Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
putokaz1

#27626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

drugi profil wrote:
jefff wrote:Niko ih ništa ne pita ima hefta
Šaš pitat? Svi maštaju o oktobru 2018. A pljuni me ako se i zeru promijene odnosi sa glasovima.
Ovaj narod zasluzuje Bakira i Fadila, sve zasluzuje.
-Tačno omjer će u pravilu biti isti
-Ali manje će biti SBB
zippoo87

#27627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

na mladima svijet ostaje,jel
doticnu ne poznajem ali to nista ne umanjuje :D
http://www.nasastranka.ba/elvedina-omer ... e-stranke/
U petak 13. oktobra održan je Prvi kongres Foruma mladih Naše stranke na kojem je usvojen Statut Foruma i izabrano novo rukovodstvo. Na mjesto predsjednice izabrana je Elvedina Omerhodžić iz Sarajeva, a potpredsjednik je Marinko Šanje iz Čapljine.

Elvedina je studentica informacionih tehnologija. Članica je Foruma mladih od 2010. godine. Pohađala je više modula Akademije političke odgovornosti, a nedavno je završila učešće na Regionalnoj liberalnoj političkoj akademiji. Članica je Inicijative 50% Naše stranke.

„Hvala svim članicama i članovima Foruma koji svojim radom i zalaganjem nude alternativu trenutnom sistemu. Hvala i prethodnom rukovodstvu koje Forum ostavlja u dobrom stanju. Već ovaj vikend nas očekuje zajedničko strateško planiranje na kojem ćemo odrediti strategiju Foruma i nakon toga idemo u nove izazove. Pozivam sve mlade koji vjeruju da ova zemlja može bolje da nam se priključe. “, rekla je Elvedina Omerhodžić nakon izbora.

Članovi_ce Foruma koji su izglasani u Predsjedništvo FMNS su Nevio Bruck, Sara Arslanagić, Harun Jasika, Edvin Bukva i Ismar Sadiković.
putokaz1

#27628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

zippoo87 wrote:na mladima svijet ostaje,jel
doticnu ne poznajem ali to nista ne umanjuje :D
http://www.nasastranka.ba/elvedina-omer ... e-stranke/
U petak 13. oktobra održan je Prvi kongres Foruma mladih Naše stranke na kojem je usvojen Statut Foruma i izabrano novo rukovodstvo. Na mjesto predsjednice izabrana je Elvedina Omerhodžić iz Sarajeva, a potpredsjednik je Marinko Šanje iz Čapljine.

Elvedina je studentica informacionih tehnologija. Članica je Foruma mladih od 2010. godine. Pohađala je više modula Akademije političke odgovornosti, a nedavno je završila učešće na Regionalnoj liberalnoj političkoj akademiji. Članica je Inicijative 50% Naše stranke.

„Hvala svim članicama i članovima Foruma koji svojim radom i zalaganjem nude alternativu trenutnom sistemu. Hvala i prethodnom rukovodstvu koje Forum ostavlja u dobrom stanju. Već ovaj vikend nas očekuje zajedničko strateško planiranje na kojem ćemo odrediti strategiju Foruma i nakon toga idemo u nove izazove. Pozivam sve mlade koji vjeruju da ova zemlja može bolje da nam se priključe. “, rekla je Elvedina Omerhodžić nakon izbora.

Članovi_ce Foruma koji su izglasani u Predsjedništvo FMNS su Nevio Bruck, Sara Arslanagić, Harun Jasika, Edvin Bukva i Ismar Sadiković.
NS ima ideja ali Narod ponekad ne prepoznaje
zippoo87

#27629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

treba uvesti obavezno glasanje i to bi onda izmjenilo politicku sliku BiH
ali to ovi ne bi nikada uveli...znaju sta to znaci
isto kao sto nece ni da srede izborni zakon,CIK i ostalu masineriju koja i postoji samo da njih odrzava na vlasti

NS je stranka koja je poprilicno udaljena od shvatanja ovih jadova sto se predstavljaju kao vodje i koji kroje politiku
uglavnom...sto se tice BiH...nije vise status quo medju narodom...ljudi su poceli odlaziti,traziti sebi bolji prostor za zivot i rad...ovaj sistem je osudjen na propast,samo je pitanje koliko ce jos opstati
krava muzara je sve manje,finansijske insitucije vise ne vjeruju nikome u BiH,pokusavaju se osigurati od njih,para je sve manje
ovo nije rat,nece biti donacija,inostrane pomoci,zlata za mog Bakira i ostale sadake...niko vise nece pomoci narodima u BiH,dok mi sami sebi ne pomognemo

e sada ,kada ce se svi opametiti i kada ce shvatiti da ovo nije pravac u kojem se trebamo kretati i u kojem ce njihova djeca odrastati...to ostaje da se vidi
uglavnom...ljudi odlaze iz BiH i to oni u najboljim godinama...evo danas mi jos jedan drug rece da je prelomio i da ce uskoro u Njemacku...ima posla u njegovoj struci
putokaz1

#27630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

zippoo87 wrote:treba uvesti obavezno glasanje i to bi onda izmjenilo politicku sliku BiH
isto kao sto nece ni da srede izborni zakon,CIK i ostalu masineriju koja i postoji samo da njih odrzava na vlasti

NS je stranka koja je poprilicno udaljena od shvatanja ovih jadova sto se predstavljaju kao vodje i koji kroje politiku
uglavnom...sto se tice BiH...nije vise status quo medju narodom...ljudi su poceli odlaziti,traziti sebi bolji prostor za zivot i rad...ovaj sistem je osudjen na propast,samo je pitanje koliko ce jos opstati
krava muzara je sve manje,finansijske insitucije vise ne vjeruju nikome u BiH,pokusavaju se osigurati od njih,para je sve manje
ovo nije rat,nece biti donacija,inostrane pomoci,zlata za mog Bakira i ostale sadake...niko vise nece pomoci narodima u BiH,dok mi sami sebi ne pomognemo

e sada ,kada ce se svi opametiti i kada ce shvatiti da ovo nije pravac u kojem se trebamo kretati i u kojem ce njihova djeca odrastati...to ostaje da se vidi
uglavnom...ljudi odlaze iz BiH i to oni u najboljim godinama...evo danas mi jos jedan drug rece da je prelomio i da ce uskoro u Njemacku...ima posla u njegovoj struci
-SDA vlada Sarajevom zahvaljujuci Podjeli ljevice na više stranaka te što su neki dobili glasove ljevičara a za Interes otišli u SDA.
-SDA ima prednost dok su Lideri Lijevih stranaka prije svega SDP I DF ovakvi kakvi jesu
-Ljevica se mora
1.Ujediniti
2.Imati program,plan,viziju,praksu...
3.Ujediniti s nekim manjim strankama
4.Graditi Ekonomiju i pravnu državu,promjeniti obrazovanje
Nažalost Ljevica svojim podjelama,Liderima,Nekvalitetom vuče zemlju nazad
NS je najmanje kriva osim što su SVI LIDERI LJEVIČARI morali uložiti veći trud da pronađu jednog kandidata za načelnika Općine Centar 2016,izgleda da su iz toga naučili pa sad imaju ''čvrstu'' koaliciju 4 stranke u Sarajevu
Da li će '' '' brisat će znat će se tak pred izbore:Stvari poput 5 Lijevih kandidata ili 100 manjih lijevih stranaka bez praga se NESMIJU desiti,Prelaz novih Zastupnika u SDA je više NEDOPUSTIV
Krivica je na SDP DF prvenstveno,ali i NS GS Ostali moraju Kvalitetno iskoristiti svoj politički napredak
Heartbeats

#27631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

O stanju u NS najbolje govori činjenica da im je PR, tj lik koji je obavljao tu funkciju i kao dao ostavku na poziciju zajedno sa Gracom, ekspresno dobio posao u minstrastvu raseljnih osoba i izbjeglica federacije.
Neće SDA nikada zaboraviti svoju light varijantu. :run:
Ali dobro, o pokojnicima sve najbolje..
Hakiz

#27632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

putokaz1 wrote:...Prelaz novih Zastupnika u SDA je više NEDOPUSTIV...
Heartbeats wrote:O stanju u NS najbolje govori činjenica da im je PR, tj lik koji je obavljao tu funkciju i kao dao ostavku na poziciju zajedno sa Gracom, ekspresno dobio posao u minstrastvu raseljnih osoba i izbjeglica federacije.
Ne postoji kristalna kugla koja proriče budućnost. Ako se ja učlanim i angažujem u stranci, dobijem neku poziciju, kako će u stranci znati da ću preći u drugu stranku ili prihvatiti posao na državnim jaslama ako dobijem dobru ponudu? Nije da stranke vrše klinička ispitivanja moralnosti, karaktera itd članova. Ne može se sprečiti da ljudi kojima je novac važniji od principa idu za novcem.

Nije problam NS-a to što se neko prodao za poziciju. Veći je problem to što je počela borba za apsolutnu vlast u stranci, barem što se tiče vrha pretvaraju se u SDP. A onda će i završiti kao SDP.

Nije to čudno, mi smo takav mentalitet. Da nismo takvi ne bi bili u ovoj situaciji.
Heartbeats

#27633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

Hakiz wrote:
Heartbeats wrote:O stanju u NS najbolje govori činjenica da im je PR, tj lik koji je obavljao tu funkciju i kao dao ostavku na poziciju zajedno sa Gracom, ekspresno dobio posao u minstrastvu raseljnih osoba i izbjeglica federacije.
Ne postoji kristalna kugla koja proriče budućnost. Ako se ja učlanim i angažujem u stranci, dobijem neku poziciju, kako će u stranci znati da ću preći u drugu stranku ili prihvatiti posao na državnim jaslama ako dobijem dobru ponudu? Nije da stranke vrše klinička ispitivanja moralnosti, karaktera itd članova. Ne može se sprečiti da ljudi kojima je novac važniji od principa idu za novcem.

Nije problam NS-a to što se neko prodao za poziciju. Veći je problem to što je počela borba za apsolutnu vlast u stranci, barem što se tiče vrha pretvaraju se u SDP. A onda će i završiti kao SDP.

Nije to čudno, mi smo takav mentalitet. Da nismo takvi ne bi bili u ovoj situaciji.
Naravno, ali se onda ne predstavljaj kao djevica marija.
Hakiz

#27634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Heartbeats wrote:
Hakiz wrote:

Naravno, ali se onda ne predstavljaj kao djevica marija.
Ali, ako ja odem iz stranke zbog novca, to sam uradio samo ja. Nije se stranka promijenila.

Po tome bi trebalo mrziti svaki fudbalski tim kada im igrač pređe u drugi zbog nekoliko desetina ili stotina miliona Eura. Ili svaku firmu kada im radnik ode u drugu, pa i direktno konkurentsku, zbog bolje plate.
Heartbeats

#27635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

Hakiz wrote: Naravno, ali se onda ne predstavljaj kao djevica marija.
Ali, ako ja odem iz stranke zbog novca, to sam uradio samo ja. Nije se stranka promijenila.

Po tome bi trebalo mrziti svaki fudbalski tim kada im igrač pređe u drugi zbog nekoliko desetina ili stotina miliona Eura. Ili svaku firmu kada im radnik ode u drugu, pa i direktno konkurentsku, zbog bolje plate.[/quote]

I opet, naravno, ali se ne pravi da si djevica marija :D
putokaz1

#27636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

TOTI MALDINI INIESTA GERARD....
Ima negdje i obraz
palermo

#27637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

ti bokca, evo i velikog Andrea mislim Inieste u priči o Našoj stranci :D

Ma ja stalno imam utisak da je jedan od pogrešnih strateških poteza Peđe KOjovića bilo povlačenje sa ovoga foruma. Ne precjenjujem naravno forum kao forum, ali kroz njega se Peđa uspio predstaviti kao drugi i drugačiji.

Ovako,dođe mu kao i svi ostali......čak i da nije tako u stvarnosti
jefff

#27638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Meni ova stranka od početka nalikuje na onu lutku za seksualni odnos. Oni koji nemaju normalan sex imaju neku supstituciju. Oni koji nemaju neko političko opredjeljenje imaju ovakve male stranke.
Heartbeats

#27639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

jefff wrote:Meni ova stranka od početka nalikuje na onu lutku za seksualni odnos. Oni koji nemaju normalan sex imaju neku supstituciju. Oni koji nemaju neko političko opredjeljenje imaju ovakve male stranke.
Ma jok ba, oni su ti k'o bisexulaci - mogu i sa jednim i sa drugim, jer rupa je rupa (ona budžetska :D )
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#27640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Hakiz wrote:

Gem , set , meč...... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
PeraDzetic

#27641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeraDzetic »

https://www.nasastranka.ba/elvis-vreto- ... e-stranke/

Kuda goni NS najbolje pokazuje imenovanje najvjernije ruke Senaida Memica za predsjednika GO.
U ime "opozcije" za Memica obavlja prljave poslove. Natakario svoja dva udruzenja na budzet općine i vadi lovu. U narodu poznat kao "zeleni".
Fala lijepo NS sto su nama na Ilidzi pokazali kuda plovi njihov brod.
Hakiz

#27642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

U ovom gradu postoji jedan paralelni svijet. A to su ljudi koji rade za strane organizacije. Potrebno je samo upasti u taj krug. Onda krene rotacija. Malo se radi za OHR, pa se pređe u OSCE, pa neka ambasada, pa USAID, pa se na kraju završi na početku u OHR-u. NVO su tu za nedajbože. I isti ljudi se stalno rotiraju u tim organizacijama. Eventualno se napravi izlet u neku banku ili slično, ali to je sve dio šeme. Nedaobog da neki uljez sa strane naruši šemu.

Tako i "političari". Malo u SDA, pa malo u NS, pa malo u SDP, pa ponovo u SDA. Zavisno od trenutne ponude.

Paralelni svijet.
jefff

#27643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

PeraDzetic wrote:https://www.nasastranka.ba/elvis-vreto- ... e-stranke/

Kuda goni NS najbolje pokazuje imenovanje najvjernije ruke Senaida Memica za predsjednika GO.
U ime "opozcije" za Memica obavlja prljave poslove. Natakario svoja dva udruzenja na budzet općine i vadi lovu. U narodu poznat kao "zeleni".
A onaj Vreto. Goni ga u tri pičke materine, dodijao i Bogu i narodu.
_Reds_

#27644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

putokaz1 wrote:
zippoo87 wrote:treba uvesti obavezno glasanje i to bi onda izmjenilo politicku sliku BiH

-SDA vlada Sarajevom zahvaljujuci Podjeli ljevice na više stranaka te što su neki dobili glasove ljevičara a za Interes otišli u SDA.
-SDA ima prednost dok su Lideri Lijevih stranaka prije svega SDP I DF ovakvi kakvi jesu
-Ljevica se mora
1.Ujediniti
2.Imati program,plan,viziju,praksu...
3.Ujediniti s nekim manjim strankama
4.Graditi Ekonomiju i pravnu državu,promjeniti obrazovanje
Nažalost Ljevica svojim podjelama,Liderima,Nekvalitetom vuče zemlju nazad
NS je najmanje kriva osim što su SVI LIDERI LJEVIČARI morali uložiti veći trud da pronađu jednog kandidata za načelnika Općine Centar 2016,izgleda da su iz toga naučili pa sad imaju ''čvrstu'' koaliciju 4 stranke u Sarajevu
Da li će '' '' brisat će znat će se tak pred izbore:Stvari poput 5 Lijevih kandidata ili 100 manjih lijevih stranaka bez praga se NESMIJU desiti,Prelaz novih Zastupnika u SDA je više NEDOPUSTIV
Krivica je na SDP DF prvenstveno,ali i NS GS Ostali moraju Kvalitetno iskoristiti svoj politički napredak
Sve ok, samo kako ti se ovi iz NS uklapaju u to sve, oni nisu nikakvi ljevičari, to su ti nekakvi liberali. LGBT fazoni.
putokaz1

#27645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Sve ok, samo kako ti se ovi iz NS uklapaju u to sve, oni nisu nikakvi ljevičari, to su ti nekakvi liberali. LGBT fazoni.[/quote]
Bez nema priče
20000 glasova
od toga 15000 u Sarajevu može biti ključ ''Pobjede''
seln

#27646 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

.
zippoo87

#27647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

jefff wrote:

moze li malo pojasnjenje o ovom Vreti,za nas koji nismo iz Sa ?
zasto je on problematican i zasto ga se povezuje sa Memicem ?
Roccohljup

#27648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

zippoo87 wrote:
jefff wrote:

Vala bash....ima nas iz SA koji pojma nemamo ko je dotični. Ipak Ilidža nije dio Grada Sarajeva :D :D :D :D :D
PeraDzetic

#27649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeraDzetic »

zippoo87 wrote:
jefff wrote:

Dovoljno je reći da nikad nije glasao protiv Memicevog budžeta, odluke, prijedloga i svega ostalog što traži Memic. A u 10-12god koliko je vijećnik tražio je puno.
Zna se da ima dva udruženja koja su redovno na platnom spisku. Sve te godine je jedni vijećnik ispred NS.
Gosp. Azra moja dobra poznanica i žena koju mnogo cijenim je jedan član vijeća NS i iskreno se nadam da će pokazati principijelnost i neovisnost od njegovog misljenja tr da će barem jednom doći glas na nezakonitosti i suprotstaviti se autokratiji Vrete. Ako je to pak neki nalog iz centrale da se sluša šef kluba bez prigovora onda znamo kud goni taj brod.
putokaz1

#27650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Šta može NS 2018
a)Pojedinačno biti Prvi u KS?
b)Pojedinačno biti drugi u KS
c)pojedinačno biti treći u KS?
Locked