Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

al-em

#27551 Re: Utakmice.

Post by al-em »

Pitar sa Kariba wrote:Pa povrijeđeni su, ne znam sta hocete da kazete?
Da Husref unistava Sarajevo?
hocemo da kazemo da je husref tanak trener
pidro je 4 prvenstvene utakmice na klupi prije ove sloge i povrede, dok je bekic briljirao

a halid se nedavno povrijedio i to na treningu ja mislim, bio je otpocetka u trenaznom procesu kao i svi ostali igraci
omega369

#27552 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Napravili smo od gotovog veresiju i to je sad sasvim izgledno. Dok kraja ce biti mrtva trka, iako idalje imamo fakticki 5 bodova prednosti. Sa ovakvom igrom na kosevu bice pravo gutavo i u kupu i u prvenstvu

Kako god do navijaca je..
internazionale

#27553 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

al-em wrote:
hocemo da kazemo da je husref tanak trener
pidro je 4 prvenstvene utakmice na klupi prije ove sloge i povrede, dok je bekic briljirao

a halid se nedavno povrijedio i to na treningu ja mislim, bio je otpocetka u trenaznom procesu kao i svi ostali igraci
Otjerati Husrefa koliko sutra
Ljupko ceka ko zapeta puska da napravimo iskorak
mirza_15

#27554 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Mi i Zrinjski smo primili po 17 gola. Najmanje u ligi. S druge strane, mi smo zabili čak 18 više od njih. Bila bi fakat nepravda da je mi ne osvojimo.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#27555 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

Al` prvo Petrovica dovesti, da nam ga kone ne otmu opet....
Grean

#27556 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Istina je da losije igramo od pauze, da smo u grcu, da mi ide na qurac sa tvrdoglavim guranjem potrosaca lopti Halilovicem ali ne moze se zaboraviti da nas je Husref doveo dovde.

Vidjet cemo sa Slobodom i Radnikom kako ce odreagovati. Zvoni mi malo onaj Slobodin finis kad su ostali bez svega ali hocu da vjerujem da to nije ista prica, ono je ekipa koja je protivno svim prognozama uz Husrefa napravila cudo i pala u finisu. Ovo sto mi imamo je najbolja ekipa prvenstva u manjoj krizi. Uz to bolje igramo na strani pa cemo vidjeti.
rocco_siffredi

#27557 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Problem je sto mi Zrinjskom dajemo protivnika. Mi ih umorimo, ubijemo, dobijaju zute i crvene protiv nas i onda hop na Zrinjskog :roll:
Logovan

#27558 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

rocco_siffredi wrote:Problem je sto mi Zrinjskom dajemo protivnika. Mi ih umorimo, ubijemo, dobijaju zute i crvene protiv nas i onda hop na Zrinjskog :roll:
Možemo i ovako okrenuti.
Dobro je što mi Zrinjskom dajemo protivnike jer se protiv njih moraju vaditi. :D
north

#27559 Re: Utakmice.

Post by north »

Kad se ohladi glava malo nije sve toliko crno iako jeste dosta zajebanije :D ...Jedna kratka serija pobjeda nam treba..recimo sada 3 pobjede zaredom i jedan kiks Zrinjskog, tj. samo da ne dobiju u Listici i prvenstvo je rijeseno..koliko god bilo tesko moze se...ako si u stanju bio glat dobijati u Listici i na Grbavici u Mostaru u uzvratu kupa, zasto ne bi dobio naredne dvije gostujuce pa neka su Sloboda i Radnik koji ko biva ganjaju Evropu iako nece ni jedni ni drugi tamo.. ali pricamo o dosta manje kvalitetnim ekipama od Sirokog i Zrinjskog...pa i na Grbavici je dosta teze koliko god da su komsije u raspadu... u medjuvremenu dolazi cini mi se Mladost gdje valjda kuci pobjedjujemo majka mu stara :-) ...ako se ohlade glave i dobijemo u Tuzli bice puno lakse..
Analiticarr

#27560 Re: Utakmice.

Post by Analiticarr »

Da, upravo to. husref unistava FK Sarajevo! :thumbup:
strong69

#27561 Re: Utakmice.

Post by strong69 »

Do nas je... Poslije Slobode sve ce biti jasnije.
Grean

#27562 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Nece biti Zrinjskom lako, Siroki je dobra ekipa. Vidjeli smo juce, kakav god visoki pritisak izvade se i to na dodavanje bez nabijanja lopte.

Kako god bolje +4 nego da ganjamo -4 mada je psiholoski ovo drugo lakse.
strong69

#27563 Re: Utakmice.

Post by strong69 »

Grean wrote:Nece biti Zrinjskom lako, Siroki je dobra ekipa. Vidjeli smo juce, kakav god visoki pritisak izvade se i to na dodavanje bez nabijanja lopte.

Kod nas je opasno to sto smo sada pali a Zrinjski se digao. Oni su vec bili digli ruke od titule i nemaju sta da izgube i samim tim su mnogo rastereceniji. Kod nas je kriza pocela od one utakmice sa Krupom i sada smo pod pritiskom. Ahmetovic nije u golgeterskoj formi i ono sto pogadja zavezanih ociju sinoc je promasio 2 puta. Van forme je i Velkoski a ni Tatar ne pogadja.

Na muci se poznaju junaci :D
mirza_15

#27564 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Sljedeće tri su subota, srijeda, subota. U tih 7 dana se lomi prvenstvo. Treba dobiti Slobodu u gostima, Mladost kući i Radnika u gostima i ući u mirnije u posljednja 4 kola. Ako negdje kiksamo, a Zrinjski sve dobije (neće ni njima biti lako) zakomplikovat ćemo sebi situaciju do kraja. Kontam opet, Zrinjski ima 4 pobjede za redom. Do kraja još 7 utakmica. Ako dobiju i tih 7 to je 11 u nizu. Valjda i oni moraju negdje da se okliznu.
mirza_15

#27565 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

strong69 wrote:
Grean wrote:Nece biti Zrinjskom lako, Siroki je dobra ekipa. Vidjeli smo juce, kakav god visoki pritisak izvade se i to na dodavanje bez nabijanja lopte.

Kod nas je opasno to sto smo sada pali a Zrinjski se digao. Oni su vec bili digli ruke od titule i nemaju sta da izgube i samim tim su mnogo rastereceniji. Kod nas je kriza pocela od one utakmice sa Krupom i sada smo pod pritiskom. Ahmetovic nije u golgeterskoj formi i ono sto pogadja zavezanih ociju sinoc je promasio 2 puta. Van forme je i Velkoski a ni Tatar ne pogadja.

Na muci se poznaju junaci :D
Mi ne pogađamo kući. U tri posljednje na Koševu nismo gola zabili (0:0, 0:1, 0:0). Patili smo se i prvu protiv Krupe (2:1). S druge strane, na strani smo u svakoj 3 komada utrpali (Tuzla, Široki, Željo).

Sada treba pokazati karakter. Dobiti sljedeće 3 u 7 dana.
Tomahawk11
Globalni moderator

#27566 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Meni je ovo skoro pa preslikana utakmica sa Zrinjskim. Istina, na ovoj smo fulili zicer i penal i nismo izgubili.
Razumijem izostanke, ali ne može ti Mujakić igrati beka. Trudio se on, vidiš tu srčanost kad povuče loptu i onda stane, jer nije njegovo da probija po krilu. Zar nije imao niko drugi?
Stanojević i Rahmanović, pogotovo Stanojević, veoma bitan igrač ovog tima i to se vidi u ovakvim utakmicama. Mi smo na početku tri puta ispali i mogli fasovati gol.
Odigrali smo sve teže utakmice, s ovim ekipama iz gornjeg dijela. Učinak nije baš najbolji, ali smo još uvijek na 4 boda razlike. Još uvijek mi odlučujemo o svojoj sudbini i imamo pravo na bar jedan kiks. Da vidimo šta sa Slobodom, pa ćemo dalje.
I da, dobro bi bilo da Husref objasni Krsteu kako on ne može šutati penale.
sencobih

#27567 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Tomahawk11 wrote:Meni je ovo skoro pa preslikana utakmica sa Zrinjskim. Istina, na ovoj smo fulili zicer i penal i nismo izgubili.
Razumijem izostanke, ali ne može ti Mujakić igrati beka. Trudio se on, vidiš tu srčanost kad povuče loptu i onda stane, jer nije njegovo da probija po krilu. Zar nije imao niko drugi?
Stanojević i Rahmanović, pogotovo Stanojević, veoma bitan igrač ovog tima i to se vidi u ovakvim utakmicama. Mi smo na početku tri puta ispali i mogli fasovati gol.
Odigrali smo sve teže utakmice, s ovim ekipama iz gornjeg dijela. Učinak nije baš najbolji, ali smo još uvijek na 4 boda razlike. Još uvijek mi odlučujemo o svojoj sudbini i imamo pravo na bar jedan kiks. Da vidimo šta sa Slobodom, pa ćemo dalje.
I da, dobro bi bilo da Husref objasni Krsteu kako on ne može šutati penale.
možda je jedino Krste i prihvatio odgovornost, teška je situacija u 95- oj šutati penal, kod 0-0 i to protiv širokog. Fali nama jedan igrač odbrane ala Miloš Nedić za pucanje penala, bez puno razmišljanja , u okvir i što jače.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#27568 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

moSa Bekic...

Image
:D
Tomahawk11
Globalni moderator

#27569 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

sencobih wrote:
možda je jedino Krste i prihvatio odgovornost, teška je situacija u 95- oj šutati penal, kod 0-0 i to protiv širokog. Fali nama jedan igrač odbrane ala Miloš Nedić za pucanje penala, bez puno razmišljanja , u okvir i što jače.
Ima i toga, ne sporim, zeznuto je ono.

Eh, da je on nju po sredini ošinuo, ne bi mu niko ni riječi rekao.
Ovako je plasirao, golman ga pročitao i ništa.
Idemo dalje.
90minut

#27570 Re: Utakmice.

Post by 90minut »

Zar je stvarno neko vjerovao da cemo ga mi zabiti Širokom u 95 iz penala? :-D

Pa ja vrištao redom ljudima da ide fula i onda me napadoše da sam ja kriv kao da nismo luzeri vec bili..
Koliko uopšte ima kola do kraja jel 5?
Logovan

#27571 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

90minut wrote:Zar je stvarno neko vjerovao da cemo ga mi zabiti Širokom u 95 iz penala? :-D

Pa ja vrištao redom ljudima da ide fula i onda me napadoše da sam ja kriv kao da nismo luzeri vec bili..
Koliko uopšte ima kola do kraja jel 5?
7 :D
Sloboda (A)
Mladost (H)
Radnik (A)
Čelik (H)
Tuzla (A)
Zvijezda (H)
GOŠK (A)
90minut

#27572 Re: Utakmice.

Post by 90minut »

Valjda :-D
tovarish

#27573 Re: Utakmice.

Post by tovarish »

Husrefova zasluga je bila onih plus 11 i biće njegova zasluga ako uzmemo titulu. Ali, biće i krivac ako titulu izgubimo.

Do njega je da skonta gdje griješi i da to ispravi.

E sad,pitanje je šta ako izgubimo titulu. Da li ga tjerati ili ostaviti na klupi.

Ako mogu dovesti provjereno i kvalitetno ime,onda novi trener,ako će biti nova ubleha tipa Jarni ili Ješić, neka onda Husrefa.
Nadzorna_ploca

#27574 Re: Utakmice.

Post by Nadzorna_ploca »

Pa Kapic je nesto i pokusavao. U drugom poluvremenu niko mu ne prilazi da odigra obican pas. Igraci su se sakrivali jedni iza drugih. Nema veze pisaj ga, bilo proslo. Sad slijede relativno laksi protivnici, treba se vratiti na pobjednicki kolosijek i nece biti problema.
Dr. Kuca

#27575 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Sinoc su zakazali krila tacnije krle i tatar i morali su napolje. Neuspjeo eksperiment sa mujakicem, cim smo izbacili dupovca nesto smo i odigrali. Ne znam sto je morao ovo raditi kad halil sasvim ok igra beka. Povrijedila ti se dva beka uigravas halila 4 5 utkamica i sad ga sjebes. Mogo je poceti sisic, resic, kruz, svakako nam fali brzine.
Post Reply