Može li se ovdje išta drugo učiniti od strane nekoga u BiH, tipa neka krivična prijava, tužba, slično. Pretpostavljam da može,a ne kontam kako to niko ne radi.megaman4 wrote:Uzvratiti izborom Komšića za Hrvatskog člana predsjedništva, i neusvajanjem izbornog zakona po želji HDZ-a, pa da vidimo ko će na kraju popustiti. Bujrum Čoviću...mO k3 wrote:Božo Ljubić u hrvatskom Saboru glasao za zakon kojim bi BiH mogla ostati bez vrijedne imovine
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
zrakomlat
#27601 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- mO k3
#27602 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
jebem li ga truhla , govno od covjeka ....zrakomlat wrote:Može li se ovdje išta drugo učiniti od strane nekoga u BiH, tipa neka krivična prijava, tužba, slično. Pretpostavljam da može,a ne kontam kako to niko ne radi.megaman4 wrote:Uzvratiti izborom Komšića za Hrvatskog člana predsjedništva, i neusvajanjem izbornog zakona po želji HDZ-a, pa da vidimo ko će na kraju popustiti. Bujrum Čoviću...mO k3 wrote:Božo Ljubić u hrvatskom Saboru glasao za zakon kojim bi BiH mogla ostati bez vrijedne imovine
-
detroit-mercy
#27603 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hajde afize ne jebi cavke, kad se samo sjetimo krugovalnih postaja, zrakomlata i drugih proseravanja poput prevodjenja srpskih filomova po kinimaHafis wrote:Ne sjećam se kreme pod tim nazivom. U Hrvatskoj se prije rata proizvodio balzam pod imenom Zagrebački melem, koji je izumio onaj Nikšić.furlan wrote:Kad si vec kod lijekova , krema "Mehlem" je uvijek bila pod tim imenom i prije rata, medjutim u Hr se proizvodi kao "Melem". Zasto je izbaceno H?Hafis wrote: Da ne pričam dodavanje slova H i u imena lijekova... npr. bivši halatan.
Da završim, to h se u bosanskom jeziku danas jednostavno uvaljuje gdje treba i ne treba, s tim da ne postoji nikakvo standardizirano pravilo gdje mu je mjesto a gdje nije. Jednostavno, ne možeš dobiti jedinicu iz pravopisa, sve da hoćeš.
Jer ako je lahko, zašto nije i jahko?
-
Hafis
#27604 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dobro je. Ako ništa, barem si usvojio hrvatski izraz ''glede'' . Mediji su čudo. Ide to polako.detroit-mercy wrote: Hajde afize ne jebi cavke, kad se samo sjetimo krugovalnih postaja, zrakomlata i drugih proseravanja poput prevodjenja srpskih filomova po kinima, ja bih se licno pokrio usranom ponjavom i usutio glede jezika
Pretpostavljam i djed ti je rabio taj izraz
Last edited by Hafis on 25/05/2018 17:25, edited 2 times in total.
-
zrakomlat
#27605 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Drž se teme momak, okani se menedetroit-mercy wrote:Hajde afize ne jebi cavke, kad se samo sjetimo krugovalnih postaja, zrakomlata i drugih proseravanja poput prevodjenja srpskih filomova po kinimaHafis wrote: Ne sjećam se kreme pod tim nazivom. U Hrvatskoj se prije rata proizvodio balzam pod imenom Zagrebački melem, koji je izumio onaj Nikšić.
Da završim, to h se u bosanskom jeziku danas jednostavno uvaljuje gdje treba i ne treba, s tim da ne postoji nikakvo standardizirano pravilo gdje mu je mjesto a gdje nije. Jednostavno, ne možeš dobiti jedinicu iz pravopisa, sve da hoćeš.
Jer ako je lahko, zašto nije i jahko?, ja bih se licno pokrio usranom ponjavom i usutio glede jezika
-
detroit-mercy
#27606 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kako li ce se afizaga ocitovati o ovom problemu, vjerovatno kao i Mile oko hidoelektrana "sve sto odgovara Srbiji, mi se slazemo"mO k3 wrote:Božo Ljubić u hrvatskom Saboru glasao za zakon kojim bi BiH mogla ostati bez vrijedne imovine
-
detroit-mercy
#27607 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sigurno, ko sto je i tvoj rabio uznik, krugovalna postaja, samovozHafis wrote:Dobro je. Ako ništa, barem si usvojio hrvatski izraz ''glede'' . Mediji su čudo. Ide to polako.detroit-mercy wrote: Hajde afize ne jebi cavke, kad se samo sjetimo krugovalnih postaja, zrakomlata i drugih proseravanja poput prevodjenja srpskih filomova po kinima, ja bih se licno pokrio usranom ponjavom i usutio glede jezika
-
Hafis
#27608 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jeste. Vjerovao ili ne. I ne samo to, već i štovatelj, remen, časnik, blagdan i dr.detroit-mercy wrote:Sigurno, ko sto je i tvoj rabio uznik, krugovalna postaja, samovozHafis wrote:Dobro je. Ako ništa, barem si usvojio hrvatski izraz ''glede'' . Mediji su čudo. Ide to polako.detroit-mercy wrote: Hajde afize ne jebi cavke, kad se samo sjetimo krugovalnih postaja, zrakomlata i drugih proseravanja poput prevodjenja srpskih filomova po kinima, ja bih se licno pokrio usranom ponjavom i usutio glede jezika
Djed je bio ing. Inače predratni zagrebački student. Čak i nositelj Ordena rada sa zlatnim vijencem.
Nismo svi baš u ustašama bili
-
Mirza007
#27609 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I da jedna takva "intelektualna" gromada sa takvim pedigreom provali da rijeci "mehko" i "lahko" ne postoje u drugim juznoslovenskim jezicima.
Davno sam ja posumnjao da je tu bilo preskakanja taraba prije 40-50 godina ili se pak potvrdilo ono da ne treba djecu pravit' pod stare dane..
Davno sam ja posumnjao da je tu bilo preskakanja taraba prije 40-50 godina ili se pak potvrdilo ono da ne treba djecu pravit' pod stare dane..
-
Mirza007
#27610 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ne placa Ljubica BiH da sjedi tamo i stiti njene interese.detroit-mercy wrote:Kako li ce se afizaga ocitovati o ovom problemu, vjerovatno kao i Mile oko hidoelektrana "sve sto odgovara Srbiji, mi se slazemo"mO k3 wrote:Božo Ljubić u hrvatskom Saboru glasao za zakon kojim bi BiH mogla ostati bez vrijedne imovine.
On je placen da stiti interese RH. Klasicni strani placenik. Sta tu ima nejasno?
- horkesh
#27611 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dnevnik.ba svaki dan s čitateljima podijeli jednu miroljubivu poruku, evo današnje:
Pitate se šta je to rekao Bake?Put do pakla popločan je dobrim namjerama, kaže stara poslovica, možda Izetbegović ima dobre namjere kad su u pitanju Bošnjaci i BiH, no jedno je sigurno, ovakva retorika i ovakvi potezi BiH ne mogu odvesti nikud nego u pakao.
Ah, zaboravio sam objektivno-profesionalni naslov kakvog samo objektivni novinari s Dnevnik.ba mogu smisliti:"Bošnjaka u BiH ima 50 posto, na nivou države sudjeluju s 33 posto vlasti, pa tko je dobio onaj ostatak nego Hrvati, u Federaciji Bošnjaka ima 75 posto, a imaju 50 posto vlasti, Hrvati imaju 40 posto, a 22 ih je posto, opet su dobili na uštrb Bošnjaka, onda se kaže da se to više ne može trpit", rekao je Izetbegović pa dodao:
"U Domu naroda Hrvati mogu zaustaviti što god hoće, to je anomalija, jači je od Zastupničkog doma. Sve to Hrvati drže, još tamo gdje u oni većina, tamo se Bošnjake množi s nulom. Hrvati su uzeli komad kolača više od Bošnjaka, a cijelo vrijeme je ta mantra da su Hrvati ugroženi iako sasvim dobro stoje", rekao je on.
Izetbegović je otvoreno pokazao koliko prezire Hrvate u BiH
-
kockakockica
#27612 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Auu
Juzni Srbin. Listam internet kad iskoci ovaj Juznosrbnjak kako masira zadnju osovinu Drazinoj sekretarici
Coviceva medijska desna ruka. Sta ti je reci HDZ

Juzni Srbin. Listam internet kad iskoci ovaj Juznosrbnjak kako masira zadnju osovinu Drazinoj sekretarici
Coviceva medijska desna ruka. Sta ti je reci HDZ

-
Hafis
#27613 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tako je. Što kažeš, nitko mu ne može udovljiti k'o tvoja ruka.kockakockica wrote:Auu![]()
Juzni Srbin. Listam internet kad iskoci ovaj Juznosrbnjak kako masira zadnju osovinu Drazinoj sekretarici![]()
Coviceva medijska desna ruka. Sta ti je reci HDZ![]()
Bolje je patrijotski ćasno apstinirati i hodati suhe prangije, nego dikeliti kojekakve ćetnikinje (jel' se tako patrijotski kaže
- seln
#27614 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne pricajte gluposti, ovaj gospodin na slici ne apstinira... siguran sam da ima djecka.Hafis wrote:Tako je. Što kažeš, nitko mu ne može udovljiti k'o tvoja ruka.kockakockica wrote:Auu![]()
Juzni Srbin. Listam internet kad iskoci ovaj Juznosrbnjak kako masira zadnju osovinu Drazinoj sekretarici![]()
Bolje je patrijotski ćasno apstinirati i hodati suhe prangije, nego dikeliti kojekakve ćetnikinje (jel' se tako patrijotski kaže).
p.s. Hafis je u jednoj stvari u pravu: Covicu niko ne moze udovoljiti kao desna ruka gospodina na slici.
Last edited by seln on 28/05/2018 15:36, edited 2 times in total.
- BHCluster
#27615 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nije krv vodakockakockica wrote:Auu![]()
-
kockakockica
#27616 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A sto ovaj Slaven samara nejac i juzne Srve brto dragi. Kad je govora o skolovanom Hrvatu, ne Srvu z kamenjara
Tras, pljas, tresk, poplavise bijele carape od muke
Tras, pljas, tresk, poplavise bijele carape od muke
-
emric
#27617 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Volio bih da ovo svako pogleda, kratko je a sadrži pregršt historijskih činjenica o udruženom djelovanju Hrvatske i Srbije protiv BiH. Radi se o informacijama iz prve ruke.
- xoklix
#27618 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
emric wrote:Volio bih da ovo svako pogleda, kratko je a sadrži pregršt historijskih činjenica o udruženom djelovanju Hrvatske i Srbije protiv BiH. Radi se o informacijama iz prve ruke.
-
kockakockica
#27619 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
emric wrote:Volio bih da ovo svako pogleda, kratko je a sadrži pregršt historijskih činjenica o udruženom djelovanju Hrvatske i Srbije protiv BiH. Radi se o informacijama iz prve ruke.
Nikad mi nije smetalo ko je kakve vjere, boje koze, nacionalnosti, nisu mi smetale ni crkve, razne bogomolje, nevjernici, vjernici, ljudi sa ovog ili drugih planeta, muskarci sa tri para ociju i zene sa deset sisa, sve, sve bih mogao progutati, ali nikada dok sam ziv necu moci preci preko zla koje je
ponovo aktivirano (ne pocelo, pocelo je davno), od strane Tudjmana i Milosevica.
To je plan koji nikad nije zaustavljen, tako da se on uredno provodi i danas preko medija, ekonomije, sporta, skolstva, svih drugih tokova zivota sa kojima funkcionisemo svakodnevno. Dok obicni covjek ne shvati da cilj podjele Bosne nikad nije prestao biti vazeci nama nema napretka. Dok masa ljudi ne skonta da ta borba krece vec tako sto ces kupiti pastetu i vodu domaceg proizvodjaca, a ne onog sto mu financiras planove na stetu tvoje drzave, nema pomjeranja naprijed. Koji ugursuz moras biti da hranis jedan HDZ tako sto svakodnevno odlazis u njihovu kladionicu i ostavljas milione maraka tamo.
Zato, danas kad vidim nekog iz HDZa ospem se momentalno, jer njih ne mogu ocima vidjeti. Seselja ljudi mrze, ja ne, jer on ti uvijek kaze ono sto misli ,dok pogan sa kamenjara za isti dogadjaj ima pripremljenje tri verzije. Juzni Srv - HDZ, nema pokvarenijih ljudi na dunjaluku, oni mi smetaju
-
Hafis
#27620 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije ti lahko issami.kockakockica wrote: Nikad mi nije smetalo ko je kakve vjere, boje koze, nacionalnosti, nisu mi smetale ni crkve, razne bogomolje, nevjernici, vjernici, ljudi sa ovog ili drugih planeta, muskarci sa tri para ociju i zene sa deset sisa, sve, sve bih mogao progutati, ali nikada dok sam ziv necu moci preci preko zla koje je
ponovo aktivirano (ne pocelo, pocelo je davno), od strane Tudjmana i Milosevica.
To je plan koji nikad nije zaustavljen, tako da se on uredno provodi i danas preko medija, ekonomije, sporta, skolstva, svih drugih tokova zivota sa kojima funkcionisemo svakodnevno. Dok obicni covjek ne shvati da cilj podjele Bosne nikad nije prestao biti vazeci nama nema napretka. Dok masa ljudi ne skonta da ta borba krece vec tako sto ces kupiti pastetu i vodu domaceg proizvodjaca, a ne onog sto mu financiras planove na stetu tvoje drzave, nema pomjeranja naprijed. Koji ugursuz moras biti da hranis jedan HDZ tako sto svakodnevno odlazis u njihovu kladionicu i ostavljas milione maraka tamo.
Zato, danas kad vidim nekog iz HDZa ospem se momentalno, jer njih ne mogu ocima vidjeti. Seselja ljudi mrze, ja ne, jer on ti uvijek kaze ono sto misli ,dok pogan sa kamenjara za isti dogadjaj ima pripremljenje tri verzije. Juzni Srv - HDZ, nema pokvarenijih ljudi na dunjaluku, oni mi smetaju
Imaš li tu gore u dijaspori kakav sadaka račun da pokrenemo humanitarnu akciju?
-
kockakockica
#27621 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Nije ti lahko issami.kockakockica wrote: Nikad mi nije smetalo ko je kakve vjere, boje koze, nacionalnosti, nisu mi smetale ni crkve, razne bogomolje, nevjernici, vjernici, ljudi sa ovog ili drugih planeta, muskarci sa tri para ociju i zene sa deset sisa, sve, sve bih mogao progutati, ali nikada dok sam ziv necu moci preci preko zla koje je
Bijela carapa
-
Hafis
#27622 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sadakaboykockakockica wrote:Hafis wrote:Nije ti lahko issami.kockakockica wrote: Nikad mi nije smetalo ko je kakve vjere, boje koze, nacionalnosti, nisu mi smetale ni crkve, razne bogomolje, nevjernici, vjernici, ljudi sa ovog ili drugih planeta, muskarci sa tri para ociju i zene sa deset sisa, sve, sve bih mogao progutati, ali nikada dok sam ziv necu moci preci preko zla koje je
Bijela carapa
-
kockakockica
#27623 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
SadakaboyHafis wrote:kockakockica wrote:Nije ti lahko issami.Hafis wrote: Nikad mi nije smetalo ko je kakve vjere, boje koze, nacionalnosti, nisu mi smetale ni crkve, razne bogomolje, nevjernici, vjernici, ljudi sa ovog ili drugih planeta, muskarci sa tri para ociju i zene sa deset sisa, sve, sve bih mogao progutati, ali nikada dok sam ziv necu moci preci preko zla koje je
Bijela carapa
Ovdje se trudis da pises solidno, kao fin i kulturan, a po drugim forumima pljujes vec godinama po Bosnjacima i Bosni. Zanimljivo je da si uvijek volio sebi dati neki nick koji "podsjeca" na Bosnjaka. E moj skutore
-
kockakockica
-
Hafis
#27625 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zamijenio si me s nekim.kockakockica wrote:
Ovdje se trudis da pises solidno, kao fin i kulturan, a po drugim forumima pljujes vec godinama po Bosnjacima i Bosni. Zanimljivo je da si uvijek volio sebi dati neki nick koji "podsjeca" na Bosnjaka. E moj skutore
Da vidimo kako da uzvratim na to škutore......aha....e moj ćućavac