escobar__ wrote:Krema SDA bande...
Nije to ništa. Viđu ovog precednika
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OV ILIDŽA - 24. 11. 2016. - MTV IGMAN
https://www.youtube.com/watch?v=UqfyorlBruo
escobar__ wrote:Krema SDA bande...
Valjda je A_SDA nastala zbog toga što je SDA počela koalirati s SDPom pa kao oni nisu za to da se ikako surađuje sa komunjarama, titoistima, atesitima... Danas se i sama A-SDA odmakla od tih svojih početnih stavova, pa su više puta kolairali s SDPom i u kantonu i u mnogim opštinama. Nije im bilo ni mrsko moliti SDP USK da sa njima prave koaliciju u trentunoj Vladi USK.zippoo87 wrote:a razlika je ?Bosanski_kralj wrote:Je li ovaj SDA ili je A-SDA?
SDA je desnica a A-SDA je radikalna desnica
nisam bas upucen u te zgode i nezgode A-SDA ali evo ovo sto si napisao je ekstraBosanski_kralj wrote:Valjda je A_SDA nastala zbog toga što je SDA počela koalirati s SDPom pa kao oni nisu za to da se ikako surađuje sa komunjarama, titoistima, atesitima... Danas se i sama A-SDA odmakla od tih svojih početnih stavova, pa su više puta kolairali s SDPom i u kantonu i u mnogim opštinama. Nije im bilo ni mrsko moliti SDP USK da sa njima prave koaliciju u trentunoj Vladi USK.zippoo87 wrote:a razlika je ?Bosanski_kralj wrote:Je li ovaj SDA ili je A-SDA?
SDA je desnica a A-SDA je radikalna desnica
Ono što je karakteristično za A-SDA je to da im se svako malo omakne neki lik tipa Redže. Ljudi sa završenom osnvonom školom sa njihovih lista ulaze u vijeća i još budu birani na čelna mjesta. U B. Krupi je jedan takav njihov vijećnik ostao upamćen po rečenici " Ne barkaj miklofon", a drugi da je 3 godine na sjednicama vijeća samo šutao, nije se javljao za diskusije, i napkon na opšte čuđenje ostalih vijećnika se jednom pojavio za govornicom te se pristunima obratio riječima "Molim vas zatovrite ili vrata ili prozor, propuha je".
Znaš li šta znači termin letvanje?zippoo87 wrote: mene samo interesuje,ko ovakvim likovima daje glasove ili se ovo posljedica upravo kupovanja glasova a onda nas ovakve spodobe kao zastupaju
ne,kazi ?Bosanski_kralj wrote:Znaš li šta znači termin letvanje?zippoo87 wrote: mene samo interesuje,ko ovakvim likovima daje glasove ili se ovo posljedica upravo kupovanja glasova a onda nas ovakve spodobe kao zastupaju
Zar je moguće, ovo mi je promaklo. A ovo je bitno, ovi likovi su pioniri same ideje koja je proizvela SDA i njene klonove.It_is_a_Leclerc wrote: Džemaludin Latić - podnio inicijativu da se zakletve na sudu podnose s rukom na Kur'anu.
I meni...mousstapha wrote:Zar je moguće, ovo mi je promaklo. A ovo je bitno, ovi likovi su pioniri same ideje koja je proizvela SDA i njene klonove.It_is_a_Leclerc wrote: Džemaludin Latić - podnio inicijativu da se zakletve na sudu podnose s rukom na Kur'anu.
Mozda kod sandza ili kako to ovde vole reci sandzackog klana...elem, pa ti se sjecas da je tako bilo i kad se neko zaklinjo u Tita....al samo u BiH.JoseMujica wrote:ihhh pa odavno je dovoljno samo kazati: Nisam Allaha mi, kako bi se utvrdile nepobitne činjenice o sposobnosti i poštenju
Jednostavno rečeno dopisivanje glasova kanidatima iz iste stranke.zippoo87 wrote:ne,kazi ?Bosanski_kralj wrote:Znaš li šta znači termin letvanje?zippoo87 wrote: mene samo interesuje,ko ovakvim likovima daje glasove ili se ovo posljedica upravo kupovanja glasova a onda nas ovakve spodobe kao zastupaju
U pravu si 100%.Nepismenijih i bezobraznijih kadrova nema nijedna stranka.Da im nije DIF-a,političkih nauka i onog fakulteta u Travniku i na Kobiljači,svi bi još bili sa kupljenim zanatima.Još su u Vogošći otvorili "fakultet za upravu".It_is_a_Leclerc wrote:A-SDA je aposlutno najgora politička stranka, ovako ideološki i kadrovski, u bošnjačkom korpusu.
Gledajte vi likova:
Rifet Hozanović - pravosnažno osuđen za potkradanje Merhameta na zatvorsku kaznu (sada imenovan za predsjednika OV u Cazinu)
Mujo Letva Beganović - nadimak dobio po tome što je čučao u nekoj krivini sa letvom da istuče Harisa Silajdžića
Džemaludin Latić - podnio inicijativu da se zakletve na sudu podnose s rukom na Kur'anu.
...
Ideologija je ona notorna bljutava bošnjačka nacionalistička brlja sa "Ja sin sam tvoj", fatihama i gdje im je mjesto i gdje nije, grahom, vehabijama i sl.
Eno već se počelo igrati na tu kartu.Velkoski wrote:Ovaj Redžo je valjda Rom, tako da ćemo uskoro slušati priče o diskriminaciji, hehe
Nije ironija, ali želimo Vam najiskrenije puno sreće i hvala Vam za uskraćenu podršku. Ovim ste pokazali da Vas zaista samo interesuje samo Sarajevo i njegove okolne općine jer predsjednik općinskog odbora SDA Srebrenica sa porodicom živi u Vogošći.
Pokazali ste da Vam je draži Hakija Meholjić iz SDP-a, osoba koja javno psuje i vrijeđa rahmetli Aliju Izetbegovića i javno ga na sva usta optužuje za izdaju i prodaju Srebrenice, od nas koji smo osvjetlali obraz SDA u Srebrenici i vratili povjerenje naših ljudi. Bilo bi pošteno reći Bošnjacima Srebrenice da je SDA ovim jasno poručila da je najbolje biti Bošnjak Srebrenice izvan Srebrenice, zbog toga nas je sve manje u Srebrenici, a sve više u Federaciji BiH.
The BEN10 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/odbornic ... /161206025
Nije ironija, ali želimo Vam najiskrenije puno sreće i hvala Vam za uskraćenu podršku. Ovim ste pokazali da Vas zaista samo interesuje samo Sarajevo i njegove okolne općine jer predsjednik općinskog odbora SDA Srebrenica sa porodicom živi u Vogošći.
Pokazali ste da Vam je draži Hakija Meholjić iz SDP-a, osoba koja javno psuje i vrijeđa rahmetli Aliju Izetbegovića i javno ga na sva usta optužuje za izdaju i prodaju Srebrenice, od nas koji smo osvjetlali obraz SDA u Srebrenici i vratili povjerenje naših ljudi. Bilo bi pošteno reći Bošnjacima Srebrenice da je SDA ovim jasno poručila da je najbolje biti Bošnjak Srebrenice izvan Srebrenice, zbog toga nas je sve manje u Srebrenici, a sve više u Federaciji BiH.

SDA je u ove dvije godine uspjela da kaze ljudima mnogo populistickih stvari.jefff wrote:Ovi sportski ribolovci ne love nikoga iz SDA. Cudno