Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Point. wrote: ↑14/11/2020 13:13
Samokritika u i oko fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ne postoji.
A dobro sta je tu je Corona je uradila puno toga losega. Da smo bili kompletni protiv Irana cisto sumnjam da bi izgubili mada mi nije bas najjasnije zasto je od pocetka Bajevic stavio losije igrace s obzirom da nam je sad svaka utakmica izuzetno vazna.
BiH je mala zemlja sa malim fondom igraca za reprezentaciju. Nema reprezentacije za koju bi igrali Tatar, Hodzic, Rahmanovic, Saric, Bajic, Hadziahmetovic, Loncar i vecina igraca iz ovog sadasnjeg rostera. Rahmanovic recimo ima znanje koje bi moglo koristiti reprezentaciji ali je mozak opasniji od Besicevog.
Bajevic je zajebo utakmicu protiv Irske i to kad sam pisao ovdje mnogi su skakali i stitili Bajevica. On je covjek koji je vec 10 godina u fudbalskoj penziji i koji nije u zivotu bio toliko jak trener da bi mogao napraviti veliki preokret posije Zutog. Zutog je trebalo ostaviti do kraja svih ovih sranja i mislim da bi na guzove i otisli na EP i ostali u A ligi nacija. Ovako smo popusili ko posljednji levati na svemu
A dobro sta je tu je Corona je uradila puno toga losega. Da smo bili kompletni protiv Irana cisto sumnjam da bi izgubili mada mi nije bas najjasnije zasto je od pocetka Bajevic stavio losije igrace s obzirom da nam je sad svaka utakmica izuzetno vazna.
BiH je mala zemlja sa malim fondom igraca za reprezentaciju. Nema reprezentacije za koju bi igrali Tatar, Hodzic, Rahmanovic, Saric, Bajic, Hadziahmetovic, Loncar i vecina igraca iz ovog sadasnjeg rostera. Rahmanovic recimo ima znanje koje bi moglo koristiti reprezentaciji ali je mozak opasniji od Besicevog.
Bajevic je zajebo utakmicu protiv Irske i to kad sam pisao ovdje mnogi su skakali i stitili Bajevica. On je covjek koji je vec 10 godina u fudbalskoj penziji i koji nije u zivotu bio toliko jak trener da bi mogao napraviti veliki preokret posije Zutog. Zutog je trebalo ostaviti do kraja svih ovih sranja i mislim da bi na guzove i otisli na EP i ostali u A ligi nacija. Ovako smo popusili ko posljednji levati na svemu
Popušili bi svakako i sa Decembarskim, nama je samopouzdanje srozano da trenutno ni Klopp ne bi pomogao.
Jesi li gledao neku noć Begića, o tome ti pričam. Nimalo samokritike, svako sa zehru obraza bi nakon ovakvog pada od 2014 godine podnio ostavku i preuzeo dio odgovornosti a lik spominje jebeni Kirin Kup kao da je to relevantan uspijeh danas i time se vadi. On se još počasti mjestom počasnog predsjednika, pa čime si ga zaslužio pizda li ti materina bezobrazna.
Popušili bi svakako i sa Decembarskim, nama je samopouzdanje srozano da trenutno ni Klopp ne bi pomogao.
Jesi li gledao neku noć Begića, o tome ti pričam. Nimalo samokritike, svako sa zehru obraza bi nakon ovakvog pada od 2014 godine podnio ostavku i preuzeo dio odgovornosti a lik spominje jebeni Kirin Kup kao da je to relevantan uspijeh danas i time se vadi. On se još počasti mjestom počasnog predsjednika, pa čime si ga zaslužio pizda li ti materina bezobrazna.
Ma naravno savez se vratio na pozicije kada je vladao Usanovic a sad je samo Begic. Nikome se ne smije dozvoliti da ovoliko dugo bude na funkciji jer kad se to ucahuri gotovo je. Treba ih mijenjati svake dvije ili maksimalno 4 godine bez mogucnosti reizbora. Begic je klasicna avlijanerska dzukela bez stida i obraza. Unistili su reprezentaciju, unistili su regularnost prvenstva prekidajuci ga bez ikakvog razloga, unistili su onaj silni pozitivni impuls koji je dosao sa svjetskim prvenstvom.
Ma sta znam, Prosinecki je previse sujetan, nego pragmatican, a u nasoj reprezentaciji zbog specificne situacije je tesko zadrzati autoritet i imati rezultate zbog raznih pritisaka. Nije to lako izbalansirati. Sigurno nije pomoglo sto je dobar dio vremena imao zdravstvenih problema dok je bio selektor.
Dusko ima slifa, ali je covijek ipak u godinama da se sa ovim problemima adekvatno nosi.
Dobar dio igraca koji igraju vani ne igraju u svojim klubovima, a ovi iz Premijer lige, da li je zbog treninga, ishrane, nesportskog zivota, nedostatka kompetitivnih utakmica ili psihe, nisu igraci na koje se moze ozbiljno racunati kao prvotimce.
Sto se mene tice samo Barbarez, uvijek je pokazivao kvalitete lidera, ali to se nece desiti, jer ne odgovara ovim iz Saveza.
Edin H. wrote: ↑14/11/2020 13:55
Ma sta znam, Prosinecki je previse sujetan, nego pragmatican, a u nasoj reprezentaciji zbog specificne situacije je tesko zadrzati autoritet i imati rezultate zbog raznih pritisaka. Nije to lako izbalansirati. Sigurno nije pomoglo sto je dobar dio vremena imao zdravstvenih problema dok je bio selektor.
Dusko ima slifa, ali je covijek ipak u godinama da se sa ovim problemima adekvatno nosi.
Dobar dio igraca koji igraju vani ne igraju u svojim klubovima, a ovi iz Premijer lige, da li je zbog treninga, ishrane, nesportskog zivota, nedostatka kompetitivnih utakmica ili psihe, nisu igraci na koje se moze ozbiljno racunati kao prvotimce.
Sto se mene tice samo Barbarez, uvijek je pokazivao kvalitete lidera, ali to se nece desiti, jer ne odgovara ovim iz Saveza.
Nista protiv Barbareza, ali ljudi nama treba trener. Koju ekipu je taj Barbarez trenirao osim na Instagramu.
Potrosit cemo opet 2-3 godine zivota a necemo nigdje otici.
Zao mi je najvise navijaca, jer poslije ovako slabih rezultata i lose atmosfere nema nade da cemo sljedecih 10 godina otici na vece takmicenje.
A o novom modernom Nacionalnom stadionu mozemo samo da sanjamo.
Nije ni Pirlo bio trener ni sat vremena nigdje pa je dobio posao u Juventusu. Imaš još primjera. Za selektorski posao nema puno vremena za trenirati, bitnije su neke druge osobine a najvažnije autoritet. A to je što Sergej ima na pretek.
Bas bih volio da dodje i taj Barbarez tj. bosanski Pirlo. Napravili su ionako od onakve reprezentacije - jednu sprdacinu.
Dosta je experimenata, Prosinecki i Bajevic su experimentisali sa igracima pa smo na dnu dna. Samo nam fali trener kao experiment. Nemamo sada ionako nista izgubiti osim jedne generacije fudbalera zbog nesposobnjakovica. Al` neka dodje ..
Zeleni most wrote: ↑14/11/2020 17:52
Bas bih volio da dodje i taj Barbarez tj. bosanski Pirlo. Napravili su ionako od onakve reprezentacije - jednu sprdacinu.
Dosta je experimenata, Prosinecki i Bajevic su experimentisali sa igracima pa smo na dnu dna. Samo nam fali trener kao experiment. Nemamo sada ionako nista izgubiti osim jedne generacije fudbalera zbog nesposobnjakovica. Al` neka dodje ..
Zeleni most wrote: ↑13/11/2020 21:21Safet Susic, decembar 2013
Kvalifikacije za EP 2016 u Francuskoj
Bazdarevic, Prosinecki, Bajevic, novembar 2020
Sta reci ...
Nekada smo imali trenera koji je znao izvuci maksimum iz reprezentacije..
Nekada smo imali igrace koji su igrali u Bundesligi, dok je danas to Turska Süper Liga.
Samo da napomenem da je reprezentacija sa Bazdarevicem procentualno imala ubjedljivo najveci broj pobjeda. U Decembru 2013 mi smo bili 19 na FIFA listi a krajem 2017 kada je otisao Mesa 27....tako da nismo mi bas pod Mesom tako pali. Srozavanje ide poslije pod Prosineckim i Bajevicem koji su nas sa broja 27 odveli na broj 51!
Bolestan si više sa hvalospjevima za plave ublehaše i neznalice kakav je pacovska faca Baždarević. S njim je sve i krenulo nadole.
Zeleni most wrote: ↑14/11/2020 17:52
Ovaj cirkus je poceo od novembra 2014.
Susic je zasluzio otkaz isto kao sto ga je zasluzio i Mesa, Prosinecki a posebno Bajevic. Susic kao i ostali je u biti nikakv trener, ne znam da li je ikoga trenrirao duze od godinu dana a da nije popio nogu. OK odveo nas je na SP i svaka cast, znao je iskoristiti pozitivan naboj, vrhunsku ekipu koju je dobio, najlaksu grupu ikada i nije nas obrukao ni na SP a da li nas je zajebo za prolaz e o tome bi i o sastavu protiv Nigerije se moglo pricati. Naravno tu nas je prije svih zajebo sudija. Tako da sad nesto dizati Papeta u nebesa je smijesno jer imao je i on svojih katastrofalnih poteza i poraza.
Zeleni most wrote: ↑13/11/2020 21:21Safet Susic, decembar 2013
Kvalifikacije za EP 2016 u Francuskoj
Bazdarevic, Prosinecki, Bajevic, novembar 2020
Sta reci ...
Nekada smo imali trenera koji je znao izvuci maksimum iz reprezentacije..
Nekada smo imali igrace koji su igrali u Bundesligi, dok je danas to Turska Süper Liga.
Samo da napomenem da je reprezentacija sa Bazdarevicem procentualno imala ubjedljivo najveci broj pobjeda. U Decembru 2013 mi smo bili 19 na FIFA listi a krajem 2017 kada je otisao Mesa 27....tako da nismo mi bas pod Mesom tako pali. Srozavanje ide poslije pod Prosineckim i Bajevicem koji su nas sa broja 27 odveli na broj 51!
Bolestan si više sa hvalospjevima za plave ublehaše i neznalice kakav je pacovska faca Baždarević. S njim je sve i krenulo nadole.
Prvo cisto sumnjam da sam sebe mozes ujutro pogledati na ogledalo. Drugo nisam pricao o ljepoti selketora nego o njegovim rezultatima. Trece vise sam na ovom forumu hvalio Papeta nego sto sam Mesu ikada. Kao cetvrto kuci pa tako razgovaraj i ukucanima govori da su bolesni!
Johan-Cruyff-Arena
Kapacitet: 55.500 mjesta
Kosta: 140 Mil. Euro
Arena sa pokretnim krovom
Jebam ove nase nesposobne fukare i uhljebe. Ne mora biti ovakav, ali moze nesto sa 25-30.000 mjesta do max 60 miliona €.(u Bosni je jeftiniji materijal i radna snaga). Pa kao i Hrvatski novi Nacionalni stadion koji je u planu, prodajes po stolici 1000-2000 € i dijaspora otplati stadion........ali neeee, to je za nas naucna fantastika, nazalost.
Covjek se bezveze zivcira.