Sirija vol. 2
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#27576 Re: Sirija vol. 2
џемо херој а не злочинац
мангуп прави, хаман ко гаврило
-
zrakomlat
#27577 Re: Sirija vol. 2
zbog principa je to uciniojapin_mutapi wrote:џемо херој а не злочинац
- Mlohavi
#27578 Re: Sirija vol. 2
dragma wrote: Ma vrh, nema dalje.
Hajmo jedan veliki pljesak za Đemila...

Boj ne bije srce u junaka, vec boj biju muda u Demila.
- dragma
- Vozim: Pješe
#27579 Re: Sirija vol. 2
Mlohavi wrote:dragma wrote: Ma vrh, nema dalje.
Hajmo jedan veliki pljesak za Đemila...
Boj ne bije srce u junaka, vec boj biju muda u Demila.
Jašta radi, zaslužio je bananu
- madner
#27580 Re: Sirija vol. 2
Pa sad, ubiti u ratu pukovnika nije bas zlocin.
- sunceKOtepsija
#27581 Re: Sirija vol. 2
dezerterstvo-smrtna kazna
- Challenger__
#27582 Re: Sirija vol. 2
sunceKOtepsija wrote:general Issam je jedini koji stoji izmedu hordi kanibala i gradana Zora, zajedno sa saborcima stoji na braniku covjecanstva u Der ez Zoru. Taj grad, odnosno slobodni dio grada je godinama okruzen sa svih strana, ljudi zive pod stalno prijetnjom samoubilackih ISilovih napada, upada, klanja, masakriranja i silovanja... General Issam se slikao pored tijela dvojice samoubica, pripadnika kanibala koji zele da uniste covjecanstvo,

- Maystor
#27583 Re: Sirija vol. 2
Odmah poslije uvaženog predsjednika Dr. Asada i legendarnog Tigra, brko mi je treći najdraži sirijac. Živio brko !!!
-
sarajevoxxxx
#27584 Re: Sirija vol. 2
Intervju sa Džemil Kerm Said, bivšim pripadnikom Džejš Al Suvar koji je likvidirao lidere YPG-a
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1213010253
- Uradili smo nekoliko akcija ovo nije bila prva
- Ovu zadnju smo odradili prije tri dana
- Željeli smo osvetiti šehide Hame i ove naše šehide.
- Stalno su tražili od mene neke stvari. Nagovorio sam ih da imam kod sebe odjeće i druge kućne potrepštine te da ih mogu preuzeti u toj i toj kući. Kada su došli likvidirali smo ih.
- YPG ne vjeruje pripadnicima Džejš Al Suvar. Ja sam bio izuzetak meni su vjerovali bila je jaka veza između mene i njih.
- Bilo je poteškoća, uglavnom cijela akcija se završila bez većih problema.
- Porodica i prijatelji su me smatrali izdajnikom jer se nalazim u Ifrinu i jer sam pripadnik Džejš Al Suvara. Nisam ih krivio, poštujem ih.
- Cijela akcija je izvedena u koordinaciji sa pripadnicima FSA na teritoriji opozicije.
- Ne bojimo se nikoga. Šehadet je naš cilj i naša želja.
-Svi moji prijatelji i rodbina su se od mene odrekli nakon saznanja da sam se priključio milicijama Džejš Al Suvara.
- Mi još uvijek imamo spavače u redovima YPG-a kao i u režimskom vojsci.
- U budućnosti će još biti ovakvih akcija.
Radio Al-Kul
- Stalno su tražili od mene neke stvari. Nagovorio sam ih da imam kod sebe odjeće i druge kućne potrepštine te da ih mogu preuzeti u toj i toj kući. Kada su došli likvidirali smo ih.
- YPG ne vjeruje pripadnicima Džejš Al Suvar. Ja sam bio izuzetak meni su vjerovali bila je jaka veza između mene i njih.
- Porodica i prijatelji su me smatrali izdajnikom jer se nalazim u Ifrinu i jer sam pripadnik Džejš Al Suvara. Nisam ih krivio, poštujem ih.
- Cijela akcija je izvedena u koordinaciji sa pripadnicima FSA na teritoriji opozicije.
-Svi moji prijatelji i rodbina su se od mene odrekli nakon saznanja da sam se priključio milicijama Džejš Al Suvara.
Radio Al-Kul
-
sarajevoxxxx
#27585 Re: Sirija vol. 2
Local Coordination Committees in Syria:
By the end of Tuesday, May 17, 2016, LCC has documented the fall of 59 martyrs, including 9 women, 7 children, and 1 under torture.
21 martyrs were reported in #Aleppo, most of them passed away in bombarding #Sukkari neighborhood, 18 in #Damascus_and_its_Suburbs, most of the passed away as Assad's forces targeted a bus carrying civilians in #Khan_Shih, 8 in #Homs, most of them passed away in bombarding #Rastan, 5 in #Hama, 3 in #Idlib, 3 in #Hasaka, and 1 in #Daraa.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8338242310
By the end of Tuesday, May 17, 2016, LCC has documented the fall of 59 martyrs, including 9 women, 7 children, and 1 under torture.
21 martyrs were reported in #Aleppo, most of them passed away in bombarding #Sukkari neighborhood, 18 in #Damascus_and_its_Suburbs, most of the passed away as Assad's forces targeted a bus carrying civilians in #Khan_Shih, 8 in #Homs, most of them passed away in bombarding #Rastan, 5 in #Hama, 3 in #Idlib, 3 in #Hasaka, and 1 in #Daraa.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8338242310
- Kikibombona
#27586 Re: Sirija vol. 2
Pa cekaj jarane, ubijeno je i u nasem ratu nekoliko oficirana na ovakav podmukli i zlocinacki nacin. Koliko znam, ta ubistva tretiramo kao zlocine.madner wrote:Pa sad, ubiti u ratu pukovnika nije bas zlocin.
Ovaj monstrum Dzamil je poseban podlac. Iskoristio je povjerenje dvije zene sa kojima je saradjivao, pozvao ih na prijateljsku saradnju, da bi ih onda ubio. Dno dna. Jadnik je garant ciljao zene, jer je vjerovatno smatrao da ce njih lakse likvidirati. Nevjerovatan kukavicluk i podlost. Jos je video snimio da bi se pohvalio.
- DuckZz
#27587 Re: Sirija vol. 2
DuckZz wrote:Izgleda da je taktika da im unište sva vozila u Deir Ezzoru.
Izgleda da malo napredovali, ako uporedimo mape.
Tačna lokacija slikanja :
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.29 ... &z=17&m=bs

- Maystor
#27588 Re: Sirija vol. 2
Nakon svega, vaš junak Džemo teško da će zabilježiti još koji "uspjeh".
- Mlohavi
#27589 Re: Sirija vol. 2
Nisu ovi iz YPG bas bili iskreni u ovom slucaju? Sve mi se cini da cundaru bi mi saznali od iskrenih Kurda da uvazeni Đemo nije napravio snimak.
- madner
#27590 Re: Sirija vol. 2
Podmuklo je jedno, zlocin drugo. Diverzanti opcenito treba da rade podmuklo, no zlocin je nesto drugo. Pukovnik je trebala da razmislja o svom osiguranju.Kikibombona wrote:Pa cekaj jarane, ubijeno je i u nasem ratu nekoliko oficirana na ovakav podmukli i zlocinacki nacin. Koliko znam, ta ubistva tretiramo kao zlocine.madner wrote:Pa sad, ubiti u ratu pukovnika nije bas zlocin.
Ovaj monstrum Dzamil je poseban podlac. Iskoristio je povjerenje dvije zene sa kojima je saradjivao, pozvao ih na prijateljsku saradnju, da bi ih onda ubio. Dno dna. Jadnik je garant ciljao zene, jer je vjerovatno smatrao da ce njih lakse likvidirati. Nevjerovatan kukavicluk i podlost. Jos je video snimio da bi se pohvalio.
Mudro je to zakljucio, umjetnost ratovanja jeste napadati tamo gdje je protovnik najslabiji.
-
Novak20
#27591 Re: Sirija vol. 2
Pametan je Džemo sa ovim medijskim eksponiranjem, nema šta. Kad mu Kurdi zbog mučkog ubistva dvije nenaoružane žene, iz osvete, pobiju dio rodbine od koje se ograđuje, čudom će se čudit'.sarajevoxxxx wrote:Intervju sa Džemil Kerm Said, bivšim pripadnikom Džejš Al Suvar koji je likvidirao lidere YPG-a
Radio Al-Kul
- jogurt_
#27592 Re: Sirija vol. 2
ISIS captures Panorama Checkpoint in Deir Ezzor

- jogurt_
#27593 Re: Sirija vol. 2
ISIS captures Panorama Checkpoint in Deir Ezzor

https://www.almasdarnews.com/article/is ... eir-ezzor/

https://www.almasdarnews.com/article/is ... eir-ezzor/
- jogurt_
- DuckZz
#27595 Re: Sirija vol. 2
Jucer pito imaju li Kurdi T90 tenkove, a vec danas upoznat sa godisnjim izvjestaima
- jogurt_
#27596 Re: Sirija vol. 2
DuckZz wrote:Jucer pito imaju li Kurdi T90 tenkove, a vec danas upoznat sa godisnjim izvjestaima
Patak, ja sam tajni agent
-
sarajevoxxxx
#27597 Re: Sirija vol. 2
Jedan borac YPG-a poginuo u jutrošnjoj žestokoj razmjeni vatre sa Asadovim snagama u centru Hasake.
-
RepublikanskaGarda
#27598 Re: Sirija vol. 2
Naftna polja Shaer u potpunosti pod kontrolom vlade u Damasku, odbijen napad na naftna polja Jazal.
-
Novak20
#27599 Re: Sirija vol. 2
Jučer
Danas
Jel' se oglasio ratni zločinac poznat pod nadimkom Tigar povodom napredovanja isisovaca ?
sarajevoxxxx wrote:......
Inače u istočnoj okolini Homsa Isil i dalje napreduje. Nakon Shaira i polja Džezel pred padom u ruke Isila
Danas
Kome vjerovati.RepublikanskaGarda wrote:
Naftna polja Shaer u potpunosti pod kontrolom vlade u Damasku, odbijen napad na naftna polja Jazal.
- Challenger__