Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#27626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakabanja213 wrote: Ako mu ne radi net onda ni ovo ne može.
Ako ne radi internet, i nisi u mogućnosti da se povežeš na internet putem drugog providera ili UniFI mreže, onda se mora nazvati korisnički centar.
kakaljin

#27627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:
kakaljin wrote:
Kod kojeg operatera je taj Bt sport jer ga nema na telemachu ni na Telecomu.
imamo mi sa loyaliti bonusom na telemachu
Neka ovu tvrdnju potvrdi predstavnik telemacha. Ako budeš upravu ništa, a ko je suprotno onda treba da dobiješ ban sa foruma jer daješ lažne informacije korisnicima telemacha.
kakaljin

#27628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Maharadza wrote:
kakaljin wrote:
Maharadza wrote:
Image

Pa na arenasportu, naravno! 8-)

(Bt sport europe ako ima više utakmica LP ili EL, jer imaju strašan multi-prijenos sa rezultatima, statistikom i graf. prikazom generalno - divi sliku gore)! :thumbup:
Moćni internet "operater" pod nazivom http://torrent-tv.ru/category.php?cat=4 koji radi i na pc-u i na android telefonu/tabletu: http://vidsoftware.ru/ pa biraj šta ti je lakše i draže! :thumbup:

A ko sada počne šuplju o "hoću to na tv-u gledati", neka se javi HDMI-u da mu objasni kako i zvuk putuje zajedno sa slikom kroz kablove! :oops:
Pa po tome najjači operater je cs na satelitskoj platformi. A pošto je tema operater u BIH A onda to ne potpadaju pod ovu temu
Telemach

#27629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

typeOnegative wrote:@telemach

rođak mi je na BHB , podrucje Travnika pa me zamolio da pitam kad će bit pusten vas signal i kad će moći uzet neki od paketa ? Molim konkretan odgovor , bar okvirno .Hvala
Signal na području Travnika je pušten, s tim što se još uvijek rade rekonstrukcije, tako da korisnici s pojedinih područja, na kojim nije finalizirana rekonstrukcija mreže, još uvijek ne mogu uzimati nove pakete.
Kako bismo precizno odgovorili na Vaš upit, javite nam adresne podatke u inbox.
Telemach

#27630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

:? navedeni kanal se ne nalazi u Telemach programskoj šemi.
Radar71 wrote:
kakaljin wrote:
Telemach

#27631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

jalijas74 wrote:
Reglan wrote:Telemach, ne radi mi ni net, telefon, kablovska, digitalna, kako da vas dobijem?

Ne pada mi na pamet da zovem sa mobitela :evil:

I kod mne isto, hocemo odgovore ??? :evil:
Dostavite nam tačne korisničke i adresne podatke i kontakt broj kako bismo provjerili i korigovali sve što je potrebno u najkraćem roku.
kakaljin

#27632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote::? navedeni kanal se ne nalazi u Telemach programskoj šemi.
Radar71 wrote:
kakaljin wrote:
Hvala na odgovoru jer ovakve informacije unose pometnju kod korisnika.
Radar71

#27633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Ti nisi korisnik Telemacha
Telemach

#27634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin wrote:
Hvala na odgovoru jer ovakve informacije unose pometnju kod korisnika.
Liste kanala su transparentne i možete ih vidjeti na našoj stranici.

http://www.telemach.ba/Televizija/116/D ... av_start=0
crnivrag

#27635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Ubačena 4 nova kanala u originalnu sarajevsku Telemach shemu:

1. Naša TV (komercijalna TV iz Mostara), pozicija 077 na resiverima ili putem DVB-C mreže na frekvenciji 642000 MHz, symbol rate 6956 kS, modulacija 256QAM

2. TV TK (gradska TV iz Tuzle), pozicija 067 na resiverima ili putem DVB-C mreže na frekvenciji 642000 MHz, symbol rate 6956 kS, modulacija 256QAM

3. HIT TV (lokalna TV iz Brčkog), pozicija 068 na resiverima ili putem DVB-C mreže na frekvenciji 642000 MHz, symbol rate 6956 kS, modulacija 256QAM

4. Laudato TV (hrvatska TV koja promoviše vrijednosti kršćanske religije), pozicija 086 na resiverima ili putem DVB-C mreže na frekvenciji 642000 MHz, symbol rate 6956 kS, modulacija 256QAM

Ukoliko niste u mogućnosti da pratite navedene kanale potrebno je resetovati resiver ili preskenirati navedenu frekvenciju ako digitalnu TV pratite putem CI modula.

Pošto se Telemach još nije oglasio po pitanju ovih kanala, pretpostavljam da su svi kanali dio Start paketa.
Maharadza

#27636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Trpaj, trpaj, kvantitet iznad kvaliteta! :oops:

Ne smetaju mi ovi kanali iz drugih gradova i regija BiH, da se razumijemo! :mrgreen:
MTV

#27637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Nista to dok nedobijete extra mega giga Slon Extra iz Tuzle sa horoskopom i reklamama napravljenih u powerpaintu a kvalitet slike malo bolji od FTV.
hipija

#27638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Oni nasi prijedlozi za nove kanale ispadose obicna lakrdija
Last edited by hipija on 17/02/2016 12:30, edited 1 time in total.
Radar71

#27639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Davno napisah da nam kažu neku statistiku tih mailova, šta se najviše traži. Očigledno je da ta mail adresa napravljena da se ne bi slalo na oficijelnu. Onu niko nije ni čitao samo smo dobijali automatski odgovor.
Minus veliki za Telemach
ElRe

#27640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Maharadza wrote:Trpaj, trpaj, kvantitet iznad kvaliteta! :oops:

Ne smetaju mi ovi kanali iz drugih gradova i regija BiH, da se razumijemo! :mrgreen:
Obavezni su da ubace lokalne kanale ma podrucijima gdje djeluju. Zbog toga BH Telecom ima onoliko lokalnih kanala u ponudi jer pokrivaju citau Federaciju. Sada je isto i sa Telemachom.
Znamo svi da ne mogu dobiti prava za Bein sport, Sky, Canal +, BT Sport, Mediaset, TRT... ali ima bar 4-5 exYU kanala koji bi se mogli uvrstiti u programsku šemu.
crnivrag

#27641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Evo i zvanična obavijest u vezi novih kanala:

http://www.telemach.ba/Obavijesti/3022/ ... MAMA.shtml
kakaljin

#27642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:Evo i zvanična obavijest u vezi novih kanala:

http://www.telemach.ba/Obavijesti/3022/ ... MAMA.shtml
Obavezno pročitati zadnji pasus.

Ovo je stvarno smješno. Pa dajte te podatke koji su kanali najtraženiji da vidimo kojim će se to redom uvoditi kanali ako je ovaj kanal bio najtraženiji.
doff

#27643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

ElRe wrote:
Obavezni su da ubace lokalne kanale ma podrucijima gdje djeluju. Zbog toga BH Telecom ima onoliko lokalnih kanala u ponudi jer pokrivaju citau Federaciju. Sada je isto i sa Telemachom.
Znamo svi da ne mogu dobiti prava za Bein sport, Sky, Canal +, BT Sport, Mediaset, TRT... ali ima bar 4-5 exYU kanala koji bi se mogli uvrstiti u programsku šemu.
Jedina obaveza koju im je postavio regulator je da u programskim šemama moraju imati javni servis. Lokalni kanali su logični a ne obavezni. Eh sad...pošto imaju na vazdan programskih šema, za svaku regiju posebno, onda je isto logično da ne dodavaju svaki lokalni u svaku programsku šemu. Meni u Zenici ne treba tvtk, tvsa, bugojno...isto tako i drugima ne trebaju pojedini. Mojatv ima jednu šemu pa je logično da su svi na listi.
Telemach

#27644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:Ubačena 4 nova kanala u originalnu sarajevsku Telemach shemu:

1. Naša TV (komercijalna TV iz Mostara), pozicija 077 na resiverima ili putem DVB-C mreže na frekvenciji 642000 MHz, symbol rate 6956 kS, modulacija 256QAM

2. TV TK (gradska TV iz Tuzle), pozicija 067 na resiverima ili putem DVB-C mreže na frekvenciji 642000 MHz, symbol rate 6956 kS, modulacija 256QAM

3. HIT TV (lokalna TV iz Brčkog), pozicija 068 na resiverima ili putem DVB-C mreže na frekvenciji 642000 MHz, symbol rate 6956 kS, modulacija 256QAM

4. Laudato TV (hrvatska TV koja promoviše vrijednosti kršćanske religije), pozicija 086 na resiverima ili putem DVB-C mreže na frekvenciji 642000 MHz, symbol rate 6956 kS, modulacija 256QAM

Ukoliko niste u mogućnosti da pratite navedene kanale potrebno je resetovati resiver ili preskenirati navedenu frekvenciju ako digitalnu TV pratite putem CI modula.

Pošto se Telemach još nije oglasio po pitanju ovih kanala, pretpostavljam da su svi kanali dio Start paketa.
http://telemach.ba/Obavijesti/3022/NOVI ... MAMA.shtml
odmor

#27645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

doff wrote:
ElRe wrote:
Jedina obaveza koju im je postavio regulator je da u programskim šemama moraju imati javni servis. Lokalni kanali su logični a ne obavezni. Eh sad...pošto imaju na vazdan programskih šema, za svaku regiju posebno, onda je isto logično da ne dodavaju svaki lokalni u svaku programsku šemu. Meni u Zenici ne treba tvtk, tvsa, bugojno...isto tako i drugima ne trebaju pojedini. Mojatv ima jednu šemu pa je logično da su svi na listi.
Jaruga i ja zivim u Zenici, ali sam pobornik da imam sve kanale. Ne znaci da ja sve gledam, ali od viska glava ne boli. Mozes sebi napravit favorit listu i udri. Gledaj sta zelis!

Inace, moze li nam neko reci kakvi su ovi kanali koji su dodani?
Hajd ovaj zadnji kontam da je to krscanski Igman :D , ali sta je sa ovim ostalim?
crnivrag

#27646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote: Jaruga i ja zivim u Zenici, ali sam pobornik da imam sve kanale. Ne znaci da ja sve gledam, ali od viska glava ne boli. Mozes sebi napravit favorit listu i udri. Gledaj sta zelis!

Hajd ovaj zadnji kontam da je to krscanski Igman :D , ali sta je sa ovim ostalim?
Naša TV još nije krenula sa radom, ali bi trebala biti komercijalnog karaktera kao npr. Face TV ili TV1.

HIT TV je lokalna TV iz Brčkog koja većinu dana prenosi emisije TV1 Mreže, a u ostatku programa su im emisije domaće produkcije.

Laudato TV prenosi emisije vezane za religiju.

A TV TK je gradska TV iz Tuzle, koje do nedavno bila dio TV1 Mreže, a sad u toku dana emitira emisije iz vlastite produkcije, uz poneku nisko budžetnu seriju ili film.
doff

#27647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

odmor wrote: Jaruga i ja zivim u Zenici, ali sam pobornik da imam sve kanale. Ne znaci da ja sve gledam, ali od viska glava ne boli. Mozes sebi napravit favorit listu i udri. Gledaj sta zelis!

Ma okke to al ovi lokalni kanali su članice mreže plus, tako da imaju većinu zajedničkog programa i onda ne vidim neku svrhu istih. Jedino im se razlikuju informativne emisije i tužna sjećanja...
Officer Crabtree

#27648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Officer Crabtree »

crnivrag wrote:
A TV TK je gradska TV iz Tuzle, koje do nedavno bila dio TV1 Mreže, a sad u toku dana emitira emisije iz vlastite produkcije, uz poneku nisko budžetnu seriju ili film.

RTV TK nije gradska TV iz Tuzle nego je javni radiotelevizijski servis Tuzlanskog kantona, i daleko je od neke obične lokalne televizije u tom smislu. Možda nije interesantna Zenici, ali je nezamjenjiva na području TK u nekim segmentima. :thumbup:
MTV

#27649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Officer Crabtree wrote:
crnivrag wrote:

RTV TK nije gradska TV iz Tuzle nego je javni radiotelevizijski servis Tuzlanskog kantona. :thumbup:
TVTK samo ime Telvizija Tuzlanskog Kantona.
crnivrag

#27650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote:
Officer Crabtree wrote:
crnivrag wrote:

RTV TK nije gradska TV iz Tuzle nego je javni radiotelevizijski servis Tuzlanskog kantona. :thumbup:
TVTK samo ime Telvizija Tuzlanskog Kantona.
Izvinjavam se onda na pogrešnom navodu.

Nisam znao da televizija djeluje na području čitavog kantona.
Locked