Mogu kupiti uzorke na razne načine. Ovo sam pomenuo jer je jedno vrijeme bila prisutna opće prihvaćena teorija kako se iza masovnog testiranja na Covid krije zapravo masovno prikupljanje DNK.sumirprimus wrote: ↑01/07/2020 09:10 zar nije logicno da bi onda prije kupili dna uzorke kad odes vadit krv na analizu.
svako kad tad mora dat krv. plus niko ne bi posumnjo![]()
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
splinter
#27626 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
sumirprimus
#27627 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
bogme mislim da grijesis, ne znam gdje si al ovde imam osjecaj da bi nagrnuli ovi sto misle da ih lazu i da nema korone, samo u inat da dokazu da im nece bit nista
-
sumirprimus
#27628 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znam to, jer sam i sam radio dna analizu, mislim radili su mi, al reko da im sjbm i sasjecem teoriju u korijenu, ako nista unesem crva sumLJesplinter wrote: ↑01/07/2020 09:19Mogu kupiti uzorke na razne načine. Ovo sam pomenuo jer je jedno vrijeme bila prisutna opće prihvaćena teorija kako se iza masovnog testiranja na Covid krije zapravo masovno prikupljanje DNK.sumirprimus wrote: ↑01/07/2020 09:10 zar nije logicno da bi onda prije kupili dna uzorke kad odes vadit krv na analizu.
svako kad tad mora dat krv. plus niko ne bi posumnjo![]()
-
daddy-kool
#27629 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
sumirprimus wrote: ↑01/07/2020 09:11ili pak konobaridaddy-kool wrote: ↑01/07/2020 08:55Ogromnu brigu za kafiće i restorane mogu objasniti samo time da su forumaši ustvari vlasnici istih.
-
Mogy87
#27630 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Imaju otvoren poziv od direktora UKC Tuzla, ali ne vidim da se iko javio. Obicno su jaki na rijecima, ali ne bi bas testirali na svojoj kozisumirprimus wrote: ↑01/07/2020 09:20bogme mislim da grijesis, ne znam gdje si al ovde imam osjecaj da bi nagrnuli ovi sto misle da ih lazu i da nema korone, samo u inat da dokazu da im nece bit nistapa to vec rade
-
sumirprimus
#27631 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
tipicno za nase ljude, ko kad se treba pobit s nekim svi jaki zovi brate raskovacemo i to, kad dodje belaj svi imaju nekog posla ,zure 
-
Mogy87
#27632 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo javni poziv jos jednom:sumirprimus wrote: ↑01/07/2020 09:23 tipicno za nase ljude, ko kad se treba pobit s nekim svi jaki zovi brate raskovacemo i to, kad dodje belaj svi imaju nekog posla ,zure![]()
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... qSCy2FL8wA
-
sumirprimus
#27633 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ovo je isti onaj drektor koga su hvalili kad je odbio one mutljavine oko tendera i nabavki.
sad je predmet ismijavanja neznalica.
jad i cemer postratne bih.
sad je predmet ismijavanja neznalica.
jad i cemer postratne bih.
-
BadBoy
#27634 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sve i jedan "otvoreni umovac" bi psovao i državu i društvo i sistem i Aliju i međunarodnu zajednicu da, ne dao Bog, nekog njihovog ovo strefi.
Toliko o tome.
Toliko o tome.
-
sumirprimus
#27635 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pa dobro cisto sumLJam da bi aliju podrzo i tad,
al opet bi u zvanicnu instituciju i trazio pomoc. nema druge.
al opet bi u zvanicnu instituciju i trazio pomoc. nema druge.
- hatemondays
#27636 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne aludiram, pitam ljude koji su ukljuceni u proces, sta se desava sa uzorcima i na koji nacin su storirani rezultati i ko je nadlezan da ih cuva.splinter wrote: ↑01/07/2020 08:59Vjerovatno aludiraš na mogućnost masovnog kolekcioniranja DNK.hatemondays wrote: ↑01/07/2020 07:54 Mogu li dva laicka pitanja za ljude iz medicinske struke:
1. Sta se desava sa brisevime uzetim za testiranje poslije testa?
2. Je li moguce uzeti DNA uzorak istim brisom?
Hvala...
1.To bi ti najbolje mogao odgvoriti neko ko direktno radi s tim, ali sigurno da postoje sigurnosni protokoli za svaku instituciju o postupanju sa uzorcima za testiranje, obirom da se radi o potencijalno kontagioznom materijalu.
2. Teoretski je moguće uzeti DNK uzorak, ovisno o svrsi ispitivanja. Npr za utvrđivanje očinstva putem DNK analize obično se uzima bukalni bris dakle sa unutrašnje strane obraza, dok se na ovim Covid testiranjima radi o nasofarengealnom brisu.
Ovi podaci su zlata vrijedni u pogresnim rukama mogu biti ekstremno opasni.Zamisli neko pocne prodavati tvoj DNA print.Mozes promijeniti ime, pol, drzavljanstvo izgled ali DNA ostaje.
-
daddy-kool
#27637 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Šta je tačno loše u ovome (pod pretpostavkom da tu ima imalo istine)?hatemondays wrote: ↑01/07/2020 10:16 Zamisli neko pocne prodavati tvoj DNA print.Mozes promijeniti ime, pol, drzavljanstvo izgled ali DNA ostaje.
- hatemondays
#27638 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Lose je sto te DNA moze poslati u buharu poduze vrijeme a mozda i kostati zivota, zamisli da se tvoj DNA pojavi u ovoj Alfi sto zaglavi na Ciglanama, pa se ti vadi. O krupnijim belajima ala terorizam ne bih ni pricao.daddy-kool wrote: ↑01/07/2020 11:12Šta je tačno loše u ovome (pod pretpostavkom da tu ima imalo istine)?hatemondays wrote: ↑01/07/2020 10:16 Zamisli neko pocne prodavati tvoj DNA print.Mozes promijeniti ime, pol, drzavljanstvo izgled ali DNA ostaje.
U losim rukama tvoj i moj DNA je opasno oruzje...
-
daddy-kool
#27639 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Neko bi te mogao lažno optužiti i podmetnuti dokaze?hatemondays wrote: ↑01/07/2020 11:20Lose je sto te DNA moze poslati u buharu poduze vrijeme a mozda i kostati zivota, zamisli da se tvoj DNA pojavi u ovoj Alfi sto zaglavi na Ciglanama, pa se ti vadi. O krupnijim belajima ala terorizam ne bih ni pricao.daddy-kool wrote: ↑01/07/2020 11:12Šta je tačno loše u ovome (pod pretpostavkom da tu ima imalo istine)?hatemondays wrote: ↑01/07/2020 10:16 Zamisli neko pocne prodavati tvoj DNA print.Mozes promijeniti ime, pol, drzavljanstvo izgled ali DNA ostaje.
U losim rukama tvoj i moj DNA je opasno oruzje...
Nisam u toku sa savremenim forenzičkim metodama naše murije, ali nešto sumnjam da ganjaju otiske prstiju a kamoli NCIS DNK sofisticirane metode. Opasnije je (i lakše) držati čašu u kafiću i hop eto otiska prsta.
Last edited by daddy-kool on 01/07/2020 11:29, edited 2 times in total.
-
freelancerBIH
#27640 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Neka prvo odrade serroloska testiranja koliko je zaista zarazenih virusom i koliko ih je bilo zarazeno, pa neka onda daju izjave. Mislim sve mu stoji na mjestu osim ovog da je 0.08% zarazeno.. Na to cu samo reci smijurija teska!Mogy87 wrote: ↑01/07/2020 09:24Evo javni poziv jos jednom:sumirprimus wrote: ↑01/07/2020 09:23 tipicno za nase ljude, ko kad se treba pobit s nekim svi jaki zovi brate raskovacemo i to, kad dodje belaj svi imaju nekog posla ,zure![]()
-
laik1981
#27641 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sve zvanicne brojke su teska smijurija i veze sa realnoscu nemaju..
-
Mogy87
#27642 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pitanje je da li mi imamo kapacitet za tako nesto. Srbija je radila na 1.000 uzoraka, Hrvatska na 1.100. Kljucno je odabrati reprezentativne uzorke u razlicitim grupama.freelancerBIH wrote: ↑01/07/2020 11:28Neka prvo odrade serroloska testiranja koliko je zaista zarazenih virusom i koliko ih je bilo zarazeno, pa neka onda daju izjave. Mislim sve mu stoji na mjestu osim ovog da je 0.08% zarazeno.. Na to cu samo reci smijurija teska!Mogy87 wrote: ↑01/07/2020 09:24Evo javni poziv jos jednom:sumirprimus wrote: ↑01/07/2020 09:23 tipicno za nase ljude, ko kad se treba pobit s nekim svi jaki zovi brate raskovacemo i to, kad dodje belaj svi imaju nekog posla ,zure![]()
Ja bi bila sretna da se bar uobicajeno testiranje pojaca.
-
biglebovski
#27643 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa da, to su ipak niže forme inteligencije i trebamo se posrati po istima, kad god nam se ukaže prilika. Ekonomija ne pati, sve je u suštini ok, dovoljno je otvoriti klix i vidjeti kako je sve ok sa ekonomijomsumirprimus wrote: ↑01/07/2020 09:11ili pak konobaridaddy-kool wrote: ↑01/07/2020 08:55Ogromnu brigu za kafiće i restorane mogu objasniti samo time da su forumaši ustvari vlasnici istih.
-
Mogy87
#27644 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kolega forumas je postavio ovo na drugoj temi, ali evo ako ti je promaklo. Kako mrske maske pomazu ekonomiji. Ovo je tvoja raja: izrazito profitno orijentisana. Uzivaj!biglebovski wrote: ↑01/07/2020 11:37Pa da, to su ipak niže forme inteligencije i trebamo se posrati po istima, kad god nam se ukaže prilika. Ekonomija ne pati, sve je u suštini ok, dovoljno je otvoriti klix i vidjeti kako je sve ok sa ekonomijomsumirprimus wrote: ↑01/07/2020 09:11ili pak konobaridaddy-kool wrote: ↑01/07/2020 08:55
Ogromnu brigu za kafiće i restorane mogu objasniti samo time da su forumaši ustvari vlasnici istih.Biće bolje za deset petnest dana...
https://www.cnbc.com/2020/06/30/goldman ... t-hit.html
-
biglebovski
#27645 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja i moje pajde iz Goldmana, pa malo analiza, pa malo procjena, pa malo razvaljujemo države, veselo uglavnom na Menhetnu bude. Biće to sve ok, još vakcina kad se pusti u promet, ide strelica prihoda prema gore, eksponencijalno nadam se... Do tad, ko preživi dobar je, ko ne, niko mu nije kriv, sam pao sam se ubio, loš poslovni model, slab proizvod, nikakav domaćin....Mogy87 wrote: ↑01/07/2020 11:44Kolega forumas je postavio ovo na drugoj temi, ali evo ako ti je promaklo. Kako mrske maske pomazu ekonomiji. Ovo je tvoja raja: izrazito profitno orijentisana. Uzivaj!biglebovski wrote: ↑01/07/2020 11:37Pa da, to su ipak niže forme inteligencije i trebamo se posrati po istima, kad god nam se ukaže prilika. Ekonomija ne pati, sve je u suštini ok, dovoljno je otvoriti klix i vidjeti kako je sve ok sa ekonomijomBiće bolje za deset petnest dana...
-
Mogy87
#27646 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Aha. Ti si antiglobalista, a ne podrzavaoc "lokalnih malih biznisa". Clanak je postavljen da demonstrira kako pracenje pravila moze pomoci tim malim biznisima. Ali samo ti nastavibiglebovski wrote: ↑01/07/2020 11:50Ja i moje pajde iz Goldmana, pa malo analiza, pa malo procjena, pa malo razvaljujemo države, veselo uglavnom na Menhetnu bude. Biće to sve ok, još vakcina kad se pusti u promet, ide strelica prihoda prema gore, eksponencijalno nadam se... Do tad, ko preživi dobar je, ko ne, niko mu nije kriv, sam pao sam se ubio, loš poslovni model, slab proizvod, nikakav domaćin....Mogy87 wrote: ↑01/07/2020 11:44Kolega forumas je postavio ovo na drugoj temi, ali evo ako ti je promaklo. Kako mrske maske pomazu ekonomiji. Ovo je tvoja raja: izrazito profitno orijentisana. Uzivaj!biglebovski wrote: ↑01/07/2020 11:37
Pa da, to su ipak niže forme inteligencije i trebamo se posrati po istima, kad god nam se ukaže prilika. Ekonomija ne pati, sve je u suštini ok, dovoljno je otvoriti klix i vidjeti kako je sve ok sa ekonomijomBiće bolje za deset petnest dana...
-
biglebovski
#27647 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ja sam obični konobar seronja koji palamudi, ezoterični hipi i izlapjeli YouTube kvazi-naučnik, niži nivo uglavnom... Neke druge etikete su suvišne... Vi jednostavno teško shvatate kako atmosfera straha utiće na potrošnju običnog čovjeka, i kako se taj strah reflektuje kroz pad životnog standarda... Ali samo ti nastavi,Mogy87 wrote: ↑01/07/2020 11:53Aha. Ti si antiglobalista, a ne podrzavaoc "lokalnih malih biznisa". Clanak je postavljen da demonstrira kako pracenje pravila moze pomoci tim malim biznisima. Ali samo ti nastavibiglebovski wrote: ↑01/07/2020 11:50Ja i moje pajde iz Goldmana, pa malo analiza, pa malo procjena, pa malo razvaljujemo države, veselo uglavnom na Menhetnu bude. Biće to sve ok, još vakcina kad se pusti u promet, ide strelica prihoda prema gore, eksponencijalno nadam se... Do tad, ko preživi dobar je, ko ne, niko mu nije kriv, sam pao sam se ubio, loš poslovni model, slab proizvod, nikakav domaćin....Mogy87 wrote: ↑01/07/2020 11:44
Kolega forumas je postavio ovo na drugoj temi, ali evo ako ti je promaklo. Kako mrske maske pomazu ekonomiji. Ovo je tvoja raja: izrazito profitno orijentisana. Uzivaj!
https://www.cnbc.com/2020/06/30/goldman ... t-hit.html![]()
-
Mogy87
#27648 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A kakva je potrosnja bila u Bergamu? Ili kakva je sad u Novom Pazaru? Mislis da se ljudi ne boje? Ignorisanje problema ne rjesava problem vec dovodi do eskalacije. Trebas nositi masku. I odmaknuti se metar i po. I to je to.biglebovski wrote: ↑01/07/2020 12:06Ma ja sam obični konobar seronja koji palamudi, ezoterični hipi i izlapjeli YouTube kvazi-naučnik, niži nivo uglavnom... Neke druge etikete su suvišne... Vi jednostavno teško shvatate kako atmosfera straha utiće na potrošnju običnog čovjeka, i kako se taj strah reflektuje kroz pad životnog standarda... Ali samo ti nastavi,Mogy87 wrote: ↑01/07/2020 11:53Aha. Ti si antiglobalista, a ne podrzavaoc "lokalnih malih biznisa". Clanak je postavljen da demonstrira kako pracenje pravila moze pomoci tim malim biznisima. Ali samo ti nastavibiglebovski wrote: ↑01/07/2020 11:50
Ja i moje pajde iz Goldmana, pa malo analiza, pa malo procjena, pa malo razvaljujemo države, veselo uglavnom na Menhetnu bude. Biće to sve ok, još vakcina kad se pusti u promet, ide strelica prihoda prema gore, eksponencijalno nadam se... Do tad, ko preživi dobar je, ko ne, niko mu nije kriv, sam pao sam se ubio, loš poslovni model, slab proizvod, nikakav domaćin....![]()
doće i tvoja plata penzija šta već na red...
- Diwan
#27649 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Obrazujte se malo... da, da, znam reći ćete Nestorovic hahahah, ali to mogu samo neznalkice da kažu isto kao što neznalice negiraju Nobelovca. Neznalicama niko ne valja, osim oni sami sebi i partiji kojoj pripadaju. Poslušnici i jadnici koji čak i na forumu moraju da dokazuju svoju poslušnost i koji ne smiju da misle svojom glavom. Zabranila centrala i stožer. Jebi ga, mora se od nečeg živit.
On ima dosta interesantih podataka ali ovdje govori i izmišljenoj studiji o neučinkovitosti lijeka Hidroksiklorokin , da, da baš onog kojeg je Trump preporučivao i bio u pravu za njega, ali su ga svjetski mediji koji su u rukama ovih koji su i napravili svu frku, po navici ismijali kao što to rade neprestano, jer im smeta.
Govori o korumpiranosti SZO i manupulaciji sa studijom o Hidroksiklorokinom. To su ti vaši naučnici i vaše studije , hahahha
Negdje od 27:00 do 29:30
valjda vaše ćelije mogu da izdrže 2 i po minuta istine

On ima dosta interesantih podataka ali ovdje govori i izmišljenoj studiji o neučinkovitosti lijeka Hidroksiklorokin , da, da baš onog kojeg je Trump preporučivao i bio u pravu za njega, ali su ga svjetski mediji koji su u rukama ovih koji su i napravili svu frku, po navici ismijali kao što to rade neprestano, jer im smeta.
Govori o korumpiranosti SZO i manupulaciji sa studijom o Hidroksiklorokinom. To su ti vaši naučnici i vaše studije , hahahha
Negdje od 27:00 do 29:30
valjda vaše ćelije mogu da izdrže 2 i po minuta istine
-
biglebovski
#27650 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kriza zbog pandemije: Airbus otpušta 15.000 uposlenikaMogy87 wrote: ↑01/07/2020 12:09A kakva je potrosnja bila u Bergamu? Ili kakva je sad u Novom Pazaru? Mislis da se ljudi ne boje? Ignorisanje problema ne rjesava problem vec dovodi do eskalacije. Trebas nositi masku. I odmaknuti se metar i po. I to je to.biglebovski wrote: ↑01/07/2020 12:06Ma ja sam obični konobar seronja koji palamudi, ezoterični hipi i izlapjeli YouTube kvazi-naučnik, niži nivo uglavnom... Neke druge etikete su suvišne... Vi jednostavno teško shvatate kako atmosfera straha utiće na potrošnju običnog čovjeka, i kako se taj strah reflektuje kroz pad životnog standarda... Ali samo ti nastavi,doće i tvoja plata penzija šta već na red...
Sarajevski aerodrom zatražio pomoć Vlade FBiH: Trebat će dvije godine da se oporavi
Međunarodna organizacija rada: Ove godine nema povratka na predpandemijski nivo
Boeing se suočava s velikim obustavama narudžbi: Norveška otkazala kupovinu 97 aviona
Privrednici iz Mostara protestuju zbog zatvorenih granica za EU
BiH ove godine već nedostaju dvije milijarde KM: Kako spojiti kraj s krajem
Sarajevo: Tokom pandemije koronavirusa ViK-u smanjen priliv sredstava za 2,3 miliona KM
Zbog pandemije 400.000 ljudi u BiH i regiji moglo bi postati siromašno
Nike ima kvartalni gubitak od 790 milijuna dolara, za sve krive koronavirus
H&M zaključio tromjesečje s velikim gubitkom, velik pad prodaje u SAD-u i Njemačkoj
Tržište novih automobila u EU će se smanjiti za 25 posto zbog koronavirusa
Sve više radnika Goraždu ostaje bez posla, za tri mjeseca otpuštene 334 osobe
Preuveličavanje problema ne dovodi do rješavanja problema već dovodi do stvaranja dodatnih problema...