Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Mogy87

#27651 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Ja cu samo, nicim izazvana ovo ostaviti ovdje
Image
Mogy87

#27652 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

biglebovski wrote: 01/07/2020 12:22
Mogy87 wrote: 01/07/2020 12:09
biglebovski wrote: 01/07/2020 12:06

Ma ja sam obični konobar seronja koji palamudi, ezoterični hipi i izlapjeli YouTube kvazi-naučnik, niži nivo uglavnom... Neke druge etikete su suvišne... Vi jednostavno teško shvatate kako atmosfera straha utiće na potrošnju običnog čovjeka, i kako se taj strah reflektuje kroz pad životnog standarda... Ali samo ti nastavi, :thumbup: doće i tvoja plata penzija šta već na red...
A kakva je potrosnja bila u Bergamu? Ili kakva je sad u Novom Pazaru? Mislis da se ljudi ne boje? Ignorisanje problema ne rjesava problem vec dovodi do eskalacije. Trebas nositi masku. I odmaknuti se metar i po. I to je to.
Kriza zbog pandemije: Airbus otpušta 15.000 uposlenika
Sarajevski aerodrom zatražio pomoć Vlade FBiH: Trebat će dvije godine da se oporavi
Međunarodna organizacija rada: Ove godine nema povratka na predpandemijski nivo
Boeing se suočava s velikim obustavama narudžbi: Norveška otkazala kupovinu 97 aviona
Privrednici iz Mostara protestuju zbog zatvorenih granica za EU
BiH ove godine već nedostaju dvije milijarde KM: Kako spojiti kraj s krajem
Sarajevo: Tokom pandemije koronavirusa ViK-u smanjen priliv sredstava za 2,3 miliona KM
Zbog pandemije 400.000 ljudi u BiH i regiji moglo bi postati siromašno
Nike ima kvartalni gubitak od 790 milijuna dolara, za sve krive koronavirus
H&M zaključio tromjesečje s velikim gubitkom, velik pad prodaje u SAD-u i Njemačkoj
Tržište novih automobila u EU će se smanjiti za 25 posto zbog koronavirusa
Sve više radnika Goraždu ostaje bez posla, za tri mjeseca otpuštene 334 osobe

Preuveličavanje problema ne dovodi do rješavanja problema već dovodi do stvaranja dodatnih problema...
Nisi odgovorio na moje pitanje. Kakva je potrosnja bila u Bergamu ili Novom Pazaru?
Koliko prihoda ostvaruje fabrika mesa u Njemackoj ili ribe u Stocu kad je zatvorena?
Last edited by Mogy87 on 01/07/2020 12:36, edited 1 time in total.
sumirprimus

#27653 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

biglebovski wrote: 01/07/2020 11:37

Pa da, to su ipak niže forme inteligencije i trebamo se posrati po istima, kad god nam se ukaže prilika. Ekonomija ne pati, sve je u suštini ok, dovoljno je otvoriti klix i vidjeti kako je sve ok sa ekonomijom :D Biće bolje za deset petnest dana...
Dovoljno je pogledati komentare na vijesti o koroni pa shvatiti da je vecina ljudi nasih drzavljana sugradjana upravo to.
Tako je kako je.
sumirprimus

#27654 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Diwan wrote: 01/07/2020 12:16 Obrazujte se malo... da, da, znam reći ćete Nestorovic hahahah, ali to mogu samo neznalkice da kažu isto kao što neznalice negiraju Nobelovca. Neznalicama niko ne valja, osim oni sami sebi i partiji kojoj pripadaju. Poslušnici i jadnici koji čak i na forumu moraju da dokazuju svoju poslušnost i koji ne smiju da misle svojom glavom. Zabranila centrala i stožer. Jebi ga, mora se od nečeg živit.

On ima dosta interesantih podataka ali ovdje govori i izmišljenoj studiji o neučinkovitosti lijeka Hidroksiklorokin , da, da baš onog kojeg je Trump preporučivao i bio u pravu za njega, ali su ga svjetski mediji koji su u rukama ovih koji su i napravili svu frku, po navici ismijali kao što to rade neprestano, jer im smeta.

Govori o korumpiranosti SZO i manupulaciji sa studijom o Hidroksiklorokinom. To su ti vaši naučnici i vaše studije , hahahha

Negdje od 27:00 do 29:30

valjda vaše ćelije mogu da izdrže 2 i po minuta istine :lol: :mrgreen:
to miki, udri nas nestorovicem. odmah posle sopinga HE HE HE HE
nesterovic nobelovac za sirotinju, pravda za nestorovica he he he he
sumirprimus

#27655 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Ma ja sam obični konobar seronja koji palamudi, ezoterični hipi i izlapjeli YouTube kvazi-naučnik, niži nivo uglavnom... Neke druge etikete su suvišne... Vi jednostavno teško shvatate kako atmosfera straha utiće na potrošnju običnog čovjeka, i kako se taj strah reflektuje kroz pad životnog standarda... Ali samo ti nastavi, :thumbup: doće i tvoja plata penzija šta već na red...
tema je korona virus a ne ekonomija.
ismijavaju se neznalice koje nijecu i samo postojanje kao i posljedice od iste...
biglebovski

#27656 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Mogy87 wrote: 01/07/2020 12:32

A kakva je potrosnja bila u Bergamu? Ili kakva je sad u Novom Pazaru? Mislis da se ljudi ne boje? Ignorisanje problema ne rjesava problem vec dovodi do eskalacije. Trebas nositi masku. I odmaknuti se metar i po. I to je to.
Sarajevski aerodrom zatražio pomoć Vlade FBiH: Trebat će dvije godine da se oporavi
Boeing se suočava s velikim obustavama narudžbi: Norveška otkazala kupovinu 97 aviona
Sarajevo: Tokom pandemije koronavirusa ViK-u smanjen priliv sredstava za 2,3 miliona KM
H&M zaključio tromjesečje s velikim gubitkom, velik pad prodaje u SAD-u i Njemačkoj

Preuveličavanje problema ne dovodi do rješavanja problema već dovodi do stvaranja dodatnih problema...
Nisi odgovorio na moje pitanje. Kakva je potrosnja bila u Bergamu ili Novom Pazaru?
Koliko prihoda ostvaruje fabrika mesa u Njamackoj ili ribe u Stocu kad je zatvorena?
Ma u Novom Pazaru je tolika katastrofa da su kladionicama morali skratiti radno vrijeme do 19:00h. Drugarica sa sjevera Italije bogami zabrinuta, ne zbog korone nego zbog posla, smanjilo im radne sate u distributivnom centru gdje radi, pala potražnja hrane...
Koliko je zaraženih radnika umrlo u Njemačkoj klaonici i u Stocu?
sumirprimus

#27657 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

sve je laz samo pusta laz sto se oko nas u krug vrti.
dino dino dino :ljulja:
Mogy87

#27658 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

biglebovski wrote: 01/07/2020 12:46

Koliko prihoda ostvaruje fabrika mesa u Njamackoj ili ribe u Stocu kad je zatvorena?
Ma u Novom Pazaru je tolika katastrofa da su kladionicama morali skratiti radno vrijeme do 19:00h. Drugarica sa sjevera Italije bogami zabrinuta, ne zbog korone nego zbog posla, smanjilo im radne sate u distributivnom centru gdje radi, pala potražnja hrane...
Kladionice i slucaj jedne osobe koristis kako bi objasnio pad (ili izostanak istog) potrosnje na nivou grada/drzave?
Hajd sto podcjenjujes medicinu, biologiju i slicno, ali zasto banalizujes ekonomiju u koju se toliko kunes?
Last edited by Mogy87 on 01/07/2020 12:58, edited 1 time in total.
biglebovski

#27659 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

sumirprimus wrote: 01/07/2020 12:38

tema je korona virus a ne ekonomija.
ismijavaju se neznalice koje nijecu i samo postojanje kao i posljedice od iste...
Tema je Velika opasnost ili ne. Vi kako ste zabrinuti za vaše stare, ja sam isto tako zabrinut za svoju djecu, ali ne zbog korone, nego zbog nedostatka finansijskih sredstava da im omogućim normalan život u 21-om vijeku. Ismijavate svakoga ko dođe na temu sa stavovima suprotnim od ovih koje nam guraju Bill Gates i njegov dobri prijatelj i veliki naučnik Fauci kroz "nezavisnu" Svjetsku zdravstvenu organizaciju i privatne korporativne medije koji siju strah i paniku evo već četiri mjeseca, i ne posustaju...
sumirprimus

#27660 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

velika opasnost po zdravlje i zivot a ne ekonomiju. koliko se sjecam i ima i ta tema vezana za ekonomiju.
te teorije to provjeri ima tamo negdje tema ravna zemlja i slicno.. :)
biglebovski

#27661 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Mogy87 wrote: 01/07/2020 12:56
Kladionice i slucaj jedne osobe koristis kako bi objasnio pad (ili izostanak istog) potrosnje na nivou grada/drzave?
Hajd sto podcjenjujes medicinu, biologiju i slicno, ali zasto banalizujes ekonomiju u koju se toliko kunes?
Kako ja to banalizujem ekonomiju? Koliko je zaraženih umrlo u klaonici u Njemačkoj a koliko u fabrici u Stocu?
geralt

#27662 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

I kako ti mislis rijesiti probleme koje si naveo? Puskom natjerati ljude da lete avionima i da kupuju Nike? Svedska nije nista zabranila, pa opet ima isti pad ekonomije kao i svi ostali.

Jebo moju platu, neka dodje na red. Poslije rata je moja troclana porodica prezivljavala sa 100 DM mjesecno, pa evo nas zivi ostasmo. Necu zrtvovati zdravlje sebi dragih ljudi ekonomskom rastu.
biglebovski

#27663 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

sumirprimus wrote: 01/07/2020 12:59 velika opasnost po zdravlje i zivot a ne ekonomiju. koliko se sjecam i ima i ta tema vezana za ekonomiju.
Čim ti počneš doprinositi temi bar kao dady ili mogy, odoh i ja na ekonomiju. De jedan upis o koroni, sa bar tri paragrafa napravi, ozbiljnije izgleda....
Last edited by biglebovski on 01/07/2020 13:11, edited 1 time in total.
sumirprimus

#27664 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

biglebovski wrote: 01/07/2020 13:05
sumirprimus wrote: 01/07/2020 12:59 velika opasnost po zdravlje i zivot a ne ekonomiju. koliko se sjecam i ima i ta tema vezana za ekonomiju.
Čim ti počneš doprinositi temi bar kao dady ili mogy, odoh i ja na ekonomiju. De jedan upis sa bar tri paragrafa napravi, ozbiljnije izgleda....
inace vi doprinosite kako tacno? tako sto ismijavate zvanicne stavove i struku?
:lol:
fakat konobar?
sumirprimus

#27665 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

poslije pola miliona mrtvih sirom svijeta, jos uvijek sumnjaju u samo postojanje virusa. ismijavaju strucnjake sirom svijeta, pronalaze raznorazne lunatike po jutjubu koji su i sami teroreticari zavjera kao argument :lol:
jbo te led. onda ove price o hiljadu maraka da se objavi da je umro od korone, znam znam sc sa fejsa postovi i slicno :lol:
jos malo pa ko kakva sekta ko jehovini svjedoci bog te :lol:
samo jos fali tacan datum kijametskog dana navijen po najnovijoj 5g mrezi a pokrenut putem cipa u nama :chmoljava: :lol: :zdravkocolic:
CPT

#27666 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by CPT »

Diwan wrote: 01/07/2020 12:16 Obrazujte se malo... da, da, znam reći ćete Nestorovic hahahah, ali to mogu samo neznalkice da kažu isto kao što neznalice negiraju Nobelovca. Neznalicama niko ne valja, osim oni sami sebi i partiji kojoj pripadaju. Poslušnici i jadnici koji čak i na forumu moraju da dokazuju svoju poslušnost i koji ne smiju da misle svojom glavom. Zabranila centrala i stožer. Jebi ga, mora se od nečeg živit.

On ima dosta interesantih podataka ali ovdje govori i izmišljenoj studiji o neučinkovitosti lijeka Hidroksiklorokin , da, da baš onog kojeg je Trump preporučivao i bio u pravu za njega, ali su ga svjetski mediji koji su u rukama ovih koji su i napravili svu frku, po navici ismijali kao što to rade neprestano, jer im smeta.

Govori o korumpiranosti SZO i manupulaciji sa studijom o Hidroksiklorokinom. To su ti vaši naučnici i vaše studije , hahahha

Negdje od 27:00 do 29:30

valjda vaše ćelije mogu da izdrže 2 i po minuta istine :lol: :mrgreen:
I opet ovaj koronicar :lol:
GAU8

#27667 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Ekonomska kriza je bila iza ćoška što bi se reklo, i bez korone. Koliko već dugo opada trgovina zbog rata sa Kinom oko trgovinske politike? Ekološki problemi su sada u drugom planu, ali nisu nestali, već naprotiv. Čekaju nas i gomilaju se.
Sistem ne fercera i odapeo bi svakako za koju godinu...

To je onako moje mišljenje. Ne moram nužno biti u pravu.
Sorry za off topic
Mogy87

#27668 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

biglebovski wrote: 01/07/2020 13:03

Kako ja to banalizujem ekonomiju? Koliko je zaraženih umrlo u klaonici u Njemačkoj a koliko u fabrici u Stocu?
Pitanje je bilo da li su ljudi u Bergamu trošili kao ranije dok je umiralo 3.000 njihovih sugrađana? Da li se potrošači (jer očigledno za tebe nismo ljudi) osjećaju ugodno da troše novac dok je onakva situacija u Novom pazaru?
Srećom, nije umro niko. Ali da se ignorisao problem što ti konstantno potenciraš i fabrike se nisu zatvorile pitanje je da li bi bilo tako.
Last edited by Mogy87 on 01/07/2020 13:20, edited 1 time in total.
sumirprimus

#27669 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

mislim da oni sumnjaju i u brojke umrlih :D
geralt

#27670 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

Najjaci su mi korona-skeptici kada neistomisljenike zovu panicarima, a onda u istom postu bez trunke ironije najavljuju masovna samoubistva i umiranja od gladi zbog pada GDP od 5-6%.
biglebovski

#27671 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

sumirprimus wrote: 01/07/2020 13:07
biglebovski wrote: 01/07/2020 13:05
Čim ti počneš doprinositi temi bar kao dady ili mogy, odoh i ja na ekonomiju. De jedan upis sa bar tri paragrafa napravi, ozbiljnije izgleda....
inace vi doprinosite kako tacno? tako sto ismijavate zvanicne stavove i struku?
:lol:
fakat konobar?
Niži nivo inteligencije, definitivno, za razliku od tebe, čiji argumenti se skupljaju kako bi ih objavili u kakvom naučnom časopisu....
sumirprimus

#27672 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

geralt wrote: 01/07/2020 13:22 Najjaci su mi korona-skeptici kada neistomisljenike zovu panicarima, a onda u istom postu bez trunke ironije najavljuju masovna samoubistva i umiranja od gladi zbog pada GDP od 5-6%.
ekonomski panicari. :D
sumirprimus

#27673 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

biglebovski wrote: 01/07/2020 13:25
Niži nivo inteligencije, definitivno, za razliku od tebe, čiji argumenti se skupljaju kako bi ih objavili u kakvom naučnom časopisu....
inace su vam kontre sve iz naucnih casopisa :D
ja ne moram nista, to vec davno prozvakana tema, slusam i pratim sluzbene informacije i postujem struku i njihove upute...
moral hajgraund :D
biglebovski

#27674 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Mogy87 wrote: 01/07/2020 13:16
biglebovski wrote: 01/07/2020 13:03
Pitanje je bilo da li su ljudi u Bergamu trošili kao ranije dok je umiralo 3.000 njihovih sugrađana? Da li se potrošači (jer očigledno za tebe nismo ljudi) osjećaju ugodno da troše novac dok je onakva situacija u Novom pazaru?
Srećom, nije umro niko. Ali da se ignorisao problem što ti konstantno potenciraš i fabrike se nisu zatvorile pitanje je da li bi bilo tako.
Otiđi do Bergama pa neka ti kažu. Nije lijepo imputirati nekom nešto, ta metoda ti je provaljena odavno... Jednostavno mi je teško složiti se sa vama da ekonomija ne igra bilo kakvu ulogu u životima ljudi te da je ovo toliko velika opasnost zbog koje će u siromaštvo 400 hiljada ljudi kod nas i u komšiluku. Ako laže Svjetska banka, lažem i ja...
sumirprimus

#27675 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

dobro sta to znaci lokalno za nas u ekonomskom smislu ? da ce kafa skocit bar pola marke? sokici marku, a vlahov??
Locked