Demokratska fronta Željko Komšić
-
elk
#27576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nisam ni riječi pročitao od ranijih postova, samo da ublehašu i njegovim prognoziram brzi nestanak iz politike. živi bili pa vidjeli inače, ne agitujem ni za jednu opciju ni stranku, yebo to više....mi zaslužujemo tačno ovo. u dlaku.
- tututuuuu
#27577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ahhhh... Želja, Želja...
Proizvod sarajevske, tj. SDP-ove politike koje se prvo njima obila o glavu, a sad se obija svim Zeljinim nekadasnjim simpatizerima koji su u njemu vidjeli, je l, velikog Hrvata, gospodina Legitimnog, jedinog ispravnog "dat cu ja po prstima ba" Želju K.
Ima ona izreka, da se ne vrsi nuzda tamo gdje se jede, a Želja K. je bogami nastao i zaglavio u dnevnom boravku. 
Proizvod sarajevske, tj. SDP-ove politike koje se prvo njima obila o glavu, a sad se obija svim Zeljinim nekadasnjim simpatizerima koji su u njemu vidjeli, je l, velikog Hrvata, gospodina Legitimnog, jedinog ispravnog "dat cu ja po prstima ba" Želju K.
- Corto Maltese
#27578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ali kako je Senad navukao Bekana, a da Bekan nije ni skužio, to je nestvarno:45cents wrote:Bošnjački član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na službenom skijanju u radno vrijeme...mario001 wrote: Osim gazde kafane Tito koji je isao na sluzbena skijanja sa njim
(uvijek smo se prepirali ko prvi ide kući, i Smučko je bio nenadyebiv u tome...bio je brži u ispaljivanju od onih žena iz računovodstva)
"Eto, pa za dvije godine, kandidati za predsjedništvo, Fahrudin Radončić, Adil Osmanović, Denis Zvidić, Vi... ko pobjeđuje?"
"Teško je sad reći, za dvije godine, ko živ ko mrtav."
- General War
#27579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ovo sam licno svjedocio prije par godina, februar mjesec, tri sata popodne...zeljko sa svitom na bjelasnici, nebi to bio ni primjetio nego slucajno na vijestima cuh da je primio delegaciju iz cini mi se konjuha u isto vrijeme kada sam ga vidio na bjelasnici45cents wrote:Bošnjački član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na službenom skijanju u radno vrijeme...mario001 wrote: Osim gazde kafane Tito koji je isao na sluzbena skijanja sa njim
(uvijek smo se prepirali ko prvi ide kući, i Smučko je bio nenadyebiv u tome...bio je brži u ispaljivanju od onih žena iz računovodstva)
-
45cents
#27580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Medjutim, kada bi on stavio prst na čelo, možda nešto i skonta...General War wrote:ovo sam licno svjedocio prije par godina, februar mjesec, tri sata popodne...zeljko sa svitom na bjelasnici, nebi to bio ni primjetio nego slucajno na vijestima cuh da je primio delegaciju iz cini mi se konjuha u isto vrijeme kada sam ga vidio na bjelasnici45cents wrote:Bošnjački član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na službenom skijanju u radno vrijeme...mario001 wrote: Osim gazde kafane Tito koji je isao na sluzbena skijanja sa njim
- najmlađi je među ekipom koja je "u igri"
- nekako je uspio sastaviti solidan tim, ali nije imao mOOda da se s njima dogovori šta kome pripada (mislim međustranački)
- žao mi je što ga je napustio onaj profesor Marjanović
- uletili su u koaliciju - grlom u jagode
- ja se (izvnjavam se čitaocima, glup sam kO neka stvar) ponadao da će pokrenuti reforme iznutra
- jasno je da niko normalan ne može ući u one sheme sa javnim preduzećima, ali ja (glupan) konatam - kod tako dobre ekipe, oni će javno objaviti alternativne modele upravljanja, ponuditi se da to uspostave (npr. OECD model korporativnog upravljanja javnim kompanijama)...
- kako su reagovali tišinom, sve su bili manje i manje shvaćeni
A mogli su. Mogu i sada. Đonlagić ima kapaciteta da izvrne dvije vlade, samo ako hoće. Suljagić. Bajrović... Ne znaju krasti, a mogli su povući narod na svoju stranu i cijeli ino faktor.
Još se jednom izvinjavam - glup sam.
Novalić je trebao tu pamet, a ne lopove.
Ne može izvući Agendu s lopovima, trebaju mu jaki momci.
Sad zuni okolo, a sa SBB-om neće dobiti ništa...
Ybg. sad je eve syebano.
Jel' de da sam glup?
-
45cents
#27581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zlatko je odmah počeo govoriti SDA-HDZ jezikom.
Komšić nije.
Zlatko je odmah uvalio nekoliko Grabovica koji su oponašali SDA-HDZ (sa više ili manje uspjeha).
Komšić nije.
To me je zavaralo.
Komšić nije.
Zlatko je odmah uvalio nekoliko Grabovica koji su oponašali SDA-HDZ (sa više ili manje uspjeha).
Komšić nije.
To me je zavaralo.
- General War
#27582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nisi ti glup ko Q, glup si ko i ja45cents wrote:
Medjutim, kada bi on stavio prst na čelo, možda nešto i skonta...
- najmlađi je među ekipom koja je "u igri"
- nekako je uspio sastaviti solidan tim, ali nije imao mOOda da se s njima dogovori šta kome pripada (mislim međustranački)
- žao mi je što ga je napustio onaj profesor Marjanović
- uletili su u koaliciju - grlom u jagode
- ja se (izvnjavam se čitaocima, glup sam kO neka stvar) ponadao da će pokrenuti reforme iznutra
- jasno je da niko normalan ne može ući u one sheme sa javnim preduzećima, ali ja (glupan) konatam - kod tako dobre ekipe, oni će javno objaviti alternativne modele upravljanja, ponuditi se da to uspostave (npr. OECD model korporativnog upravljanja javnim kompanijama)...
- kako su reagovali tišinom, sve su bili manje i manje shvaćeni
A mogli su. Mogu i sada. Đonlagić ima kapaciteta da izvrne dvije vlade, samo ako hoće. Suljagić. Bajrović... Ne znaju krasti, a mogli su povući narod na svoju stranu i cijeli ino faktor.
Još se jednom izvinjavam - glup sam.
Novalić je trebao tu pamet, a ne lopove.
Ne može izvući Agendu s lopovima, trebaju mu jaki momci.
Sad zuni okolo, a sa SBB-om neće dobiti ništa...
![]()
Ybg. sad je eve syebano.
Jel' de da sam glup?
-
The BEN10
#27583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ljiljan se ne dobija zato što si dobar borac, već za IZVANREDNOST. Dakle, Komsic je učinio nešto zaista veliko, ali šta niko ne zna.nemampojma0 wrote: Za šta je Željko dobio ljiljana pitajte borce. Ja sam prije nekih 5-6 godina bas pricao o tome s jednim oficirom i ljiljanom iz Podrinja i on je pohvalno govorio o Zeljku kao borcu i ljiljanu, iako je je navedeni oficir clan SDA. Naglasio je da se s njim politicki ne slaze ni najmanje, ali da ga kao borca i ljiljana postuje.
Ako nista, proveo je rat s puskom u ruci,a itekako je mogao biti negdje u sudu, opstini, komandi, logistici.
Ja toliko znam, a vi raspitujte dalje ako vas toliko zanima.
-
mario001
#27584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Njegova izvandrednost se ogleda u tome da je bio u prvo vrijeme, na pravom mjestu sa pravim imenomThe BEN10 wrote:Ljiljan se ne dobija zato što si dobar borac, već za IZVANREDNOST. Dakle, Komsic je učinio nešto zaista veliko, ali šta niko ne zna.nemampojma0 wrote: Za šta je Željko dobio ljiljana pitajte borce. Ja sam prije nekih 5-6 godina bas pricao o tome s jednim oficirom i ljiljanom iz Podrinja i on je pohvalno govorio o Zeljku kao borcu i ljiljanu, iako je je navedeni oficir clan SDA. Naglasio je da se s njim politicki ne slaze ni najmanje, ali da ga kao borca i ljiljana postuje.
Ako nista, proveo je rat s puskom u ruci,a itekako je mogao biti negdje u sudu, opstini, komandi, logistici.
Ja toliko znam, a vi raspitujte dalje ako vas toliko zanima.
- zunazu
#27585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Demagogija a la sda.VjecitiStudent wrote:SDA jedini problem, što neko glasa za njih? Nego će za vas, koji ste krali isto ko i oni čim vam se ukazala prva prilika.zunazu wrote:Gdje si ti bio kad se glasalo?
Ne možeš glasati za lopove iz sda ili apstinirati pa onda kritikovati kad lopovi rade svoj posao.
Pa VAŠ je lopov ostavio bez zdravstvenog osiguranja hiljade nezaposlenih u Sarajevu, samo da bi sačuvao stolicu još koji mjesec, da ga SDA odmah ne otjera.
I šta radi "reformisani SDP" s takvima?
Postavi ih na čelo kantonalnog SDP-a.
Za neoliberalnu "reformsku agendu", kad se usvajala, svi ste redom digli ruke.
Bagro jedna, za ovu zemlju daleko ste veće zlo vi takvi od SDA.
- klavirdžija
#27586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nažalost, Vječiti je ovdje u pravu. Fakat su i DF i SDP uspjeli u nemogućoj misiji, pa čak i jednu SDA pokazali u relativno gledano pozitivnom svjetlu. Za ne povjerovati, Bakir bi i ŽK i slučajnim prolaznicima iz SDP-a trebao vlastoručno uručiti po par ljiljana još jedared.
- Better Man
#27587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Najveća greška Komšića je ta što je Čoviću i HDZ-u prepustio poziciju hrvatskog člana predsjedništva BiH. Da nije to uradio, sad Čovića ne bi bilo nigdje Ovako Čović je istinski šef Federalne vlasti sve se radi isključivo kako on kaže. Avaz, a posebno polupismeni Fadil Mandal su sramota. Za sve što optužuje Komšića, prvo bi trebao optužiti svog šefa Radončića, jer isti je u prošlom sazivu VM bio u koaliciji sa SNSD-om i isti je nakon ovih izbora se zalagao za koaliciju sa SNSD-om. Red je da nam Radončić javno kaže koja je cijena njegove podrške kriminalnoj vlasti koju je do jućer pljuvao na sva zvona i govorio sve najgore, a dans odjednom sve najbolje.
Last edited by Better Man on 11/10/2015 12:23, edited 2 times in total.
-
45cents
#27588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Roditeljska pažnja!
Degutantno je do bola, stupidno, ograničeno kO balkon:
http://d.e.p.o.ba/clanak/137872/zeljko- ... sjednistvo
-
mario001
#27590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
45cents wrote:Roditeljska pažnja!
Za ovo treba roditeljska paznja, pazite vi tih dramskih momenata, gdje se u njemu lomi cvrsto obecanje da vise nece to raditi ( predsjednistvo) i istinska zelja da pomogne ovoj zemlji, da se zrtvuje za nas i opet bude kandidat..
srce slatko
- Tomos
#27591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
.
Last edited by Tomos on 23/08/2019 09:10, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#27592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mario001 wrote:45cents wrote:Roditeljska pažnja!
Za ovo treba roditeljska paznja, pazite vi tih dramskih momenata, gdje se u njemu lomi cvrsto obecanje da vise nece to raditi ( predsjednistvo) i istinska zelja da pomogne ovoj zemlji, da se zrtvuje za nas i opet bude kandidat..
srce slatko
za njega se kaoo člana Predsjedništva more iz zajebancije glasat
-
mario001
#27593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja cu zbog ove recenice : kad gledam da se cijela zemlja VRTI u krizi...za njega se kaoo člana Predsjedništva more iz zajebancije glasat
- skupljac_zeljeza
#27594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A da je neko drugi to izjavio, napao bi ga kako je on učestvovao ili učestvuje u toj vlasti koja je dovela do krize. Znamo se Komšiću decenijama.mario001 wrote:Ja cu zbog ove recenice : kad gledam da se cijela zemlja VRTI u krizi...za njega se kaoo člana Predsjedništva more iz zajebancije glasat
-
mario001
#27595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zar smo mi u nekoj krizi???skupljac_zeljeza wrote:A da je neko drugi to izjavio, napao bi ga kako je on učestvovao ili učestvuje u toj vlasti koja je dovela do krize. Znamo se Komšiću decenijama.mario001 wrote:Ja cu zbog ove recenice : kad gledam da se cijela zemlja VRTI u krizi...za njega se kaoo člana Predsjedništva more iz zajebancije glasat
Ja mislim da se konacno stvari pomjeraju
- klavirdžija
#27596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima li kakav Oskar za sapunice? Ovo bi trebalo biti makar za kandidature...mario001 wrote:45cents wrote:Roditeljska pažnja!
srce slatko
- dustaban
#27597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E pa stvarno mi ga je pun racku! Koja pacenicka faca, koji rezon, koja skromnost... Pocinjem sve vise cijeniti budaletine&lopuze poput Radeljasa - "to sam stosamsam".Innovation wrote:
Cekas 20 godina da ljevica udje u ministarstvo gdje se sljeglja sva socijaldemokratija i oni tu metnu - ajfon balavca Bajrovica! Cim su se susreli sa stvarnim problemima slijedi kukavicka komanda - zayeb, povlacenje!
I ono sad nesta pametuje - moramo ostati da zaustavimo Diodika da udje u Federaciju...
More mrs u pickumaterinu!
- nemampojma0
#27598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
https://www.youtube.com/watch?v=BQVMPugNExAdustaban wrote:E pa stvarno mi ga je pun racku! Koja pacenicka faca, koji rezon, koja skromnost... Pocinjem sve vise cijeniti budaletine&lopuze poput Radeljasa - "to sam stosamsam".Innovation wrote:
Cekas 20 godina da ljevica udje u ministarstvo gdje se sljeglja sva socijaldemokratija i oni tu metnu - ajfon balavca Bajrovica! Cim su se susreli sa stvarnim problemima slijedi kukavicka komanda - zayeb, povlacenje!
I ono sad nesta pametuje - moramo ostati da zaustavimo Diodika da udje u Federaciju...
More mrs u pickumaterinu!
- nemampojma0
-
VjecitiStudent
#27600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema dna, nema ...klavirdžija wrote:Ima li kakav Oskar za sapunice? Ovo bi trebalo biti makar za kandidature...mario001 wrote:45cents wrote:Roditeljska pažnja!
srce slatko