Narod i Pravda (Konakovic)

MUNAFIK

#27726 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

malakh wrote: 14/05/2023 22:35
MUNAFIK wrote: 13/05/2023 00:42

Valjda 5 godina iskustva na rukovodecim pozicijama, a to nema veze sa strucnom spremom jer ja mogu biti direktor firme samo sa srednjom skolom... Kasnije mogu zavrsiti fakukuktet ali to ne ponistava moje iskustvo na rukovodecoj poziciji.

A druga stavka je da imas vss diplomu... Dvije razlicite stvari tako da se ovde raja sa biroa malo izofirala.
praksa je bila da se ima 5 godina radnog iskustva sa vss i 3 godine rukovodnog. pogledaj ranije konkurse za izbor i imenovanje direktora. nažalost u parku je to nekad promijenjeno i svedeno na to da čovjek koji danas završi fakultet, već sutra može biti direktor, a da je prethodno radio sa sss i od prethodnog poslodavca dobije potvrdu da je radio na rulovodnim poslovima.

a koje je to rukovodno iskustvo sa sss. šef skladištara, blagajničara?

nekada se rukovodni staž dokazivao potvrdom iz pio, na kojoj se nalazi šifra radnog mjesta. danas je dovoljna potvrda poslodavca, a koja nikada nije bila predmet kontrole i revizije.

tebi je ok da netko 2018. završi fakultet, a 2020. bude imenovan za direktora javnog preduzeća?
Evo da malo karikiram al to je to...

Naravno da mi je OK jer diploma NE ZNACI nista, a iskustvo znaci sve.

Znam ljude koji imaju svoje uspjesne biznise i na rukovodecim su pozicijama i nemaju dipomu sa fakulteta ili imaju zavrsen PRVI ciklus na Ekonomiji ili politickim a to im se u ovim slucajevima ne pika kao DIPLOMA..

Sad ti meni zelis reci da neko ko vodi firmu uspjesno 5 godina ne moze biti negdje direktor jer je zavrsio fakultet prije 2 godine ili u slucaju ekonomskog faxa magistrirao prije 2 godine sto se sad pikao kao VSS???
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#27727 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

MUNAFIK wrote: 14/05/2023 22:59
malakh wrote: 14/05/2023 22:35

praksa je bila da se ima 5 godina radnog iskustva sa vss i 3 godine rukovodnog. pogledaj ranije konkurse za izbor i imenovanje direktora. nažalost u parku je to nekad promijenjeno i svedeno na to da čovjek koji danas završi fakultet, već sutra može biti direktor, a da je prethodno radio sa sss i od prethodnog poslodavca dobije potvrdu da je radio na rulovodnim poslovima.

a koje je to rukovodno iskustvo sa sss. šef skladištara, blagajničara?

nekada se rukovodni staž dokazivao potvrdom iz pio, na kojoj se nalazi šifra radnog mjesta. danas je dovoljna potvrda poslodavca, a koja nikada nije bila predmet kontrole i revizije.

tebi je ok da netko 2018. završi fakultet, a 2020. bude imenovan za direktora javnog preduzeća?
Evo da malo karikiram al to je to...

Naravno da mi je OK jer diploma NE ZNACI nista, a iskustvo znaci sve.

Znam ljude koji imaju svoje uspjesne biznise i na rukovodecim su pozicijama i nemaju dipomu sa fakulteta ili imaju zavrsen PRVI ciklus na Ekonomiji ili politickim a to im se u ovim slucajevima ne pika kao DIPLOMA..

Sad ti meni zelis reci da neko ko vodi firmu uspjesno 5 godina ne moze biti negdje direktor jer je zavrsio fakultet prije 2 godine ili u slucaju ekonomskog faxa magistrirao prije 2 godine sto se sad pikao kao VSS???
hajde navedi mi makar nekoliko takvih. znam ih i ja par, drže teretane, kafiće, frizeraje, restorane i imaju jaku dobit. a znam ih par koji rade montaže vrata i prozora. sve sss, a firme i obrti im solidno rade. ali ne mogu voditi park.

od jačih, uspješnijih firmi, ja nisam čuo niti jednog direktora da ima sss, čak kod predstavljanja navode akademsko zvanje. imaš sponzoriranih članaka na klixu da do sutra gledaš.

mislim, nemoj da branimo sistem u kojem se diploma marginalizira. ako nije bitna diploma, što će nam fakulteti, jer eto, sa sss možemo sve. i biti direktori javnih preduzeća, ministri, komesari, upravni, nadzorni...

a kod ovog direktora parka je situacija još dramatičnija. da je završio sarajevski univerzitet, pa da čovjek i progleda kroz prste, ali čini mi se ni to nije bio u stanju. ako te dublje interesira, točno je da je čovjek bio komercijalista i sa te pozicije došao na mjesto direktora.

a na tvoje posljednje pitanje da ti odgovorim. netko tko vodi privatni biznis uspješno, neće nikada pristati da bude direktor nekog parka, vika, rada. i to je jedan novi narativ koji se pojavio, gdje se potencira da je neko uspješan u privatnom sektoru, a kada zagrebeš vidiš da su vodili firme koje godišnje ostvari prometa cirka 70-80 tisuća, i dobiti 5-6 tisuća. čak su nam direktore knjižara predstavljali kao uspješne menadžere.
Last edited by malakh on 15/05/2023 08:24, edited 1 time in total.
drug_profi

#27728 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

U ovoj zemlji nikad uspjesan menadzer nece uci u politiku.
Ima izuzetaka naravno. Mislim da je Forto mozda jedan jer ima neki pedigre prije politike.
Ali ja znam bar dvojicu ljudi koji bi mozda bili historijske licnosti kad bi se odlucili da stave svoju kozu na mjesto Premijera, ali nece jer vec odlicno znaju sta ih tamo ceka, a zaradjuju vise na svojim pozicijama direktora privatnih kompanija.
breuer

#27729 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

drug_profi wrote: 15/05/2023 00:30 U ovoj zemlji nikad uspjesan menadzer nece uci u politiku.
Ima izuzetaka naravno. Mislim da je Forto mozda jedan jer ima neki pedigre prije politike.
Ali ja znam bar dvojicu ljudi koji bi mozda bili historijske licnosti kad bi se odlucili da stave svoju kozu na mjesto Premijera, ali nece jer vec odlicno znaju sta ih tamo ceka, a zaradjuju vise na svojim pozicijama direktora privatnih kompanija.
to bi uradila samo budala ili nedovoljno jak kadar kojem je ipak politika bolje mjesto za snalaženje (tačno tip Forte npr.)...mislim, ko bi se skidao sa plata ok cca 10k KM i bog zna kakvih bonusa i povlastica i mirnog života, za nekih 2k premijerske plate, sijedih i sveopšte kuknjave, pritužbi i kritika zlonamjerne opozicije...
HelaS

#27730 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

breuer wrote: 15/05/2023 09:01
drug_profi wrote: 15/05/2023 00:30 U ovoj zemlji nikad uspjesan menadzer nece uci u politiku.
to bi uradila samo budala ili nedovoljno jak kadar kojem je ipak politika bolje mjesto za snalaženje (tačno tip Forte npr.)...mislim, ko bi se skidao sa plata ok cca 10k KM i bog zna kakvih bonusa i povlastica i mirnog života, za nekih 2k premijerske plate, sijedih i sveopšte kuknjave, pritužbi i kritika zlonamjerne opozicije...
Gdje se dijele te plate od 10-tak hiljada, da stanemo u red :-)
VladaFBiH

#27731 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

Styling wrote: 13/05/2023 09:51
MUNAFIK wrote: 13/05/2023 00:42

Valjda 5 godina iskustva na rukovodecim pozicijama, a to nema veze sa strucnom spremom jer ja mogu biti direktor firme samo sa srednjom skolom... Kasnije mogu zavrsiti fakukuktet ali to ne ponistava moje iskustvo na rukovodecoj poziciji.

A druga stavka je da imas vss diplomu... Dvije razlicite stvari tako da se ovde raja sa biroa malo izofirala.
Tačno :thumbup:
ja sam shvatio da moraš imati 5 godina iskustva kao vss a od toga 3 godine na rukovodećim pozicijama i da ga za to peru - on ima cca 1.5 godina iskustva sa VSS a rukovodeća pozicija "Key Account Manager" što je on bio 5+ godina spada u niže menadžerske pozicije i uslovno bi mogla proći da je imao iskustvo kao VSS.
breuer

#27732 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

HelaS wrote: 15/05/2023 09:09

pa svi ti kurci palci direktori u bankarstvu u građevinskim firmama i ostalim velikim kolektivima, to je otprilike kadar koji bi bio pogodan za premijerske i slične funkcije...znam ih sam lično par...nisu ludi...
HelaS

#27733 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

breuer wrote: 15/05/2023 09:13
HelaS wrote: 15/05/2023 09:09

pa svi ti kurci palci direktori u bankarstvu u građevinskim firmama i ostalim velikim kolektivima, to je otprilike kadar koji bi bio pogodan za premijerske i slične funkcije...znam ih sam lično par...nisu ludi...
Koja logika :lol:
breuer

#27734 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

pa djeca to teže shvataju, al odrast ćeš...
MUNAFIK

#27735 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

VladaFBiH wrote: 15/05/2023 09:10
Styling wrote: 13/05/2023 09:51

Tačno :thumbup:
ja sam shvatio da moraš imati 5 godina iskustva kao vss a od toga 3 godine na rukovodećim pozicijama i da ga za to peru - on ima cca 1.5 godina iskustva sa VSS a rukovodeća pozicija "Key Account Manager" što je on bio 5+ godina spada u niže menadžerske pozicije i uslovno bi mogla proći da je imao iskustvo kao VSS.
Nije se trazilo 5 godina iskustva sa diplomom VSS i to je to.
VladaFBiH

#27736 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

MUNAFIK wrote: 15/05/2023 10:11
VladaFBiH wrote: 15/05/2023 09:10

zaboravih da su malo prije toga promijenili statut (ne za njega da ne bude zabune) i da ne moraš imati 5 godina iskustva u struci odnosno kao VSS... ah ta štimanja statuta... https://www.fokus.ba/vijesti/bih/komple ... ta/1976303
drug_profi

#27737 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Nije baš da je 2K. Bliže je 4K. Plus benefiti.
VladaFBiH

#27738 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

drug_profi wrote: 15/05/2023 10:52

i dalje malo ako si sposoban i ne želiš krasti - ime ti se povlači po svačijim ustima, svi ti *ebu mater, sav prljavi veš se javno kaći... malo je 4k za ovo osim ako ne planiraš da kradeš
drug_profi

#27739 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

VladaFBiH wrote: 15/05/2023 12:41
drug_profi wrote: 15/05/2023 10:52

i dalje malo ako si sposoban i ne želiš krasti - ime ti se povlači po svačijim ustima, svi ti *ebu mater, sav prljavi veš se javno kaći... malo je 4k za ovo osim ako ne planiraš da kradeš
Tačno je da je to malo za sve što će te snaći, ali osim motiva krađe postoje i ljudi koji su recimo zadovoljni svojim imovinskim stanjem i onda zele doprinijeti i drustvu.
Međutim takvi ljudi su uglavnom otišli odavde u zemlje koje njeguju takve stavove.
Ovdje se njeguje nepotizam, nacionalizam, debilizam...
Tako da je vrlo tesko pronaci nekog ko bi nam bio etalon i zadovoljio sve kriterije.
U nedostatku takvih, moramo probrati barem najbolje između onog sto se nudi, a ne bas birati Fadila za premijera.
dulekrele

#27740 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dulekrele »

Image

MARGIT TOMIK-LEVY PISALA KONAKOVIĆU: "Nije trojka Dino, profulio si zicer!"

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/30 ... zicer.html
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#27741 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

MUNAFIK wrote: 15/05/2023 10:11
hipotetički, mogli su radnika koji 5 godina radi na trafici ili u pekari, a koji je prije mjesec dana završio fakultet, postaviti za direktora firme park. uz to mu duhanpromet izda potvrdu da je bio key account manager određenih proizvoda (što nitko ne provjerava) ili voditelj prodaje i eto ga. čovjek direktor.

tebi je to prihvatljivo?
mishic

#27742 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

"NiP je sastavljen od najgorih otpadnika iz SDA. Niko od vas nije slučajno zalutao u SDA. Kada ste dobili sve što su vam mogli dati, okrenuli ste se protiv ruke koja vas je hranila", napisala je Margit Tomik - Levy

Uh!!!
mirza_15

#27743 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

dulekrele wrote: 15/05/2023 19:35 Image

Ja koliko frustracija u jednom tekstu uz hrpu paušalnih "mišljenja". Ovi tekstovi kada se nabraja svašta nešto bez iznošenja dokaza, savršene priče za laku noć (čuj razgovarao sa Čovićem i Dodikom) su obično sranje. Pročitao do pola i već mi bilo dosta sranja, ali onako baš velikog, otvorenog, nekontrolisanog. Tačno kao izraz frustracije. Eto ona nešto zna pa će da se nagovori svakome. A znam ja ovakve. Vole pažnju, ali odgovornost nikada ne bi preuzeli da im se ponudi jer hebi ga znaju i oni da ne bi mogli isporučiti savršeni svijet koji traže od drugih. Gospođa recimo ne bi ništa ni sa Dodikom ni sa Čovićem ali bi da se nešto mijenja. Hebe je činjenica da bez njih ne može, ali ako se činjenice ne slažu s njenim "savršenim svijetom" tim gore za činjenice. Dino hapsi? Katica pravi zakon o kleveti? I na kraju, iz teksta saznajemo da ne valja apsolutno niko na političkoj i javnoj sceni osim nje presvete i bezgrešne primadone. Sa ovakvima ja ne bih mogao ni 5 minuta. Ovo su teške osobe koje na lopati ne možeš prinijeti.
Lex77

#27744 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lex77 »

O Konakoviću je sve bilo jasno kad je preko Boške Čavar prepustio Mostar HDZ-u. Nije to bilo slučajno. Sad samo nastavlja u revijalnom tonu.
Login77777

#27745 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Lex77 wrote: 16/05/2023 05:57 O Konakoviću je sve bilo jasno kad je preko Boške Čavar prepustio Mostar HDZ-u. Nije to bilo slučajno. Sad samo nastavlja u revijalnom tonu.
Laz! Mostar ima takozvano „legitimno predstavljanje“ i tu gradonacelnik bio Hrvat ili Bosnjak ne moze nista bez predsjednika gradskog vijeca koji je onda Bosnjak ukoliko je gradonacelnik Hrvat.
SDA nije imala dovoljno ruku za poziciju gradonacelnika i nije zeljela drugog Bosnjaka koji nije SDA podrzati jer su znali ako to podrze onda predsjednik gradskog vijeca dolazi iz reda Hrvata. Tako SDA nema onda ni poziciju gradonacelnika ni predsjednika gradskog vijeca. Ovako su znali ako HDZ uzme gradonacelnika podrzace SDA kandidata za predsjednika gradskog vijeca. Sto zbaci da nista ne moze u Mostaru proci bez SDA.

Te vase lazi mozete jos sto puta ponoviti ono ostaje i dalje obicna laz.
Novak20

#27746 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Novak20 »

mirza_15 wrote: 15/05/2023 20:18
dulekrele wrote: 15/05/2023 19:35 Image

Ja koliko frustracija u jednom tekstu uz hrpu paušalnih "mišljenja". Ovi tekstovi kada se nabraja svašta nešto bez iznošenja dokaza, savršene priče za laku noć (čuj razgovarao sa Čovićem i Dodikom) su obično sranje. Pročitao do pola i već mi bilo dosta sranja, ali onako baš velikog, otvorenog, nekontrolisanog. Tačno kao izraz frustracije. Eto ona nešto zna pa će da se nagovori svakome. A znam ja ovakve. Vole pažnju, ali odgovornost nikada ne bi preuzeli da im se ponudi jer hebi ga znaju i oni da ne bi mogli isporučiti savršeni svijet koji traže od drugih. Gospođa recimo ne bi ništa ni sa Dodikom ni sa Čovićem ali bi da se nešto mijenja. Hebe je činjenica da bez njih ne može, ali ako se činjenice ne slažu s njenim "savršenim svijetom" tim gore za činjenice. Dino hapsi? Katica pravi zakon o kleveti? I na kraju, iz teksta saznajemo da ne valja apsolutno niko na političkoj i javnoj sceni osim nje presvete i bezgrešne primadone. Sa ovakvima ja ne bih mogao ni 5 minuta. Ovo su teške osobe koje na lopati ne možeš prinijeti.
:thumbup:

Ova uvrnuta ex-primadona nije problem pa čak ni njeni tekstovi.

Problem su oni što jedva čekaju da upotpune hajku i ovakve tekstove objave u svome medijskom žutilu.
A_A_AKCIJA

#27747 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Login77777 wrote: 16/05/2023 06:31
Lex77 wrote: 16/05/2023 05:57 O Konakoviću je sve bilo jasno kad je preko Boške Čavar prepustio Mostar HDZ-u. Nije to bilo slučajno. Sad samo nastavlja u revijalnom tonu.
Laz! Mostar ima takozvano „legitimno predstavljanje“ i tu gradonacelnik bio Hrvat ili Bosnjak ne moze nista bez predsjednika gradskog vijeca koji je onda Bosnjak ukoliko je gradonacelnik Hrvat.
SDA nije imala dovoljno ruku za poziciju gradonacelnika i nije zeljela drugog Bosnjaka koji nije SDA podrzati jer su znali ako to podrze onda predsjednik gradskog vijeca dolazi iz reda Hrvata. Tako SDA nema onda ni poziciju gradonacelnika ni predsjednika gradskog vijeca. Ovako su znali ako HDZ uzme gradonacelnika podrzace SDA kandidata za predsjednika gradskog vijeca. Sto zbaci da nista ne moze u Mostaru proci bez SDA.

Te vase lazi mozete jos sto puta ponoviti ono ostaje i dalje obicna laz.
... a NiP nije ni učestvovao na izborima u Mostaru :-)
video

#27748 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Kakve veze ima Konakovic i NiP sa B. Cavar i svim tim stvarima u Mostaru?
NiP nije ni sudjelovao na izborima u Mostaru.

Eklantantan primjer lazi i nedozvoljenog trolaranja na forumu.
Za ovo ide BAN!
Prpa.ba

#27749 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Kad uvezu baticu i novaka sa vrhbosanskim redarstvenicima, pa krenu kazne za neistomisljenistvo.. :mrgreen:

Image
Ricken

#27750 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ricken »

HelaS wrote: 15/05/2023 09:15
breuer wrote: 15/05/2023 09:13

Koja logika :lol:
Upravu je. Eto neka je Nihad Uk sa svojim CV čovjek od iskustva. Problem je što ti ljudi koje je naveo breuer zarađuju puno više nego premijeri.
Post Reply