TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#2776 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

shalla wrote: A nemojte me zjb, odlučujem 3 dana, ne 3 mjeseca ko neki na ovi temi (vidio sam to čitajući temu hahaha)...
Ma salam se s tobom a takav ti je i nick :mrgreen:

Da skratim cestitke na TV-u, nek sluzi i da radi ko urica :thumbup:
shalla

#2777 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

MTV wrote:
shalla wrote: A nemojte me zjb, odlučujem 3 dana, ne 3 mjeseca ko neki na ovi temi (vidio sam to čitajući temu hahaha)...

Ma sve ok, ja sam uvijek za Shallu :D
Evo bio je i Telemach, ubacili CAM, odnijeli receiver i daljinski, jedan daljinski manje hehehe
semirsar

#2778 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

shalla wrote:
MTV wrote:

Evo bio je i Telemach, ubacili CAM, odnijeli receiver i daljinski, jedan daljinski manje hehehe
Cestitke i od mene da te sluzi taman koliko treba a poslije kad se jopet ponovis i drugog vlasnika :thumbup: :mrgreen:

P.S. Deder nam kad uFatis vremena i volje opisi kako se slusaju CAM modul i tv
gidra

#2779 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by gidra »

Koja je najbolja android aplikacija za upravljanje Samsungovog smart tv-a?
shalla

#2780 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Imaju li negdje idealne postavke za sliku, da ne štimam sam :mrgreen:
Semirsar, hoću, obećavam, čim se malo više posvetim, večeras igram lopte tako da tek sutra navečer mogu svojski prionuti :mrgreen:
kakaljin

#2781 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kakaljin »

semirsar wrote:
shalla wrote:
MTV wrote: Ma salam se s tobom a takav ti je i nick :mrgreen:

Cestitke i od mene da te sluzi taman koliko treba a poslije kad se jopet ponovis i drugog vlasnika :thumbup: :mrgreen:

P.S. Deder nam kad uFatis vremena i volje opisi kako se slusaju CAM modul i tv
Kod mene je 50w755 sa telemach modulom i perfektno radi, kao i sa resiverom od moja tv spojenim hdmi kablom. slike su odlicne ali sve zavisi koji je kanal sto je razumljivo
supercali

#2782 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

shalla wrote:
MTV wrote:

Ustvari moj je 49x8505b
MTV

#2783 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

gidra wrote:Koja je najbolja android aplikacija za upravljanje Samsungovog smart tv-a?
Samsung Smart View
semirsar

#2784 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

kakaljin wrote: Kod mene je 50w755 sa telemach modulom i perfektno radi, kao i sa resiverom od moja tv spojenim hdmi kablom. slike su odlicne ali sve zavisi koji je kanal sto je razumljivo
:thumbup: kolega mi se zali da mu nes' modul ne fercera, u njega je sony 49XD7005, posto je konstitucijom sirova sirovina, garant je on nes sjbo gurajuci modul.
MTV

#2785 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

semirsar wrote: :thumbup: kolega mi se zali da mu nes' modul ne fercera, u njega je sony 49XD7005, posto je konstitucijom sirova sirovina, garant je on nes sjbo gurajuci modul.
Koji milozvucni opis kolege :mrgreen:
Nek izvadi Cam modul zajedno sa karticom, pa onda nek karticu izvadi iz modula, prebrise cip na katici nekom krpicom za ocale i sve fino njezno vrati nazat trebalo bi raditi. Ako je kartica od bivseg HS-a ona nije kompatibilna sa Telemach kodom.

Ako je pak modul gurao naopacke (mislim onaj dio sto ulazi u TV prednju zamijenio za zadnju stranu) postoji mogucnost da je sj... jel te fizicki ostetio utor u TV-u.
MTV

#2786 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

shalla wrote:Imaju li negdje idealne postavke za sliku, da ne štimam sam :mrgreen:
Pozoves mene na kafu, kavu, kahvu svejedno :mrgreen:

Kad ukucam tvoj TV na rtingsu otvarami sasvim druge televizore. Stranica objavljuje americke modele a kod nas su europski.
Po drzacu se vidi da nije isti TV...

http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850d/settings

Sjednes i za 10tak minuta sam nastimas ostrinu,kontrast,boje, crna i sta jos ima i to ti je to...

Mozda sta sutra nadjem pa nalijepim ovdje
shalla

#2787 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Naštimao Kodi, gledam Juku. Jebo mater zašto neko ko ima Kodi ima potrebu da izlazi vani :lol: :lol:
avaks

#2788 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by avaks »

SAmo otvoriš prozor kada je napolju ljepše vrijeme hahah :thumbup:
mufa1

#2789 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mufa1 »

Haj kad se smirio shalla, da počnem i ja tusit malo :D Iako sam se bio odlučio za LG, sad mi vi pomrsiste račune sa ovim sony android televizorima.. Sad sam iso gledat ovaj model ,sony KD55XD8577SAEP i bogami bas sam prijatno iznenađenjen sa svime, osim sa daljinskim (ono kolko sam mogao vidjet u radnji, bez nekog detaljnog čačkanja).. Ima li sta bolje, sa androidom tako negdje do 1200eura. 55inca obavezno, 4k, bez 3d gluposti...
shalla

#2790 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

mufa1 wrote:Haj kad se smirio shalla, da počnem i ja tusit malo :D Iako sam se bio odlučio za LG, sad mi vi pomrsiste račune sa ovim sony android televizorima.. Sad sam iso gledat ovaj model ,sony KD55XD8577SAEP i bogami bas sam prijatno iznenađenjen sa svime, osim sa daljinskim (ono kolko sam mogao vidjet u radnji, bez nekog detaljnog čačkanja).. Ima li sta bolje, sa androidom tako negdje do 1200eura. 55inca obavezno, 4k, bez 3d gluposti...
Daj ba jarane smori nas ti više sa svojim upitima hahahahahahaha :lol:
Nego, je li neko pokušavao povezati Sony sa bluetooth zvučnikom (također Sony), pritisnem na zvučniku "pairing" ali ga TV ne vidi...
shalla

#2791 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Jao ovaj Kodi se trebao zvati "razarač brakova" ili "ubica slobodnog vremena"...
Sinoć iz zajebancije upalio House of Cards (čujem svi govore kako je moćna), od sinoć sam već pregledao 4 epizode : :mrgreen:
Pored ovoga mi i ne treba kablovska :lol:
Dupli_skalp

#2792 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

shalla wrote:Jao ovaj Kodi se trebao zvati "razarač brakova" ili "ubica slobodnog vremena"...
Sinoć iz zajebancije upalio House of Cards (čujem svi govore kako je moćna), od sinoć sam već pregledao 4 epizode : :mrgreen:
e jbg, još ćeš i mene "naćerati" da uzmem philips android :mrgreen: :-)
shalla

#2793 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

eyesburn wrote:
shalla wrote:Jao ovaj Kodi se trebao zvati "razarač brakova" ili "ubica slobodnog vremena"...
Vjeruj mi, ja sam prvi govorio da mi nije bitan Android jer sam Kodi jednom instalirao na mobitel ali mi bilo zbunjujuće i izbrisao sam ga ali sam jučer setovao Kodi i skontao da je baza filmova, serija kao i live TV-a beskonačna, al doslovce...
Mislim pazi, ti to uvijek možeš imati sa Android box-om koji se koliko znam kreće oko 60-ak EUR tako da nemoj da ti Kodi bude prevaga.

Btw ostao sam dužan SemirSaru, ono koliko sam stigao upratiti mimo Kodija :lol: CAM radi perfektno i dosta su veće mogućnosti nego sa receiverom, pritiskom na „action menu“ ili kako se već zove dobijaš bruku opcija a da ti ne pričam o GUIDE koji je fenomenalan. Također, sinoć sam skontao kako da naštimam favorite kanale (mogu se kreirati 4 favorite liste), kako da ih sortiram unutar same liste i kako da te favorite liste, pritiskom na „Discover“ imam odmah na ponudi. Dakle u Discover meniju možeš naštimati šta da ti prikazuje a šta ne (tu mi je prvo nudio Netflix) tako da sam ja recimo izbacio Netflix i još nekoliko tih "predefined" listi a ostavio da mi prikazuje samo favorite liste, Youtube i Apps, tako da mi je sve ono što bih gledao, da kažem tako, na jedan klik i sve sortirano po mojoj želji...
Mr.Who

#2794 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Mr.Who »

shalla wrote:
eyesburn wrote:
Vjeruj mi, ja sam prvi govorio da mi nije bitan Android jer sam Kodi jednom instalirao na mobitel ali mi bilo zbunjujuće i izbrisao sam ga ali sam jučer setovao Kodi i skontao da je baza filmova, serija kao i live TV-a beskonačna, al doslovce...
Mislim pazi, ti to uvijek možeš imati sa Android box-om koji se koliko znam kreće oko 60-ak EUR tako da nemoj da ti Kodi bude prevaga.

Btw ostao sam dužan SemirSaru, ono koliko sam stigao upratiti mimo Kodija :lol: CAM radi perfektno i dosta su veće mogućnosti nego sa receiverom, pritiskom na „action menu“ ili kako se već zove dobijaš bruku opcija a da ti ne pričam o GUIDE koji je fenomenalan. Također, sinoć sam skontao kako da naštimam favorite kanale (mogu se kreirati 4 favorite liste), kako da ih sortiram unutar same liste i kako da te favorite liste, pritiskom na „Discover“ imam odmah na ponudi. Dakle u Discover meniju možeš naštimati šta da ti prikazuje a šta ne (tu mi je prvo nudio Netflix) tako da sam ja recimo izbacio Netflix i još nekoliko tih "predefined" listi a ostavio da mi prikazuje samo favorite liste, Youtube i Apps, tako da mi je sve ono što bih gledao, da kažem tako, na jedan klik i sve sortirano po mojoj želji...
Daj nam malo utiske o slici ???
shalla

#2795 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Ma iskreno ne znam koliko sam mjerodavan obzirom da sam zadnjih 8 godina gledao u neki Panasonic iz 2008. godine (ali koji je fakat imao dobru sliku, tad sam isto pratio neke recenzije i bio je tad među boljim televizorima) :mrgreen:
Slika je na HD kanalima ludilo, čisto ludilo. SD kanali su također odlični onoliko koliko mogu biti, Kodi ovisi šta nađeš al ja sam sinoć gledao Monaco na nekom FS1, perfekcija od slike. Crna boja je CRNA, ono, na granici da pomisliš da je ugašen TV. Ono što mi je realno smetalo je ovaj motionflow jer su filmovi i serije neprirodni, kao da nisu "filmovani" pa sam smanjio sa smooth na standard. Iskreno, još uvijek nisam pogledao ono što mi je neko iznad stavio, one idealne postavke za sliku, pretpostavljam kada i to uštimam da će biti još bolje. I da, ne kontam gdje da koristim HDR, kad ga upalim na kablovskoj boje su skroz neprirodne, na KODI-ju je recimo na utakmici bio dobro izbalansiran dok mi je na House of Cards takođe smetao...

Eto, ne znam, ima li još nešto što te interesuje pa da ti probam ovako laički :mrgreen:
mobsterc

#2796 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mobsterc »

Mislim da jedino u 43 verziji ta serija ima VA panel, tako da da si imao srece (sto se tice crne i kontrasta) :)
shalla

#2797 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

mobsterc wrote:Mislim da jedino u 43 verziji ta serija ima VA panel, tako da da si imao srece (sto se tice crne i kontrasta) :)
Da, pročitah na nekoj recenziji da veće dijagonale imaju IPS...
A eto, imao sam sreće što je stara imala razumijevanja za moje prohtjeve :lol:
shalla

#2798 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Nego, ima li ko prijedlog kako najlakše spojiti TV na zvučnike od kućnog kina, prošli tv sam spojio običnim crvenim i bijelim činčevima međutim ovdje na TV-u nemam činčeve. Doduše, ima Scart, mogao sam tako jelde, u kino činčeve a u tv scart i to je to?
diablobih

#2799 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Pa da...
MTV

#2800 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

shalla wrote:Nego, ima li ko prijedlog kako najlakše spojiti TV na zvučnike od kućnog kina, prošli tv sam spojio običnim crvenim i bijelim činčevima međutim ovdje na TV-u nemam činčeve. Doduše, ima Scart, mogao sam tako jelde, u kino činčeve a u tv scart i to je to?
Ne. Scart na TV-u je ulazniog tipa (in) i koristi se za stare DVD playere, resivere.

tebi treba biti na TV-u neki 3.5mm audio izlaz ili da kucno kino spojis na audio opticki dio koji se opet nalazi negdje na TV-u.
Post Reply