Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
Opetja033

#2776 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Opetja033 »

kosac23 wrote:inicijali Dž.B.? ;)
:)
Hajde, jebaji ga sad: ovako, cuo sam fakat iz meni dosta pouzdanog izvora da ce i Becirevic kod Komsica.
heckler

#2777 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by heckler »

Ima li ko od vas insidera da je nacuo hoce li koji SDPovac ili Fahrov iz Predstavnickog Doma PS BiH preci kod Komsica. Ako bar i jedan predje ova sestoglava "axis of evil" ostaje bez dvotrecinske vecine da nam unisti ovo govno od ustava kakvo imamo.
Opetja033

#2778 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Opetja033 »

heckler wrote:Ima li ko od vas insidera da je nacuo hoce li koji SDPovac ili Fahrov iz Predstavnickog Doma PS BiH preci kod Komsica. Ako bar i jedan predje ova sestoglava "axis of evil" ostaje bez dvotrecinske vecine da nam unisti ovo govno od ustava kakvo imamo.
Nisam insider ali iz SBB-a garant nece preci niko, iz SDP-a mozda Domazet... Ili Denis. Ova imena lupetam naravno. Ali sam za SBB 100% ubjedjen.
dustaban

#2779 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

Ma nema sansi da uspije ova Komsiceva nova pita, iz najmanje tri razloga:

- isti materijal (mi, tj. gowna)
- ista tepsija (Sarajevo i okolica)
- isti recept (Lider stranka)
cvrčak_na_hedonizmu

#2780 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

A tebi plaho krivo što se to "neće desiti" :oops:

Nije ovo želim, želiš emisija :D
dustaban

#2781 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:A tebi plaho krivo što se to "neće desiti" :oops:
Nije ovo želim, želiš emisija :D
:lol:
Pa sve je upravo obrnuto.
Ja posmatram ovu stvar REALNO, vi mastate.

Uostalom, sacekajmo...
cvrčak_na_hedonizmu

#2782 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Džemila, osim što si realna, imaš li još nekih nadnaravnih sposobnosti :oops:
dustaban

#2783 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Džemila, osim što si realna, imaš li još nekih nadnaravnih sposobnosti :oops:
Ono sto je svima prosta cinjenica, tebi je Dzemila, ono sto je prosta matematika tebi je nadnaravna sposobnost...

Zato i ne cudi sto je navijac Zelje, izvjesni Zeljko K. tebi ispunjenje svih Zelja!
ultima_palabra

#2784 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Džemila, osim što si realna, imaš li još nekih nadnaravnih sposobnosti :oops:
Mojne ga, samo neka ne otvara nove teme :roll:
dustaban

#2785 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

ultima_palabra wrote:
Mojne ga, samo neka ne otvara nove teme :roll:
Moje teme se otvaraju sa jacim argumentima nego sto ih imaju ovakvi otvaraci novih stranaka!
(molim da se ovo uvrsti u zbirku best of klix!)
:mrgreen:
E djeco draga, veze vi o zivotu nemate...
ultima_palabra

#2786 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

Druže, ti ne bi prepoznao argument da te neko pogodi njime...
cvrčak_na_hedonizmu

#2787 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

dustaban wrote:
Ono sto je svima prosta cinjenica, tebi je Dzemila, ono sto je prosta matematika tebi je nadnaravna sposobnost...

Zato i ne cudi sto je navijac Zelje, izvjesni Zeljko K. tebi ispunjenje svih Zelja!
Jah. Stvarno si mudar i pun argumenata :D Nadnaravna sposobnost je pljuvati čovjeka, prognozirati mu neuspjeh, a da nije ni počeo sa političkim djelovanjem u novoosnovanoj stranci. Prosta matematika kaže da ukoliko Komšić ostvari pola od onoga što je ostvario na prošlim izborima dobiće skoro 200.000 glasova, a logika kaže da će/mogao bi dobiti mnogo više jer su ljudi razočarani u sve postojeće stranke BiH. Željko slovi za čovjeka iz naroda, bez ( previše) aferima i oraha u džepovima, sa dobrim odabirom stranačkog kadra i savjetnika i normalnom kampanjom ima šansu da bez problema ide na +300.000 glasova i pistane najjača politička opcija u BiH.

Da vidimno tvoju, Džemila /nadnaravnu/ argumentaciju, na djelu :D

Argument prvi:
dustaban wrote: Ova izvjesna popularnost koju na ovom forumu uziva Komsic i njegova nova stranka, to ti ga je u sirim relacijama obicna prdimahovina.
Šta reći na ovaj argument. Čista avandarga, ispred svog vremena :D

Argument drugi:
dustaban wrote:
"Zeljko komsic pobjedio na svim izborima". Ma quratz moj pobijedio! Koga? Shta? Dze?

Da je ZK pobjedio na predsjednickim izborima i postao predsjednik BiH ja bi mu kapu skinuo. Ovo je bolan sve skupa jedan veliki cirkus i jedna velika zabluda
Čovjek je dobio najviše glasova na izborima 2010, bilo za predsjedništvo BiH, bilo za predsjednika rs-a. Ako to nije pobjeda onda ne znam šta je pobjeda. Doduše, da je dobio miliona glasova takvi kao što si ti bi rekli, ništa to, nije dobio glasove u Širokom ili na Palama, ne pika se :oops: Tebi je bitno hraknuti, al si fulio forum :oops:

Argument treći:
dustaban wrote:Ma nema sansi da uspije ova Komsiceva nova pita, iz najmanje tri razloga:

Briljantna analiza stanja u BiH, za djecu do deset godina.

Tepsija, kašike, grah, Džemila :mrgreen:

AKo već troluješ, budi barem zanimljiv :skoljka:
dustaban

#2788 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

@cvrcak, bas ti hvala na ovom objedinjavanju mojih izjava i ujedno najbriljantnijih postova na ovoj temi. Kad se pociste ovi tvoji nesuvisli komentari dobije se stvarno najbolje sto je receno ovdje.
dustaban wrote:
dustaban wrote: Ova izvjesna popularnost koju na ovom forumu uziva Komsic i njegova nova stranka, to ti ga je u sirim relacijama obicna prdimahovina.
dustaban wrote: "Zeljko komsic pobjedio na svim izborima". Ma quratz moj pobijedio! Koga? Shta? Dze?
Da je ZK pobjedio na predsjednickim izborima i postao predsjednik BiH ja bi mu kapu skinuo. Ovo je bolan sve skupa jedan veliki cirkus i jedna velika zabluda
dustaban wrote:Ma nema sansi da uspije ova Komsiceva nova pita, iz najmanje tri razloga:
Ovome se stvarno nema sta ni odbit' ni dodat'
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
BASS

#2789 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by BASS »

Ovo zadnje je u potpunosti tacno. :)

Nemojte me pogresno shvatiti, bez provokacije pitam:

Sta je Zeljko konkretno uradio za sve ove godine?

(dakle neki odgovor u obliku zakona po nj. inicijativi, radnog mjesta, investicije, neke akcije itd,a ne u obliku anegdote i simbolike)
dustaban

#2790 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

BASS wrote:Ovo zadnje je u potpunosti tacno. :)
(dakle neki odgovor u obliku zakona po nj. inicijativi, radnog mjesta, investicije, neke akcije itd,a ne u obliku anegdote i simbolike)
Basse, Basse, avatari su nam nekako (stilski) slicni, garant ce neko zakljuciti da si mi klon!
Inace, post ti je na mjestu
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2791 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

Sta god uradio, ili ne uradio, pokazao je barem osjecaj covjecnosti i suprostavio se moralnoj i politickoj dubiozi u koju ide SDP.

Malo je onih koji bi iz ugodne fotelje podpredsjednika stranke krenuli u obracun, i kasnije izlazak, iz partije kojoj pripada.

Sta god uradio ili ne uradio, bolji je od Zlaje, Tihica, Bakira, Dragana...ili mislis da nije???
nosara

#2792 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

dustaban wrote:
BASS wrote:Ovo zadnje je u potpunosti tacno. :)
Basse, Basse, avatari su nam nekako (stilski) slicni, garant ce neko zakljuciti da si mi klon!
Inace, post ti je na mjestu
Uzmite sobu... :D
ibizza

#2793 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ibizza »

-LIBERO- wrote:Sta god uradio, ili ne uradio, pokazao je barem osjecaj covjecnosti i suprostavio se moralnoj i politickoj dubiozi u koju ide SDP.

Malo je onih koji bi iz ugodne fotelje podpredsjednika stranke krenuli u obracun, i kasnije izlazak, iz partije kojoj pripada.

Sta god uradio ili ne uradio, bolji je od Zlaje, Tihica, Bakira, Dragana...ili mislis da nije???
Brate,nikako se ne salzem sa tobom.

Pa primas platu opd 7-8 hilljada KM,prijevoz be3splatan gdje pozelis,imas karticu sa kojom kupujes odjecu,namirnice,gdje god da odes,placeno ti je...znaci,toliko imas primanja a nisi sposoban samo te svoje troskove da pokrijes,da ne govorim o tome da zaposli nekoliko stotina ljudi i sl.
Sta ce on meni,ako samo sjedi ,fura neku patriotsku pricu od koje nema hajra? Sit sam vise demagoga,treba naci ljude koji hoce da rade,da se trude i da se bore.

Za primjer cu ti uzet naseg direktora Dinu :D Pogoledaj momka,pogledaj kako jedan mlad i obrazovan covjek moze da promjeni stvari iz korjena.Pogledaj njjega kako hoda po svijetu i trazi "budalu" koja ce da ulozi pare u nnasu svetinju.Zamisli da onakve ljude imamo na celu drzave,da se onako bore,da ne gledaju kako ce grnuti sebi hiljada-miliona,vec da gledaju kako pomoci cjelokupnom drustvu.

Ukrako,Zeljko Komsic je mnogo vise potrosio za ovih 8 godina,nego stoje zaradio.Znaci,neisplativo je njegovo mjesto,zb og toga ne zasluzuje novu priliku.
nosara

#2794 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

ibizza wrote:
-LIBERO- wrote:Sta god uradio, ili ne uradio, pokazao je barem osjecaj covjecnosti i suprostavio se moralnoj i politickoj dubiozi u koju ide SDP.

Brate,nikako se ne salzem sa tobom.

Pa primas platu opd 7-8 hilljada KM,prijevoz be3splatan gdje pozelis,imas karticu sa kojom kupujes odjecu,namirnice,gdje god da odes,placeno ti je...znaci,toliko imas primanja a nisi sposoban samo te svoje troskove da pokrijes,da ne govorim o tome da zaposli nekoliko stotina ljudi i sl.
Sta ce on meni,ako samo sjedi ,fura neku patriotsku pricu od koje nema hajra? Sit sam vise demagoga,treba naci ljude koji hoce da rade,da se trude i da se bore.

Za primjer cu ti uzet naseg direktora Dinu :D Pogoledaj momka,pogledaj kako jedan mlad i obrazovan covjek moze da promjeni stvari iz korjena.Pogledaj njjega kako hoda po svijetu i trazi "budalu" koja ce da ulozi pare u nnasu svetinju.Zamisli da onakve ljude imamo na celu drzave,da se onako bore,da ne gledaju kako ce grnuti sebi hiljada-miliona,vec da gledaju kako pomoci cjelokupnom drustvu.

Ukrako,Zeljko Komsic je mnogo vise potrosio za ovih 8 godina,nego stoje zaradio.Znaci,neisplativo je njegovo mjesto,zb og toga ne zasluzuje novu priliku.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2795 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

Da li shvatas koje su ingerencije njegao kao clana predsjednistva, i koje "poluge moci" on licno raspolaze?

On kao pojedinac, a tako i svi oni koji su na toj poziciji, bez podrske svoje stranke, ili parlamentarne vecine po vertikali, je fakticki sa svojim ovlastima k'o ikebana.

Pa zbog cega je usao u otvoreni sukob sa dojucerasnjim svojim stranackim kolegama i strukturama stranke? Je li ih otvoreno prozivao da ovo sto oni sada rade i politika koju sada provode, nije ono sto su pricali i obecavali ljudima dok nisu dosli na vlast.

A mogao je hladno k'o Damir Masic, Damir Hadzic i slicni stranacki bojovnici, prst u uho i staviti interes svoje partije i sebe licno ipsred obecanja, ocekivanja i onoga sto je neophodno ovoj zemlji...a to je sustinska promjena u ponasanju i odnosu vladajuce elite spram nas glasaca i stanovnika ove zemlje.

Ako nista drugo, bar' trunku odgovornosti i obraza je pokazao. Tako da ni pomocu trikova se ne moze izjednaciti sa Zlajom, Bakirom, Tihim, Draganom & CO.
ibizza

#2796 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ibizza »

-LIBERO- wrote:Da li shvatas koje su ingerencije njegao kao clana predsjednistva, i koje "poluge moci" on licno raspolaze?

On kao pojedinac, a tako i svi oni koji su na toj poziciji, bez podrske svoje stranke, ili parlamentarne vecine po vertikali, je fakticki sa svojim ovlastima k'o ikebana.

Pa zbog cega je usao u otvoreni sukob sa dojucerasnjim svojim stranackim kolegama i strukturama stranke? Je li ih otvoreno prozivao da ovo sto oni sada rade i politika koju sada provode, nije ono sto su pricali i obecavali ljudima dok nisu dosli na vlast.

A mogao je hladno k'o Damir Masic, Damir Hadzic i slicni stranacki bojovnici, prst u uho i staviti interes svoje partije i sebe licno ipsred obecanja, ocekivanja i onoga sto je neophodno ovoj zemlji...a to je sustinska promjena u ponasanju i odnosu vladajuce elite spram nas glasaca i stanovnika ove zemlje.

Ako nista drugo, bar' trunku odgovornosti i obraza je pokazao. Tako da ni pomocu trikova se ne moze izjednaciti sa Zlajom, Bakirom, Tihim, Draganom & CO.
On je izasao iz SDP-a jer je svjestan da ga narod voli i to zeli da iskoristi tj.naplati. Nije budala da bude iza covjeka koji dobije 10 puta manje glasova i da slus njegova naredjenja.

Bakir,kakav god da je,opet luta negdje po nekim drzavama,pa dogovara neke investicije,ali ovaj nista.
BASS

#2797 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by BASS »

@dustaban , ne slazem se-nisu nam avatari toliko slicni, a sa drugim se slazem :-D

@libero - isreno ja bi pozelio Z.Komsica kao politickog protivnika, jednostavno je previse inertan. Ovlastenja nisu neko opravdanje. Naravno, nije inertan u potpunosti, ali jeste "bezopasan". Kako na poziciji, tako i u stranci. Istisnut je bez ispaljenog metka iz sdp-a. Ne bi me iznenadilo kada bi se na kraju desilo da Zeljka Komsica istisnu iz njegove sopstvene stranke :) Koliki ce uspjeh biti tesko je prognozirati - po mom misljenju - on licno ce imati pola dosadasnjeg, stranka - ne mnogo.
Ali, necu da pametujem i spamam temu, tako da ne bih ulazio u dalju raspravu.
nosara

#2798 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

ibizza wrote:
-LIBERO- wrote:Da li shvatas koje su ingerencije njegao kao clana predsjednistva, i koje "poluge moci" on licno raspolaze?

On je izasao iz SDP-a jer je svjestan da ga narod voli i to zeli da iskoristi tj.naplati. Nije budala da bude iza covjeka koji dobije 10 puta manje glasova i da slus njegova naredjenja.

Bakir,kakav god da je,opet luta negdje po nekim drzavama,pa dogovara neke investicije,ali ovaj nista.
Pa Zeljko je "naplacivao" od svojih glasaca (svaki put barem trostruko brojnijih) i dosad, nije ti logika neka... A bakir luta ko i rahmetli babo, tu si u pravu...
-LIBERO-
Čiča Gliša

#2799 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

@ibizza
To ti mislis i tvrdis. Vjerovatno zbog tvoje priklonjenosti Bakiru, i njegovom shvatanju lobiranja i politike uopste kao takve.Sacuvaj me Boze, Bakirove politike i njegovog lobiranja. Samo cu to reci. Necu detaljisati, a mozemo i o tome, ali ovo nije tema o njemu.

@BASS.
@libero - isreno ja bi pozelio Z.Komsica kao politickog protivnika
Pa po svemu sudeci ces ga i dobiti kao svog, ili tvoje politicke ideje, protivnika.

On nije imao nikakve sanse sa trenutno, i na ovaj nacin, poredanim visokopozicioniranim SDP kadrom. Suludo je bilo ocekivati da sa ekipom koja je poredana u vrhu SDP-a moze pokusati reorganizovati i preporoditi tu stranku. Ta stranka je proslost.
To koliko je zaista njegova snaga, cemo vidjeti svi zajedno. I mi glasaci, ali i SDP, kao njegova bivsa stranka. Sasvim sigurno, mogu se kladiti, da ce imati vise glasova od SDP-a..i to osjetno vise. Tu ce biti priblizno sa SDA. Sve ove druge stranke u Federaciji ce imati manje glasova od njega.

Naravno jos uvijek je ovo sve hipoteticka prica, narocito sto vecina nas nema cak ni imena njemu najblizih stranackih suradnika. Ali bez obzira. narod je zeljan promjena, a SDP mu to nije dao. Nekako ce se morati artikulisati ta atmosfera i ocekivanja, a najvjerovatnije ovaj novi blok, ciji ce predvodnik biti Komsic, ce uletiti na tu poziciju koju je katastrofalno prokocao rahmetli SDP.
Last edited by -LIBERO- on 20/02/2013 19:30, edited 1 time in total.
nosara

#2800 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

BASS wrote:@dustaban , ne slazem se-nisu nam avatari toliko slicni, a sa drugim se slazem :-D

@libero - isreno ja bi pozelio Z.Komsica kao politickog protivnika, jednostavno je previse inertan. Ovlastenja nisu neko opravdanje. Naravno, nije inertan u potpunosti, ali jeste "bezopasan". Kako na poziciji, tako i u stranci. Istisnut je bez ispaljenog metka iz sdp-a. Ne bi me iznenadilo kada bi se na kraju desilo da Zeljka Komsica istisnu iz njegove sopstvene stranke :) Koliki ce uspjeh biti tesko je prognozirati - po mom misljenju - on licno ce imati pola dosadasnjeg, stranka - ne mnogo.
Ali, necu da pametujem i spamam temu, tako da ne bih ulazio u dalju raspravu.
Toliko je bezopasan da se digla kuka i motika da mjesecima "objasnjava" zasto je bezopasan...

Ono bi pozelilo Komsica za protivnika... :lol:
Locked