Isakovic91 wrote: ↑22/04/2025 09:32
_BataZiv_0809 wrote: ↑22/04/2025 09:24
Isakovic91 wrote: ↑22/04/2025 09:04
Kakva šuplja... Šta je ostalo poslije ive mire jovića? Ili bilo kojeg drugog člana predsjedništva iz reda bilo kojeg naroda. Čović je bio u predsjedništvu i ništa nije učinio na "relaksaciji odnosa" između Bošnjaka i bosanskih hrvata. Nastavio je gurati prst u oko.
Dakle, hoces reci da je to nebitna funkcija?
Ne. Bitna je. Samo mi nije jasno šta su to drugi članovi predsjedništva uradili a da je toliko bolje i korisnije od onoga što je Komšić uradio.
Komšić je reakcija na pojave poput samouprave, veličanja ratnih zločinaca poput tzv. šestorke i kordića i tako dalje. Hrvatska Bosnu koči na svaki mogući način i ne treba nam još da nas koči i kroz predsjedništvo.
evo, ja se slažem. i više puta sam napisao da nije bilo komšića kada je krenula hrvatska samouprava.
no, opet ostaje činjenica da se Komšić slijepo brani kada se propituje šta je on uradio da iskoristi to mjesto. Komšić se slijepo brani kada se propituje bilo koji njegov akt, a njegova pozicija je prilika koju treba iskoristiti. on to očigledno nije kapitalizirao, a kao što vidimo, neće ni utrti put nekome drugom da bude u toj poziciji.
dakle, zašto je komšić sveta krava, jer ga ja, evo, ne propitujem sa aspekta toga što ide uz nos HDZu, nego sa aspekta što je proćerdao 16 godina mandata u predsjedništvu, što je proćerdao 4 u parlamentu i što nije uradio ništa da tu poziciju zadrži probosanska strana.
zašto je taj čovjek sveta krava kada se propituje njegov doprinos probosanskoj politici? zlatni ljiljan je bio i prošao. to su neka davna vremena, a ne moraju odražavati kontinuitet djelovanja.
ja ne želim ikebanu. želim da se iskoristi ta pozicija. kada HDZ preuzme poizciju, on je iskoristi. SNSD. zašto patriote to ne učine?
16 godina biranja ambasadora. je li ijedan njegov iskočio?