Popularne stvari koje ne kontam
- Nisrin
#27576 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Stvarno se kod nas postuje, a vidjela sam i vani gdje god sam bila...nebitno koja institucija/zajednica/bogomolja da je u pitanju...ali se uvijek nadje neko da unosi neke novotarije i da radi mimo pravila...
- vjesticanametli
#27577 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ovo_mi_je_nick wrote:Ne kontam popularnu bulu.
Glava pokrivena, dva sloja marama plus neka gumirana da utegne kosu.
Dole tajice Nike utegnuto uvuklo se u dupe a preko guze samo neka ko fol haljinica koja pada do pola dupeta.
Ne rijetko sam uočio oslikane bradavice na istim (ovo naravno dok praktikuju neki sport).
Dole naravno patike, listovi su utegnuti vidiš oslikane vene.
Šta je sad fazon, biti pokriven onako radi furke i načina oblačenja ili je to tako po pravilima.
A kad se neka isto tako obuče samo ne pokrije kosu onda to haram, ne valja, hoće da unište islamsku ženu (islamsku)
- pizarro
#27578 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne daj boze da svako gleda samo ispred sebe i svoja posla <3
- ho oponopono
-
Hakiz
#27580 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Al' ima ih za abdesta izgubit', nije da nemavjesticanametli wrote:fazon je da ona tako ugodi i alahu i abdulahu
...
-
Heller
#27581 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Primjetio sam i ja, i opasno mi maštu budiovo_mi_je_nick wrote:Ne kontam popularnu bulu.
Glava pokrivena, dva sloja marama plus neka gumirana da utegne kosu.
Dole tajice Nike utegnuto uvuklo se u dupe a preko guze samo neka ko fol haljinica koja pada do pola dupeta.
Ne rijetko sam uočio oslikane bradavice na istim (ovo naravno dok praktikuju neki sport).
Dole naravno patike, listovi su utegnuti vidiš oslikane vene.
Šta je sad fazon, biti pokriven onako radi furke i načina oblačenja ili je to tako po pravilima.
A kad se neka isto tako obuče samo ne pokrije kosu onda to haram, ne valja, hoće da unište islamsku ženu (islamsku)
- vjeshalica
#27582 Re: Popularne stvari koje ne kontam
kojoj religiji pripada nosanje dopičnjaka?moonca wrote: Jeste - i oblacenje je i te kako dio religije-
A mozda smo i mi primitivci - sto komentarisemo- kako se ko oblaci za odredjene prilike.
- vjeshalica
#27583 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nekad se desava da dodjes na šerijatsko vjenčanje u dopičnjaku i štiklama i samo se odozgo pokriješ šalom po glavi eto reda radi jer ulaziš u džamiju?dzejkej wrote:Citava prica se povela oko jedne osobe koju je druga osoba vidjela da takva i takva ulazi u harem dzamije.Nisrin wrote:VjeshaliceNazalost, ne mogu naci kengura...
Neces me ti sigurno uciti sta je izvorni islam, sta je tradicionalna islamska nosnja, sta sve stoji u Kur'anu, hadisima...I ja nemam drugi profil, ovaj koristim od 2009., kakav crni hidzab, ti si totalno pukla, upravo ja i pisem da u bogomolje treba da se ulazi propisno obucen, svidjalo se to kome ili ne..kome se ne svidja, nek ne ulazi!
Realno, to je jedna od hiljadu zena koja bas neprilicno obucena ulazi u dzamiju (ako se to zaista tako i desilo). Kod nas se ipak pazi na to.
Hocu da kazem da ova prica ipak ne potpada pod “popularne stvari...” vec vise uocene stvari koje se nekad desavaju. Malo bodu oci ali nisu bas uobicajene. Uostalom, tu je i imam dzamije koji moze opomenuti i skrenuti paznju onima koji ulaze u dzamijski prostor..
u religijskim propisima ne postoji radnja nekad i slucajno
npr
slucajno usla gola u dzamiju,ili nekad usla
slucajno se nije pokrila na hadzu
to ne postoji
samo iskljucivost u prakticiranju naredbe o oblacenju,ako je receno da nema izuzetaka,onda doticna provincijalka kad je krenula na serijatsko vjencanje tj da mu prisustvuje,onda je MORALA znati da joj kafansko šatorski kodeks oblacenja nije dopusten
Last edited by vjeshalica on 08/10/2019 18:00, edited 1 time in total.
-
Zizi505
#27584 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sotonisti?vjeshalica wrote:kojoj religiji pripada nosanje dopičnjaka?moonca wrote: Jeste - i oblacenje je i te kako dio religije-
A mozda smo i mi primitivci - sto komentarisemo- kako se ko oblaci za odredjene prilike.
- vjeshalica
#27585 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ma ne ti nego nasa moonca,poznata i providnaNisrin wrote:VjeshaliceNazalost, ne mogu naci kengura...
Neces me ti sigurno uciti sta je izvorni islam, sta je tradicionalna islamska nosnja, sta sve stoji u Kur'anu, hadisima...Normalno da je tradicija kad se od 7og stoljeca prenosi kako treba biti obucen prilikom ulaska u dzamiju..
I ja nemam drugi profil, ovaj koristim od 2009., kakav crni hidzab,upravo ja i pisem da u bogomolje treba da se ulazi propisno obucen, svidjalo se to kome ili ne..kome se ne svidja, nek ne ulazi!
bar kad je u pitanju religija
- insomnia78
#27586 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije to ba ljubav aha
-
moonca
#27587 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A jesi se nadovezla religije i mene - koji ti je vragvjeshalica wrote:ma ne ti nego nasa moonca,poznata i providnaNisrin wrote:VjeshaliceNazalost, ne mogu naci kengura...
Neces me ti sigurno uciti sta je izvorni islam, sta je tradicionalna islamska nosnja, sta sve stoji u Kur'anu, hadisima...Normalno da je tradicija kad se od 7og stoljeca prenosi kako treba biti obucen prilikom ulaska u dzamiju..
I ja nemam drugi profil, ovaj koristim od 2009., kakav crni hidzab,upravo ja i pisem da u bogomolje treba da se ulazi propisno obucen, svidjalo se to kome ili ne..kome se ne svidja, nek ne ulazi!
bar kad je u pitanju religija
ti koristis izraz-do******-meni je to ruzno- aj
no,danasnja moda nudi ovo- svaka treca djevojka u ranim dvadesetim je u .
. nista cudno- meni prihvatljivo ... za shopng, setnju, itd- mislim da nije za -vjerske objekte-

- vjeshalica
#27588 Re: Popularne stvari koje ne kontam
moram se nadovezat jer si ofirnamoonca wrote: A jesi se nadovezla religije i mene - koji ti je vrag![]()
. nista cudno- meni prihvatljivo ... za shopng, setnju, itd- mislim da nije za -vjerske objekte-
prica se vrti oko vjerskih objekata,a ne o sopingu i setnji
osim toga, takav vid oblacenja nije cak prihvatljiv ni u ozbiljni ustanovama,koje nemaju veze sa religijom
-
moonca
#27589 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa i nije- i sta sad- ti si smijesna ..vjeshalica wrote:moram se nadovezat jer si ofirnamoonca wrote: A jesi se nadovezla religije i mene - koji ti je vrag![]()
osim toga, takav vid oblacenja nije cak prihvatljiv ni u ozbiljni ustanovama,koje nemaju veze sa religijom
ti ne znash jesil'posla ili'si dosla...
- animals
#27590 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Joj BOZE..
pa lupi vec jednom ove tvoje lazne advokate po glavi..
koji svoje pogane misli pripisuju tebi..
pa lupi vec jednom ove tvoje lazne advokate po glavi..
koji svoje pogane misli pripisuju tebi..
- animals
#27591 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ajde bona malo oladi.vjeshalica wrote:moram se nadovezat jer si ofirnamoonca wrote: A jesi se nadovezla religije i mene - koji ti je vrag![]()
-
moonca
#27592 Re: Popularne stvari koje ne kontam
..ma -prica postaje i dosadna- bez veze --- 
- dzejkej
#27593 Re: Popularne stvari koje ne kontam
nesto mi mrsko odgovarati nekome ko se tako izrazava - nisi ni ti daleko od te provincijalke odmakla - kod nje je kratko odozdo a kod tebe je odozgo..vjeshalica wrote:Nekad se desava da dodjes na šerijatsko vjenčanje u dopičnjaku i štiklama i samo se odozgo pokriješ šalom po glavi eto reda radi jer ulaziš u džamiju?dzejkej wrote:Citava prica se povela oko jedne osobe koju je druga osoba vidjela da takva i takva ulazi u harem dzamije.Nisrin wrote:VjeshaliceNazalost, ne mogu naci kengura...
Neces me ti sigurno uciti sta je izvorni islam, sta je tradicionalna islamska nosnja, sta sve stoji u Kur'anu, hadisima...I ja nemam drugi profil, ovaj koristim od 2009., kakav crni hidzab, ti si totalno pukla, upravo ja i pisem da u bogomolje treba da se ulazi propisno obucen, svidjalo se to kome ili ne..kome se ne svidja, nek ne ulazi!
Realno, to je jedna od hiljadu zena koja bas neprilicno obucena ulazi u dzamiju (ako se to zaista tako i desilo). Kod nas se ipak pazi na to.
Hocu da kazem da ova prica ipak ne potpada pod “popularne stvari...” vec vise uocene stvari koje se nekad desavaju. Malo bodu oci ali nisu bas uobicajene. Uostalom, tu je i imam dzamije koji moze opomenuti i skrenuti paznju onima koji ulaze u dzamijski prostor..
u religijskim propisima ne postoji radnja nekad i slucajno
npr
slucajno usla gola u dzamiju,ili nekad usla
slucajno se nije pokrila na hadzu
to ne postoji
samo iskljucivost u prakticiranju naredbe o oblacenju,ako je receno da nema izuzetaka,onda doticna provincijalka kad je krenula na serijatsko vjencanje tj da mu prisustvuje,onda je MORALA znati da joj kafansko šatorski kodeks oblacenja nije dopusten
sorry.
hajde to koriguj pa da normalno progovorimo.
-
Hakiz
#27594 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I ovo je božije stvorenje, kako mu zabraniti da uđe u kuću svoga stvoritelja?moonca wrote:A jesi se nadovezla religije i mene - koji ti je vragvjeshalica wrote:ma ne ti nego nasa moonca,poznata i providnaNisrin wrote:VjeshaliceNazalost, ne mogu naci kengura...
bar kad je u pitanju religija![]()
[img]slika[/img]
-
detroit-mercy
#27595 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ja bi je u svoju kucu primio od prveHakiz wrote:moonca wrote:I ovo je božije stvorenje, kako mu zabraniti da uđe u kuću svoga stvoritelja?vjeshalica wrote:
Neces me ti sigurno uciti sta je izvorni islam, sta je tradicionalna islamska nosnja, sta sve stoji u Kur'anu, hadisima...Normalno da je tradicija kad se
A jesi se nadovezla religije i mene - koji ti je vrag![]()
[img]slika[/img]
-
swanfilter
#27596 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mozel neko meni objasniti fazon WWE, odnosno Kecera? Hvala ...
-
demagog
#27597 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ko god mi kaze da voli to gledati sroza se dramaticno u mojim ocima.swanfilter wrote:Mozel neko meni objasniti fazon WWE, odnosno Kecera? Hvala ...
-
swanfilter
#27598 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Star sam skoro ceteres i jos od malih nogu se pitam koji je ono ku...
- animals
#27599 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kad sam bio mali morao sam ici u
Boziju kucu..
u prvim redovima u klupama su sjedile sve stare i ruzne
babe..
mislim da bi i Bog volio da su sjedile
mlade izazovno obucene..
jebote, ako je to bio njegov posao da gleda
samo babe, onda mu je trebao benificirani staz..
Boziju kucu..
babe..
mlade izazovno obucene..
-
moonca
#27600 Re: Popularne stvari koje ne kontam
..zar 'svemoguci' to nije mogao i priustiti.animals wrote:Kad sam bio mali morao sam ici u
Boziju kucu..
babe..
mlade izazovno obucene..