u opisu oglasa stoji da je 320Gb jer sam ih imao nekoliko a nisam ponavljao oglaserimano wrote:U opisu artikla si naveo da je I5 procesor I da disk ima 320GB. Onda kazes da ste zajedno vidjeli da je 250GB. To znaci da si slagao I u opisu artikla I to je prevara. Dovoljno je to da se moze zakljuciti ko je u krivu a ko ne. Kupac je kasnije skontao da processor takodje ne odgovara opisu. Mozda je neko tebe zafrkao I dao ti laptop sa laziranim procesorom ali na ovakvim stvarima se dokazujes kao prodavac, ali ne ti se vodis logikom ako je tebe neko zafrkao zafrkaces I ti nekoga jer nije do tebe.najgori__od_svih wrote:e ovako ja sam prodavac laptopa kojeg je taj momak kupio prodao sam dosad ogroman broj laptopa i nisam nikad imao problema.
Evo da vam pokazem da se radi o njihovoj prevari i pokusavanju da se ja prikazem kao prevarant sada cu vam postaviti dio razgovora koji fali posto ovdje pise da je to citav razgovor a ocito da nije sto se vidi po datumu tvoje objave i datumu na razgovoru na piku to je samo jedan sitni dokaz a u razgovoru mozete procitati da je napisao da mu baterija ne drzi ni pola sata a samnom je u kaknju sjedio za laptopom vise od sata i na bateriji ga testirao i ja koliko znam prevaranti na piku prodaju robu preko brze poste i salju druge artikle i ja sam mogao tako isto ali nisam upalio sam auto otisao u kakanj i nasao se sa covjekom da mu prodam laptop mogao sam reci saljem samo brzom poostom i to je to a ne ici u kakanj koji mi i nije bliziu i rizikovati.
Pravi prodavac bi se izvinuo kupcu te uzeo laptop I vratio novac ili vratio dio novca kao kompenzaciju za prodaju pogresnog artikla ukoliko bi to kupac htjeo, a ti se pravdas time kako ti nisi nista dirao na tom laptopu I kupac je pogrijesio jer nije uspio provaliti tu podvalu.
ali to nije prevara jer smo vidjeli da 250 i ok mogao je reci necu kupiti mal je disk ali to nikako nije prevara kod pola ljudi pise u oglasima u opisu stvari kao novo a kad dodzes ni upoal tako i to je za tebe prevara, jako zanimljivo misljenje