Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#2776 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Logovan »

saphir_ wrote:koji smo pehovi bojim se da cemo na kos razliku ispasti :|
E to ti je sport. Sitnica te uvijek može izbaciti.
It_is_a_Leclerc

#2777 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

Brat wrote:
kandelabar wrote:Hrvati lomi se rezultat oni klepe 3pts valja imat mu.da i za to,mada ono mi se nije svidjelo 2-3 puta sudija ne moze da prodje zbog repeše ovaj mu iza ledja urla i nista danas nama ponistavaju trojku na 2 poena,mcaleb gresku pravi i aco malo urgira odma tehnicka..
Pa i Aco ulijeće u teren isto onako kao Repeša. Čak i češće. Ne može se dobiti tehnička zbog toga, osim u slučaju da dotakne protivničkog igrača. Kao što je Kidd u NBA-u uradio jednom.
Za sudije dijelim mišljenje, katastrofa. Ne samo kontra nas, al' za ostale me libo taki.
Ne, ne.. Trener ne smije ulaziti u teren. Aco ponekad uleti po' metra - metar uvrh glave. Ovdje je Repeša hodao i govorio u uho onom nekom njihovom playu koju akciju da igra.. Tehnička !
saphir_

#2778 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

Mustang1 wrote:Neka oni ostave srce na terenu i "poginu" u mokrom dresu nece biti vazna ni pobjeda ni prolaz ! Ali ako urade ovo sve pobjeda ce biti neupitna !
ja se uzdam da ce nas litvanci podcijeniti. Prije 10-ak na pripremama koji nisu nikakvo mjerilo su nas dobili 20-ak razlike.

http://sportsport.ba/bh_kosarka/kleiza- ... ipu/112466
Mustang1

#2779 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

To onaj turnir gdje smo sve izgubili ? :D Tu smo i od Makedonije izgubili ?
neno#4

#2780 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by neno#4 »

Dusmani ljubimo vas u celo! I sve ko nije vjerovao u ove momke! I svi portali i svi forumi zajedno! Ali neka. Ovako je jos sladje. Od Harka su pravili klovna, od Stoje nacionalistu, od Dine Miskovog igraca, a na kraju taj trojac vodi ka uspjesima ovu reprezentaciju. E sad necemo stati. E sad ce biti borba do samog kraja, ne samo sutra utakmice u Podmezakla Areni nego do kraja sa svim koji su nam stali na putu. Necete nas sada zaustaviti. Iduce godine cemo i U 20 reprezentaciju uvesti u A diviziju ako Bog da. Sanjamo Ljubljanu, sanjamo Stozice! Volim te BiH!
denimb

#2781 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by denimb »

It_is_a_Leclerc wrote:
kandelabar wrote:Hrvati lomi se rezultat oni klepe 3pts valja imat mu.da i za to,mada ono mi se nije svidjelo 2-3 puta sudija ne moze da prodje zbog repeše ovaj mu iza ledja urla i nista danas nama ponistavaju trojku na 2 poena,mcaleb gresku pravi i aco malo urgira odma tehnicka..
Ajde da je samo to. Repeša je u jednom momentu prošetao sa playom hrvatske reprezentacije od linije slobodnih bacanja, pa skoro do centra. Cijela je dvorana počela urlati. To je čista tehnička greška, ali čista...
Ja ipak mislim da je Aco odradio dobar posao sa one dvije reakcije, zbog kojih je dobio tehnicke.
Poslije toga malo su se smirili i sudci.

Jedino sto ne znam da li ce to imati daljnih posljedica za njega?
Mustang1

#2782 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Ma jok .. Ako bude trebalo on ce i sutra isto uraditi ! I ko kaze da nije trebao ono raditi on ili nije Bosanac ili nije Bosanac :D
denimb

#2783 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by denimb »

Mustang1 wrote:Ma jok .. Ako bude trebalo on ce i sutra isto uraditi ! I ko kaze da nije trebao ono raditi on ili nije Bosanac ili nije Bosanac :D
Upravo, ne treba biti p. nikad u zivotu...ako treba ici kuci, idemo odmah ali pod svojim uslovima, a ne kako to FIBA hoce.
stalaktit

#2784 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by stalaktit »

It_is_a_Leclerc wrote:I da.. Slovenci strašno oštećeni protiv Hrvata. Vidim, ni domaćinsko suđenje nije što je nekad bilo. Prvo, koraci istovjetni onima McCaleba, pa dva-tri čista faula u napadu se ne sude Hrvatima, pa onda ono uletanje Repeše na liniju slobodnih bacanja zbog kojeg je protestovala cijela dvorana i tražila opravdano tehničku grešku, ali...
FIBA sudije ne bih poželio ni najgorem neprijatelju.

I tako ćemo. Dijelom zbog volje ždrijeba, a dijelom zbog skandaloznog suđenja u kontinuitetu, u drugom krugu gledati treći razred evropske košarke tipa Hrvatska, Finska, Belgija... Realno i ruku na srce, cijela naša grupa je za dvije klasa bolja od skoro cijele grupe A i dijelom od grupe C.
Nigdje u propisima ne stoji da je ulazak trenera u teren tehnička greška. Iako nitko ne bi zamjerio arbitrima da se to sudi kao tehnička greška, ako procijene da smeta igri ili da na drugi način povređuje igru, protivnike ili službena lica, a to ovdje nije bio slučaj. Zato okani nas više svojih procijena suđenja.

Također, očito nisi gledao prvo poluvrijeme gdje je suđenje bilo izrazito domaćinsko. Ovo sve dolazi iz tvoje kontinuirane patološke mržnje prema Hrvatskoj, s objektivnosti veze nemaš :D
bruce lee

#2785 Re: AW: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by bruce lee »

ima li gdje stream reprize? :-D :-D :-D gledao sam neki stream u kancelariji i pojeo se, ali da mi je da vidim makar zadnju cetvrtinu sa nasim komentatorom. ima na ksbih stranici na fb kratak snimak trice za vodstvo: za tri poena.. DJEEEEEDOOOOVIIIIIIIIIIICCCCCCCC!!!! za najeziti se
Mustang1

#2786 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Ja vam po 94839843. put kazem dajte mi program sa kojim cu snimati ono sto gledam na kompu i ja cu vam snimiti zadnju cetvrtinu sa Avdicem !
It_is_a_Leclerc

#2787 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

stalaktit wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I da.. Slovenci strašno oštećeni protiv Hrvata. Vidim, ni domaćinsko suđenje nije što je nekad bilo. Prvo, koraci istovjetni onima McCaleba, pa dva-tri čista faula u napadu se ne sude Hrvatima, pa onda ono uletanje Repeše na liniju slobodnih bacanja zbog kojeg je protestovala cijela dvorana i tražila opravdano tehničku grešku, ali...
FIBA sudije ne bih poželio ni najgorem neprijatelju.

I tako ćemo. Dijelom zbog volje ždrijeba, a dijelom zbog skandaloznog suđenja u kontinuitetu, u drugom krugu gledati treći razred evropske košarke tipa Hrvatska, Finska, Belgija... Realno i ruku na srce, cijela naša grupa je za dvije klasa bolja od skoro cijele grupe A i dijelom od grupe C.
Nigdje u propisima ne stoji da je ulazak trenera u teren tehnička greška. Iako nitko ne bi zamjerio arbitrima da se to sudi kao tehnička greška, ako procijene da smeta igri ili da na drugi način povređuje igru, protivnike ili službena lica, a to ovdje nije bio slučaj. Zato okani nas više svojih procijena suđenja.

Također, očito nisi gledao prvo poluvrijeme gdje je suđenje bilo izrazito domaćinsko. Ovo sve dolazi iz tvoje kontinuirane patološke mržnje prema Hrvatskoj, s objektivnosti veze nemaš :D
Ne izmišljaj, života ti.
Ču' mržnja i to patološka. Dokad ćete se, gospodo, razbacivati naokolo s pojmovima o kojima nemate blage veze.

Gledao sam cijelu utakmicu i mišljenja sam da je hrvatska klupa i nekoliko navrata protestovala u toj mjeri burno, da bi za ono Aco Petrović dobio kaznu dugogodišnjeg zatvora. Ovo za domaćinsko suđenje apsolutno ne stoji. Očito ne znaš.

Umjesto što patološki (eto prilike da se informišeš) pratiš moje procjene suđenja, probaj pročitati FIBA-in pravilnik o odigravanju košarkaških utakmica (kasno mi je da ti uploadam). Tamo vrlo jasno piše ko smije biti na terenu za vrijeme utakmice. Po tvojoj iščašenoj logici, one cure mogu plesati po jednom dijelu terena, jer ne ometaju igru i nikog ne povrijeđuju na drugom dijelu terena.

To je tehnička greška. Dva slobodna i lopta sa strane, bez ikakve dileme. Isto se sudi i kad se pogrešno obavi izmjena, pa se na terenu nađe šest, umjesto pet igrača. :)
Brat

#2788 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Brat »

Ma nisi u pravu alo alo. Isto tako su danas naši izveli loptu dok je dečko čistio parket. Je l' i tu ide tehnička? To je jednostavno sudijska procjena i najviše što će trener dobiti je blago upozorenje. Tehničku sigurno ne.
Hrvatska sasvim zasluženo slavila večeras i nisam nigdje vidio te tvoje "situacije" u kojima su janezi oštećeni.
hordash

#2789 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hordash »

Last edited by hordash on 09/09/2013 02:08, edited 1 time in total.
stalaktit

#2790 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by stalaktit »

Ja. De ti meni kao sucu koji je prije 10-ak godina sudio BiH prvenstvo objasni malo FIBA-ina pravila :lol:

Istina, piše tko smije biti na terenu, ali ne piše da ako je trener u terenu da je to tehnička. Ostavljeno je prostora za procjenu, tj. na svim seminarima će ti reći da se tehnička u slučaju trenera koji ulazi u teren sudi samo ako protestuje protiv službenih lica, ometa protivničke igrače ili ometa tok igre.

A Repeša jest neobično duboko ušao u teren, ali je jedino svog igrača ometao, niti igru, niti arbitre, niti protivnike. Takvu tehničku ti nitko ne bi sudio, nema osnove niti potrebe.

Aco je pak ušao u teren manje nego Repeša, ali je napao arbitre zbog odluka, preburno i predugo, to jest čista tehnička.

P.S. Sorry, ali ne mogu ne uočiti tvoju mržnju prema Hrvatskoj, čisto izbija u svakom postu u kojem se pomene Hr, bilo tu bilo u forumu iznad ovog. Ostale ne gledam, iako i u drugima vjerojatno isto tako pišeš. Slovencima je suđenje dobro, ali eto tebi nije jer dobila je Hrvatska :lol:

P.P.S. Evo ti pogle u slovenskim novinama, ni riječ o suđenju, i još kao neopterećeni ljudi, u koju kategoriju ti Leclerc ne spadaš, vele da je Hr zasluženo dobila.

Code: Select all

http://www.delo.si/sport/eurobasket/zivcno-vojno-v-podaljsku-dobila-hrvaska-slovenija-prvic-porazena.html
Last edited by stalaktit on 09/09/2013 02:22, edited 1 time in total.
bruce lee

#2791 Re: AW: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by bruce lee »

hordash wrote:https://www.youtube.com/watch?v=ant7q_f9Ls8
Eto vam zadnja četvrtina.
ma bravo majstore, uprkos avataru :-D hvala! :) :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#2792 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Gdje ja pišem da je Hrvatska nezasluženo pobijedila ?! :shock:

Ja samo tvrdim, i to prilično odgovorno, da je ulazak trenera u teren, i to u toj mjeri, klasično narušavanje pravilnika.
A to što si ti bio sudija u bh. ligi, dovoljno govori o našoj ligi i mjestu gdje se nalazi. Jer, meni je prosto nevjerovatno da neko može ne znati elementarne stvari iz nečeg što se zove i FIBA-in pravilnik koji objašnjava ko smije biti u terenu dok se igra, a suditi.
Što se djece tiče, ono je opet sudijska greška. Valjda je trebalo ponoviti izvođenje lopte iz čeonog auta jer su u terenu, za vrijeme igre, bila lica koja tu, po pravilima, ne smiju biti.

Što se "mržnje" tiče, to je smiješno i deplasirano i komentarisati.

P.S. Gospodin Avdić objasnio na današnjoj utakmici neke stvari o FIBA-inim sudijama delegiranim za ovo prvenstvo.
Kakav je analfabeta sudija Cerebuch, to je prosto nevjerovatno. I koliko već trpimo teror ovih klasičnih diletanata iz FIBA-e, ne mi kao reprezentacija, već košarka generalno . Šta sve ovi ljudi sude, i koliko su samo reprezentacija zavili u crno, to više niko živ ne može pobrojati. Valjda bi trebala cijela jedna emisija na tu temu.
stalaktit

#2793 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by stalaktit »

Možeš ti tvrditi koliko hoćeš, takvog pravila nema. Postoje samo preporuke, koje glase ovako kako ti ja kažem. Držiš se kao pijan plota tog pravila koje nije nimalo kontradiktorno s ovim ulaskom trenera u teren, iako se na prvu čine isključivima. Znam, teško ti je shvatiti.

I sad mi daješ nevezani općeniti citat nekog tv komentatora, kao da je on za to mjerodavan :D

A radi ovog osobnog vrijeđanja trebaš dobiti ban, ali to ostavljam moderatorima :)

P.S. Daj reci, molim te, koliko je onda Aco tehničkih danas trebao dobiti, po tom pravilu tko smije biti na terenu? Je li je trebao dobiti i kad je crtu samo nagazio, ili baš mora cijelim tijelom preći crtu, ima li nekih pravila oko toga :lol: e, a šta ako se spotakne i upadne u teren, je li i to tehnička - u terenu je, ne bi trebao biti? :lol: Ili ima neka metraža do koje smije ući, recimo, uđe pola metra, opraštaš, uđe dva metra, tehnička? :lol:
kandelabar

#2794 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by kandelabar »

mene je zanimalo je li zbog autoriteta repeše pa je on nije dobio,a aco jeste..kazes preburno i predugo je aco protestvovao i ovaj protestvuje citavu utakmicu visi im za vratom,ruka mu sijevne kraj uha sudije..
It_is_a_Leclerc

#2795 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

stalaktit wrote:Možeš ti tvrditi koliko hoćeš, takvog pravila nema. Postoje samo preporuke, koje glase ovako kako ti ja kažem. Držiš se kao pijan plota tog pravila koje nije nimalo kontradiktorno s ovim ulaskom trenera u teren, iako se na prvu čine isključivima. Znam, teško ti je shvatiti.

I sad mi daješ nevezani općeniti citat nekog tv komentatora, kao da je on za to mjerodavan :D

A radi ovog osobnog vrijeđanja trebaš dobiti ban, ali to ostavljam moderatorima :)

P.S. Daj reci, molim te, koliko je onda Aco tehničkih danas trebao dobiti, po tom pravilu tko smije biti na terenu? Je li je trebao dobiti i kad je crtu samo nagazio, ili baš mora cijelim tijelom preći crtu, ima li nekih pravila oko toga :lol: e, a šta ako se spotakne i upadne u teren, je li i to tehnička - u terenu je, ne bi trebao biti? :lol: Ili ima neka metraža do koje smije ući, recimo, uđe pola metra, opraštaš, uđe dva metra, tehnička? :lol:
Čuj - vrijeđanje ti je, i to lično, ako primjetim da je skoro skandalozno da u košarkaškoj ligi jedne zemlje sude ljudi koji ne poznaju osnove - FIBA-ina pravila. A da ti citiram: "Za vrijeme takmičarske utakmice na terenu se nalazi deset igrača (ukupno pet iz svake ekipe), te po trojica sudaca". Kako vidimo, trenera, plesačica, brisača parketa, FIBA se ne dotiče.

Jer, zaboga, ako neko procijeni da kobila u trku ne remeti tok igre, zašto ne uvesti kobilu u trku. Ili klauna sa arapskom sabljom na nosu ?! Ili, još bolje, neka fizioterapeuti sa kesama leda trče po terenu i masiraju igrače po pet sekundi. :lol:

Što se konkretnog slučaja tiče, mogli ste vidjeti da je Aco svaki put, kad je ulazio u teren, bivao vraćen od strane sudije, a i kad nije ulazio je u mjeri jednog ili dva koraka. Selektor Hrvatske je ušao skoro do reketa i ispratio svog igrača do centra. Tako da se ukoračavanje u teren još i može tolerisati (iako, ako ćemo se striktno držati pravila i ne mora), ali da je ulazak trenera u igru i sufliranje akcije direktno u uho playu dozvoljeno, valjda bi se neko toga i ranije sjetio.

P.S. Komentar tv komentatora nije postavljen tebi, već ostalim forumašima jer smo se danas cijeli dan snebivali nad neviđenim idiotlucima koje su u stanju smisliti ti tzv. arbitri.
Tuzla111

#2796 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Tuzla111 »

U slucaju pobjede Latvie sutra nama treba pobjeda od +10 da idemo dalje. u tom slucaju idemo Latvia i mi i Srbije kao prva. ako dobijemo sa +15 onda idemo sa druge pozicije i prenosimo 2 boda.
U slucaju poraza Latvije nama treba bilo kakva pobjeda a uz to ako dobijemo sa +10 onda idemo sa druge pozicije i prenosimo 2 boda.
Creasy

#2797 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Creasy »

A šta ako bude neriješeno? :D
saale

#2798 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saale »

KPNCTNJAH wrote:
baxul wrote:
Comrad wrote:Image

:D
:zekzek: :tooo:

Edin=INSTITUCIJA :bih:
Herr Flick

#2799 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Herr Flick »

Pa Makedonija ima jos sanse da se plasira..Ako pobijede Latviju sa 12 ili vise razlike a mi popusimo od Litvanije :lol: :lol:

Ima milion kalkulacija :-) :-)
suncica24

#2800 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by suncica24 »

Kako mrzim ovo dizanje euforije :twisted:

Nista da naucimo iz toliko pokusaja!
Locked