Reply