Kako, nakon ovoga, opravdati prethodnu jednoipogodišnju koaliciju?Država BiH je za SDP svetinja i nikada nećemo pristati na bilo kakve podjele
Objavljeno 25.10.2012 u 11:22
Paranoja čelnika SDA poprimila je ogromne razmjere. Laži SDA o nepostojećem dogovoru SDP-a na štetu države Bosne i Hercegovine to najbolje potvrđuju, saopšteno je iz SDP-a BiH.
'Paranoja, strah i panika zbog gubitka pozicija u vlasti SDA još je i veća, zbog onoga što će vrlo brzo izaći u javnost o nelegalnostima koje su pratile rad ove stranke i dijela njenih čelnika u proteklom vremenu. Mi u SDP-u uradit ćemo sve da se to što prije desi, kako bi BiH i njeni građani konačno bili oslobođeni okova korupcije i kriminala u koje ih je bacila višedecenijska vladavina SDA.
Sulejman Tihić, autor neosnovanih optužbi na račun SDP-a je javno, na sjednici Doma naroda, rekao da je spreman ispuniti sve zahtjeve, samo da ne budu smijenjeni ministri iz SDA.
Na jučerašnjoj press konferenciji je to i potvrdio podijelivši novinarima sporazum u kojem jasno stoji da i dalje podržava i da će ubrzano raditi na implementaciji Prudskog i sličnih sporazuma koje je potpisivao kad god je neko pred njega stavio bilo kakav papir.
Podsjećamo Tihića i njegovu u paranoji i kriminalu ogrezlu družinu da SDP nikada nije trgovao interesima države, za razliku od SDA koja to u kontinuitetu čini 20 godina.
Nije SDP uništio privredu ove države, proizveo ovoliki broj nezaposlenih i najvrijednija preduzeća prepustio u ruke tajkuna i kriminalaca, nego je to napravila SDA.
Nije SDP mešetario novcem za povratak i obnovu BiH, nego je to radila SDA koja nikada nije položila račune o milijardama maraka nestalih donacija, kojim se danas kupuju mediji, glasovi na izborima, preduzeća, univerzitetske titule i diplome.
Nije SDP dezerterima, profiterima i podrumašima davao boračke naknade, ostavljajući istinske heroje odbrane bez hljeba, nego je to radila SDA.
Nije SDP lažnim patriotizmom maskirao bezočnu pljačku nacionalnog bogatstva svih ovih godina i na ime toga punio svoje džepove, nego je to radila SDA.
Nije SDP krivotvorio ostavke svojih ministara, kako bi sačuvao fotelje, već je to radila SDA, što je kao totalitarna i nedemokratska praksa odbačeno i od Venecijanske komisije Vijeća Evrope.
Svemu ovome polako se bliži kraj, jer odlaskom SDA iz vlasti dolazi vrijeme polaganja računa pred narodom. Zato u strahu od istine SDA ne preza ni od najgnusnijih laži i podvala. Ipak, svakome iole politički pismenom je jasno da se iza priča o tobožnjim izdajama države, uništavanja državnih institucija krije pokušaj ove stranke da spriječi obračun pravne države sa kriminalom.
Za razliku od SDA, država Bosna i Hercegovina je za SDP svetinja i nikada nećemo pristati na bilo kakve podjele.
Za razliku od SDA mi želimo državu u kojoj će radnici od svoga rada moći živjeti, u kojoj će istinski branitelji imati položaj koji zaslužuju, u kojoj će kriminalci biti u zatvorima, a ne u direktorskim ili ministarskim foteljama, državu u kojoj će mladi imati priliku za ugodan život, a penzioneri sigurnu starost, ali i državu pravde u kojoj će kriminalci biti u zatvoru.
SDP će se snažno suprotstaviti harangi koja se vodi protiv nas i na laži odgovoriti isključivo istinom koje se mnogi najviše i plaše', saopšteno je iz SDP-a BiH
SDP
- Corto Maltese
#27626 Re: SDP
-
Erased
#27627 Re: SDP
Ovi iz SDA treba da Zlatku i Damiru podignu turbe. Sahranise ljudi SDP ko s poslom. 
- volta dzontra
#27628 Re: SDP
Kako, nakon ovakvih izjava političkih lidera, i nastaviti forumati? U priopćenjima se šutaju takvim konstrukcijama, spinovima, izmišljotinama preko navodno ozbiljnih medija koje vrijeđaju inteligenciju!!!Corto Maltese wrote:Kako, nakon ovoga, opravdati prethodnu jednoipogodišnju koaliciju?Država BiH je za SDP svetinja i nikada nećemo pristati na bilo kakve podjele
Objavljeno 25.10.2012 u 11:22
Paranoja čelnika SDA poprimila je ogromne razmjere. Laži SDA o nepostojećem dogovoru SDP-a na štetu države Bosne i Hercegovine to najbolje potvrđuju, saopšteno je iz SDP-a BiH.
'Paranoja, strah i panika zbog gubitka pozicija u vlasti SDA još je i veća, zbog onoga što će vrlo brzo izaći u javnost o nelegalnostima koje su pratile rad ove stranke i dijela njenih čelnika u proteklom vremenu. Mi u SDP-u uradit ćemo sve da se to što prije desi, kako bi BiH i njeni građani konačno bili oslobođeni okova korupcije i kriminala u koje ih je bacila višedecenijska vladavina SDA.
Sulejman Tihić, autor neosnovanih optužbi na račun SDP-a je javno, na sjednici Doma naroda, rekao da je spreman ispuniti sve zahtjeve, samo da ne budu smijenjeni ministri iz SDA.
Na jučerašnjoj press konferenciji je to i potvrdio podijelivši novinarima sporazum u kojem jasno stoji da i dalje podržava i da će ubrzano raditi na implementaciji Prudskog i sličnih sporazuma koje je potpisivao kad god je neko pred njega stavio bilo kakav papir.
Podsjećamo Tihića i njegovu u paranoji i kriminalu ogrezlu družinu da SDP nikada nije trgovao interesima države, za razliku od SDA koja to u kontinuitetu čini 20 godina.
Nije SDP uništio privredu ove države, proizveo ovoliki broj nezaposlenih i najvrijednija preduzeća prepustio u ruke tajkuna i kriminalaca, nego je to napravila SDA.
Nije SDP mešetario novcem za povratak i obnovu BiH, nego je to radila SDA koja nikada nije položila račune o milijardama maraka nestalih donacija, kojim se danas kupuju mediji, glasovi na izborima, preduzeća, univerzitetske titule i diplome.
Nije SDP dezerterima, profiterima i podrumašima davao boračke naknade, ostavljajući istinske heroje odbrane bez hljeba, nego je to radila SDA.
Nije SDP lažnim patriotizmom maskirao bezočnu pljačku nacionalnog bogatstva svih ovih godina i na ime toga punio svoje džepove, nego je to radila SDA.
Nije SDP krivotvorio ostavke svojih ministara, kako bi sačuvao fotelje, već je to radila SDA, što je kao totalitarna i nedemokratska praksa odbačeno i od Venecijanske komisije Vijeća Evrope.
Svemu ovome polako se bliži kraj, jer odlaskom SDA iz vlasti dolazi vrijeme polaganja računa pred narodom. Zato u strahu od istine SDA ne preza ni od najgnusnijih laži i podvala. Ipak, svakome iole politički pismenom je jasno da se iza priča o tobožnjim izdajama države, uništavanja državnih institucija krije pokušaj ove stranke da spriječi obračun pravne države sa kriminalom.
Za razliku od SDA, država Bosna i Hercegovina je za SDP svetinja i nikada nećemo pristati na bilo kakve podjele.
Za razliku od SDA mi želimo državu u kojoj će radnici od svoga rada moći živjeti, u kojoj će istinski branitelji imati položaj koji zaslužuju, u kojoj će kriminalci biti u zatvorima, a ne u direktorskim ili ministarskim foteljama, državu u kojoj će mladi imati priliku za ugodan život, a penzioneri sigurnu starost, ali i državu pravde u kojoj će kriminalci biti u zatvoru.
SDP će se snažno suprotstaviti harangi koja se vodi protiv nas i na laži odgovoriti isključivo istinom koje se mnogi najviše i plaše', saopšteno je iz SDP-a BiH
To je dosada bilo rezervirano za nas forumaše a sad su nam i to uzeli
- volta dzontra
#27629 Re: SDP
Stvarno, sliči li komu ova unakrsna razmjena priopćenja između SDA i SDP na lošu forumsku raspravu????
- Co0l
#27630 Re: SDP
Ne lici,brate,ni na sta.
-
VjecitiStudent
#27631 Re: SDP
Ovo saopstenje treba malo citati izmedju redova.
Npr., umjesto:
Npr., umjesto:
treba:SDP wrote:... Za razliku od SDA mi želimo državu u kojoj će radnici od svoga rada moći živjeti, u kojoj će istinski branitelji imati položaj koji zaslužuju, u kojoj će kriminalci biti u zatvorima, a ne u direktorskim ili ministarskim foteljama, državu u kojoj će mladi imati priliku za ugodan život, a penzioneri sigurnu starost, ali i državu pravde u kojoj će kriminalci biti u zatvoru.
SDP wrote: ...
Za razliku od SDA mi želimo državu u kojoj će naša braća i ostala naša rodbina moći od vašeg rada živjeti, u kojoj će naši istinski članovi imati položaj koji zaslužuju, u kojoj će naši politički protivnici biti u zatvorima, a ne u direktorskim ili ministarskim foteljama, državu u kojoj će članovi našeg FOM+a imati priliku za ugodan život, a naši članovi penzioneri mjesta u upravnim odborima, ali i državu pravde u kojoj će kriminalci biti neko vrijeme u zatvoru, dok ne uplate pomilovanje ...
-
veleno
#27632 Re: SDP
Zaviti će jadne penzionere u crno.cetmi wrote:jebo vas pijanka..trenutno se pravi presedan po kojem će na fond PIO/MIO da se navali bar desetak hiljada penzionera iz PC-a..
na FTV kažu da se radio o cifri od 1600 do 1800, a RTRS-u 3500 do 4000..
kasnije će tužbama da dobiju i zaostatke..
jebeš ovakvu socijaldemokratiju..
FUJ!
-
VjecitiStudent
#27634 Re: SDP
Jebo vas politika, ima li ovo sa penzionerima ikakve veze sa pravnom drzavom i sudskim presudama?cetmi wrote:jebo vas pijanka..trenutno se pravi presedan po kojem će na fond PIO/MIO da se navali bar desetak hiljada penzionera iz PC-a..
kasnije će tužbama da dobiju i zaostatke..
jebeš ovakvu socijaldemokratiju..
bili na onoj strani i pljačkali i uništavali..kad su to završili i kad smo se koliko toliko oporavili sad traže i da im plaćamo penzije iz fondova koje su opljačkali, preko fabrika koje su devastirali..
- Skijaš
#27635 Re: SDP
Ako je neko do rata zaradio penziju na teritoriji današnje FBiH i ako danas živi na području FBiH, ko bi mu po tvom mišljenju trebao da isplaćuje penziju ?cetmi wrote:jebo vas pijanka..trenutno se pravi presedan po kojem će na fond PIO/MIO da se navali bar desetak hiljada penzionera iz PC-a..
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#27636 Re: SDP
- Ako se nađe ikakav papir potpisan između SDP-a i SNSD-a, ja sam ga spreman progutati i iste sekunde napustiti i funkciju državnog ministra prometa i veza i SDP-a čiji sam potpredsjednik, zaključio je Damir Hadžić.
hajde ljudi trazite, evo nam prilike
-
VjecitiStudent
#27637 Re: SDP
Zatraži od malog, "u ime starih dana".plain vanilla wrote:hajde ljudi trazite, evo nam prilike- Ako se nađe ikakav papir potpisan između SDP-a i SNSD-a, ja sam ga spreman progutati i iste sekunde napustiti i funkciju državnog ministra prometa i veza i SDP-a čiji sam potpredsjednik, zaključio je Damir Hadžić.
Moram priznati da od 1991. nije bilo ovoliko bagre u politici.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#27638 Re: SDP
ima li iko da to nije procitaoVjecitiStudent wrote:Zatraži od malog, "u ime starih dana".plain vanilla wrote:hajde ljudi trazite, evo nam prilike- Ako se nađe ikakav papir potpisan između SDP-a i SNSD-a, ja sam ga spreman progutati i iste sekunde napustiti i funkciju državnog ministra prometa i veza i SDP-a čiji sam potpredsjednik, zaključio je Damir Hadžić.
Moram priznati da od 1991. nije bilo ovoliko bagre u politici.
k'o septicka jama, bas
cast izuzecima, ali nazalost, slabo dolaze do izrazaja
- kiky
#27639 Re: SDP
političari su uvijek pravili dilove ili dogovaralii nešto ...
u komplikovanoj zemlji kakva je naša ti dogovori ili dilovi su još komplikovaniji ...
problem je samo što sda nije više u vlasti ...
u komplikovanoj zemlji kakva je naša ti dogovori ili dilovi su još komplikovaniji ...
-
bjelave
- Alfons Kauders
#27641 Re: SDP
Po mogucnosti Svedska... I ja bi odma izganjo invalidskuSkijaš wrote:Ako je neko do rata zaradio penziju na teritoriji današnje FBiH i ako danas živi na području FBiH, ko bi mu po tvom mišljenju trebao da isplaćuje penziju ?cetmi wrote:jebo vas pijanka..trenutno se pravi presedan po kojem će na fond PIO/MIO da se navali bar desetak hiljada penzionera iz PC-a..
-
veleno
#27642 Re: SDP
Sklopio je dil koji će federalne penzionere i naročto buduće penzionere zaviti u crno.Nakon ovih poteza SDP-a ne znam ko normalan u Federaciji će glasati za SDP.kiky wrote:političari su uvijek pravili dilove ili dogovaralii nešto ...
- kiky
#27643 Re: SDP
pa glasat češ sljedeči puta za nekog drugog i gotova stvar ...veleno wrote:Sklopio je dil koji će federalne penzionere i naročto buduće penzionere zaviti u crno.Nakon ovih poteza SDP-a ne znam ko normalan u Federaciji će glasati za SDP.kiky wrote:političari su uvijek pravili dilove ili dogovaralii nešto ...
možda je i dobro da se stvari dešavaju ovako jer će mo na sljedečim izborima konačno izači u večem broju da glasamo ...
pogotovo omladina ...
nadam se da su godine "nemam za koga glasat" iza nas ...
- Alfons Kauders
#27644 Re: SDP
RS je trazila da FBiH preuzme 25,000 penzionera, s prebivalistem u RS, kao da su zaradili penziju u inostranstvu.veleno wrote:Sklopio je dil koji će federalne penzionere i naročto buduće penzionere zaviti u crno.Nakon ovih poteza SDP-a ne znam ko normalan u Federaciji će glasati za SDP.kiky wrote:političari su uvijek pravili dilove ili dogovaralii nešto ...
FBiH to godinama odbija i insistira na principu po kojem bi se penzije isplacivale cisto po osnovu prebivalista - a ova odluka se odnosi na penzionere s prebivalistem u FBiH koji su pravo na penziju stekli prije rata.
Ne mozes imati i jedno i drugo. Dakle ako necemo placati penzije svima s prebibalistem u FBiH, vec koristiti princip koji zagovara RS, onda cemo placati 25,000 penzija.
- Bosanski_hibrid
#27645 Re: SDP
Sve zavisi, ako deal pravi Ratko Lagumdžija i njegov satelit, onda to treba svakako isplatiti Federacija i ne samo to, nego još štošta. Nema teoretske šanse da u normalnim uslovima dobiju penziju od Federacije, ali toliko košta Ratkova fotelja.Skijaš wrote:Ako je neko do rata zaradio penziju na teritoriji današnje FBiH i ako danas živi na području FBiH, ko bi mu po tvom mišljenju trebao da isplaćuje penziju ?cetmi wrote:jebo vas pijanka..trenutno se pravi presedan po kojem će na fond PIO/MIO da se navali bar desetak hiljada penzionera iz PC-a..
BTW, da smo normalni, do ovoga nikada nebi moglo doći, jednostavno Ratko bi morao visiti okačen za testise kod Sebilja.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#27646 Re: SDP
ne postoji li presuda iz Strazbura vezana za isplaćivanje penzija? ne mogu izguglati...Alfons Kauders wrote:
RS je trazila da FBiH preuzme 25,000 penzionera, s prebivalistem u RS, kao da su zaradili penziju u inostranstvu.
FBiH to godinama odbija i insistira na principu po kojem bi se penzije isplacivale cisto po osnovu prebivalista - a ova odluka se odnosi na penzionere s prebivalistem u FBiH koji su pravo na penziju stekli prije rata.
Ne mozes imati i jedno i drugo. Dakle ako necemo placati penzije svima s prebibalistem u FBiH, vec koristiti princip koji zagovara RS, onda cemo placati 25,000 penzija.
- Alfons Kauders
#27647 Re: SDP
Ne treba nikakva presuda - svako ko je imao prijavljeno prebivaliste u FBiH i ispunjene uslove se mogao prijaviti na nas PIO i prije 5 ili 10 godina.Chmoljo wrote:ne postoji li presuda iz Strazbura vezana za isplaćivanje penzija? ne mogu izguglati...Alfons Kauders wrote:
RS je trazila da FBiH preuzme 25,000 penzionera, s prebivalistem u RS, kao da su zaradili penziju u inostranstvu.
To sto ljudi lazu i tvrde da ce se preuzeti 25.000 penzionera iz RS je njihov problem.
- Alfons Kauders
#27648 Re: SDP
Ne kontam, ako je neko penziju zaradio u FBiH, i zivi u FBiH, kao npr. moji starci... Ko im onda treba placati penziju?Bosanski_hibrid wrote:Sve zavisi, ako deal pravi Ratko Lagumdžija i njegov satelit, onda to treba svakako isplatiti Federacija i ne samo to, nego još štošta. Nema teoretske šanse da u normalnim uslovima dobiju penziju od Federacije, ali toliko košta Ratkova fotelja.Skijaš wrote:Ako je neko do rata zaradio penziju na teritoriji današnje FBiH i ako danas živi na području FBiH, ko bi mu po tvom mišljenju trebao da isplaćuje penziju ?cetmi wrote:jebo vas pijanka..trenutno se pravi presedan po kojem će na fond PIO/MIO da se navali bar desetak hiljada penzionera iz PC-a..
BTW, da smo normalni, do ovoga nikada nebi moglo doći, jednostavno Ratko bi morao visiti okačen za testise kod Sebilja.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#27649 Re: SDP
ma znam da je bilo nešto aktuelno, i znam da je sud presudio u korist tužioca, ali ne sjećam se uopšte kako je glasila konkretna tužba.Alfons Kauders wrote:
Ne treba nikakva presuda - svako ko je imao prijavljeno prebivaliste u FBiH i ispunjene uslove se mogao prijaviti na nas PIO i prije 5 ili 10 godina.
To sto ljudi lazu i tvrde da ce se preuzeti 25.000 penzionera iz RS je njihov problem.
- Skijaš
#27650 Re: SDP
Prvo, to što pišeš može biti protumačeno kao poziv na nasilje i trebao bi znati da se to sve negdje ipak bilježi. Drugo, pojasni svoj stav vezano za penzije. Ako su zaradili penzije u FBiH i ako žive u FBiH, ko da im isplaćuje penzije ?Bosanski_hibrid wrote:Sve zavisi, ako deal pravi Ratko Lagumdžija i njegov satelit, onda to treba svakako isplatiti Federacija i ne samo to, nego još štošta. Nema teoretske šanse da u normalnim uslovima dobiju penziju od Federacije, ali toliko košta Ratkova fotelja.Skijaš wrote:Ako je neko do rata zaradio penziju na teritoriji današnje FBiH i ako danas živi na području FBiH, ko bi mu po tvom mišljenju trebao da isplaćuje penziju ?cetmi wrote:jebo vas pijanka..trenutno se pravi presedan po kojem će na fond PIO/MIO da se navali bar desetak hiljada penzionera iz PC-a..