Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
odmor

#27551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
BIONA wrote:Moze li mene neko ovdje da prosvijetli? Evo recimo TRIO GRANDE FAMILY paket, koje on pakete u sebi sadrzi ili npr.DUO TEL GRANDE FAMILY? Gdje ja to tacno mogu naci na web stranici...nekako mi je to sve zapetljano...hvala :-D
Može se naći u cjenovniku koji se nalazi na linku Korisnički servis -> Cjenovnici -> Aktuelni cjenovnik.

Duo Tel Grande Family sadrži Osnovni + HBO paket, a Trio Grande Family sadrži Prošireni paket.
Samo je sranje npr ako imas Duo Tel Grande Family (koji u sebi vec ima Osnovni) i hoces uzet Prosireni, placas dodatno 10KM kao i onaj ko ima samo analognu.. malo cudna politika ali naravno na stetu korisnika.
crnivrag

#27552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote: Samo je sranje npr ako imas Duo Tel Grande Family (koji u sebi vec ima Osnovni) i hoces uzet Prosireni, placas dodatno 10KM kao i onaj ko ima samo analognu.. malo cudna politika ali naravno na stetu korisnika.
Po novom cjenovniku korisnici Duo i Trio paketa doplaćuju 4 KM za Osnovni i 7 KM za Prošireni paket, dok za obične korisnike digitalne Osnovni paket košta 5 KM, a Prošireni 10 KM.
Kralj Tvrtko I.

#27553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Telemach wrote:Provjerimo odmah sve što je potrebno.
Evo upravo mi je bio serviser u stanu.
Ne znam mu ime, nisam pitao. Al imam broj telefona.

Hoču da pitam vas iz telemacha a i ostale ovdje, jel normalno da serviser vidi riješenje mog problema u zamjeni cam modula resiverom? Kaže meni ljudina, ukoliko se desi opet da mi budu kodirani kanali, da pozovem telemqch i da tražim zamjenu modula za resiver.
Meni je to smješno. Pitao sam ga da li se može možda pokušati zamjeniti modul ili kartica. Kaže ljudina opet, "mi imamo puno problema s tim karticama, ne znači da ako zamjenimo da će biti riješen problem".

Zašto uvijek traže problem u tvu a ne u svojoj opremi? Nije mi jasno nikako.
kakaljin

#27554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Kralj Tvrtko I. wrote:

Hoču da pitam vas iz telemacha a i ostale ovdje, jel normalno da serviser vidi riješenje mog problema u zamjeni cam modula resiverom? Kaže meni ljudina, ukoliko se desi opet da mi budu kodirani kanali, da pozovem telemqch i da tražim zamjenu modula za resiver.
Meni je to smješno. Pitao sam ga da li se može možda pokušati zamjeniti modul ili kartica. Kaže ljudina opet, "mi imamo puno problema s tim karticama, ne znači da ako zamjenimo da će biti riješen problem".

Pa kada imaju na stanju puno resivera i na svaki način ih moraju dati korisnicima. Jer dolaskom modula se počela raja prebacivati na njih i ostaju im velike količine resivera. Pa da se daju kome god uspiju.
recto-verso

#27555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by recto-verso »

Jeste li stavili šape na OBN :)
odmor

#27556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

kakaljin wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:

Pa kada imaju na stanju puno resivera i na svaki način ih moraju dati korisnicima. Jer dolaskom modula se počela raja prebacivati na njih i ostaju im velike količine resivera. Pa da se daju kome god uspiju.
Ma problem je kod njihovih kartica i modula. Preveliko kasnjenje odziva, tako da modul i kartica ne uspijevaju na vrijeme "odradit poso" i pojavljuje se "kodirano". Rijesenje je jedino da povecaju prag tolerancije u vremenu odziva.. sve u svemu, sve je do ECM.
R9..

#27557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by R9.. »

Dosli letci Telemach dostupan u vasem gradu....Lukavac je u pitanju...imal gdje vishe detalja o tome...
crnivrag

#27558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

R9.. wrote:Dosli letci Telemach dostupan u vasem gradu....Lukavac je u pitanju...imal gdje vishe detalja o tome...
Telemach je izvršio pripajanje kompanije BHB, pa se će se uskoro (vjerovatno od početka marta) moći koristiti sve usluge koje kompanija Telemach nudi.
R9..

#27559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by R9.. »

crnivrag wrote:
R9.. wrote:Dosli letci Telemach dostupan u vasem gradu....Lukavac je u pitanju...imal gdje vishe detalja o tome...
Telemach je izvršio pripajanje kompanije BHB, pa se će se uskoro (vjerovatno od početka marta) moći koristiti sve usluge koje kompanija Telemach nudi.
To ja znam, ovo sto na letku koji sam nasho na ulazu u zgradu pishe da od danas mozes prikljucit trio grande premium...i ostale slabije pakete..
crnivrag

#27560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

R9.. wrote: To ja znam, ovo sto na letku koji sam nasho na ulazu u zgradu pishe da od danas mozes prikljucit trio grande premium...i ostale slabije pakete..
Nisam upoznat s tim, najbolje je sačekati da korisnik Telemach dođe i pojasni tu situaciju, pošto nema nikakvih podataka da li se usluge puštaju po fazama, ili je cijela BHB mreža spremna da isporuči usluge, koje Telemach nudi, u punom kapacitetu.
R9..

#27561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by R9.. »

crnivrag wrote:
R9.. wrote: To ja znam, ovo sto na letku koji sam nasho na ulazu u zgradu pishe da od danas mozes prikljucit trio grande premium...i ostale slabije pakete..
Nisam upoznat s tim, najbolje je sačekati da korisnik Telemach dođe i pojasni tu situaciju, pošto nema nikakvih podataka da li se usluge puštaju po fazama, ili je cijela BHB mreža spremna da isporuči usluge, koje Telemach nudi, u punom kapacitetu.
Evo letka koji sam nasho ispred zgrade
Image

Image
crnivrag

#27562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

R9.. wrote: Evo letka koji sam nasho ispred zgrade
Image

Image
Ništa sačekaj korisnika Telemach, on će ti detaljno objasniti ovu situaciju.

Sudeći po letku, izgleda da ipak u ovom trenutku možeš uzeti usluge Telemach-a.
kakavdanakneiskustvu

#27563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li ko raskidao ugovor sa telemachom prije isteka ugovora?
Telemach

#27564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Kralj Tvrtko I. wrote:

Poštovani,
zahvaljujemo Vam na povratnim informacijama. Provjerićemo Vaše navode i skrenuti pažnju kolegama na Vašu primjedbu.
Molimo Vas da nam potvrdite, da li je sada sve uredu sa servisima?
U slučaju da se problem ponovi izdaćemo nalog za provjeru i korekciju te ukoliko se ukaže potreba za zamjenom postojeće opreme, ako je riječ o modulu, dobićete novi modul.
Reglan

#27565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Rijesite se starih servisera koji ne znaju osnovne rijeci enegleskog jezika a kamoli skeniranje kanala. Ima toliko mladog strucnog osoblja na birou koje jedva ceka posao.
Kralj Tvrtko I.

#27566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Telemach wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:

Poštovani,
zahvaljujemo Vam na povratnim informacijama. Provjerićemo Vaše navode i skrenuti pažnju kolegama na Vašu primjedbu.
Molimo Vas da nam potvrdite, da li je sada sve uredu sa servisima?
U slučaju da se problem ponovi izdaćemo nalog za provjeru i korekciju te ukoliko se ukaže potreba za zamjenom postojeće opreme, ako je riječ o modulu, dobićete novi modul.
Hvala lijepo na odgovoru.

Od jucer do danas nije bilo, odnosno nisam primjetio nikakve probleme sto se tice kodiranja kanala. Javit cu vam se ako bude vecih problema pa da pokusamo sa zamjenom modula i kartice.

Jos jednom hvala.
Pozdrav iz Zenice.
tzipiripi

#27567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tzipiripi »

I meni doš'o letak kolega, Tuzla. Kod mene samo malo drugačiji. 16x (1600%) brži internet nego ublehin :shock:

Image
kakavdanakneiskustvu

#27568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

kakavdanakneiskustvu wrote:je li ko raskidao ugovor sa telemachom prije isteka ugovora?

bilo ko?
crnivrag

#27569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote: bilo ko?
Bilo je ovdje govora o tome nekad davno na temi.

Prilikom raskida ugovora prije roka plati se novčana naknada.

Eh sad nisam siguran da li je u pitanju određena cifra, ili se moraju platiti sve pretplate za paket koji koristiš, koje su ostale do isteka ugovora.
Officer Crabtree

#27570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Officer Crabtree »

tzipiripi wrote:
I meni doš'o letak kolega, Tuzla. Kod mene samo malo drugačiji. 16x (1600%) brži internet nego ublehin :shock:
]

jel vi znate šta to znači za postojeće korisnike, bhb duo net, gračanica? kod nas su neke radove na kablovima obavljali pa je po cijeli dan nestajalo usluge, tako da kažu da je to u svrhu poboljšanja mreže.... da li će nas samo prebaciti na njihovu uslugu na pripadajuće kanale i internet (iako je skuplji), kad bi moglo biti i sl...

patim se sa ovih 8mbps sa hd streamom svaki put, vrijeme je za veće brzine odavno bilo...

dobro bi bilo da i ovaj službeni profil napiše par informacija za nas koji koristimo bhb... al preskače nadam se da neće tako i usluga :lol: :lol: :lol:
crnivrag

#27571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Officer Crabtree wrote: jel vi znate šta to znači za postojeće korisnike, bhb duo net, gračanica? kod nas su neke radove na kablovima obavljali pa je po cijeli dan nestajalo usluge, tako da kažu da je to u svrhu poboljšanja mreže.... da li će nas samo prebaciti na njihovu uslugu na pripadajuće kanale i internet (iako je skuplji), kad bi moglo biti i sl...

patim se sa ovih 8mbps sa hd streamom svaki put, vrijeme je za veće brzine odavno bilo...

dobro bi bilo da i ovaj službeni profil napiše par informacija za nas koji koristimo bhb... al preskače nadam se da neće tako i usluga :lol: :lol: :lol:
Kao što je bilo i sa ostalim pripojenim kompanijama, tako će i sa vama.

Što znači kad krenu sa zvaničnom ponudom, imati ćete mogućnost da ostanete na trenutnim paketima i uslugama, ili ako želite koristiti nove Telemach usluge, onda morate potpisati novi ugovor sa Telemach-om za usluge za koje se odlučite.
mixone1995

#27572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mixone1995 »

Jedno brzinsko pitanje:

ako se npr. uzme paket duo net grande koji kosta 32,9KM mjesecno, da li se uz tu cijenu placa jos dodatnih 15KM za KKS? Hvala.
pepeljara

#27573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

duo net ja placam 39.9 sa kks :)
mislim da je 25 marki net + kks
mixone1995

#27574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mixone1995 »

pepeljara wrote:duo net ja placam 39.9 sa kks :)
mislim da je 25 marki net + kks
da, da ti imas duo net, a ja sam pitao za duo net grande .. :D nebitno :D ugl znaci ta cijena ukljucuje i tih 15KM za KSS .. hvala ti :thumbup:
channel10

#27575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Duo net grande je 48 KM, samo je prvih 6 mjeseci 26KM.
Locked