Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Novak20

#27651 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

PeraDzetic wrote:
jefff wrote:
PeraDzetic wrote:https://www.nasastranka.ba/elvis-vreto- ... e-stranke/

Kuda goni NS najbolje pokazuje imenovanje najvjernije ruke Senaida Memica za predsjednika GO.
U ime "opozcije" za Memica obavlja prljave poslove. Natakario svoja dva udruzenja na budzet općine i vadi lovu. U narodu poznat kao "zeleni".
Fala lijepo NS sto su nama na Ilidzi pokazali kuda plovi njihov brod.
A onaj Vreto. Goni ga u tri pičke materine, dodijao i Bogu i narodu.

Dovoljno je reći da nikad nije glasao protiv Memicevog budžeta, odluke, prijedloga i svega ostalog što traži Memic. A u 10-12god koliko je vijećnik tražio je puno.
Zna se da ima dva udruženja koja su redovno na platnom spisku. Sve te godine je jedni vijećnik ispred NS.
Gosp. Azra moja dobra poznanica i žena koju mnogo cijenim je jedan član vijeća NS i iskreno se nadam da će pokazati principijelnost i neovisnost od njegovog misljenja tr da će barem jednom doći glas na nezakonitosti i suprotstaviti se autokratiji Vrete. Ako je to pak neki nalog iz centrale da se sluša šef kluba bez prigovora onda znamo kud goni taj brod.
Vreto kao da je čuo ove insinuacije na lik i djelo. Doduše, možda samo ucjenjuje. :D Treba ovo ispratiti kad se bude usvajao budžet.

https://www.nasastranka.ba/elvis-vreto- ... u-budzetu/

Klub vijećnika Naše stranke Ilidža na 9. redovnoj sjednici Općinskog vijeća glasao je protiv Nacrta budžeta za 2018. godinu.

“Uvjereni smo da ovaj Nacrt nema razvojne elemente“, rekao je Elvis Vreto u ime kluba vijećnika.....
jefff

#27652 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

U prijevodu - Memic ga odjebao. U pretproslom mandatu SDA opcenito je imala problema sa vecinom u vijecu pa su kupovali Vretu. U proslom mandatu su se stvari malo poboljsale za SDA a u ovom mandatu nemaju potrebe za sicom i sitnosisardzijama a la Vreto.
zippoo87

#27653 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

kupljen,nije kupljen
glasa za Memica,ne glasa za Memica
ne poznajem doticnog ali ovo sto vi pisete je obicna pijacarska prica...ono rekla kazala

meni nije poznato da je on napravio neki gaf,da se udaljio od djelovanja i politike stranke
ja sam mislio da ima nesto konkretno a ono nista...nego neki pokusaji izjednacavanja i stavljanja svih u isti kos
putokaz1

#27654 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

-Nisu svi isti
-Ali oni bolji nemogu doći do izražaja
drug_profi

#27655 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Shvatite da dok je SDA matrica glavna, taj je način života i ponašanja jedini moguć.

Moramo oboriti SDA, sa svih nivoa, i započeti proces demokratizacije i uspostavljanja reda i zakona. Na svakim izborima smijeniti vlast, dok vlast ne pocne da da se ponasa tako da se djelima bori za novi mandat.

Tad mozete traziti bolje i poštenije politicare. Sad ako neki i postoji, sistem ga asimilra, jer sistem je SDA.
putokaz1

#27656 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

-Kad glasaš za NS na Selu si IZDAJNIK
-Dupli izdajnik
-Za SDA ovce si izdajnik Naroda,a za SDP izdajnik Partije
-U ruralnim Općinama NS nemože proći Prag od 10% za FBIH ,BH nivo niti Prag za MZ od 10% u Lukavcu,a teško i Prag za OV od 3%
Razbijanje SDA to se pokušalo 2000 i 2010 i Znamo kako se završilo
Osim u KS gdje će NS dobiti dobar broj mandata da može sa drugim Lijevim i sa manjim strankama da formira Tanku koaliciju od 51% ako se opet ne pojavi Preletači preko noći,u drugim kantonima NS će tražiti prag ,ponegdje i uspjetiZa razbijanje SDA potrebno je:
-Koalicija 4 Lijeve stranke
-Što manje Sićušnih Lijevih stranaka:KP BIH,SDU,GDS,SUND,LDS,USD,SDF,LIBH....
-Da nijedan Zastupnik iz Lijeve koalicije ne preleti u SDA nakon objave rezultata
-Da u Što manjem Obimu BOSS,BPS SBIH SBB,SD ,NP,SBG prođu pragove
-Da ASDA,NEZAVISNI NAČELNICI odbiju saradnju s SDA i eventualno se povežu s Lijevom koalicijom
-Da SDA izgubi Bošnjačkog člana Predsjedništva
-Da se ostatak SBB otrgne od SDA
-Da se nijedan Nezavisni načelnik ne vrati matici
-Da HDZ dobije što manje u ZDK,te ne prođe prag na TK
U svakom slučaju SDA je pojedinačno najjača,ali u 5 Kantona se može bez njih oni će imati oko 33% ,ujedinjenjem svih ostalih stranaka ili većine njih se može stvoriti koalicija bez SDA
i NS mora odigrati svoju ulogu,preuzeti liderstvo, uz ustupke,Opozicije u KS-te stvaranja nove vlade,a van KS podržati Koalicije bez SDA bez Rezerve
PeraDzetic

#27657 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeraDzetic »

Dovoljno je reći da nikad nije glasao protiv Memicevog budžeta, odluke, prijedloga i svega ostalog što traži Memic. A u 10-12god koliko je vijećnik tražio je puno.
Zna se da ima dva udruženja koja su redovno na platnom spisku. Sve te godine je jedni vijećnik ispred NS.
Gosp. Azra moja dobra poznanica i žena

Vreto kao da je čuo ove insinuacije na lik i djelo. Doduše, možda samo ucjenjuje. :D Treba ovo ispratiti kad se bude usvajao budžet.

https://www.nasastranka.ba/elvis-vreto- ... u-budzetu/

Klub vijećnika Naše stranke Ilidža na 9. redovnoj sjednici Općinskog vijeća glasao je protiv Nacrta budžeta za 2018. godinu.

“Uvjereni smo da ovaj Nacrt nema razvojne elemente“, rekao je Elvis Vreto u ime kluba vijećnika.....[/quote]

Eno ga iz DF-u pozivaju da poduzme pravne radnje na utvrdene nezakonitosti Načelnika. I sa zadovoljstvom potvrđuju podršku DF-a ako se odluči za taj korak. Pa da vidimo da li samo duže cijenu ili će nešto poduzeti.
Hakiz

#27658 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

putokaz1 wrote:-Nisu svi isti
-Ali oni bolji nemogu doći do izražaja
Nisu svi isti. Političari se dijele u dvije grupe:

1. Oni koji kradu.

2. Oni koji ne sprečavaju ove prve da kradu.

Ovaj citat forumaša Pera Detic:

"Eno ga iz DF-u pozivaju da poduzme pravne radnje na utvrdene nezakonitosti Načelnika. I sa zadovoljstvom potvrđuju podršku DF-a ako se odluči za taj korak. Pa da vidimo da li samo duže cijenu ili će nešto poduzeti."

to jeste, postojanje samo deklarativnog djelovanja, dakle priče, a nedostatak praktičnog djelovanja političara koji ne kradu u smislu dizanja krivičnih prijava, objavljivanja dokumenata itd protiv političara koji kradu potvrđuje tačnost mog stava.
PeraDzetic

#27659 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeraDzetic »

to jeste, postojanje samo deklarativnog djelovanja, dakle priče, a nedostatak praktičnog djelovanja političara koji ne kradu u smislu dizanja krivičnih prijava, objavljivanja dokumenata itd protiv političara koji kradu potvrđuje tačnost mog stava.[/quote]
Ja sam čovjek koji je odgojen u dugu bratstva jedinstva, Titov pionir. Znam samo za jedan pravac. Naravno, usrali su i sefa i stanicu 2010. Ali bolje i to nego pravac u kojem vodi sda. Moramo se boriti protiv fašizma i klerikalizma.
DF kao stranka je predvođen od jednog čovjeka prosječne inteligencije, ali velike karizme. Razočarao je mase 2014. Razočarava još uvijek kroz ljude koje je pustio u stranku ali u mojoj općini DF i SDP su u 12 mj od dolaska u vijeće podigli 2 krivične. Meni dovoljno da znam da postoji još poneki pošten.
putokaz1

#27660 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

PeraDzetic wrote:to jeste, postojanje samo deklarativnog djelovanja, dakle priče, a nedostatak praktičnog djelovanja političara koji ne kradu u smislu dizanja krivičnih prijava, objavljivanja dokumenata itd protiv političara koji kradu potvrđuje tačnost mog stava.
Ja sam čovjek koji je odgojen u dugu bratstva jedinstva, Titov pionir. Znam samo za jedan pravac. Naravno, usrali su i sefa i stanicu 2010. Ali bolje i to nego pravac u kojem vodi sda. Moramo se boriti protiv fašizma i klerikalizma.
DF kao stranka je predvođen od jednog čovjeka prosječne inteligencije, ali velike karizme. Razočarao je mase 2014. Razočarava još uvijek kroz ljude koje je pustio u stranku ali u mojoj općini DF i SDP su u 12 mj od dolaska u vijeće podigli 2 krivične. Meni dovoljno da znam da postoji još poneki pošten.[/quote]
Podigne se koja krivična zbog Neustavnog izbora OV ili nezakonitog izbora Direktora JP ali ne i za Kriminal,Korupciju,Mito,Poreski kriminal i sl
zippoo87

#27661 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

@putokaz druze,ne bi bilo lose da se naucis pravilno quotati...svaki citat ti nije na mjestu :D
PeraDzetic

#27662 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeraDzetic »

putokaz1 wrote:
PeraDzetic wrote:to jeste, postojanje samo deklarativnog djelovanja, dakle priče, a nedostatak praktičnog djelovanja političara koji ne kradu u smislu dizanja krivičnih prijava, objavljivanja dokumenata itd protiv političara koji kradu potvrđuje tačnost mog stava.
Podigne se koja krivična zbog Neustavnog izbora OV ili nezakonitog izbora Direktora JP ali ne i za Kriminal,Korupciju,Mito,Poreski kriminal i sl
Protiv općinskog pravobranioca i načelnika zbog nezakonito podignutog parkinga. Pravobranioca pritisnuli sa pitanjima kad je pod pritiskom napisao da je načelnik prekršio niz zakona oni tražili da pravobranioc podigne krivicnu, pustili 3 mj, onda podignuli protiv pravobraniova za nesavjestan rad u službi, a na osnovu izjave pravobranioca protiv Memica.

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/sdp-i- ... za/870522/

Ušla su u OP 3 nova čovjeka i neko od njih zna šta radi. Tinjak, Keco, Alijagic
putokaz1

#27663 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

zippoo87 wrote:@putokaz druze,ne bi bilo lose da se naucis pravilno quotati...svaki citat ti nije na mjestu :D
Da slažem se
Kada probam citirati tri Predhodnika nedozvoljava mi,pa pokušavam da izbrišem,neke,ali ne uspije
Šta ima novo u NS Gračanica,Mogućnosti prelaza Praga TK,samostalno ili Koalicija s nekim,Mirsad je pristojno popularan i izvan Gračanice,Za prolaz trebaju bar dvije Jake Općine Gračanica i...,malo više od 7000 je potrebno za taj Prag,Jesil zainteresovan za Listu,Kolaiciju SDP DF GS NS+ još poneko bi Podržao definitivno a ovako gdje ja jednu stranku,drug mi drugu,rodjak treću i nakraju SDA profitira teško,teško se opredjeliti da li pomoći na TK da NS i GS(ako postoji na TK) prođu prag ili da SDP +DF dobiju što više,koji imaju u sebi Raznih Miladina,Stojnića i drugih potencijalnih Izdajnika a i oni sami te stranke začas mogu ponoviti 2010 i 2014 Otvorene koalicije s SDA,Naravno NS ima šansu uz Pomoć Gračanice i bar još jedne Općine da Prođe prag za FBIH nivo IJ 2,ali isto treba oko 7000,Kako je u Centru Gračanice vi imate tamo Predsjednika Gradske MZ?
putokaz1

#27664 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Protiv općinskog pravobranioca i načelnika zbog nezakonito podignutog parkinga. Pravobranioca pritisnuli sa pitanjima kad je pod pritiskom napisao da je načelnik prekršio niz zakona oni tražili da pravobranioc podigne krivicnu, pustili 3 mj, onda podignuli protiv pravobraniova za nesavjestan rad u službi, a na osnovu izjave pravobranioca protiv Memica.

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/sdp-i- ... za/870522/

Ušla su u OP 3 nova čovjeka i neko od njih zna šta radi. Tinjak, Keco, Alijagic[/quote]
-Šta da ti Pravobralac tj Zamjenik dodje na posao u 12,00,Ode u 11,30-Prije ode nego što dodje,ima svoj kafić,član je stranke,Nelegalno gradi,i Desna ruka lokalnog Šerifa....
To je slučaj s Lukavačkim Zamjenikom Pravobranioca,Primjen za vrijeme SDA
zippoo87

#27665 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

putokaz1 wrote:
zippoo87 wrote:@putokaz druze,ne bi bilo lose da se naucis pravilno quotati...svaki citat ti nije na mjestu :D
Da slažem se
Kada probam citirati tri Predhodnika nedozvoljava mi,pa pokušavam da izbrišem,neke,ali ne uspije
opet pogresan quote u zadnjem postu
kada imas 3 ili vise postova i ne mozes quotati,obrises one koje neces da quotas a ostavis od onog koga hoces "

Code: Select all

[quote="zippoo87"][/quote]
"
ako recimo mene citiras,ovako treba da bude
PeraDzetic

#27666 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeraDzetic »

putokaz1 wrote: -Šta da ti Pravobralac tj Zamjenik dodje na posao u 12,00,Ode u 11,30-Prije ode nego što dodje,ima svoj kafić,član je stranke,Nelegalno gradi,i Desna ruka lokalnog Šerifa....
To je slučaj s Lukavačkim Zamjenikom Pravobranioca,Primjen za vrijeme SDA
I mi na Ilidzi konja za utrku imamo, SDAovog predsjedavajućeg vijeća koji je izglasan protuzakonito, na posao dođe kod druga Vrete u kafić, malo promuhabete i vide mogu li napuštenu vilu na ulazu u Aleju da renovira općina i napravi restoran pa da Vreti iznajmi za 1000 KM.
Pa ode malo po Merkatoru prosrta da pokaže ko je glavna baja na Ilidzi.
putokaz1

#27667 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

To je slučaj s Lukavačkim Zamjenikom Pravobranioca,Primjen za vrijeme SDA[/quote]
I mi na Ilidzi konja za utrku imamo, SDAovog predsjedavajućeg vijeća koji je izglasan protuzakonito, na posao dođe kod druga Vrete u kafić, malo promuhabete i vide mogu li napuštenu vilu na ulazu u Aleju da renovira općina i napravi restoran pa da Vreti iznajmi za 1000 KM.
Pa ode malo po Merkatoru prosrta da pokaže ko je glavna baja na Ilidzi.[/quote]
Znači svugdje isti slučaj SDA svugdje ista dok je ostali Kopiraju,Zipo kakav je pravobranilac u Gračanici jel i on Dasin igrač ili Kukin igrač
jefff

#27668 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Ko je pravobranilac na Ilidzi?
zippoo87

#27669 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

ja nemam pojma ko je kod nas pravobranilac :D
ps. @putokaz
nista se nisi naucio citirati,zar je toliko tesko :P
putokaz1

#27670 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

zippoo87 wrote:ja nemam pojma ko je kod nas pravobranilac :D
ps. @putokaz
nista se nisi naucio citirati,zar je toliko tesko :P
Teško je vala
U Lukavcu je problem Zamjenik Pravobranioca(politička figura),a Pravobranilac je Gospođa iz Živinica koja je OK(stručna osoba)
Sve teme Ljevice su utihnule kao da su se Ljevučari predali,priznali poraz od Izetbegovića ili su u zatišju pred Buru,pred Pobjedu
PeraDzetic

#27671 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeraDzetic »

Interesantno je kako se niko iz NS ne osvrne na ovo sto 5 ljudi izjavi o njihovom članu GO.
zippoo87

#27672 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

PeraDzetic wrote:Interesantno je kako se niko iz NS ne osvrne na ovo sto 5 ljudi izjavi o njihovom članu GO.
pa nema vise ljudi iz vrha na temi
Pedja ne pise zadugo a Zuhric vise nije clan...tako da ne znam od koga ocekujes odgovor
jedino da ti simpatizeri nesto odgovore :D
FreakyStyley

#27673 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by FreakyStyley »

Da li cete napraviti konacnu metamorfozu u bosansku verziju Social Justice Warriora i regresivne ljevice ili cekate iduce izbore?
Dr. Kuca

#27674 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr. Kuca »

Konakovic pravi transfer u nasu stranku. Svakako se lizu.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#27675 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

zippoo87 wrote:
PeraDzetic wrote:Interesantno je kako se niko iz NS ne osvrne na ovo sto 5 ljudi izjavi o njihovom članu GO.
pa nema vise ljudi iz vrha na temi
Pedja ne pise zadugo a Zuhric vise nije clan...tako da ne znam od koga ocekujes odgovor
jedino da ti simpatizeri nesto odgovore :D
Albin je itekako i dalje član NS-a.

LP
Locked