IRAN

oaza85

#27676 Re: IRAN

Post by oaza85 »

Hafis wrote: 11/01/2020 10:05 Razlika između nas i Irana je što ovdje politika koristi relijgijske zajednice kao svoje sredstvo upravljanja narodom, dok u Iranu religijska zajednica preko političara upravlja narodom. Ali se sve svodi na isto.
Eto, sve znas.
A kad neko kaze da nije u redu da crkva okolo voda notornog zlikovca koji drzi predavanja djeci, ti skocis k’o na struju da te prikopcaju i dreknes Maaaoooocaaaa!!!
Pa ne valja ni Maoca.
Ne valja ti mali milion stvari ispred kuce.
Ne valja ni ispred moje.
Al’ jebo sve, de da vidimo sta radi trump i iran, to nam je prioritet.
King Theoden

#27677 Re: IRAN

Post by King Theoden »

Hafis wrote: 11/01/2020 09:55 Nema njima nafake dok one mule govnjikavom motkom ne skinu s vlasti i upute ih u bogomolje gdje im je i mjesto.
Reče uznik hafko, založi raštike, pa obori niz kamenjar da po ko zna koji put glasa za druga ćiriličara :zoka:
Za tvoju lipu, iran je amerika. Pa kad vi koji ste u daleko goroj situaciji dograbite govnjivu motku i rastjerate svoje, onda podigni pogled, al visoko podigni, pa gledaj šta će uraditi iranci.
Hafis

#27678 Re: IRAN

Post by Hafis »

Ovo je neki novi talent. Gdje ste ga do sad skrivali.
Selam gazijo. Kad ćeš u Iran kad ga toliko hvališ, da nam selfi pošalješ.
oaza85

#27679 Re: IRAN

Post by oaza85 »

Hafis wrote: 11/01/2020 10:15 Ovo je neki novi talent. Gdje ste ga do sad skrivali.
Selam gazijo. Kad ćeš u Iran kad ga toliko hvališ, da nam selfi pošalješ.
Iran je civilizacijska septicka rupa.
Tacka.
A sad onako, ljudski, imamo li mi ikakav kredibilitet da ista kritikujemo na ovom dunjaluku?
aerodinamika

#27680 Re: IRAN

Post by aerodinamika »

SmokingMan wrote: 11/01/2020 08:45 Ma njih je zahvatila paranoja nakon ubistva Sulejmanija, duboko su amerikanci udarili u osinjak. To je znak da imaju kapaciteta da smaknu i vrhovnog lidera ako bude potrebe i velikog povoda za to.
tesko
imaju jak PVO
oaza85

#27681 Re: IRAN

Post by oaza85 »

aerodinamika wrote: 11/01/2020 10:19
SmokingMan wrote: 11/01/2020 08:45 Ma njih je zahvatila paranoja nakon ubistva Sulejmanija, duboko su amerikanci udarili u osinjak. To je znak da imaju kapaciteta da smaknu i vrhovnog lidera ako bude potrebe i velikog povoda za to.
tesko
imaju jak PVO
Imaju, al da su u sukobu sa luftwafe, i to bi bilo upitno.
King Theoden

#27682 Re: IRAN

Post by King Theoden »

Hafis wrote: 11/01/2020 10:15 Ovo je neki novi talent
Ne laskaj si. Ne treba neki poseban talenat kako bi se poklopio mali hafko aka "glumim ojropejca dok me ne savlada hercegovačka mučenica koja učini da ispliva uzp simpatizant"
Čitav život aplaudiraš uznicima i njihovim nasljednicima, a vamo bi da jednom Iranu dijeliš lekcije iz demokraCije.
Neće da može, gosn hafko.
Hafis

#27683 Re: IRAN

Post by Hafis »

oaza85 wrote: 11/01/2020 10:13
Eto, sve znas.
A kad neko kaze da nije u redu da crkva okolo voda notornog zlikovca koji drzi predavanja djeci, ti skocis k’o na struju da te prikopcaju i dreknes Maaaoooocaaaa!!!
Možda si ti više si ti puta u crkvi bio nego ja. Doduše, volim obići kad sam vani neke impozantnije bogomolje, ali samo da uživam u arhitekturi. Uvijek me fasciniraju vještine ondašnjih majstora. A o religiji općenito imam loše mišljenje, doduše ne prema ljudima koji su iskreni vjernici, ali ih stvarno ne mogu shvatiti. Biti dijete cijeli život. A onu ogromnu većinu što glumataju da su vjernici, o njima ne bih...dvoličnjaci.
aerodinamika

#27684 Re: IRAN

Post by aerodinamika »

sumirprimus wrote: 11/01/2020 09:17 Al koliko lazu za jedan teokratski rezim..
:-)
vjerovatno je u pitanju taktika dezavuisanja porotivnika
lajkujMe wrote: 11/01/2020 09:13 Mislim da se sad slobodno moze reci da Iran nije nikakva velesila koja ima muda i parira Americi.
Nego zemlja u ocajnom stanju koja ima vlast kao sto mi imamo nesposobna vodena ideologijom a ne pamecu.
Ameri im ubiju glavnog generala bez koleteralne stete, za kojeg tvrde da je planirao napasti 4 ambasade.
Ovi se zakunu u osvetu i osvete se fkt sami sebi.
Prvo stampedo na Dzenazi jer nije bila organizovana kako treba da bi se izbjegla nesreca 50 mrtvih.
Onda ko napadnu Amerikcke baze ali prvo ih obavijeste da slucajno ne bi Amer izgubio glavu i proglase se najjaci.
A zaborave osnovnu cinjenica da se ratna dejstva desavaju i ocekuju protiv napad a oni biznis as usual i obore civilni avion i pobiju Jos 178 ljudi od kojih su pola Iranci.

Ispuhao balon sto se kaze.
Ja mislim da ni najoptimisticniji Americki strateg nije mogao ocekivali bolji ishod ove situacije.
Amer poslao 1 raketu i unistio tom raketom kredibilitet Irana, vojnu moc Irana i sad imaju pravo da ih rokaju kako hoce.
A Iranski narod ce mozda poceti i drugacije da razmislja o svojoj vlasti.

Ps da ne govorim o ociglednoj velikoj ne slogi unutar vjerske, civilne i vojne vlasti u Iranu ne zna se ko pije ko jede.
mozda je rusenje ovog aviona poruka izraelu/SADu, mozda su iranci zeljeli demonstrirati efikasnost PVO/a,kao sto su raketiranjem americikh baza demonstrirali da ih mogu raketirati kad/kako i gdje god hoce,
ocito PVO im radi, potrebno je samo malo finog kalibriranja i bice to ko bombona :nargila:
oaza85

#27685 Re: IRAN

Post by oaza85 »

aerodinamika wrote: 11/01/2020 10:28
sumirprimus wrote: 11/01/2020 09:17 Al koliko lazu za jedan teokratski rezim..
:-)
vjerovatno je u pitanju taktika dezavuisanja porotivnika
lajkujMe wrote: 11/01/2020 09:13 Mislim da se sad slobodno moze reci da Iran nije nikakva velesila koja ima muda i parira Americi.
Nego zemlja u ocajnom stanju koja ima vlast kao sto mi imamo nesposobna vodena ideologijom a ne pamecu.
Ameri im ubiju glavnog generala bez koleteralne stete, za kojeg tvrde da je planirao napasti 4 ambasade.
Ovi se zakunu u osvetu i osvete se fkt sami sebi.
Prvo stampedo na Dzenazi jer nije bila organizovana kako treba da bi se izbjegla nesreca 50 mrtvih.
Onda ko napadnu Amerikcke baze ali prvo ih obavijeste da slucajno ne bi Amer izgubio glavu i proglase se najjaci.
A zaborave osnovnu cinjenica da se ratna dejstva desavaju i ocekuju protiv napad a oni biznis as usual i obore civilni avion i pobiju Jos 178 ljudi od kojih su pola Iranci.

Ispuhao balon sto se kaze.
Ja mislim da ni najoptimisticniji Americki strateg nije mogao ocekivali bolji ishod ove situacije.
Amer poslao 1 raketu i unistio tom raketom kredibilitet Irana, vojnu moc Irana i sad imaju pravo da ih rokaju kako hoce.
A Iranski narod ce mozda poceti i drugacije da razmislja o svojoj vlasti.

Ps da ne govorim o ociglednoj velikoj ne slogi unutar vjerske, civilne i vojne vlasti u Iranu ne zna se ko pije ko jede.
mozda je rusenje ovog aviona poruka izraelu/SADu, mozda su iranci zeljeli demonstrirati efikasnost PVO/a,kao sto su raketiranjem americikh baza demonstrirali da ih mogu raketirati kad/kako i gdje god hoce,
ocito PVO im radi, potrebno je samo malo finog kalibriranja i bice to ko bombona :nargila:
Demonstrirali efikasnost pvo tako sto su oborili putnicki avion?
Halal im qrac, to je zaista strasan podvig.
Nevjerovatno sta sve ljudima pada na pamet.
Hafis

#27686 Re: IRAN

Post by Hafis »

King Theoden wrote: 11/01/2020 10:24
Hafis wrote: 11/01/2020 10:15 Ovo je neki novi talent
Ne laskaj si. Ne treba neki poseban talenat kako bi se poklopio mali hafko aka "glumim ojropejca dok me ne savlada hercegovačka mučenica koja učini da ispliva uzp simpatizant"
Čitav život aplaudiraš uznicima i njihovim nasljednicima, a vamo bi da jednom Iranu dijeliš lekcije iz demokraCije.
Neće da može, gosn hafko.
Da ti nisam možda negdje predavao, ili možda mentor bio...vidim odlično me poznaješ.
Ali ne vjerujem - talenAt ...pretpostavljam koristiš i kaladonAt, momenAt, instrumenAt... ipak se radi o drugom govornom području.

Idemo mi rođo na Iran, to je interesantnija tema od moje malenkosti.
King Theoden

#27687 Re: IRAN

Post by King Theoden »

Hafis wrote: 11/01/2020 10:32 Da ti nisam možda negdje predavao, ili možda mentor bio...vidim odlično me poznaješ.
Opet si laskaš :zoka: ako sam član klix foruma, logično je da poznajem maskote istog :mrgreen:
Hafis wrote: 11/01/2020 10:32talenAt
Da, talenat. Vidim da si onomad uspješno izbjegao učenje.
Hafis wrote: 11/01/2020 10:26 Možda si ti više si ti puta u crkvi bio
Nema na čemu :zoka:
Hafis wrote: 11/01/2020 10:32 Iran, to je interesantnija tema od moje malenkosti.
Pa cijelo vrijeme pišemo o iranu i ibretimo se onima koji ga kritikuju i to obično iz neke zabiti kojom vladaju neokapitalistički krimosi.
sarajevoxxxx

#27688 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Ispuha Iran u sekundi. Osam godina se iživljavaju nad sirijskim civilima, koje sve gluposti su pisali, dobijali bitke u Iraku uz pomoć i podršku Amerikanaca u Siriji uz pomoć Rusa,

Samo jedna jedina raketa i likvidacija Sulejmanija bila je dovoljna da izbaci NS površini i tako jasno pokaže koliko je Iran izgubljen, i koliko mnogo zavisi od velikih sila čiji je obični pijun.

U Siriji su odradili posao za arapske bogataše, sačuvali Asada što najviše odgovara zemljama Zaljeva i Izraelu. U Iraku ih niko ne voli, jer Iračani najbolje znaju kako im je pod iranskom čizmom.

A ovo sa obaranjem civilnog aviona i raketiranjem praznih američkih baza je ono baš čista epopeja, rapsodija gluposti, neznanja, totalne zatucanosti i neprofesionalizma.
Last edited by sarajevoxxxx on 11/01/2020 10:50, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#27689 Re: IRAN

Post by Bobi »

Spejs Radovan 30 dana out...e stvarno si..djesh onako :evil:
sarajevoxxxx

#27690 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Šta očekivati od zemlje koja osam godina sa toliko žestine i mržnje ubija sirijske civile. Mržnja im pojela razum. Ondje gdje bit trebao biti razum stanuju mitovi, kult ličnosti, razne mule.
tetejac

#27691 Re: IRAN

Post by tetejac »

Point. wrote: 11/01/2020 09:02
tetejac wrote: 11/01/2020 05:14
GandalfSivi wrote: 10/01/2020 10:41

Jok eto iznosi ozbiljno misljenje. Da Ameri ne bi dobili WWII bez atomske bombe. I to je misljenje? I ne trola? Uozbilji se...
Tema je Iran i neka ostane tako a ti se uozbilji i ne prozivaj. Čovjek iznosi svoje mišljenje a čim se ne podudara sa tvojim odmah je trol, klon itd?
Uostalom nije puno ni fulao što se tiče atomske. Ameri su na Japanu izgubili duplo više ljudi nego u ratu u Vijetnamu. O tehnici da ne govorim. Tema je Iran i neka tako ostane a ti se ne bahati bez razloga, ispadaš glup.
Ne valjaj gluposti. Japan je bio već malte ne poražen, atomska je samo ubrzala kapitulaciju. Isto da kažeš na dan Hitlerovog samoubistva da je Njemačka imala šansu da pobjedi rat. Trollanje dečko.

Što se tiče ove tvoje opaske o tehnici i izginulim američkim vojnicima, dozvoli da se nasmijem. Grohotom. Prvo, rat u Vijetnamu je bio više gerilskog tipa, drugo znatno više vojske je bilo uključeno u operacije WWII, treće tehnika 60-tih i 40-tih se drastično razlikuj, posebno avijacija, helikopteri itd.
Bravo pametni. Da su mislili da mogu uzet’ Japan bez jako velikih gubitaka nebi ni bacali atomske. Mogu ti samo dozvolit’ da prestaneš baljezgat’ i da otvoriš temu o Vijetnamu/Japanu, pa nam tamo podastreš zvanične podatke o broju poginulih kad se praviš pametan.
Korisničkoime

#27692 Re: IRAN

Post by Korisničkoime »

Znaci Ameri ti ubiju generala

Danima najavljujes strasnu osvetu od koje se Americi da padne mrak na oci.

Onda raketiras americku bazu

Svi su na nogama, pola svijeta prica i regionalom ratu pa i III sv.ratu

Ocekujes odmazdu, pripravan si, znas s kim imas posla.

Ukratko ludilo na kvadrat.

I u cijelom tom ludilu ne obustavis civilne letove, neobustavis cijeli civilni zracni promet - ko je ovdje lud.

Nije to neka eto Boze greska koja se moze svakome dogoditi - ne ni u jebenom Kongu se ovako nesto ne moze dogoditi.

Prosto - rat - nema letova - tacka.
Point.

#27693 Re: IRAN

Post by Point. »

tetejac wrote: 11/01/2020 11:02
tetejac wrote: 11/01/2020 05:14

Tema je Iran i neka ostane tako a ti se uozbilji i ne prozivaj. Čovjek iznosi svoje mišljenje a čim se ne podudara sa tvojim odmah je trol, klon itd?
Uostalom nije puno ni fulao što se tiče atomske. Ameri su na Japanu izgubili duplo više ljudi nego u ratu u Vijetnamu. O tehnici da ne govorim. Tema je Iran i neka tako ostane a ti se ne bahati bez razloga, ispadaš glup.
Ne valjaj gluposti. Japan je bio već malte ne poražen, atomska je samo ubrzala kapitulaciju. Isto da kažeš na dan Hitlerovog samoubistva da je Njemačka imala šansu da pobjedi rat. Trollanje dečko.

Što se tiče ove tvoje opaske o tehnici i izginulim američkim vojnicima, dozvoli da se nasmijem. Grohotom. Prvo, rat u Vijetnamu je bio više gerilskog tipa, drugo znatno više vojske je bilo uključeno u operacije WWII, treće tehnika 60-tih i 40-tih se drastično razlikuj, posebno avijacija, helikopteri itd.
Bravo pametni. Da su mislili da mogu uzet’ Japan bez jako velikih gubitaka nebi ni bacali atomske. Mogu ti samo dozvolit’ da prestaneš baljezgat’ i da otvoriš temu o Vijetnamu/Japanu, pa nam tamo podastreš zvanične podatke o broju poginulih kad se praviš pametan.
Haj ti nazad u školsku klupu jarane. Razlog što su bacili Fat Joe-a je prvenstveno i jedino bio da se ubrza japanska kapitulacija koja je bila samo pitanje vremena. Da je potrajao rat bilo bi samo više žrtava i na jednoj i na drugoj strani, no poraz tvrdoglavih japanaca je bio neminovan, ljudi su vodili već izgubljen rat.

I naravno da je više izginulo jenkija u ratu sa Japanom, ipak je bio rat između dvije države, u Vijetnamu je USA ratovala protiv gerilske grupe po džunglama i za njih su ginuli južni Vijetnamci.

Umjesto da mi za hvališ što sam te naučio nešto ti mi tu digao nos. Jako si bezobrazan.
tetejac

#27694 Re: IRAN

Post by tetejac »

Point. wrote: 11/01/2020 11:16

Haj ti nazad u školsku klupu jarane. Razlog što su bacili Fat Joe-a je prvenstveno i jedino bio da se ubrza japanska kapitulacija koja je bila samo pitanje vremena. Da je potrajao rat bilo bi samo više žrtava i na jednoj i na drugoj strani, no poraz tvrdoglavih japanaca je bio neminovan, ljudi su vodili već izgubljen rat.

I naravno da je više izginulo jenkija u ratu sa Japanom, ipak je bio rat između dvije države, u Vijetnamu je USA ratovala protiv gerilske grupe po džunglama i za njih su ginuli južni Vijetnamci.

Umjesto da mi za hvališ što sam te naučio nešto ti mi tu digao nos. Jako si bezobrazan.
Podastri nam zvanične podatke pametni :thumbup:
MMM1977

#27695 Re: IRAN

Post by MMM1977 »

sarajevoxxxx wrote: 11/01/2020 01:37 Da Allah dragi pomogne običan narod i u Iranu i u Saudiji, i jedni i drugi se ne pitaju mnogo.

A inače sto se tiče Arapa, najviše kulture i edeba ima kod Omanaca, i oni su mi blagi favoriti.
Savo, nemoj ti nikog podržavati živ bio

Image
Benjo34

#27696 Re: IRAN

Post by Benjo34 »

Jebo te, likovi priznaju da su oborili avion, ovdjr ljudi ne vjeruju :lol: jebo te razumijem mrzit amere al ne treba bit ni toliko zatupljen irancima i njihovom ideologijom..
spreca

#27697 Re: IRAN

Post by spreca »

sarajevoxxxx wrote: 11/01/2020 01:37 Da Allah dragi pomogne običan narod i u Iranu i u Saudiji, i jedni i drugi se ne pitaju mnogo.

A inače sto se tiče Arapa, najviše kulture i edeba ima kod Omanaca, i oni su mi blagi favoriti.
Da alah dragi da da ko bombarduje Saudiju ali samo da ostanu Meka i Medina...nema vecih govana od Sauda .....svi se kurvaju po zapadu a nekome prodaju kako treba biti musliman i sude svima po sherijatu osim sebi,svi ovi problemi u islamskim zemljama su placeni dolarima sauda ....obicna su stoka
swanfilter

#27698 Re: IRAN

Post by swanfilter »

I ja razumijem mrznju do Irana al biti toliko zaslijepljen svjetionikom slobode, ipak ne ...
tetejac

#27699 Re: IRAN

Post by tetejac »

tetejac wrote: 11/01/2020 11:22
Point. wrote: 11/01/2020 11:16

Podastri nam zvanične podatke pametni :thumbup:
Dozvoli meni da ti ja podastrem :izet:
Japan - 120 tisuća poginulih i 250 tisuća ranjenih.
Vijetnam - 59 tisuća poginulih i 119 tisuća ranjenih. Eto stari. Sad ću ti dozvoliti da se nasmiješ. Grohotom. :thumbup:
Kaligrafija

#27700 Re: IRAN

Post by Kaligrafija »

sarajevoxxxx wrote: 11/01/2020 10:55
Šta očekivati od zemlje koja osam godina sa toliko žestine i mržnje ubija sirijske civile. Mržnja im pojela razum. Ondje gdje bit trebao biti razum stanuju mitovi, kult ličnosti, razne mule.
Evo ga, aktivirao se, sad ce izvjestaji sa fb sumnjivih stranica... Legla lova od beduina... VehBIaj...

salik79, daj nam onu njegovu cuvenu za ISIL da ne zaboravimo...! :mrgreen:
Post Reply