Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#27601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

_BataZiv_0809 wrote: 22/04/2025 09:24
Isakovic91 wrote: 22/04/2025 09:04
_BataZiv_0809 wrote: 22/04/2025 08:26 Sta ce ostati kao njegovo nasljedje?
Sto 4x nije bio Covic?
Ok.
Koliko je drzava napredovala zahvaljujuci toj cinjenici?
Ja bih rekao da je sav napredak uprkos tome.
Kakva šuplja... Šta je ostalo poslije ive mire jovića? Ili bilo kojeg drugog člana predsjedništva iz reda bilo kojeg naroda. Čović je bio u predsjedništvu i ništa nije učinio na "relaksaciji odnosa" između Bošnjaka i bosanskih hrvata. Nastavio je gurati prst u oko.
Dakle, hoces reci da je to nebitna funkcija?
oluja > jebeni član predsjedništva

koji bi opet bio na strani BiH u tom slučaju
EU i HR na našoj strani
vs politički proljev

pa računaj je li ti komšć toliko bitan ili je bitan samo SDA da mogu nastaviti blokirati svaki pristup EU
Isakovic91

#27602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Isakovic91 »

mk ultra wrote: 22/04/2025 09:33

Kakva šuplja... Šta je ostalo poslije ive mire jovića? Ili bilo kojeg drugog člana predsjedništva iz reda bilo kojeg naroda. Čović je bio u predsjedništvu i ništa nije učinio na "relaksaciji odnosa" između Bošnjaka i bosanskih hrvata. Nastavio je gurati prst u oko.
oluja > jebeni član predsjedništva

koji bi opet bio na strani BiH u tom slučaju
EU i HR na našoj strani
vs politički proljev

pa računaj je li ti komšć toliko bitan ili je bitan samo SDA da mogu nastaviti blokirati svaki pristup EU

Vidjeli smo oluju kada je Čović bio u predsjedništvu. Bila je Oluja. Ali konstantnih i nastavljenih napada na državnost BiH.

Kada je ovakva hr "na našoj strani", protivnika nam i ne treba...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#27603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Isakovic91 wrote: 22/04/2025 09:32

Ne. Bitna je. Samo mi nije jasno šta su to drugi članovi predsjedništva uradili a da je toliko bolje i korisnije od onoga što je Komšić uradio.

Komšić je reakcija na pojave poput samouprave, veličanja ratnih zločinaca poput tzv. šestorke i kordića i tako dalje. Hrvatska Bosnu koči na svaki mogući način i ne treba nam još da nas koči i kroz predsjedništvo.
evo, ja se slažem. i više puta sam napisao da nije bilo komšića kada je krenula hrvatska samouprava.

no, opet ostaje činjenica da se Komšić slijepo brani kada se propituje šta je on uradio da iskoristi to mjesto. Komšić se slijepo brani kada se propituje bilo koji njegov akt, a njegova pozicija je prilika koju treba iskoristiti. on to očigledno nije kapitalizirao, a kao što vidimo, neće ni utrti put nekome drugom da bude u toj poziciji.

dakle, zašto je komšić sveta krava, jer ga ja, evo, ne propitujem sa aspekta toga što ide uz nos HDZu, nego sa aspekta što je proćerdao 16 godina mandata u predsjedništvu, što je proćerdao 4 u parlamentu i što nije uradio ništa da tu poziciju zadrži probosanska strana.

zašto je taj čovjek sveta krava kada se propituje njegov doprinos probosanskoj politici? zlatni ljiljan je bio i prošao. to su neka davna vremena, a ne moraju odražavati kontinuitet djelovanja.

ja ne želim ikebanu. želim da se iskoristi ta pozicija. kada HDZ preuzme poizciju, on je iskoristi. SNSD. zašto patriote to ne učine?

16 godina biranja ambasadora. je li ijedan njegov iskočio?
palermo

#27604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 22/04/2025 09:29
palermo wrote: 22/04/2025 08:33

Ma.jok, ja sam.mislio da ce multietnicke stranke imati vec spremnog kandidata. Ni na kraj mi pameti nije bilo da su oni orijentirani samo na " muslimansku kvotu". Sta's zajebao se.
valjda smo apsolvirali da je riječ o trojkaškim izdajnicima, tako da ne vidim potrebu da i dalje forsiraš tu priču.

ali ti nikako da objasniš gdje je onaj ko će naslijediti željka na tako bitnoj poziciji. problem je što misliš da se migoljiš i izvrdavaš, a u stvari dokazuješ koliko je to sve neodbranjivo.

žalosno je vidjeti da si godine sprco u infantilne doskočice. umjesto da samo odgovoriš na pitanje: zašto željko ne promoviše novu osobu za to mjesto kada je toliko bitno?

dakle, ne propitujem mišljenje, jer tvoje je odavno vrlo jasno. samo eto, da vidim, čujem, odgovor na ovo pitanje.
Pa nece,.ne zeli, briga ga,.misli na penziju, dosta mu bilo sto je on tu pa jos da razmislja o tome.ko ce poslije njega...eto, izaberi odgovor koji ti se najvise svidja.

Nego, mozes li ti odgovoriti jesu li multietnicke stranke zainyeresirane za ovo.mjesto ili je ono van zone njihovog interesovanja.

Inace, ne misllim da su.mi.doskocice infantilne, ja bas mislim da su cool...
Chmoljo

#27605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 22/04/2025 09:39 Pa nece,.ne zeli, briga ga,.misli na penziju, dosta mu bilo sto je on tu pa jos da razmislja o tome.ko ce poslije njega...eto, izaberi odgovor koji ti se najvise svidja.

Nego, mozes li ti odgovoriti jesu li multietnicke stranke zainyeresirane za ovo.mjesto ili je ono van zone njihovog interesovanja.

trojkaši su izdajice, to smo apsolvirali, nema potrebe guslati dalje. nisu kul, nego su vrlo dosadne i glupe. žao mi je.

e hajmo dalje na komšića

Pa nece,.ne zeli, briga ga,.misli na penziju, dosta mu bilo sto je on tu pa jos da razmislja o tome.ko ce poslije njega
šta nam ovo govori o osobi koja se nalazi u poziciji moći i ovako razmišlja? da zlatni ljiljan nije više zlatan? da ima rok trajanja? da možda nije baš toliki patriota?

hm...
palermo

#27606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 22/04/2025 09:42
palermo wrote: 22/04/2025 09:39 Pa nece,.ne zeli, briga ga,.misli na penziju, dosta mu bilo sto je on tu pa jos da razmislja o tome.ko ce poslije njega...eto, izaberi odgovor koji ti se najvise svidja.

trojkaši su izdajice, to smo apsolvirali, nema potrebe guslati dalje. nisu kul, nego su vrlo dosadne i glupe. žao mi je.

e hajmo dalje na komšića

Pa nece,.ne zeli, briga ga,.misli na penziju, dosta mu bilo sto je on tu pa jos da razmislja o tome.ko ce poslije njega
šta nam ovo govori o osobi koja se nalazi u poziciji moći i ovako razmišlja? da zlatni ljiljan nije više zlatan? da ima rok trajanja? da možda nije baš toliki patriota?

hm...
Pa.naravno da svatko ima rok trajanja..Nisi to znao dosada ? Cak I zakon kaze da.ima.rok trajanja. Sta je tu cudno.

Nego, ovo oko trojke sto si napisao je bas onako infantilna doskocica.
Chmoljo

#27607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 22/04/2025 09:02
Haris.ba wrote: 22/04/2025 08:36 2030.pred izbore na forumu ce biti sta je za tebe uradio Miletic za svoje 4 godine u predsjednistvu. :bih:
Mislim da Miletic nije taj kapacitet.

Ima i on suplju razvijenu i voli senzacionalisticki pricati, li ne vjerujem da mu to moze navuci 150 milja glasova koliko je neophodno da se pobijedi HDZ kandidat.

Pogotovo sto cemo imati ogorcen duel Denis vs Bake runda 2.
ne treba zaboraviti da je Željko bio prvo projekat SDPa. poslije je projekat SDA.

njegovim glasovima doprinosi infrastruktura SDA, jer su njihove ručice (DF) mnogo bitnije u kantonu i federaciji. tu je sva priča. jasna je i fahrina pojava, jer Komšića nema iduće godine da povuče glasove za DF i na nižim nivoima, a SBB ima tu ulogu da kupi nezadovoljnike iz NiPa i amortizuje vjerovatno loš rezultat DFa.

kakva predsjedništva, kakvi patriotizmi, kakve trice i kučine...
Isakovic91

#27608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Isakovic91 »

Chmoljo wrote: 22/04/2025 09:38
Ne. Bitna je. Samo mi nije jasno šta su to drugi članovi predsjedništva uradili a da je toliko bolje i korisnije od onoga što je Komšić uradio.

Komšić je reakcija na pojave poput samouprave, veličanja ratnih zločinaca poput tzv. šestorke i kordića i tako dalje. Hrvatska Bosnu koči na svaki mogući način i ne treba nam još da nas koči i kroz predsjedništvo.
evo, ja se slažem. i više puta sam napisao da nije bilo komšića kada je krenula hrvatska samouprava.

no, opet ostaje činjenica da se Komšić slijepo brani kada se propituje šta je on uradio da iskoristi to mjesto. Komšić se slijepo brani kada se propituje bilo koji njegov akt, a njegova pozicija je prilika koju treba iskoristiti. on to očigledno nije kapitalizirao, a kao što vidimo, neće ni utrti put nekome drugom da bude u toj poziciji.

dakle, zašto je komšić sveta krava, jer ga ja, evo, ne propitujem sa aspekta toga što ide uz nos HDZu, nego sa aspekta što je proćerdao 16 godina mandata u predsjedništvu, što je proćerdao 4 u parlamentu i što nije uradio ništa da tu poziciju zadrži probosanska strana.

zašto je taj čovjek sveta krava kada se propituje njegov doprinos probosanskoj politici? zlatni ljiljan je bio i prošao. to su neka davna vremena, a ne moraju odražavati kontinuitet djelovanja.

ja ne želim ikebanu. želim da se iskoristi ta pozicija. kada HDZ preuzme poizciju, on je iskoristi. SNSD. zašto patriote to ne učine?

Iskoristi. Ali na koji način? To je pravo pitanje. Iskoristi li je da učini nešto korisno za državu?
Point.

#27609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

mk ultra wrote: 22/04/2025 08:50
kakabanja213 wrote: 22/04/2025 08:35
_BataZiv_0809 wrote: 22/04/2025 08:26 Sta ce ostati kao njegovo nasljedje?
Sto 4x nije bio Covic?
Ok.
Koliko je drzava napredovala zahvaljujuci toj cinjenici?
Ja bih rekao da je sav napredak uprkos tome.
Ja bih rekao da je u svakom slucaju manje nazadovala nego sto bi to bilo da je na njegovom mjestu bio Covic ili neko od Covicevih pulena. Isto kao sto sa Trojkom manje (ili sporije) nazaduje nego da je na vlasti SDA.
nije tačno

napisao sam ti ranije, da je bosanska oluja nemoguća bez hrvata na našoj strani

a ako je cijena oluje jebeno mjesto u predsjedništvu, onda smo žestoko izgubili i gubimo 20 godina naših života u ovom pretis loncu.
Ne bih rekao da je baš samo mjesto u predsjedništvu. Da bi se pokleklo pred željama Dragana Čovića, onda ide preustroj Federacije, tj IZ kojim se de facto pravi treći entitet i još veća diskriminacija. Tad glas svakog birača nije isti i dolazi se do problema. Asimetrični izbor članova predsjedništva nije prihvatljiv ni jednoj proBiH stranci osim ublehi Kojoviću nez mjenjanja Ustava a to ne želi Čović, znači možda je vrijeme da HDZ popusti ako je u pitanju just a mjesto u predsjedništvu.
Chmoljo

#27610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 22/04/2025 09:46 Pa.naravno da svatko ima rok trajanja..Nisi to znao dosada ? Cak I zakon kaze da.ima.rok trajanja. Sta je tu cudno.

ja sam mislio da je država iznad tih rokova. iznad bolikurca, da je zlatni ljiljan nešto što ostaje u amanet. a ono traje dok traje mandat.

sasvim jasno.

država je bitna onoliko koliko traje mandat.

sasvim si lijepo opisao SDFA politiku.

vidiš kako se može sa tobom kontruktivno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#27611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 22/04/2025 09:46
ne treba zaboraviti da je Željko bio prvo projekat SDPa. poslije je projekat SDA.

njegovim glasovima doprinosi infrastruktura SDA, jer su njihove ručice (DF) mnogo bitnije u kantonu i federaciji. tu je sva priča. jasna je i fahrina pojava, jer Komšića nema iduće godine da povuče glasove za DF i na nižim nivoima, a SBB ima tu ulogu da kupi nezadovoljnike iz NiPa i amortizuje vjerovatno loš rezultat DFa.

kakva predsjedništva, kakvi patriotizmi, kakve trice i kučine...
Da, slazem se, s tim da nije nemoguce da ga se stavi za nosioca liste za Federalni parlament ili kantonalnu skupstinu da povuce glasove.
Naci ce se vec neka zgodna prica o odbrani drzave na nivou kantona ili FBiH :lol:
Mislim da Bake ide i na tu varijantu jer zna da su Fahro i Rumeni prevrtljivi kao Pikova dama.
Isakovic91

#27612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Isakovic91 »

I poslije Komšića će biti Komšić. Sve dok iz udruge građana tzv. hnsa vode ovakvu politiku.
palermo

#27613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 22/04/2025 09:49
palermo wrote: 22/04/2025 09:46 Pa.naravno da svatko ima rok trajanja..Nisi to znao dosada ? Cak I zakon kaze da.ima.rok trajanja. Sta je tu cudno.

ja sam mislio da je država iznad tih rokova. iznad bolikurca, da je zlatni ljiljan nešto što ostaje u amanet. a ono traje dok traje mandat.

sasvim jasno.

SDFA politiku ? Pa kakve veze ima sa tim.sto I Komsic ima.rok trajanja. Doduse da su se neki pitali davno bi mu taj rok trajanja istekao.

Uvijek se sa mnom.moze konstrukticno razgovarati
Chmoljo

#27614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Isakovic91 wrote: 22/04/2025 09:47

Iskoristi. Ali na koji način? To je pravo pitanje. Iskoristi li je da učini nešto korisno za državu?
ja nekad kao da sa zidovima pričam... kao da se mora svaki put reći da je nebo plavo.

iskoristi, za svoj interes. a valjda bi ovi "naši" trebali koristiti za interes države, jer, valjda, država nama najbitnija. i jer su oni, valjda, patriote.
Chmoljo

#27615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 22/04/2025 09:54

sasvim jasno.

SDFA politiku ? Pa kakve veze ima sa tim.sto I Komsic ima.rok trajanja. Doduse da su se neki pitali davno bi mu taj rok trajanja istekao.

baš odgovaraš samo da odgovoriš. žalosno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#27616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

sasvim jasno.

Poslije mene potop :thumbup:
Prpa.ba

#27617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 22/04/2025 08:33 Ma.jok, ja sam.mislio da ce multietnicke stranke imati vec spremnog kandidata. Ni na kraj mi pameti nije bilo da su oni orijentirani samo na " muslimansku kvotu". Sta's zajebao se.
:mrgreen:

Trojka je fokusirana na multietnicnost unutar bosnjacke kvote, jer se tako jedino gradi gradjansko drustvo, primjerom i pruzenom rukom i bolnim odricanjem Bosnjaka.

Jer mi hocemo "zajednicku drzavu", pajel.

Ili sta je vec njihov ideoloski Cosic, kanalizacioni kazaz, smislio.
Last edited by Prpa.ba on 22/04/2025 09:56, edited 1 time in total.
Chmoljo

#27618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Isakovic91 wrote: 22/04/2025 09:51 I poslije Komšića će biti Komšić. Sve dok iz udruge građana tzv. hnsa vode ovakvu politiku.
osim ako se ne dogovore kao prošli put kada željko nije mogao biti kandidat.

dogovor kuću gradi.
palermo

#27619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 22/04/2025 09:55

sasvim jasno.

Jaka. Sto bi rekao uvazeni forumas.
Chmoljo

#27620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 22/04/2025 09:58
Chmoljo wrote: 22/04/2025 09:55

Jaka. Sto bi rekao uvazeni forumas.
jeste.
gozila555

#27621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gozila555 »

Isakovic91 wrote: 22/04/2025 09:51 I poslije Komšića će biti Komšić. Sve dok iz udruge građana tzv. hnsa vode ovakvu politiku.
onda se mozes pozdravit sa bih,takvi poput tebe ce i unistit bih,kad cete shvatit da bih nije samo bosnjacka.sami krisite odluke zavnobih-a ,koje su temelj bih. pa sto se biraju tri iz tri naroda :? kad se bude birao samo jedan,onda biraj koga hoces,pusti druge naroda da biraju svog . komsic nista dobrog nije donio,samo je sebi tolike godine donio najmanje miliion KM. bio je on i u skupstini BiH gdje 4 pune godine nije zucnuo ni jednu jedini rijec,a kamoli da je imao nekakvu incijativu.znaci zesci ublehas. samo fotelja ga zanima i nista vise.
Prpa.ba

#27622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

izvor?

:mrgreen: :lol:
Haris.ba

#27623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Zalazem se da se izadje u susret Covicu.

Finu politiku on ima.

Čović na tajnom sastanku priznao da želi treći entitet!
HD_2015

#27624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

Da ne zaboravimo da je u toku jedan od napada na državu BiH :
Amidžić želi uzeti 200 miliona KM od Centralne banke da isplati dug Viaductu, višak bi dao entitetima
https://www.klix.ba/biznis/privreda/ami ... /250422051
kakabanja213

#27625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Nista nisi izmislio. Sta nam je alternativa?? Zeljana Zovko??
Post Reply