Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#27701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Zvanično: Završnica KONKAKAF Lige Šampiona na Sport Klubu

Gde je dobar fudbal, tu je i Sport Klub. Navikli ste već da fudbalska ponuda na Sport Klubu može postati samo kvalitetnija, nikako lošija.

I ove godine smo odlučili da obogatimo program, i to jednim vrlo zanimljivim takmičenjem.

Da se u Severnoj Americi igra sve kvalitetniji fudbal, odavno je poznato, a veliki doprinos tome daju mnogobrojne evropske zvezde koje su se preselile na ovaj kontinent.

Upravo je KONKAKAF Liga Šampiona takmičenje koje ćemo prenositi ove godine, počevši već od februara.

U završnici ćemo videti četiri okršaja između meksičkih i američkih klubova: UANL protiv Real Solt Lejka, Keretaro protiv Di Si Junajteda, L.A. Galaksi protiv Santos Lagune i Sijetl protiv Amerike.

Od zvučnih imena, na delu ćemo moći da vidimo Stivena Džerarda, Ešlija Kola, Najdžela De Jonga, Đovanija Dos Santosa, Pjer Andre Žinjaka...

Prvi četvrtfinalni mečevi na programu su 23. februara. Onima koji su navikli da gledaju prenose NBA i NFL-a neće smetati kasni noćni termini. Spremite se za noćno fudbalsko uživanje na Sport Klubu.
http://www.sportklub.rs/zvanicno-zavrsn ... port-klubu

Ameriko ČemeriKo! :serbo:
typeOnegative

#27702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

immortalwmostar wrote:
The Realist wrote:Ja se mogu komotno ovdje prebaciti sada :D.

@Telemach - postoji li sansa da se Ubee router zamijeni za Cisco?
I mene ovo zanima,posto mi se Cisco pokaza bolji malo u slucaju jacine wi fi signala :D
a ja mislio da su bolji od cisca , kontam noviji moderniji :)
ElRe

#27703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

immortalwmostar wrote:
The Realist wrote:Ja se mogu komotno ovdje prebaciti sada :D.

@Telemach - postoji li sansa da se Ubee router zamijeni za Cisco?
I mene ovo zanima,posto mi se Cisco pokaza bolji malo u slucaju jacine wi fi signala :D
Zalij ga vodom i reci da ne radi. :D
Donijece ti novi, Cisco
howdy

#27704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by howdy »

R9.. wrote:Jel neko iz lukavca isho da prikljuci neki trio paket...ili ja moram pravi......

Sretno i javi kako ide :D
Telemach

#27705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

south wrote:Telemach
zasto ne ubacite Sport1 kanal (bivsi DSF)
Jutro south,
zahvaljujemo Vam na sugestiji i prijedlogu.
Podsjećamo Vas da Vaše prijedloge za uvođenje novih kanala možete slati na e-mail [email protected]
immortalwmostar

#27706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar »

The Realist wrote:
immortalwmostar wrote:
Nema neke osnovne opcije, kako stvari stoje, što mi pravi velike probleme (puno uređaja mi je spojeno i onda neke uređaje samo izbacuje, ili im nedozvoljava da se spoje, a taj problem nisam imao dok nisam ovaj router dobio), a izgleda da mi na većini uređaja pravi prevelik gubitak kada je Wi-Fi u pitanju. Da neko kaže da je to normalno i nije, pošto na onom D-link routeru tih problema nije bilo.

Došao da pitam je li net stalno ovako slabi navečer, ili je do mene, ali vidim da i ostali imaju velikih problema (kod mene maks 12mbps, umjesto 80 i to kada direktno spojim laptop i router).
Meni ubee ima bolje opcije ajmo reci sto se tice sigurnosti,i pregleda tko je sve spojen na wifi mi. Nisam imao problema da mi izbacuje uredaje do sada. Sto se tice 5g opcije na njemu isto tko i 2.4, neznatna razlika,ako nesto mi pravi inferenciju na 2.4,fakticki se odmah i odrazi i na 5g tako da nema nikakve prednosti. I kosto sam naveo jacina signala je slabija,pa sam morao uzeti Tp link 740n da mi posluzi kao extender.

Sto se tice interneta imao sam i ja problema u vecernjim satima i to je trajalo jedno mjesec dana,dok nisu promjenili liniju mi,i za sad je ok,samo malo upload divlja,nekad ok nekad oko 2mbps.
Officer Crabtree

#27707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Officer Crabtree »

R9.. wrote:Jel neko iz lukavca isho da prikljuci neki trio paket...ili ja moram pravi......
pa jesu li vam pustili bilo šta?

ja jučer išao kod nas (isto bhb) pa sam vidio da ljudi pitaju kad će moći prijaviti usluge, a oni govore ništa ne znamo...
Telemach

#27708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

:) Jutro R9,
molimo Vas za još malo strpljenja. Intenzivno radimo na pripremama za puštanje signala na području Lukavca.
Ako želite dostavite nam kontakt telefon u pp kako bismo Vas pozvali i evidentirali Vaš zahtjev.
Telemach

#27709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@all
Poštovani korisnici u slučaju da primjetite oscilacije s brzinom internet konekcije, molimo Vas da nam pošaljete korisničke podatke u PP.
Molba i poziv zaa saradnju se odnosi i na korisnike akviziranih kompanija.
Last edited by Telemach on 18/02/2016 11:04, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#27710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tomahawk11 »

Pa howdy je na bh telecom :D
The Realist

#27711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

immortalwmostar wrote: Meni ubee ima bolje opcije ajmo reci sto se tice sigurnosti,i pregleda tko je sve spojen na wifi mi. Nisam imao problema da mi izbacuje uredaje do sada. Sto se tice 5g opcije na njemu isto tko i 2.4, neznatna razlika,ako nesto mi pravi inferenciju na 2.4,fakticki se odmah i odrazi i na 5g tako da nema nikakve prednosti. I kosto sam naveo jacina signala je slabija,pa sam morao uzeti Tp link 740n da mi posluzi kao extender.

Sto se tice interneta imao sam i ja problema u vecernjim satima i to je trajalo jedno mjesec dana,dok nisu promjenili liniju mi,i za sad je ok,samo malo upload divlja,nekad ok nekad oko 2mbps.
Kod nas bude do 10 konekcija (najviše radi mobitela) i tu je problem, ali to nije bio problem dok nisu zamijenili router. Čim su to napravili, problem je nastao.

A brzina je baš nikakva. Jutros sa direktnim spojem 12mbps, sada wi-fi 15-20mbps, a išlo je 43-48 dok mi je bio pogrešan paket pušten (umjesto Grande Family, bio Grande, znači 50mbps), a sada kada bi 80 trebalo biti ni blizu nije. Valjda poprave to.
Telemach

#27712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Tomahawk11 wrote:Pa howdy je na bh telecom :D
:) thx Tomahawk11
howdy

#27713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by howdy »

Telemach wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa howdy je na bh telecom :D
:) thx Tomahawk11
:D

Valjda predjem na Telemach uskoro, bio sam na naplatnom mjestu u Lukavcu i pitao gospodju za internet, nije mi mogla dati neke podrobnije informacije, kao postoji neki problem.
The Realist

#27714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Je li normalno da mi na Ubee-u stalno blinka onaj znak za Wi-Fi? Tu je konekcija, ali blinka stalno.
immortalwmostar

#27715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar »

The Realist wrote:Je li normalno da mi na Ubee-u stalno blinka onaj znak za Wi-Fi? Tu je konekcija, ali blinka stalno.
Blinka ti cim neki od uredaja koristi wi fi,izgasi wi fi na mobitelima lap,i smirit ce :D
The Realist

#27716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

immortalwmostar wrote:
Blinka ti cim neki od uredaja koristi wi fi,izgasi wi fi na mobitelima lap,i smirit ce :D
Ma OK, onda neka blinka, samo tako i koristimo net, preko Wi-Fi :)
fortaleza

#27717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

AdrianMole wrote:Zašto Vas to čudi ? Znate na izbacivanje kojeg kanala je bilo najviše žalbi na Telemach facebook profilu? Mtv Igman.Ubjedljivo i najviše.Mogu posvjedočiti oni koji prate.Dovoljno je da par župnika na propovijedi u Mostaru i okolnim mjestima spomene Laudato tv i već imate par tisuća glasova za spomenutu televiziju.Mislite kako sa time mogu mjeriti vaši raštrkani glasovi za Cinestar Premiere,Kino tv,M1...Osim toga ,Laudato tv je potpuno besplatna,a možda im čak i plaćaju uvrštavanje u shemu,dok ovi ostali kanali nisu nimalo jeftini.Sapienti sat!
Ma kakvi, kladim se da je 95% glasova išlo za filmske programe, a ne za nekakvu religijsku televiziju. Jedini razlog zašto su ga uvrstili je to što isti ide u shemi Eroneta te je potpuno besplatan za emitiranje.
odmor

#27718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Telemach wrote:
south wrote:Telemach
zasto ne ubacite Sport1 kanal (bivsi DSF)
Jutro south,
zahvaljujemo Vam na sugestiji i prijedlogu.
Podsjećamo Vas da Vaše prijedloge za uvođenje novih kanala možete slati na e-mail [email protected]
Samo prijatelju taj mail je "rupa bez dna". Tamo se salju mailovi a niko nikad nije dobio nikakavu povratnu (osim automatsku) informaciju. Jednostavno niko se ne oglasava od te gospode koja cita te mailove da npr kaze: "Imamo mnogo zahtjeva za History2, ali trenutno nismo u mogucnosti da uvrstimo taj kanal u ponudu". Vec oni pustili da raja salje mailove za history2 jos naredni 5godina u "crnu rupu", a iz te crne rupe niko nikakav odgovor nije dobio.
@Telemach , reci ti tom svom ciki sto cita mailove (ako ih uopste i cita), da nam napise spisak kanala za koje smo dosad trazili a koji nam "iz tehnicki nemogucnosti" nece biti uvazeni, pa da trazimo nove zanimljive kanale, a da te ne dupliramo. Jos bih te zamolio da se oglasis sta ciko kaze na sve to.
axe22

#27719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by axe22 »

Telemach wrote:
:) Jutro R9,
molimo Vas za još malo strpljenja. Intenzivno radimo na pripremama za puštanje signala na području Lukavca.
Ako želite dostavite nam kontakt telefon u pp kako bismo Vas pozvali i evidentirali Vaš zahtjev.
Pozdrav
Mozeli se sta uskoro ocekivati u SIckom Brodu?
dembele

#27720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

I sad bi mi njima kao trebali biti zahvalni sto su uveli Laudato Tv, jer ga eto oni ne bi jadni ni uveli da mi to nismo trazili.
I jos mrtvi-hladni napisu kako je to dokaz da oni osluskuju i ispunjavaju zelje svojih korisnika.
Kad je tako oslusnite malo i na facebook profilu koliko je raja "odusevljena" uvodjenjem ovih kanala.
Telemach

#27721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dembele wrote:I sad bi mi njima kao trebali biti zahvalni sto su uveli Laudato Tv, jer ga eto oni ne bi jadni ni uveli da mi to nismo trazili.
I jos mrtvi-hladni napisu kako je to dokaz da oni osluskuju i ispunjavaju zelje svojih korisnika.
Kad je tako oslusnite malo i na facebook profilu koliko je raja "odusevljena" uvodjenjem ovih kanala.
Zdravo dembele,
veliki broj zahtjeva je stigao upravo za uvođenje Laudato TV kanala. Pišite nam i Vi svoje prijedloge na [email protected]
Pirija

#27722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pirija »

jasta....
Officer Crabtree

#27723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Officer Crabtree »

previše kukate, uz brz internet niti jedan kanal vam ne treba :D
dembele

#27724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Telemach wrote:
dembele wrote:I sad bi mi njima kao trebali biti zahvalni sto su uveli Laudato Tv, jer ga eto oni ne bi jadni ni uveli da mi to nismo trazili.
Zdravo dembele,
veliki broj zahtjeva je stigao upravo za uvođenje Laudato TV kanala. Pišite nam i Vi svoje prijedloge na [email protected]
Ma naravno, evo i meni inbox zatrpan porukama Megan Fox i Jessice Albe.
Da ste sve to uradili korektno kao sto niste, onda biste valjda vidjeli da sam davno poslao svoj prijedlog za nove kanale.

Sta je sljedece: Pretpostavljam da nakon zlata za Laudato tv, srebro i bronza idu za RTV Lukavac i RTV Slon?
kakaljin

#27725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
Zdravo dembele,
Ubacite makar jedan kanal koji se traži ovdje na forumu pa ćemo vam možda povjerovati da su toliki zahtjevi došli za kanal koji ovdje nikada nisu čuli da postoji.

A u ostalom pokažite tu statistiku da svi vidimo kolika je to potražnja za tim kanalom jer nigdje nije bilo javne ankete.
Locked