Lijepi komunizam.
Sarajevo Construction
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27602 Re: Sarajevo Construction
ima li iko da zasutavi rušenje drveta
- tramvajtrojka
#27603 Re: Sarajevo Construction
-
ibizza
#27604 Re: Sarajevo Construction
Vjeruj mi, kako mi godine prolaze, sve vise vjerujem da ovim narodom/ima , moze samo urpavljati jedna čvrsta ruka. Demokratija nas je doveal do ovoga da nam je sve blokirano, svi se pitaju...
- Haris.ba
#27605 Re: Sarajevo Construction
A sta je problem sto se ljudi ovim zanimaju?tramvajtrojka wrote: ↑30/04/2025 10:25
Ova vesnina grupa je cisto dno dna, ev sada brane stracare od rusenja koje ugrozavaju sigurnost i traze teorije zavjera u tome![]()
, to je kad opskurni portalcici i debili u opstini centar im dadnu na važnosti pa umisle da su oni bog i batina i da se samo njihova mora ispuniti
Gdje pise da se njihova mora ispuniti?
Kad se radi po zakonu onda nikakve Vesne ti nista ne mogu.
Pa neka je blokirano. Neka demokratija odluci. Ako necemo izgradnju - neka nema izgradnje.
- Qler
#27606 Re: Sarajevo Construction
Nismo za demokratije, mi smo narod koji je zna šta da radi sa sobom. Samo diktatura, i nadati se da je neki diktator koji zna šta treba. Ovo sve ostalo nije za nas...
- Haris.ba
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
F&N
#27609 Re: Sarajevo Construction
Ma pod br. 1 nije demokratija idealno rjesenje.
Pod br 2 nije ni diktatura idealno rjesenje.
Neki hibrid ovog dvoje bi bio idealan, da se jednostavno odrede neke stvari gdje se mozes za sta pitati i gdje ne mozes ni za sta.
Medjutim tesko je utvrditi te granice da jedno ne postane diktatura i totalitarizam, ili da ode u totalnu krajnost besmislenosti i iskoristavanja demokratije u svrhu destrukcije.
Bogate drzave to komepnziraju parama. Mi smo tranzicijsko drustvo i sve ovo jos vise dolazi do izrazaja.
Ali da smo kao narod jos uvijek nedorasli vodjenja vlastite drzave, jesmo. I ovdje ne mislim na politicare vec mislim iskljucivo na narod. A to se ogleda u svakodnevnom odnosu spram drzave, poreza, smeca, rijeka, bahatosti kod parkiranja itd itd... Nazalost neuk narod koji ne moze da shvati da vrhunac patriotizma je biti odgovoran i uzoran clan drustva a ne dzilkos s istetoviranim ljiljnom.
- Haris.ba
#27610 Re: Sarajevo Construction
Za regulacioni plan kako i sta graditi glasaju zastupnici u skupstinama koje direktno izaberu na izborima.
Taj regulacioni napravi neka struka i prodje kroz niz organa.
Sistem nije idealan. Ali, idealnijeg nema.
- Truba
#27611 Re: Sarajevo Construction
tako su iz rame preotjerali hrvate kad se pravilo jezero
i kaže dobili ste stanove po mostaru i sarajevu
a svi koji su otisli studirati u sarajevo i mostar i ostali
a kuce im nisu pogodjene vodom bile
pogađate
takodjer su dobili stanove u sarajevu i mostaru
ne bih vala diktature ali ni turbo kapitalizama
ono sto nama treba je BRZI SUD ZA IZNIMNO VAŽNA JAVNA PITANJA
dakle maks 14 dana da se donese presuda 7 dana žalbe i u 7 dana konačna odluka
i kaže dobili ste stanove po mostaru i sarajevu
a svi koji su otisli studirati u sarajevo i mostar i ostali
a kuce im nisu pogodjene vodom bile
pogađate
takodjer su dobili stanove u sarajevu i mostaru
ne bih vala diktature ali ni turbo kapitalizama
ono sto nama treba je BRZI SUD ZA IZNIMNO VAŽNA JAVNA PITANJA
dakle maks 14 dana da se donese presuda 7 dana žalbe i u 7 dana konačna odluka
- tramvajtrojka
#27612 Re: Sarajevo Construction
I kada prodje sve legalno i kroz sve faze nadju se likovi da to stopiraju, evo vidimo kmecanje na primjeru holidaya il one podzemne garaze kod bstelecoma na MD-u, zaustavili gradnju nje, i sada kmece isti ti koji su zaustavili gradnju kako nemaju dovoljno mjesta
Itd.itd. paraliziranje grada zbog od 350000+ stankvnika zbog dvjesto budala je nerezonsko i ludjacko rjesenje posebno sto je to kod nas vezano za neku boomersku kvazi nostalgiju osamdesetih godina, gdje se nista dobro ne moze uraditi u gradu da oni ne kazu nije tako izgledalo 86e
Da se dns rusi sarajka i gradi BBI ludjaci bi se vezali za sarajku i sprjecavali rusenje nje i nikada se ne bi mogao izgraditi BBI
Najjaca su mi kmecanja za propalim i memljivim kinima koja su prije rata bila zaostala
- Truba
#27613 Re: Sarajevo Construction
nije to ništa kako hvale sjevernu koreju na onim vlogovima onog svjetskog putnika iz hrvatske ili srbije
naravno IZ NJEMAČKE I SAD
naravno IZ NJEMAČKE I SAD
- Haris.ba
#27614 Re: Sarajevo Construction
Ali, u čemu je problem što kmeče što nema parkinga? Ponudio garažu, odbili, i idemo dalje. Ne moraju imati parkinga. Znaš li koliko ima naselja koja bi to isto prihvatila? Što se njima to nije ponudilo? Već samo njima?tramvajtrojka wrote: ↑30/04/2025 11:30
I kada prodje sve legalno i kroz sve faze nadju se likovi da to stopiraju, evo vidimo kmecanje na primjeru holidaya il one podzemne garaze kod bstelecoma na MD-u, zaustavili gradnju nje, i sada kmece isti ti koji su zaustavili gradnju kako nemaju dovoljno mjesta
Itd.itd. paraliziranje grada zbog od 350000+ stankvnika zbog dvjesto budala je nerezonsko i ludjacko rjesenje posebno sto je to kod nas vezano za neku boomersku kvazi nostalgiju osamdesetih godina, gdje se nista dobro ne moze uraditi u gradu da oni ne kazu nije tako izgledalo 86e
Da se dns rusi sarajka i gradi BBI ludjaci bi se vezali za sarajku i sprjecavali rusenje nje i nikada se ne bi mogao izgraditi BBI
Najjaca su mi kmecanja za propalim i memljivim kinima koja su prije rata bila zaostala![]()
![]()
Evo, ne mogu blokirati izgradnju kod Holideja. Ne vidim problem.
BBI se izgradio. Nije da nije i po forumu bilo ludilo ode nam Sarajka. Ne vidim problem.
De, što se ne gradi po Pofalićima i Marin dvoru? Niko od običnog naroda, ništa ne može da zakoči ako ga politika ne prati.
Eno u Aleji lipa narod ne da zgradu 6 spratova. Čovjek bi pomislio narod diriguje. A, prošle bez muke i znanja sve procedure za neke druge nebodere.
- drug_profi
#27615 Re: Sarajevo Construction
Klinac bi danas iko mogao izmjestiti kolodvor sa trga oslobođenja, ili staru stanicu iz kolodvorske...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#27616 Re: Sarajevo Construction
Nama treba Hausmann.drug_profi wrote: ↑30/04/2025 20:18 Klinac bi danas iko mogao izmjestiti kolodvor sa trga oslobođenja, ili staru stanicu iz kolodvorske...
- Thorgerson
#27617 Re: Sarajevo Construction
Sjecam se mostarsko raskrsce kad se radilo, godinama bio spor sa onom kucom, nije frajko dao i dzaba.
Hej, najprometnija raskrsnica u drzavi je stajala blokirana.
Eno sad opet 5 godina stoji lot 3b do tog mostarskog. Hoce ljudi prikljucke, hoce svasta nesto.
Sjecam se A transverzala, krenuli raditi, haman sve zavrsili. Ne da opet lik dio zemljista. Dugo vremena traka ta nije bila uradjena dok se nisu dogovorili.
I tako milion drugih primjera.
Sta je rjesenje ne znam. Ali nije demokratija da 300k ljudi u gradu bude blokirano zbog komfora desetine ljudi.
I tu jeste bio dobar stari sistem. Pravimo put i naselje. Imas kucu, zemlju? Evo ti par stanova i mrs.
Pa ljudi dragi, i tu zemlju je taj neko "oteo" nekome nekada. Ili je zaposjeo i ogradio? Pa nije rodjen na tom komadu. Opste dobro. Cao.
Pa kad bi se naselja poput Dobrinje, Vojnickog, Alipasinog, Mojmila napravila da nije tako se radilo?
Napravili bi qrcinu. Sad bukvalno 1km puta ne mogu napraviti da neko ne blokira. Ne mogu trotoar napraviti jer stoka ne da 3m2 zemlje. Serem se ja na tu demokratiju.
Hej, najprometnija raskrsnica u drzavi je stajala blokirana.
Eno sad opet 5 godina stoji lot 3b do tog mostarskog. Hoce ljudi prikljucke, hoce svasta nesto.
Sjecam se A transverzala, krenuli raditi, haman sve zavrsili. Ne da opet lik dio zemljista. Dugo vremena traka ta nije bila uradjena dok se nisu dogovorili.
I tako milion drugih primjera.
Sta je rjesenje ne znam. Ali nije demokratija da 300k ljudi u gradu bude blokirano zbog komfora desetine ljudi.
I tu jeste bio dobar stari sistem. Pravimo put i naselje. Imas kucu, zemlju? Evo ti par stanova i mrs.
Pa ljudi dragi, i tu zemlju je taj neko "oteo" nekome nekada. Ili je zaposjeo i ogradio? Pa nije rodjen na tom komadu. Opste dobro. Cao.
Pa kad bi se naselja poput Dobrinje, Vojnickog, Alipasinog, Mojmila napravila da nije tako se radilo?
Napravili bi qrcinu. Sad bukvalno 1km puta ne mogu napraviti da neko ne blokira. Ne mogu trotoar napraviti jer stoka ne da 3m2 zemlje. Serem se ja na tu demokratiju.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#27618 Re: Sarajevo Construction
Zato drzava napravi i neka se spore do sudnjeg dana
-
neki
#27619 Re: Sarajevo Construction
Previše se priča o toj školi i tim kućama a suština je da je projekat svakako zakurac jer planiraju te 4 trake s autoputa uključiti u onaj jad od kružnog toka...
Kad to sagledam, što se mene tiče, mogu kućama dat i direktan priključak, ionako je komedija
Kad to sagledam, što se mene tiče, mogu kućama dat i direktan priključak, ionako je komedija
- VladaFBiH
#27620 Re: Sarajevo Construction
Misliš kao u RS-uF&N wrote: ↑30/04/2025 11:14Ma pod br. 1 nije demokratija idealno rjesenje.
Pod br 2 nije ni diktatura idealno rjesenje.
Neki hibrid ovog dvoje bi bio idealan, da se jednostavno odrede neke stvari gdje se mozes za sta pitati i gdje ne mozes ni za sta.
Medjutim tesko je utvrditi te granice da jedno ne postane diktatura i totalitarizam, ili da ode u totalnu krajnost besmislenosti i iskoristavanja demokratije u svrhu destrukcije.
Bogate drzave to komepnziraju parama. Mi smo tranzicijsko drustvo i sve ovo jos vise dolazi do izrazaja.
Ali da smo kao narod jos uvijek nedorasli vodjenja vlastite drzave, jesmo. I ovdje ne mislim na politicare vec mislim iskljucivo na narod. A to se ogleda u svakodnevnom odnosu spram drzave, poreza, smeca, rijeka, bahatosti kod parkiranja itd itd... Nazalost neuk narod koji ne moze da shvati da vrhunac patriotizma je biti odgovoran i uzoran clan drustva a ne dzilkos s istetoviranim ljiljnom.
-
F&N
#27621 Re: Sarajevo Construction
Apsolutno ne.
Treba napraviti zakone po kojima bi se definisalo sta je to javni interes kao sto su autoputevi, zaobilaznice, i drugi infrastrukturni projekti koji nisu lokalnog karaktera.
Das mu rjesenje za delzaciju, pa ako nije zadovoljan ponudom neka tuzi i neka onda neka ganja vecu svotu po sudovima, ali gradnju ne smijes i ne mozes kociti.
U javne interese svakako ne bi smjeli ulaziti nikakvi projekti privatnog karaktera.
Eh sad je li ovo bajka ili bi se fkt moglo ovako uraditi to ne znam.
- kurty
#27622 Re: Sarajevo Construction
i onda se desi realna situacija.. kao sto se vec desava, mada na "sirotinju" vazda ide kuka i motika...F&N wrote: ↑05/05/2025 09:35Apsolutno ne.
Treba napraviti zakone po kojima bi se definisalo sta je to javni interes kao sto su autoputevi, zaobilaznice, i drugi infrastrukturni projekti koji nisu lokalnog karaktera.
Das mu rjesenje za delzaciju, pa ako nije zadovoljan ponudom neka tuzi i neka onda neka ganja vecu svotu po sudovima, ali gradnju ne smijes i ne mozes kociti.
U javne interese svakako ne bi smjeli ulaziti nikakvi projekti privatnog karaktera.
Eh sad je li ovo bajka ili bi se fkt moglo ovako uraditi to ne znam.
"tjera" se (pomjera trasa) na sirotinju, da bi se jakom covjeku mogucila komocija i širina...
i javni interes, kojeg itekako podrzavam, onda postane "interes privatnika/mocnika"
Koridor Vc, u Zenici, na jednom mjestu lezi mi zena pod bagerom, strah je za svoju kucu... neko joj je obecao nesto uraditi, a nije, i zena pod bager....
300 metara dalje, covjek pod bagerom, neko i negdje mu prekinuo vodu (tokom radova na trasi)... i sve stoji...
Ljudski i realno, i ona i on su u pravu, ali...
-
Sociolog
#27623 Re: Sarajevo Construction
-
detroit-mercy
#27624 Re: Sarajevo Construction
- kabal1337
#27625 Re: Sarajevo Construction
Kako je glupa ova garaza kod Hitne, nije ni cudo sto zjapi prazna.
Cuj prvih 30min besplatno, znaci ako ides u Hitnu neces ispod 2 KM proci.
Prilaz je sranje tj. preuzimamje tiketa.
Naplata i izlaz na -1, nema automata vec ciko kao na salteru.
Haj ok, ali gdje im je prepoznavanje tablica, da se automatski dize rampa....
Prvi sat 2 KM, onda po 1 KM.
Lijepi parking dok je bio besplatan. Ako hoce da prave ovakve garaze, neka hvala.. ne unistavajte zelene povrsine.
Nigdje veze sa vezom
Cuj prvih 30min besplatno, znaci ako ides u Hitnu neces ispod 2 KM proci.
Prilaz je sranje tj. preuzimamje tiketa.
Naplata i izlaz na -1, nema automata vec ciko kao na salteru.
Haj ok, ali gdje im je prepoznavanje tablica, da se automatski dize rampa....
Prvi sat 2 KM, onda po 1 KM.
Lijepi parking dok je bio besplatan. Ako hoce da prave ovakve garaze, neka hvala.. ne unistavajte zelene povrsine.
Nigdje veze sa vezom