Evo da malo karikiram al to je to...malakh wrote: ↑14/05/2023 22:35praksa je bila da se ima 5 godina radnog iskustva sa vss i 3 godine rukovodnog. pogledaj ranije konkurse za izbor i imenovanje direktora. nažalost u parku je to nekad promijenjeno i svedeno na to da čovjek koji danas završi fakultet, već sutra može biti direktor, a da je prethodno radio sa sss i od prethodnog poslodavca dobije potvrdu da je radio na rulovodnim poslovima.MUNAFIK wrote: ↑13/05/2023 00:42
Valjda 5 godina iskustva na rukovodecim pozicijama, a to nema veze sa strucnom spremom jer ja mogu biti direktor firme samo sa srednjom skolom... Kasnije mogu zavrsiti fakukuktet ali to ne ponistava moje iskustvo na rukovodecoj poziciji.
A druga stavka je da imas vss diplomu... Dvije razlicite stvari tako da se ovde raja sa biroa malo izofirala.
a koje je to rukovodno iskustvo sa sss. šef skladištara, blagajničara?
nekada se rukovodni staž dokazivao potvrdom iz pio, na kojoj se nalazi šifra radnog mjesta. danas je dovoljna potvrda poslodavca, a koja nikada nije bila predmet kontrole i revizije.
tebi je ok da netko 2018. završi fakultet, a 2020. bude imenovan za direktora javnog preduzeća?
Naravno da mi je OK jer diploma NE ZNACI nista, a iskustvo znaci sve.
Znam ljude koji imaju svoje uspjesne biznise i na rukovodecim su pozicijama i nemaju dipomu sa fakulteta ili imaju zavrsen PRVI ciklus na Ekonomiji ili politickim a to im se u ovim slucajevima ne pika kao DIPLOMA..
Sad ti meni zelis reci da neko ko vodi firmu uspjesno 5 godina ne moze biti negdje direktor jer je zavrsio fakultet prije 2 godine ili u slucaju ekonomskog faxa magistrirao prije 2 godine sto se sad pikao kao VSS???