Toliko su zauzeti da od jutros nema nijednog na forumu.Hamolj wrote:Samo se koljite braćo SDA-ovska.
SDA-All about
- Alfons Kauders
#27726 Re: SDA-All about
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27727 Re: SDA-All about
koljite se srbi i hrvati
ovo će se italijom zvati
ovo će se italijom zvati
-
Hamolj
#27728 Re: SDA-All about
Na stranačkom su sastanku, dogovaraju rješavanje krize.Alfons Kauders wrote:Toliko su zauzeti da od jutros nema nijednog na forumu.Hamolj wrote:Samo se koljite braćo SDA-ovska.
-
palermo
#27729 Re: SDA-All about
ko je bolan zauzet...eve me da komentarišem.....svakako su me svrstali u taj tabor, čemu se uzalud opiratiAlfons Kauders wrote:
Toliko su zauzeti da od jutros nema nijednog na forumu.
Ovo je zapravo samo preslika Mosta i njegove uloge na političkoj sceni Hrvatske. SDA-u treba koalicioni partner za izbore 2018. Ova tzv ljevica je pod pritiskom da ne koalira, SBB je prnuo u šišu.....a vrlo je neizvjesno kome njegovi glasovi idu......zar onda nije logično potražiti budućeg koalicinog partnera unutar sebe. Uostalom, nije li HDZ-u svanulo otkako je Most postao faktor odlučivanja u Hrvatskoj.
Vjerovatno će tu biti nekih pojedinačnih kolateralnih šteta....žrtvenih ovaca i slično, ali generalno, pretpostavljam da je ovo put kojim je planirano da se ide.
- Banksy
#27730 Re: SDA-All about
U Hrvatskoj su Sanader i FIMI Media, HDZ marketing agencija preko koje su stranački kriminalci izvlačili stotine budžetskih miliona i trpali ih u svoj džep, u zatvoru iz kojeg neće izaći za života.
Kod nas, naš Sanader Bakir i njegova FIMI Media - MITA Group, neokrznuti, danas slave 20 godina istog takvog kriminala.
Afirmativni tekst o ovoj kriminalnoj grupi na SDA Klixu je, naravno, zabranjen za komentiranje.
Za one koji se pitaju ko je, do rata anonimni, Kučuk i otkud baš on tu, odgovor se krije u onih 20 Alijinih izabranih porodica iz Mladomuslimanskog kruga s kojima sav kriminal u zadnjih četvrt stoljeća počinje i završava. Još za ratnih godina, dok je mladost Bosne ginula za Bosnu, ovakvi kriminalci su, na njihov račun, već okretali milijarde. To najbolje znaju insajderi poput Latića.
edit: Gibraltar smo, naravno, već halalili i zaboravili...
Kod nas, naš Sanader Bakir i njegova FIMI Media - MITA Group, neokrznuti, danas slave 20 godina istog takvog kriminala.
Afirmativni tekst o ovoj kriminalnoj grupi na SDA Klixu je, naravno, zabranjen za komentiranje.
Agencija Mita Group plesnim promo spotom proslavila 20 godina postojanja
Agencija Mita Group iz Sarajeva objavila je promotivni spot kako bi proslavila 20 godina postojanja i čestitala Novu godinu svojim klijentima, dobavljačima i svim poslovnim partnerima.
U promotivnom spotu naslovnjenom "20 godina sa vama" pojavljuju se svi uposlenici agencije Mita Group, predvođeni CEO-om Ejubom Kučukom, koji plešu uz pjesmu "Can't Stop The Feeling" Justina Timberlakea.
http://www.klix.ba/biznis/agencija-mita ... /161215035
Za one koji se pitaju ko je, do rata anonimni, Kučuk i otkud baš on tu, odgovor se krije u onih 20 Alijinih izabranih porodica iz Mladomuslimanskog kruga s kojima sav kriminal u zadnjih četvrt stoljeća počinje i završava. Još za ratnih godina, dok je mladost Bosne ginula za Bosnu, ovakvi kriminalci su, na njihov račun, već okretali milijarde. To najbolje znaju insajderi poput Latića.
Najnovija afera „Gibraltar“, čiji je jedan od aktera Ejub Kučuk, vlasnik marketinške agencije MITA, samo je bljesak koji ukazuje na ovu moju opaku (hipo)tezu. Kako? Kada neko, recimo jedan novinar, pokuša „uguglati“ firmu i ime vlasnika, dobit će sljedeće informacije - firma MITA registrirana je u Istanbulu, Beču i Sarajevu. Postala je poznata primarno po tome što je radila kampanju za SDA, odnosno Bakira Izetbegovića, u tri izborna ciklusa. Vjerovatno je to činila i ranije, ali diskretnije, iza leđa Sulejmanu Tihiću. Njen vlasnik Kučuk doima se kao šeret i pozer s Facebooka. Njegov uspjeh navodno se povezuje s dobrim forama, idejama, spinovima i savjetima iz komunikologije uglednim firmama.
Lično iskustvo
Takvog su ga, navodno, prepoznali i Turci, koji žele „investirati u medicinski turizam“. Kako je Kučuk pronašao zlatnu žicu i Turcima otkrio toplu vodu? Kako su ovog bosanskog fahmana iz Fojnice uopće pronašli Turci, kada je vrlo teško naći njegovu biografiju na internetu? Ko ga je preporučio? Začudo da ni danas, kada je u fokusu regionalnih medija, još niko nije iznio djelić njegove biografije.
Nažalost, budući da znam sve aktere (Bošnjake) iz afere „Gibraltar“, posebno Senada Zaimovića, vlasnika firme „Fabrika“, još iz vremena dok je radio DTP i dizajn nacionalnog sedmičnog magazina "Ljiljan", površno poznajem i Kučuka.
On je sin Alije, pripadnika organizacije „Mladi muslimani“ i prvog predsjednika SDA u Trnovu. To je referenca koja mu je odredila poslovni i svaki drugi angažman. Preko koga? Naravno, preko najvećeg bošnjačkog (po)ratnog maga Hasana Čengića! Kako?
Vrijeme nastanka agencije MITA je gašenje lista „Ljiljana“, ali i vrijeme zatvaranja TWRA-e, humanitarne agencije koja je bila registrirana u Istanbulu, Beču i Zagrebu. Iako je njen vlasnik bio Sudanac Fatih el-Hasanein, svi kadrovi bili su Bošnjaci, kao što je stvarni upravitelj agencije bio Hasan Čengić. Navodno, još je u Njemačkoj aktuelna istraga o finansiranju TWRA-e, jer se sumnja da je putem te agencije izvršena transakcija novca u vrijednosti od desetak milijardi KM.
Također, to je vrijeme korupcionaške krize u "Ljiljanu", kada je pronevjeren novac u vrijednosti od dva miliona KM namijenjen Bošnjačkoj televiziji (BRT), a doniran od „Al-Jazeere“ iz Dohe. Sve se to zataškalo. Akteri tih afera uklonjeni su na marginu da bi novi stupili na scenu. Jedan od njih bio je Ejub Kučuk!
Autor: Nedžad LATIĆ
edit: Gibraltar smo, naravno, već halalili i zaboravili...
off-shore kompaniju 3 Media na Gibraltaru ... Neven Kulenović
vlasnik sarajevske marketinške agencije S.V.-RSA sam sebi uplatio više od 2,5 milijuna eura (preko pet milijuna KM),
sa računa društva Mreža plus (Darko Aleksić) stigla uplata u iznosu od nepunih 686.000 eura,
Kompanija Pink BH (Jovo Stanišić) je u istom razdoblju firmi 3 Media uplatila 669.000 eura,
društvo Ujedinjeni mediji (Senad Zaimović i Ejub Kučuk) 768.000 eura,
Istodobno je s računa 3 Media Kulenović sebi isplatio više od 540.000 eura,
Darku Aleksiću 214.000 eura,
Sanjinu Kulenoviću 278.000 eura,
Edinu Nuhiću 213.000 eura,
direktoru Uprave HT-a Mostar Stipi Prliću tvrtka 3 Media uplatila 169.500 eura,
njegovom pomoćniku Zoranu Bakuli više od 225.000 eura.
Prlić i Bakula 27. studenog iste godine potpisali ugovor s vlasnikom S.V.-RSA Kulenovićem, premda je njegova ponuda bila najnepovoljnija. Vrijednost ugovora je iznosila 4,4 milijuna KM,
Kao nagradu za uspješno sklopljen posao, već početkom naredne godine, Neven Kulenović a računa 3 Media u UniCredit banci u Sloveniji isplaćuje Stipi Prliću 170.000 eura, a Zoranu Bakuli 197.800 eura.
Naredni natječaj za izbor marketinške agencije Uprava HT-a Mostar 2008.
obnovljeno partnerstvo s Nevenom Kulenovićem i potpisan novi ugovor vrijedan 4,5 milijuna maraka.
...
- tandmand
#27731 Re: SDA-All about
Borjana Krišto u svezi raskola u SDA.
Kroz funkcioniranje Zastupničkog doma PS BiH i ranije je parlamentarna većina bila nestabilna, a ova previranja u SDA će imati posljedice po Hrvate u BiH i ukupne političko-društvene odnose u BiH, rekla je za Dnevnik.ba Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH.
Podsjetimo, grupa parlamentaraca iz SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, napustila je sjednicu Kluba ove stranke i najavili da nadalje neće sudjelovati u radu Kluba SDA.
Klub SDA napustili su Senad Šepić, Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović, a sajevski mediji navode kako će to uskoro učiniti još dvojica zastupnika i to Hazim Rančić i Amin Fazlić.
Krišto, pak, smatra kako će se eventualni izlazak spomenuta četiri zastupnika iz Kluba SDA iskoristiti kao izgovor da se ne rješavaju pitanja važna za hrvatsku političku zajednicu u BiH, poglavito izmjene Izbornog zakona BiH i upitnik Europske komisije.
“Bez izmjena Izbornog zakona BiH nema europskog puta naše države, to je jedan od osnovnih preduvjeta, a ukoliko uzmemo u obzir da SDA tvrdi kako rješavanje presude Sejfić- Finci nema veze s europskim putem BiH, onda je jasno da je sve ovo dio sustavne i široke političke igre gdje se sve čini kako bi se ignoriralo i prebacilo fokus s pitanja važnih za Hrvate u BiH", rekla je Krišto.
Također, napomenula je kako "ne smijemo zaboraviti da SDA-ovi zastupnici, ali i zastupnici iz drugih bošnjačkih stranaka uvijek imaju jednak stav kada je riječ o pitanjima vezanima za Hrvate".
"Oni neće ugroziti 'bošnjačko jedinstvo'”, istaknula je Krišto.
- JThomas
#27733 Re: SDA-All about
to se na sda jeziku kaže - uspješan. i dušmani na aparatimaBanksy wrote:U Hrvatskoj su Sanader i FIMI Media, HDZ marketing agencija preko koje su stranački kriminalci izvlačili stotine budžetskih miliona i trpali ih u svoj džep, u zatvoru iz kojeg neće izaći za života.
bilo bi i tebi do pjesme i plesa
- Banksy
#27734 Re: SDA-All about
i islamofobija, naravno...JThomas wrote:to se na sda jeziku kaže - uspješan. i dušmani na aparatimaBanksy wrote:U Hrvatskoj su Sanader i FIMI Media, HDZ marketing agencija preko koje su stranački kriminalci izvlačili stotine budžetskih miliona i trpali ih u svoj džep, u zatvoru iz kojeg neće izaći za života.
![]()
bilo bi i tebi do pjesme i plesa
Nek ne puca, nek kradu naši i nek je jedno na budžetu - slogan matrice kojom SDA pod čizmom drži stoku sitnog zuba...
- Chisum
#27735 Re: SDA-All about
Ma nije muk, nisu dileme, nego se ceka da se oglasi ridjobrada minder-gluperda, jer njegova je sveta.
Da li ce odbrana obraza i casti nastaviti linijom "SDA vam je omogucila da kradete, a vi, nezahvalnici, tako...", ili ce se babin Glupi Avgust pojaviti s jos jacom i efektnijom porukom, ostaje da se vidi.
Kako god - ocekuje se da Bubka s Poljina jos jednom prekuca sam sebe.
Da li ce odbrana obraza i casti nastaviti linijom "SDA vam je omogucila da kradete, a vi, nezahvalnici, tako...", ili ce se babin Glupi Avgust pojaviti s jos jacom i efektnijom porukom, ostaje da se vidi.
Kako god - ocekuje se da Bubka s Poljina jos jednom prekuca sam sebe.
- O'zone
- Globalni moderator
#27736 Re: SDA-All about
Snaga je u Jedinstvu...
Bihać
Bihać
- raoul duke
#27737 Re: SDA-All about
Narod zna i oduvijek je znao
- O'zone
- Globalni moderator
#27738 Re: SDA-All about
http://www.klix.ba/vijesti/bih/izlazak- ... /161215092
Zanimljivo. S moje tačke gledišta ovo je samo dobra pozicija za pregovore ove četvorice sa centralom vezano za njihovo buduće djelovanje odnosno narodski rečeno -borba za fotelje-. Vidjet ćemo kako će se pregovori odvijati i da li Riđobradi dopušta ucjene. Mada gledajući dosadašnje njegovo nastupanje u svim bitnim situacijama tip je pi...ca i popušta.
Zanimljivo. S moje tačke gledišta ovo je samo dobra pozicija za pregovore ove četvorice sa centralom vezano za njihovo buduće djelovanje odnosno narodski rečeno -borba za fotelje-. Vidjet ćemo kako će se pregovori odvijati i da li Riđobradi dopušta ucjene. Mada gledajući dosadašnje njegovo nastupanje u svim bitnim situacijama tip je pi...ca i popušta.
- JThomas
#27739 Re: SDA-All about
porodica izetbegović ne popušta, nego aplicira ljudsku i državničku mudrost i vještinu kompromisa.
- GeeTnT
#27740 Re: SDA-All about
Snaga je u blokiranju komentara na racun Mita-group hobotnice....O'zone wrote:Snaga je u Jedinstvu...
Bihać

Postavlja se logicno pitanje: "Whose mother black woolmark prede"?
-
megaman4
#27741 Re: SDA-All about
Dok se oni kolju, BiH kao da i ne postoji, a narod bjezi, pa makar i u Keniju...O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/izlazak- ... /161215092
Rasulo je odavno nastupilo.
SKBiH je izdrzala 50 godina vladavine, ovi to nece docekati, jer nema povratka. Krenulo se jos 1996 godine naopako, i tim se kursem nastavilo sve do današnjeg dana.
Zato su ovi i istupili, kako ih narod ne bih osuđivao kada krenu socijalni nemiri. Bakir ima dva izbora: ili krenuti s jačanjem države s normalnim ljudima, od nivoa BiH do mjesnih zajednica, ili nas sve žive pokopati i time BiH ugasiti za sva vremena.
Ovo sve miriše na 90-te godine. Toga su mišljenja mnogi s kojim razgovaram na ovu temu. Bit će nam kasno ako ne ojačamo državu, jer je Čović izgleda dobio signal iz vrha da može komotno početi s stvaranjem trećeg entiteta. Dodiku je svejedno, on čeka povoljan momenat i signal iz Beograda za referendum od izlasku iz BiH, i kako se Bošnjački političari ponašaju, vrlo je blizu taj dan.
- fosna2014
#27742 Re: SDA-All about
Opaaaaaaaa 
-
megaman4
#27744 Re: SDA-All about
Bas tako, nazalost. Dobili smo drzavu u ratu, krvlju nasih boraca, jer sam i sam u ovom prokletom ratu izgubio vise od 10 clanova svoje blize rodbine, dok cemo je izgleda izgubiti u miru.jefff wrote:Kasno je za sve.
- tandmand
#27745 Re: SDA-All about
megaman4 wrote:Ovo sve miriše na 90-te godine. Toga su mišljenja mnogi s kojim razgovaram na ovu temu. Bit će nam kasno ako ne ojačamo državu, jer je Čović izgleda dobio signal iz vrha da može komotno početi s stvaranjem trećeg entiteta. Dodiku je svejedno, on čeka povoljan momenat i signal iz Beograda za referendum od izlasku iz BiH, i kako se Bošnjački političari ponašaju, vrlo je blizu taj dan.
Bakir k`o Arhimed, zamišljen nad krugovima (kon-centričnim), dok mu se približavaju dva legionara.
Ne dirajte mu krugove ...
-
PM72
#27746 Re: SDA-All about
Problem je što nismo dobili državu niti smo pobjedili.Opstali smo zahvaljujući prolivenoj krvi a nismo dobili ni D od države.megaman4 wrote:Bas tako, nazalost. Dobili smo drzavu u ratu, krvlju nasih boraca, jer sam i sam u ovom prokletom ratu izgubio vise od 10 clanova svoje blize rodbine, dok cemo je izgleda izgubiti u miru.jefff wrote:Kasno je za sve.
- O'zone
- Globalni moderator
#27747 Re: SDA-All about
BiH je njima u svakom segmentu bitna samo kao vreća iz koje se izvlači novac a ne kao nešto za što trebaju da se bore i nogama i rukama. Oni su se obezbijedili. Njihovi potomci su obezbjeđeni. Oni nikakvog rizika nemaju i da sutra izbije rat. Cilj im je održavati ovakvo stanje što duže kako bi mogli što duže da crpe sredstva na svoj konto i nije tu riječ samo o SDA i ostala bratija iz druga dva konstitutivna tabora su isti kao i personal opozicionih stranaka kojima je samo krivo što oni nisu na mjestu vladajući i da oni crpe lovu.megaman4 wrote:Dok se oni kolju, BiH kao da i ne postoji, a narod bjezi, pa makar i u Keniju...O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/izlazak- ... /161215092
Zanimljivo. S moje tačke gledišta ovo je samo dobra pozicija za pregovore ove četvorice sa centralom vezano za njihovo buduće djelovanje odnosno narodski rečeno -borba za fotelje-. Vidjet ćemo kako će se pregovori odvijati i da li Riđobradi dopušta ucjene. Mada gledajući dosadašnje njegovo nastupanje u svim bitnim situacijama tip je pi...ca i popušta.![]()
Rasulo je odavno nastupilo.
SKBiH je izdrzala 50 godina vladavine, ovi to nece docekati, jer nema povratka. Krenulo se jos 1996 godine naopako, i tim se kursem nastavilo sve do današnjeg dana.
Zato su ovi i istupili, kako ih narod ne bih osuđivao kada krenu socijalni nemiri. Bakir ima dva izbora: ili krenuti s jačanjem države s normalnim ljudima, od nivoa BiH do mjesnih zajednica, ili nas sve žive pokopati i time BiH ugasiti za sva vremena.
Ovo sve miriše na 90-te godine. Toga su mišljenja mnogi s kojim razgovaram na ovu temu. Bit će nam kasno ako ne ojačamo državu, jer je Čović izgleda dobio signal iz vrha da može komotno početi s stvaranjem trećeg entiteta. Dodiku je svejedno, on čeka povoljan momenat i signal iz Beograda za referendum od izlasku iz BiH, i kako se Bošnjački političari ponašaju, vrlo je blizu taj dan.
I opet dođemo do naroda koji to ne konta.....jbga. Ubjeđeni da se oni bore za njihove interese, bolje sutra, ulazak u EU, konstitutivnost, cjelovitost, ocjepljenje, suverenost, treći....zavisi iz kog se dijela BiH gleda. Kradu mu pred očima i opet ništa ali se naslađuju što je lopov lopovu rekao da je lopov....
Nema ovom stanju nikad promjene. Dok je ovaj mentalitet ovo će nam biti život.
-
PM72
#27748 Re: SDA-All about
Meni je žao svake sekunde i minute provedene u rovu i sa puškom.Nemam kome psovati jer sam bio dobrovoljac i niko me nije natjerao niti mobilisao.Žao mi samo omladine a svoju djecu ću poslati vani u škole makar digao doživotni kredit i neka tamo ožene kakve kineskinje ili aboridžanke samo da ovdje ne truhnu...
-
Hamolj
#27749 Re: SDA-All about
Ne možeš tako razmišljati. Ti si svoju moralnu obavezu ispunio. Država kao politički uređen sistem sa jasno određenim granicama nije kriva za naše stanje. Ono što nam njen teritorij nudi u vidu prirodnih resursa smo vijekovima iskorištavali i vijekova nas je to hranilo. Krivac je onaj ko vodi taj političku uređen sistem, u našem slučaju neuređen. Bosne je bilo i prije Baketa, Komšica, Lagumdžije, Čovića i Dodika i bit će je i poslije njih. Nije lako tek tako prepustiti ono što si godinama gradio i sticao nekome kome to ne pripada. Evo kao što si 92. uzeo pušku i branio svoje od ustaša i četnika moraš shvatiti da i sada u miru moraš braniti od političara, isti su to neprijatelji.PM72 wrote:Meni je žao svake sekunde i minute provedene u rovu i sa puškom.Nemam kome psovati jer sam bio dobrovoljac i niko me nije natjerao niti mobilisao.Žao mi samo omladine a svoju djecu ću poslati vani u škole makar digao doživotni kredit i neka tamo ožene kakve kineskinje ili aboridžanke samo da ovdje ne truhnu...
-
jefff
#27750 Re: SDA-All about
Dobro smo mi i prošli. Pogledaj Alep. Pogledaj kakve su nam hunjare stajale na čelu.megaman4 wrote:Bas tako, nazalost. Dobili smo drzavu u ratu, krvlju nasih boraca, jer sam i sam u ovom prokletom ratu izgubio vise od 10 clanova svoje blize rodbine, dok cemo je izgleda izgubiti u miru.jefff wrote:Kasno je za sve.