Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Ironmen

#27651 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

palermo wrote: 14/08/2020 14:15 priča o urušenom zdravstvenom sistemu je netačna. Uvjeren sam da je naše zdravstvo zapravo jedini segment ovoga društva koje se koliko toliko bori sa Coronom i postiže neke rezultate.

Kada bi politika i generalno populacija uložila makar upola napora kao što ulaže zdravstvo siguran sam da bi i rezultati bili bolji. To naravno ne znači da nam je zdravstvo idealno, da nema grešaka, propusta, ljudskih tragedija uzrokovanih ljekarskim nemarom....ali reći da nam je zdravstvo urušeno je naprosto netačno.
Gdje zivis u kojem gradu ?? Znas li da gradjani TK kantona koji je ujedno i najmnogoljudniji kanton u BiH gips jedino mogu staviti u Tz, kad dozivis scenu da rodjenu majku sa vanjskim prelomom noge vozis u svom autu jer u tvom gradu nema hitne i vozis se do Tz 2 sata i onda jos kada stignes u Tz cekas 3 sata da ti majka sa vanjskim prelomom noge dodje na red i ode na hitnu operaciju...

Ako to nije uruseni zdrastveni sistem koji je dosegao dno dna onda ne znam sta je, covjece znas li ti kada u mojom bolnici placas obicnu inekciju protiv bolova jer kaze doktor da su za smjenu imali samo 3 i onda moras kupiti, itd itd..
sinuhe

#27652 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sinuhe »

@malocvijece
Nastavnike niko ništa ne pita. Među nastavnicima takođe ima hroničnih bolesnika i starijih, a bit će u situaciji da satima provode zatvoreni s dvadesetak drugih osoba, koje ne lete baš da drže odstojanje i poštuju pravila (mladost šta ćeš).
Svi su direktora skola u strankama kao i dosta ljekara. Svaki rezim prvo ovlada skolama i bolnicama dok su u svijetu to najjaci sindikati.
pepeljara

#27653 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pepeljara »

Kakvo obrazovanje, takva drzava. :bih:

Svaki put Se sjetim da onakva ruanda.poslala raketu u svemir....
malocvijece

#27654 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malocvijece »

sinuhe wrote: 15/08/2020 09:33 @malocvijece
Nastavnike niko ništa ne pita. Među nastavnicima takođe ima hroničnih bolesnika i starijih, a bit će u situaciji da satima provode zatvoreni s dvadesetak drugih osoba, koje ne lete baš da drže odstojanje i poštuju pravila (mladost šta ćeš).
Svi su direktora skola u strankama kao i dosta ljekara. Svaki rezim prvo ovlada skolama i bolnicama dok su u svijetu to najjaci sindikati.
Ne razumijem šta hoćeš da kažeš. Ne otvara direktor školu, nego Ministarstvo i Krizni štab.
Očito da bi ti da potežeš druge teme, nevezane za trenutnu situaciju. Možda drugom prilikom, što se mene tiče.
GAU8

#27656 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Ironmen wrote: 15/08/2020 09:32
palermo wrote: 14/08/2020 14:15 priča o urušenom zdravstvenom sistemu je netačna. Uvjeren sam da je naše zdravstvo zapravo jedini segment ovoga društva koje se koliko toliko bori sa Coronom i postiže neke rezultate.

Kada bi politika i generalno populacija uložila makar upola napora kao što ulaže zdravstvo siguran sam da bi i rezultati bili bolji. To naravno ne znači da nam je zdravstvo idealno, da nema grešaka, propusta, ljudskih tragedija uzrokovanih ljekarskim nemarom....ali reći da nam je zdravstvo urušeno je naprosto netačno.
Gdje zivis u kojem gradu ?? Znas li da gradjani TK kantona koji je ujedno i najmnogoljudniji kanton u BiH gips jedino mogu staviti u Tz, kad dozivis scenu da rodjenu majku sa vanjskim prelomom noge vozis u svom autu jer u tvom gradu nema hitne i vozis se do Tz 2 sata i onda jos kada stignes u Tz cekas 3 sata da ti majka sa vanjskim prelomom noge dodje na red i ode na hitnu operaciju...

Ako to nije uruseni zdrastveni sistem koji je dosegao dno dna onda ne znam sta je, covjece znas li ti kada u mojom bolnici placas obicnu inekciju protiv bolova jer kaze doktor da su za smjenu imali samo 3 i onda moras kupiti, itd itd..
Samo SDA pioniri mogu davati izjave kao ovaj palermo
kakavdanakneiskustvu

#27657 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

P308 wrote: 14/08/2020 22:44
daddy-kool wrote: 14/08/2020 19:17
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... ama-581796
I sarajevski školarci od septembra u školskim klupama
Neka se dobro zamisle nad ovim odlukama.
Isto kao što je jasno bila da će otvaranje granica bez samoizolacije ili testa donijeti veliki broj zaraženih, tako će i ova odluka imati veliki uticaj na širenje epidemije.

Pa samo na jednoj svadbi u Grudama klaster(čina), a ovdje ne vide ključne hladne jesenje i zimske mjesece kada će djeca biti u zatvorenom bez provjetravanja, opuštena nakon prvobitnog prilagođavanja, i garantujem bez ikakvih higijenskih ili epidemioloških mjera. Neka nam je Bog na pomoći.
Meni je vise tragicno sto 15 dana do pocetka nove skolske godine oni i dalje ne znaju konkretno na koji nacin ce sve to funkcionisati ... ... Valjda je red obavijestiti roditelje o mjerema koje ce biti poduzete i nacinu na koji ce se nastava odvijati bar tih 15 dana ranije da se ljudi mogu organizirati ... i kompletan clanak je "eto vidjet cemo", pa mozda ce ici u skolu, mozda i nece a mozda ce se nesto i kombinovati a mozda cemo i skratiti casove i odmore......Organiziranost - 0 bodova!
:thumbup:
Ironmen

#27658 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

GAU8 wrote: 15/08/2020 10:23
Ironmen wrote: 15/08/2020 09:32

Samo SDA pioniri mogu davati izjave kao ovaj palermo

Ma ovakve izjave su vrijednjanje inteligencije obicnih ljudi, vjerujem da je svako na ovom forumu dozivio slicno kao sto sam ja u svim bolnicama drzave, i onda dodje neko i kaze da je nas zdrastveni sistem ok a ljudi CT glave cekaju po 8-9 mjeseci... Zdravstvo je uruseno vec vise od 20 godina a corona je samo kap koja je prelila casu..
AmirBaa

#27659 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

"Iz Zavoda za javno zdravstvo KS navode da se u protekla 24 sata oporavilo 111 pacijenata, a broj hospitaliziranih trenutno iznosi 62."

:thumbup: :bih:
Ironmen

#27660 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

Dobro je smanjuje se broj hospitaliziranih sto je dobro prije par dana smo imali 82 na podhrastovima sto se tice Sarajeva izgleda se smiruje situacija polako hvala bogu :thumbup:

Mislim da ove nove brojke novozarazenih i nisu vise toliko zanimljive jer konstanto imamo neke repove i rezultati nisu tacni, najbolje bi bilo pratiti broj hospitaliziranih samim time mozemo odrediti sami kakva je situacija dali se smiriuje ili ne..
Tesla Edison

#27661 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Ironmen wrote: 15/08/2020 10:41 Dobro je smanjuje se broj hospitaliziranih sto je dobro prije par dana smo imali 82 na podhrastovima sto se tice Sarajeva izgleda se smiruje situacija polako hvala bogu :thumbup:

Mislim da ove nove brojke novozarazenih i nisu vise toliko zanimljive jer konstanto imamo neke repove i rezultati nisu tacni, najbolje bi bilo pratiti broj hospitaliziranih samim time mozemo odrediti sami kakva je situacija dali se smiriuje ili ne..
Zato bi trebalo i ove brojače ukloniti
Janjicar

#27662 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Janjicar »

Samo mi Bosnje moRemo brojeve okriviti :bih:
Nadzorna_ploca

#27663 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

U jednom supermarketu 90% ljudi ne nosi maske. Pitam radnicu zasto ne intervenisu jer na ulazu ima sekjuriti, zena nemocna ista da uradi. Onaj sekjuriti neki djuturum vjerovatno ga i boli ona stvar jer ni on ne nosi.
I kad mi internet balije krenu pisati kako je dijasora kriva, kako su masoni krivi i svi drugi osim njih muka mi bude ali onako iskreno jer smo toliko nekulturni i nepismeni da jednostavno boli ta glupost i sramota.
GAU8

#27664 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Ironmen wrote: 15/08/2020 10:41 Dobro je smanjuje se broj hospitaliziranih sto je dobro prije par dana smo imali 82 na podhrastovima sto se tice Sarajeva izgleda se smiruje situacija polako hvala bogu :thumbup:

Mnogima ne daju ni doći do bolnice, sjedi kući i pij paracetamol, jedi pileću juhu.
Tako se broj hospitalizacija drži ispod kritičnog nivoa. Sekina provjerena taktika. Pa onda dovede pacijenta kada mu skoro ni nema pomoći. Pa kako mu bude suđeno...
Ili ako si "neko" poput premijera, u tom slučaju ide VIP tretman.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#27665 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

Nadzorna_ploca wrote: 15/08/2020 11:50 Pitam radnicu zasto ne intervenisu
Ako je tvoja zelja za rješenjem zaista prisutna, mogu li da upitam:

1. zasto si pitao radnicu? Ona te usluzuje na kasi.
2. zasto nisi trazio sefa i njega upitao
3. zasto nisi pozvao inspekciju

Ova pitanja mozemo postaviti svima, ne samo tebi. Samo pricamo, a nista ne radimo, ocekujemo da to neko drugi za nas uradi.
GAU8

#27666 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

un1ted wrote: 15/08/2020 12:00

Ova pitanja mozemo postaviti svima, ne samo tebi. Samo pricamo, a nista ne radimo, ocekujemo da to neko drugi za nas uradi.
Ko će nas zaštititi u slučaju da nas tom prilikom šef ili ko već, napadne i fizički izbaci iz objekta?
Prekasno je za traženje šefova i inspekcija. Prvo treba vratiti pravnu državu u kojoj svatko odgovara ako prekrši zakon.
Tambure

#27667 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

AmirBaa wrote: 15/08/2020 10:38 "Iz Zavoda za javno zdravstvo KS navode da se u protekla 24 sata oporavilo 111 pacijenata, a broj hospitaliziranih trenutno iznosi 62."

:thumbup: :bih:
polako cim Gavrankapetanovic replicira Seki preko medija, skocice broj hospitalizovanih na 80 uz cuveno sekino: skoro smo puni apelujem bla bla
Nadzorna_ploca

#27668 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Mozda ti drugi i odgovore na pitanja, ja cu preskociti.
Reglan

#27669 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Reglan »

Kako stoje ostali kantoni, koji je najkriticniji nakon sarajevskog?
Evelinda

#27670 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

Opet danas 60 i nesto.A mnislila sam da se broj smanjiva ovih proteklih dana kada su brojke bile ispod 50 :sad:
zateznistub

#27671 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zateznistub »

GAU8 wrote: 15/08/2020 12:07

Ko će nas zaštititi u slučaju da nas tom prilikom šef ili ko već, napadne i fizički izbaci iz objekta?
Prekasno je za traženje šefova i inspekcija. Prvo treba vratiti pravnu državu u kojoj svatko odgovara ako prekrši zakon.
On je postavio odlična pitanja. Ako mislimo da se država sama od sebe resetuje i postane ono što bi trebala biti imamo ozbiljan problem. Od ovih pitanja se i počinje. Ne možemo čekati da se nesto samo desi ili da neko to za nas uradi, ne ide to tako...
Nadzorna_ploca

#27672 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Pasa moj ja doso na odmor, neam ja po dana da se peglam sa sefovima i onim zasto pustaju ljude bez maske i da ja iz jebenog Luksemburga trazim rjesenje. Moje je da stavim masku i postujem distancu. Kakvo rjesenje kakva picka materina, moj upis je obicno zapazanje nekoga ko zivi vani, nisam ja ispektor i cicija da granam okolo i trcim od vrata do vrata.
bunk

#27673 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Nadzorna_ploca wrote: 15/08/2020 11:50 U jednom supermarketu 90% ljudi ne nosi maske. Pitam radnicu zasto ne intervenisu jer na ulazu ima sekjuriti, zena nemocna ista da uradi. Onaj sekjuriti neki djuturum vjerovatno ga i boli ona stvar jer ni on ne nosi.
I kad mi internet balije krenu pisati kako je dijasora kriva, kako su masoni krivi i svi drugi osim njih muka mi bude ali onako iskreno jer smo toliko nekulturni i nepismeni da jednostavno boli ta glupost i sramota.
Pa mogucnost da je medju tim kupcima barem 50% dijaspore je ogromna.A fakat je da su nam oni "uvezli "ovo iza Ramazanskog Bajrama kad idioti is staba ukidose 15 dnevnu izolaciju i dopustise svemu da ulazi u BiH.
Nadzorna_ploca

#27674 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Niste normalni majke mi, odoh brati jabuke i pec pekmez. :mrgreen:
zateznistub

#27675 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zateznistub »

Nadzorna_ploca wrote: 15/08/2020 12:17 Pasa moj ja doso na odmor, neam ja po dana da se peglam sa sefovima i onim zasto pustaju ljude bez maske i da ja iz jebenog Luksemburga trazim rjesenje. Moje je da stavim masku i postujem distancu. Kakvo rjesenje kakva picka materina, moj upis je obicno zapazanje nekoga ko zivi vani, nisam ja ispektor i cicija da granam okolo i trcim od vrata do vrata.
Nisi trebao onda peglati ni tu radnici jer se ona pita malo vise od kase za kojom radi. Ako te je već zanimalo, trebao si zaštitara pitati ili šefa tražiti, ali jbg, oni mogu i povratnu a kasirka jok...
Locked