Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Mogy87

#27676 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

biglebovski wrote: 01/07/2020 13:35
Mogy87 wrote: 01/07/2020 13:16
biglebovski wrote: 01/07/2020 13:03

Kako ja to banalizujem ekonomiju? Koliko je zaraženih umrlo u klaonici u Njemačkoj a koliko u fabrici u Stocu?
Pitanje je bilo da li su ljudi u Bergamu trošili kao ranije dok je umiralo 3.000 njihovih sugrađana? Da li se potrošači (jer očigledno za tebe nismo ljudi) osjećaju ugodno da troše novac dok je onakva situacija u Novom pazaru?
Srećom, nije umro niko. Ali da se ignorisao problem što ti konstantno potenciraš i fabrike se nisu zatvorile pitanje je da li bi bilo tako.
Otiđi do Bergama pa neka ti kažu. Nije lijepo imputirati nekom nešto, ta metoda ti je provaljena odavno... Jednostavno mi je teško složiti se sa vama da ekonomija ne igra bilo kakvu ulogu u životima ljudi te da je ovo toliko velika opasnost zbog koje će u siromaštvo 400 hiljada ljudi kod nas i u komšiluku. Ako laže Svjetska banka, lažem i ja...
Igra, itekako. Ali mi je od materijalnog blagostanja važnije zdravlje. Moje, moje porodice, mojih sugrađana. Jer živ i zdrav čovjek sve može.
biglebovski

#27677 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

sumirprimus wrote: 01/07/2020 13:28
biglebovski wrote: 01/07/2020 13:25
Niži nivo inteligencije, definitivno, za razliku od tebe, čiji argumenti se skupljaju kako bi ih objavili u kakvom naučnom časopisu....
inace su vam kontre sve iz naucnih casopisa :D
ja ne moram nista, to vec davno prozvakana tema, slusam i pratim sluzbene informacije i postujem struku i njihove upute...
moral hajgraund :D
Ok.
sumirprimus

#27678 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

vauu argumentovano, zbilja, spEtakl :lol:
ekonomski dominantno, nadasve briljirajuce :lol:
GAU8

#27679 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

geralt wrote: 01/07/2020 13:22 Najjaci su mi korona-skeptici kada neistomisljenike zovu panicarima, a onda u istom postu bez trunke ironije najavljuju masovna samoubistva i umiranja od gladi zbog pada GDP od 5-6%.
Imas opravdanu i neopravdanu paniku :D pajel...
Diwan

#27680 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

sumirprimus wrote: 01/07/2020 12:36
Diwan wrote: 01/07/2020 12:16 Obrazujte se malo... da, da, znam reći ćete Nestorovic hahahah, ali to mogu samo neznalkice da kažu isto kao što neznalice negiraju Nobelovca. Neznalicama niko ne valja, osim oni sami sebi i partiji kojoj pripadaju. Poslušnici i jadnici koji čak i na forumu moraju da dokazuju svoju poslušnost i koji ne smiju da misle svojom glavom. Zabranila centrala i stožer. Jebi ga, mora se od nečeg živit.

On ima dosta interesantih podataka ali ovdje govori i izmišljenoj studiji o neučinkovitosti lijeka Hidroksiklorokin , da, da baš onog kojeg je Trump preporučivao i bio u pravu za njega, ali su ga svjetski mediji koji su u rukama ovih koji su i napravili svu frku, po navici ismijali kao što to rade neprestano, jer im smeta.

Govori o korumpiranosti SZO i manupulaciji sa studijom o Hidroksiklorokinom. To su ti vaši naučnici i vaše studije , hahahha

Negdje od 27:00 do 29:30

valjda vaše ćelije mogu da izdrže 2 i po minuta istine :lol: :mrgreen:
to miki, udri nas nestorovicem. odmah posle sopinga HE HE HE HE
nesterovic nobelovac za sirotinju, pravda za nestorovica he he he he
Ja samo pokazujem ko ste vi ovdje. Vaš huk večine je huk divljine, ćopora, stada, grla ili kako se voli :lol: te zvati
sumirprimus

#27681 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

ti svojim postovima samo mozes pokazaTI sebe .kontas diwane :D
cuj stada copora :lol:
pa vidis li ti cime kontriras da li uopste pratis temu? i ko kome i cime oponira?
il je malo previse i zamorno ha? :lol:
koja je tvoja talasna duzina druze?
Ali_G

#27682 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

O kakvom ti huku vecine pricas kad je na forumu u najmanju ruku jednak broj pro i kontra korone
biglebovski

#27683 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Mogy87 wrote: 01/07/2020 13:38
Mogy87 wrote: 01/07/2020 13:16

Pitanje je bilo da li su ljudi u Bergamu trošili kao ranije dok je umiralo 3.000 njihovih sugrađana? Da li se potrošači (jer očigledno za tebe nismo ljudi) osjećaju ugodno da troše novac dok je onakva situacija u Novom pazaru?
Srećom, nije umro niko. Ali da se ignorisao problem što ti konstantno potenciraš i fabrike se nisu zatvorile pitanje je da li bi bilo tako.
Otiđi do Bergama pa neka ti kažu. Nije lijepo imputirati nekom nešto, ta metoda ti je provaljena odavno... Jednostavno mi je teško složiti se sa vama da ekonomija ne igra bilo kakvu ulogu u životima ljudi te da je ovo toliko velika opasnost zbog koje će u siromaštvo 400 hiljada ljudi kod nas i u komšiluku. Ako laže Svjetska banka, lažem i ja...
Igra, itekako. Ali mi je od materijalnog blagostanja važnije zdravlje. Moje, moje porodice, mojih sugrađana. Jer živ i zdrav čovjek sve može.
Otišla jučer jedna do staračkog doma gdje je smješten drugi kako bi mu uradili nalaze, čovjek slab, preslab. Izmjere željezo 2. Terapija, suplementi, šta li već, 470 maraka!!! Koliko penzionera ima pare za takve terapije? Medicina i farmacija pogotovo odavno nisu plemenite, već se svode na onu koliko para toliko muzike... Sa tristo-četiristo maraka penzije, teško je pričati o nekom materijalnom blagostanju, ja govorim o osnovnim sredstvima za život i padu istih. To što vi to tumačite kao da ja nisam zadovoljan što se ne bogatim, to je vaš problem, dobro zdravlje vam svima od srca želim.
Mogy87

#27684 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

biglebovski wrote: 01/07/2020 14:11
Mogy87 wrote: 01/07/2020 13:38

Otišla jučer jedna do staračkog doma gdje je smješten drugi kako bi mu uradili nalaze, čovjek slab, preslab. Izmjere željezo 2. Terapija, suplementi, šta li već, 470 maraka!!! Koliko penzionera ima pare za takve terapije? Medicina i farmacija pogotovo odavno nisu plemenite, već se svode na onu koliko para toliko muzike... Sa tristo-četiristo maraka penzije, teško je pričati o nekom materijalnom blagostanju, ja govorim o osnovnim sredstvima za život i padu istih. To što vi to tumačite kao da ja nisam zadovoljan što se ne bogatim, to je vaš problem, dobro zdravlje vam svima od srca želim.
Naravno da se teško živi. Te nisam ni ja na Marsu. Vidim stanje oko sebe.
Ono što po meni, svako mora razdvojiti (kako bi izbjegao generalizacije) je ta poslovna strana zdravstva (te kompanije vode menadžeri, a ne ljekari-možda imaju titulu ljekara, ali oni su menadžeri po zanimanju) i ljude koji su medicinu ili bilo koju drugu nauku shvatili kao svoj poziv. Poznajem čovjeka koji je izliječio 12.000 djece. Velikom broju spasio život. I niko na svijetu me ne može ubijediti da je "farmakomafijaš" i plaćenik.
Diwan

#27685 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Ali_G wrote: 01/07/2020 13:56 O kakvom ti huku vecine pricas kad je na forumu u najmanju ruku jednak broj pro i kontra korone
Pitam se gdje je ta druga polovina. Možda u nekom virtualnom svijetu bez riječi i misli.
Diwan

#27686 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Image
sumirprimus

#27687 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

:lol:
diwan je oponent klasicni, zvanicne struke i nauke po pitanju kovida i po mnogim drugim pitanjima. pa vi gledajte :D
ćiribiribela

#27688 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

Jeste naporan lik, ok, skontali smo, glupe su ti maske, ne nosi ih, ali sjedi onda u svojoj aluminijskoj prostoriji i skini se sa interneta, prate te, uzimaju ti podatke.
Nadzorna_ploca

#27689 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Kakvih ima sa druge strane on je mila majka.
sumirprimus

#27690 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

cini ti se
GAU8

#27691 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

sumirprimus wrote: 01/07/2020 14:55 :lol:
diwan je oponent klasicni, zvanicne struke i nauke po pitanju kovida i po mnogim drugim pitanjima. pa vi gledajte :D
To se zove antiprotivan lik :D
sumirprimus

#27692 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

KADA se 40-godišnji Ahmad Ayyad probudio u bolnici, bio je u bunovan. Nije shvaćao gdje je, zašto ima cjevčicu u vratu te koliko je prošlo otkako je zadnji put nahranio psa, piše CNN.
Kada se pogledao, nije mogao vjerovati. Nekad atletski građen sa snažnim mišićima i težak skoro 100 kila, sada se nije mogao prepoznati.

“Probudio sam se i pogledao svoje ruke, noge i mojih mišića više nije bilo. Skoro sam poludio, pitao sam se gdje su moje noge, gdje su otišle”, ispričao je.

Proveo je 25 dana u induciranoj komi

Ayyad je preživio covid-19. Doktori su ga morali staviti u induciranu komu 25 dana kako bi spasili njegov život.

Od tada je prošlo nešto manje od dva mjeseca i još uvijek se oporavlja. Još uvijek ponekad mu nestane daha. A njegovo srce i pluća oporavljaju se od bolesti.

“Zabrinjava me kad vidim kako ljudi ovo shvaćaju olako”

Ima poruku za one koji odbijaju nositi masku i pridržavati se preporuka koje izdaju zdravstvene vlasti te onima koji misle da su zdravi te da su nepobjedivi u odnosu na koronavirus.

“Zabrinjava me kad vidim kako ljudi ovo shvaćaju olako. Ja sam ga dobio i preživio. i još uvijek sam prestravljen”, rekao je za CNN.

Život mu se odjednom promijenio

Sve je počelo snažnim osjećajem slabosti.

Radio je u restoranu i klubu koji vodi u Washingtonu. Trčao je maratone, jednom tjedno igrao košarku te se bavio boksom.

No odjednom mu se cijeli život promijenio. Odjedanput nije mogao popeti se stepenicama, a da se ne osjeća iscrpljeno. Isto je bilo i s kuhanjem, razgovaranjem i vožnjom. Potom je počeo kašljati i kihati. A s vremenom je dobio visoku temperature, u potpunosti izgubio snagu i apetit te je počeo teško disati.

Kad je došao u bolnicu pokazalo se da je pozitivan na koronavirus i gripu

Ayyad je mislio da je dobio gripu. No jedan njegov prijatelj koji radi kao pomoćnik liječnika savjetovao ga je da ode u bolnicu. Dana 15. ožujka Uberom je stigao u Sibley Memorial bolnicu. Napravljena su mu testiranja i bio je pozitivan na gripu i koronavirus.

Stanje mu se počelo pogoršavati. Stavljen je na respirator te prebačen u bolnicu John Hopkins u Baltimoreu. Tada su ga stavili u induciranu komu. Većinu pacijenata koji su na respiratoru liječnici stave u induciranu komu jer im je neudobno ostati opuštenima dok su im cjevčice u vratu te zbog toga osjećaju da ne mogu disati. Ayyad je bio treći pacijent u toj bolnici koji j bolovao od covida-19 te prvi koji je stavljen na respirator.

Doktori i dalje ne shvaćaju zbog čega je Ayyad toliko obolio s obzirom na to da je bio odličnog zdravstvenog stanja. No, kako je rekla doktorica Sarah Zaeh, koja je liječila Ayyada, vjerojatno postoje faktori koje još nisu otkrili.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#27693 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

Na svaku teski slucaj korona virusa trebala bi biti najmanje 3 slucaja sa manjim i laksim simptomima. Koliko takvih clanaka imamo od pocetka korone?
Lincoln-Burrows

#27694 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

sumirprimus wrote: 01/07/2020 15:14
Nekad atletski građen sa snažnim mišićima i težak skoro 100 kila, sada se nije mogao prepoznati.
U tome je stvar, 100 kila, debeli putuju, već sam to više puta napisao i potvrđeno od medicinske sestre iz Splita.
Ali_G

#27695 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Pa jesil procit’o ostatak teksta?...
Lincoln-Burrows

#27696 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

Ne znam kome se obraćaš, ako si mislio na mene naravno da sam pročitao,
a zadnja rečenica kaže da ne razumiju zašto se to dogodilo.

Gledao sam nedavno na TV Gordana Lauca koji je pričao o
utjecaju prekomjerne težine na ishod bolesti ovim virusom čisto sa
statističke strane i deblji su puno gadnije prošli.
Mogy87

#27697 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Za samo šest dana u bolnicama čak tri puta više ljudi na respiratorima u Srbiji
https://www.6yka.com/novosti/za-samo-se ... dramatican
BadBoy

#27698 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

geralt wrote: 01/07/2020 13:03
I kako ti mislis rijesiti probleme koje si naveo? Puskom natjerati ljude da lete avionima i da kupuju Nike? Svedska nije nista zabranila, pa opet ima isti pad ekonomije kao i svi ostali.

Jebo moju platu, neka dodje na red. Poslije rata je moja troclana porodica prezivljavala sa 100 DM mjesecno, pa evo nas zivi ostasmo. Necu zrtvovati zdravlje sebi dragih ljudi ekonomskom rastu.
Ekonomičari nikako da shvate da mrtvi ljudi ne kupuju...

Postavljena je pogrešna dilema između spašavanja života ljudi ili spašavanja ekonomije. Međutim, to je varka, ekonomija u modernom, hiper-konektovanom svijetu svakako pada zbog globalne pandemije. Pitanje je samo koliko ćeš svojih građana "pustiti niz vodu", tek onako.
BadBoy

#27699 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

geralt wrote: 01/07/2020 13:22 Najjaci su mi korona-skeptici kada neistomisljenike zovu panicarima, a onda u istom postu bez trunke ironije najavljuju masovna samoubistva i umiranja od gladi zbog pada GDP od 5-6%.
Hahhaah geralt dominira na temi :D
biglebovski

#27700 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

"Još nije došlo do toga, ali postoji rizik da će mladi biti žrtve ove pandemije"

https://www.index.hr/vijesti/clanak/eur ... 94714.aspx
Locked