Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nosara

#2776 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by nosara »

RJ57 wrote:jebiga šta nam je to nam je, sad se treba vaditi, nema druge. urađeno je puno ali nažalost navrat nanos i nekvalitetno! javašluk je kod nas domaća životinja!

meni je odma bilo van zdrave pameti stavljati hibrid klase bernabea kad znaš da održavanje toliko košta da to ovdje niko platiti ne može a kamoli mi ... ali eto, nismo došli ni do održavanja nego smo to sjebali u startu!

ja ne znam šta je obećano od strane saveza, ali pitanje: da li je problem istočne tribine i tog betona moguće riješiti postavljanjem krova? znam ja da mi nemamo prebijene pare ali ako stvarno postoji neki dogovor sa savezom da li bi to bilo istovremeno i rješenje prokišnjavanja? (ja nisam ni arhitekta ni građevinac tako da nemam pojma o toj temi).
Moguce je, ali to je o dugu stapu jer nemas jos uvijek odobren projekat tribine u ovom profilu, nemas gradjevinsku za tribinu, kad je inspekcija zatvorila gradiliste lobotomci su nastavili nazor, pa smo zakuhali i tu...

Oni su i mislili pokrivanjem nadomjestiti nekvalitetan beton od kojeg su sklepali istok, ali su ujebali sve procedure kojim su se hvalili toliko.

Teren ce biti sranje za par godina (vec je ishaban u petercima) ova trava trazi paznju, grijanje korijena stalno...

Neko je dobar u svemu tome, a Zeljo je jeben i tek ce biti...
RJ57

#2777 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by RJ57 »

jasno je da takva trava bez lampi nema perspektivu ni u dubrovniku a kamoli u rajvusa, a i sa lampama se sam travnjak mora svakih par godina promijeniti
laik1981

#2778 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by laik1981 »

Ne znam samo kako trava u Zenici i pored katasrofalnog odrzavanja devera vec nekoliko godina. Grijaci su zahtjev uefe a ne nuzna potreba terena. Samo malo izucite materiju. Jeftinije je mijenjati travu svakih pet godina nego koristiti grijace i lampe. Kod nas je pauza citavu zimu a grijace u punom kapacitetu koriste samo u ligama gdje se igra i po zimskim uslovima. Samo vise citati strucnu literatiru, a manje naglabati mahalske..
RJ57

#2779 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by RJ57 »

evo ti jedna mahalska .. dobra trava .. dobra tribina ... sve ubi koliko je dobro! jebeš lenjingrad i tottenham šta smo mi napravili!!
laik1981

#2780 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by laik1981 »

Daleko od savrsenog ali je svemirski brod za ono sto smo imali. Ako neko moze bolje ne vidim razlog da ne odradi sve opet. Srusiti istok i iskopati teren, pa uraditi bolje. Bujrum..
archi_a

#2781 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by archi_a »

Jel moguće da se pojavljuju ljudi koji sad kažu:"dobro, ne rade grijači, pa šta?!? “ :oops:
Hoće li iko postaviti pitanje odgovornoj osobi, kako?!? Zašto su onda postavljani i ko je primio nezavršen projekat?!? Kako nešto može dobiti upotrebnu dozvolu prije nego se sistem pusti i pokaže da je sve u redu?!? Ko je ta osoba koja je rekla sve je ok? Čiji je to pečat udaren da je projekat završen? Ima li kakve garancije na urađen posao? Ko je trebao i zašto nije završena trafostanica ili priključak na drugi izvor energije?
Sve je ovu sramotno i koliko god se kao sarajlija radovao dizanju Grbavice iz pepela, toliko me isto frustrira da kod nas ništa pod milim Bogom ne može da bude završeno od-do, transparentno i profesionalno. Majstori smo improvizacije, eto to ti je. Džaba.
laik1981

#2782 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by laik1981 »

archi_a wrote:Jel moguće da se pojavljuju ljudi koji sad kažu:"dobro, ne rade grijači, pa šta?!? “ :oops:
Hoće li iko postaviti pitanje odgovornoj osobi, kako?!? Zašto su onda postavljani i ko je primio nezavršen projekat?!? Kako nešto može dobiti upotrebnu dozvolu prije nego se sistem pusti i pokaže da je sve u redu?!? Ko je ta osoba koja je rekla sve je ok? Čiji je to pečat udaren da je projekat završen? Ima li kakve garancije na urađen posao? Ko je trebao i zašto nije završena trafostanica ili priključak na drugi izvor energije?
Sve je ovu sramotno i koliko god se kao sarajlija radovao dizanju Grbavice iz pepela, toliko me isto frustrira da kod nas ništa pod milim Bogom ne može da bude završeno od-do, transparentno i profesionalno. Majstori smo improvizacije, eto to ti je. Džaba.
Sva su ti pitanja na mjestu. I ja ista postavljam. Znamo svi ko je odgovoran i za gradnju i za propuste u istoj. Prvim postom u ovoj raspravi sam pokusao odbraniti trenutne ljude u klubu jer se poceo vrsiti pritisak zbog trafo stanice. Ja vam samo kazem cinjenice, bez priklanjanja bilo kome. Grijace je moguce popraviti i popravice se brzo. Trafo ce se nabaviti uskoro. I, opet, pored svega grijaci se nece paliti iz vec navedenih razloga. Jedino ako nas kupi kakav vlasnik naftne busotine..
Last edited by laik1981 on 29/03/2019 11:57, edited 2 times in total.
wewa

#2783 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by wewa »

nista se bolje nije ni moglo ocekivati od uprave koja je toliko pricala o transparetnosti (ko o cemu, kurva o postenju) i saveza koji je slavan po principijelnosti i zakonitosti poslovanja. trebalo je valjda impresionirati predstavnike UEFE, čija se sredstva ionako koriste, sto rekonstrukcijom grbavice, sto renoviranjem zgrade koju su kupili za svoje 'potrebe'.

dva losa ubise milosa.
RJ57

#2784 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by RJ57 »

archi_a wrote:Jel moguće da se pojavljuju ljudi koji sad kažu:"dobro, ne rade grijači, pa šta?!? “ :oops:
"Daleko od savrsenog ali je svemirski brod za ono sto smo imali"

:D :mrgreen: :run:
laik1981

#2785 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by laik1981 »

Za koliko toliko savrseno treba nekih 30 miliona. Bujrum ako moze bolje.
avetinja

#2786 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by avetinja »

laik1981 wrote:I, opet, pored svega grijaci se nece paliti iz vec navedenih razloga. Jedino ako nas kupi kakav vlasnik naftne busotine..
Nije stvar u tome hoće li se paliti, nego je potrebno popraviti grijače, nismo ih džabe platili.
wewa

#2787 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by wewa »

dovedes kuci vodoinstalatera, platis mu za posao koji je uradio, ispostavi se da cijevi cure na sve strane, a on na to veli: ako hoces da nista ne curi, trebao si platiti jos toliko. :zoka:
nosara

#2788 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by nosara »

Ova uprava nema nista s tim projektima, samo ce placat tudji javasluk i nesposobnost.

A sto se tice toga kako je bilo, evo kako je bilo, ovo je teren prije bilo kakvih ulaganja

Image
laik1981

#2789 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by laik1981 »

wewa wrote:dovedes kuci vodoinstalatera, platis mu za posao koji je uradio, ispostavi se da cijevi cure na sve strane, a on na to veli: ako hoces da nista ne curi, trebao si platiti jos toliko. :zoka:
Ako vodoinstateru kazes imam 20 maraka da mi popravis nesto sto kosta hiljadu onda ces i dobiti taj rezultat. Treba vagati trenutne uslove, poteskoce koje pravi lokalna zajednica, pa tek onda ocjenjivati. Pola krova na zapadu je falilo pune tri godine. Ovdje je sve teze hiljadu pita nego u normalnim drzavama. Pa i mi navijaci smo podapinjali i podapinjemo, zamisli onda kako razmisljaju oni koji nisu navijaci..
wewa

#2790 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by wewa »

laik1981 wrote:
wewa wrote:dovedes kuci vodoinstalatera, platis mu za posao koji je uradio, ispostavi se da cijevi cure na sve strane, a on na to veli: ako hoces da nista ne curi, trebao si platiti jos toliko. :zoka:
Ako vodoinstateru kazes imam 20 maraka da mi popravis nesto sto kosta hiljadu onda ces i dobiti taj rezultat. Treba vagati trenutne uslove, poteskoce koje pravi lokalna zajednica, pa tek onda ocjenjivati. Pola krova na zapadu je falilo pune tri godine. Ovdje je sve teze hiljadu pita nego u normalnim drzavama. Pa i mi navijaci smo podapinjali i podapinjemo, zamisli onda kako razmisljaju oni koji nisu navijaci..
ne pricamo o 20 maraka, pricamo o tenderu na koji se javilo nekoliko ponudjaca.

i molicu lijepo da se navijaci ne uplicu u raspravu o nadzoru i prijemu radova.
laik1981

#2791 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by laik1981 »

nosara wrote:Ova uprava nema nista s tim projektima, samo ce placat tudji javasluk i nesposobnost.

A sto se tice toga kako je bilo, evo kako je bilo, ovo je teren prije bilo kakvih ulaganja

Image
Sta ako kazem da ce se ova uprava raspasti do ljeta jer je Amara razocarala i slagala vecina ljudi koje je doveo u klub? Iprosli su imali poteskoce, mnoge stvari nisu znali raditi. Poteskoce imaju i ovi. Sve podjele medju navijavima moramo iskorijeniti ako mislimo dobro klubu.
laik1981

#2792 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by laik1981 »

wewa wrote:
laik1981 wrote:
ne pricamo o 20 maraka, pricamo o tenderu na koji se javilo nekoliko ponudjaca.

i molicu lijepo da se navijaci ne uplicu u raspravu o nadzoru i prijemu radova.
Pa prosli zasluzuju kritike za propuste , ali, nazalost, kritike nece rijesiti problem. Ko god moze pomoci bilo kako neka ponudi svoju pomoc klubu.Od svadjanja na forumima nemamo nista, samo produbljujemo podjele..
archi_a

#2793 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by archi_a »

Ovdje se ne radi o 20 KM. Ovdje se radi o milionima. Rečeno je:"radi se kompletan teren!!“. Rečeno je:" radi se nova istočna tribina! ". Nije rečeno:" gradimo kuću kolko cigle ima, jer para nemamo! ".
Rezultat, koliko vidim: utakmica mlade reprezentacija je odložena i nije počela na vrijeme zbog" snježnih padavina" (neko to sve bilježi u Evropi, smiju nam se) grijači ne rade jer projekat nije završen, tribina "curi" u poslovne prostore jer je nekvalitetan ili jeftiniji materijal korišten. Vidim i sam da nešto nije u redu, čitam i šta pišu ljudi koji su više čuli od mene, svađamo se zbog odluka nekih likova koji su o svemu odlučivali. Meni je ovo sve tužno. A volio bih da i Grbavica i svi drugi stadioni napreduju. Al "dušmani" se ugrađuju ili improvizuju.
RJ57

#2794 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by RJ57 »

jarane ovo je BiH .. kad si zadnji put vidio da je neko kod nas uspješno pozvan na odgovornost a da nije bio zavaljen. mi smo dno dna, evropsko prkno i dok god se ovako radi to ćemo i ostati, ovo je afrika evrope! sreća pa su barem ove ratne zločince pofatali, ali i to su uglavnom stranci odradili!
Charuga
Globalni moderator

#2795 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

Super teren onaj stari, ali kad posmatraš iz daljine. Kada se siđe na teren, i hoda po njemu, tek se onda vidi kakav je i koliko je loš. Koliko puta, u toku utakmice, lopta odskoči, umjesto da ide po zemlji? Preskoči preko noge igračima. Teren je bio dobar za većinu onih u BiH, ali i dalje loš, dobro loš. A da ne pričamo o utakmicama zimi ili kada pada kiša.

Ova gore slika nije mjerilo terena, i sadašnji teren je svemirski brod za onaj stari. Samo treba ganjati izvođaće radova, pošto je garancija za teren još važeća. Treba zaboraviti na priču stari vs novi, i baciti se na posao. Ako će svaka nova uprava gledati šta je stara "sjebala", ili šta nije uradila, a neće pokušati da rješi probleme prethodnika, jebat nas, onda nam bolje i ne treba.

I kako vam više ne dosadi pisati jedno te isto ... :?
laik1981

#2796 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by laik1981 »

Charuga wrote:Super teren onaj stari, ali kad posmatraš iz daljine. Kada se siđe na teren, i hoda po njemu, tek se onda vidi kakav je i koliko je loš. Koliko puta, u toku utakmice, lopta odskoči, umjesto da ide po zemlji? Preskoči preko noge igračima. Teren je bio dobar za većinu onih u BiH, ali i dalje loš, dobro loš. A da ne pričamo o utakmicama zimi ili kada pada kiša.

Ova gore slika nije mjerilo terena, i sadašnji teren je svemirski brod za onaj stari. Samo treba ganjati izvođaće radova, pošto je garancija za teren još važeća. Treba zaboraviti na priču stari vs novi, i baciti se na posao. Ako će svaka nova uprava gledati šta je stara "sjebala", ili šta nije uradila, a neće pokušati da rješi probleme prethodnika, jebat nas, onda nam bolje i ne treba.

:thumbup:
Company85

#2797 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Company85 »

Charuga wrote:Super teren onaj stari, ali kad posmatraš iz daljine. Kada se siđe na teren, i hoda po njemu, tek se onda vidi kakav je i koliko je loš. Koliko puta, u toku utakmice, lopta odskoči, umjesto da ide po zemlji? Preskoči preko noge igračima. Teren je bio dobar za većinu onih u BiH, ali i dalje loš, dobro loš. A da ne pričamo o utakmicama zimi ili kada pada kiša.

Ti grijaci koji su izbuseni ce se popraviti o trosku firme koja je i vodila radove. Koliko sam upoznat potpisan je i ugovor o tom popravku bez naknade. I bez tih ostecenih grijaca sistem grijanja je funkcionalan i moze se upaliti ali bez trafo stanice ne znam da postoji dovoljno struje za napajanjr.
Last edited by Company85 on 29/03/2019 15:44, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2798 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by hrasno38 »

....i ovdje neprestano forumase sa kojima se ne slaze zvati lobotomcima!
golfiista

#2799 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by golfiista »

Napravljen teren top i tribina top, bice krov brzo, led baneri, ulaz, izlaz ovo ono i nađe se ono ( nije eksera zakucalo u zivotu) i prica kako je sve sjebano, ne valja, katastrofa...dajte ba uozbiljite se.
ganjeta

#2800 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by ganjeta »

:thumbup:
Uvjek kratko, odmjereno i u sridu.
Post Reply