zikamu wrote:Loo wrote:jos ova tura.. I vrijeme je za![]()
![]()
Nekidan ih pravio i ubio se...![]()
Sto sitnije, to ukusnije!
Sila
Moderator: anex
zikamu wrote:Loo wrote:jos ova tura.. I vrijeme je za![]()
![]()
Nekidan ih pravio i ubio se...![]()
Sto sitnije, to ukusnije!
Ne falizikamu wrote:.

Ko besposlena zenamoonca wrote:
.sjetih se scene sa godisnjeg- kineskinja baka- sjedi uz prozor restorana i na malom stolu, tijesto i meso u zdjeli i ona parvi neke leptirice- - sve veline oko 5 mm...![]()
![]()
..idi se rolar u Vilsonovom - pusti to..![]()
S
sadie_forever wrote:pravite li halvu uoci ramazana?
Loo wrote:sadie_forever wrote:pravite li halvu uoci ramazana?![]()
Evo..napravicemo![]()
Prestacu dolazit na temu. Lose uticete na mene
uh..Loo wrote:
Ne mogu se rolat. Jos imam traume i bolove trticne kosti od zadnjeg pada.![]()
( doduse ne s rola)
A ja mislila da će ovo ispasti buredžici ili kako se već zove. Jel ovo poslije pečeš ili kuhaš? Đe je gotovo?Loo wrote:jos ova tura.. I vrijeme je za![]()
Pazi bumeranga nekog sa zeljanicomdječak sa šibicama wrote:zeljanica
Maslac (maslo) svakako idesadie_forever wrote:Loo wrote:sadie_forever wrote:pravite li halvu uoci ramazana?![]()
Evo..napravicemo![]()
Prestacu dolazit na temu. Lose uticete na mene
jos je moja zaova izmislila neku luksuzniju varijantu halve,idu orasi,jabuke ,maslac ...postaje ukusno
Mislim da je takva i prikladna za dane ramazana-- nije glavno jelo .....Kod nas ulje secer i brasno,nista vise,ona stara siromasna baklava
U stomakucendlerbing wrote:
A ja mislila da će ovo ispasti buredžici ili kako se već zove. Jel ovo poslije pečeš ili kuhaš? Đe je gotovo?

Nije siromasna. Nego prava " nasa" halvasadie_forever wrote:Kod nas ulje secer i brasno,nista vise,ona stara siromasna baklava![]()
nisam tu probala,probala sam kako je kurdi prave,stavi safran u nju,i zuti se,bude ukusna na neki nacin

Loo wrote: Ja jela ovo
Krajeve od tijesta![]()
Sa sirom i puterom

Neka te bona s tim uljima visemoonca wrote:Savrseno -- bez crvenih ljuspica
-sa par kaplica pistachio ulja --omg ....

Ko kaze da sam bila na nogama ?zikamu wrote:Grihota! Onoliko truda I vremena na nogama dok si ih napravila i onda udri po okrajcima...Mada ni to nije nimalo hrdjavo...
oo masala masalaaaaGandalfSivi wrote:Danas ne kuham. Cekamo na baby Gandalfa danas
Sretnoooooooo!GandalfSivi wrote:Danas ne kuham. Cekamo na baby Gandalfa danas