Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#27526 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

_BataZiv_0809 wrote:
Sve to treba naplacivati.
Onda ti prvi plati parking kad kupuješ hambač u Velmi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#27527 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
E jest ti primjer, tu se nema sta platiti i da hoces. :D
N.N.

#27528 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Zabrana parkiranja na Uglovnici je najbolji potez zadnjih godina :-D Sada je milina proci, pogotovo navecer jer nema vise sviranja, guzvanja, blokiranja, na racku parkiranja, auto kucnih ponuda i td td. :mrgreen:
commendatore

#27529 Re: Zeničani

Post by commendatore »

najgore je kad kurva pocne o postenju pricat....

naplacuje se i u minhenu sve zivo ali postoji infrastruktura - dakle ostavis auto ima videonadzor ima policija koja reaguje na pošasti ima drzava da popravi stanje stvari.... imas uredovanu drzavu koliko god je to moguce.... zabranjen parking na uglovnici -alternativno rješenje nigdje nije ponuđeno.... a reket kod registracija se uredno uzima....

nema problema i za krševe - ja cu svoj prvi zapalit i reciklirat - kad za 900 maraka registracije dobijem urednu cestu a ne potopljeno jezero na blatusi s obe strane i na bilmistu ispod nadvoznjaka....

nemam problema sa placanjem - imam problema sa mafijaskim reketašima.....

svi bi da budu gospoda - da uzimaju a da nista ne daju - kurca graha.....
belfy

#27530 Re: Zeničani

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
Jimmy McNulty wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
E jest ti primjer, tu se nema sta platiti i da hoces. :D
ima se sta za platiti ako je policija u blizini. ti bi to morao znati. Jimmy je u pravu, a ti malo licemjeran u ovom slucaju. ispravi me ako grijesim.
commendatore

#27531 Re: Zeničani

Post by commendatore »

svi bi naplacivali al nemoj da ja platim - tipicna bh dijagnoza :lol:
clio_dci120

#27532 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Sada kada onaj dofuov bot xxl procita, stavit ce i jedan parkomat na ostrvo kod velme :izet: :D

Parking treba placati, ali trebaju i cijene prilagoditi...Gdje ce biti 1 pola sata u Zenici, previse je, da formiraju smislenije cijene imali bi i visi profit, ali ne mogu oni to skontati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#27533 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

belfy wrote: ima se sta za platiti ako je policija u blizini. ti bi to morao znati. Jimmy je u pravu, a ti malo licemjeran u ovom slucaju. ispravi me ako grijesim.
Pa valjda smo pricali o situaciji kad imas placeni parking a svejedno jases po trotoaru.

To sto dzimi vadi jednu atipicnu situaciju je drugi par cipela.
Norm

#27534 Re: Zeničani

Post by Norm »

..niko vise ne pjesaci? a lijepo je i prohodat malo...nije Ze. bas tolika da se sve mora 'kolima'...a da su cijene parkinga visoke, jesu...a Jope s drugu stranu i da je pola sata 10 feninga, vecina bi ostavljala kako ostavlja...zauhar je, 10 po 10 eto markica i jos 10 i kafica u C.D.-Ju... :D i jos te svi vidU...
kamen spoticanja

#27535 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

N.N. wrote:Zabrana parkiranja na Uglovnici je najbolji potez zadnjih godina :-D Sada je milina proci, pogotovo navecer jer nema vise sviranja, guzvanja, blokiranja, na racku parkiranja, auto kucnih ponuda i td td. :mrgreen:
+1
i ono sto je dobro to je dobro ...jel mu namjera bila da se vidi NB ducan ili nesto drugo,nije bitno
Ci-Nick

#27536 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Ja ne vidim problem za parkiranje sa naplatom ali je u gradu sve veći problem parkiranja stanara.
Izgradnjom GGM-a uništeno je mnogo praking mjesta i sad se parkira po trotoarima ne samo na Mokušnicama nego i na ulicama koje povezuju Londžu i GGM. Policija to toleriše jer je očigledno da ljudi nemaju izbora.
Moglo bi se razmisliti o gradnji parkinga u KPD-u.
Parking za npr 10 KM mjesečno.
Ko će ti bolje čuvati auto od lopova,.. :lol:
Last edited by Ci-Nick on 09/08/2018 10:16, edited 1 time in total.
smartXL

#27537 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Odes sjet u sibicu, avanti.. navecer, auta parkirana na cesti ili tortoaru na zapadnoj tribini i preko puta sibice a parkig dzaba. I to sve dobre pile. Naucila fukara...

Realno, u centru grada treba podic cijenu parkinga, sve neka gospoda a pjeske si za max pola sata iz svih gradskih dijelova u centru grada.

Na zalost, policija jos uvijek ne kaznjava ove sto se po trotoarima parkiraju.

Kad odete negdje u normalne drzave, nema ni tamo dzaba parkinga, placa se i to nije jeftin pogotovo ce tar grada, nema ni parkiranja po trotoarima.

Tek dijaspora kako krsi propise, cast izuzecima...
Kralj Tvrtko I.

#27538 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

U gradu, užem dijelu, treba staviti 2 KM pola sata.
To kod pijace, kod RMK, kod Gimnazije...i sl.
Lonđa i dalje po 1KM pola sata. Ostalo nije ni bitno.
I treba sve površine naplatiti...baš zbog ovih babinih sinova kojj dođu zapaliti šišu u bemveju babinom...
Ako ti je babo dao markh za kafu i cenera za gorivo neka ti da i 2 KM za parking pizda ti materna...
Throttle

#27539 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Nisam primjetio da se prica o onim tarzanima sto kod gimnazije udju s bulevara pa se parkiraju do znaka za jednosmjernu, nekad cak i na pjesackom :mrgreen:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#27540 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

N.N. wrote:Zabrana parkiranja na Uglovnici je najbolji potez zadnjih godina :-D Sada je milina proci, pogotovo navecer jer nema vise sviranja, guzvanja, blokiranja, na racku parkiranja, auto kucnih ponuda i td td. :mrgreen:
:thumbup:

Ljepota je sad proći onda bez srkleta i gledanja hoće li te auto opizdit na trotoaru. a da ne kažem da sam se šokirao kad sam vidio da tamo ima i nekih radnji, kazina ili čega već, nije se moglo ni vidjet od hamelja.

Meni je lično samo malo nezgodno što je nakon te zabrane postalo jako teško naći parking na Jaliji, ja sam navikao da u onoj ulici Jalimamov put ima mjesta koliko hoćeš, a sad baš teško naći.
Norm wrote:..niko vise ne pjesaci? a lijepo je i prohodat malo...nije Ze. bas tolika da se sve mora 'kolima'...a da su cijene parkinga visoke, jesu...a Jope s drugu stranu i da je pola sata 10 feninga, vecina bi ostavljala kako ostavlja...zauhar je, 10 po 10 eto markica i jos 10 i kafica u C.D.-Ju... :D i jos te svi vidU...
Pa da živim u čaršiji, nikad ne bih uzeo auto :D
Ali pješačim ja, ostavim ga na prvo slobodno mjesto i pješaka, auto mi služi samo da me dovede od sela do čaršije, a ostalo se sve može pješke, sve je skoro u 10 minuta, a eto još ima nekih mjesta koja su praktički u centru, a može se auto ostavit parkirat.
slavemaster

#27541 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

Throttle wrote:Nisam primjetio da se prica o onim tarzanima sto kod gimnazije udju s bulevara pa se parkiraju do znaka za jednosmjernu, nekad cak i na pjesackom :mrgreen:
jel to ti neke ugledne vijecnike ovdje prozivas :wink:
kakavdanakneiskustvu

#27542 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Throttle wrote:Nisam primjetio da se prica o onim tarzanima sto kod gimnazije udju s bulevara pa se parkiraju do znaka za jednosmjernu, nekad cak i na pjesackom :mrgreen:

znaju se ukljuciti i u masarikovu
Not My Idea

#27543 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Jalija je najgora, bukvalno se mora ic ulicama jer su trotoari puni auta. Zena gura bebu u kolicima ulicom,jer ne moze trotoarom, policajac stoji i pogleda nju i vrati se cackanju mobitela.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#27544 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Na Jaliji nema metra trotoara da je slobodan, pogotovo otkad je zabranjeno gore kod Uglovnice. :-)
kamen spoticanja

#27545 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

oko poste i kantonalnog suda u radno vrijeme je cirkus
ExNihilo

#27546 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Mirno spavajte, brzo će Fudo graditi podzemne garaže.
Inteligencija

#27547 Re: Zeničani

Post by Inteligencija »

ima negdje na rtvze one sjednice pa medju prve 2-3 sjednice fudo obecava 4 nove garaze u gradu itd :lol:

Ne da smo dobili 1 novo parking mjesto nego je jos smanjeno ukidanjem uglovnice(pametan potez) a broj vozila raste iz dana u dan..
Throttle

#27548 Re: Zeničani

Post by Throttle »

slavemaster wrote:
jel to ti neke ugledne vijecnike ovdje prozivas :wink:
Bice da mu he burazer mladji sa ekipom cesce tu parkiran koliko sam upratio
N.N.

#27549 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Pa na Jaliji se pravi veci parking, dole bas ispod uglovnice...tako da ce se Jalija opet malo rasteretiti, bar taj dio od ulaza iz pravca Sultan Ahmedove pa do mjesne zajednice. Mada, da je generalno katastrofa u cijelom gradu (osim Radakova haman), jeste.
kakavdanakneiskustvu

#27550 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

zar ima mjesta medju onim slinim zgradama za jedan veci parking

i u radakovu je guzva,ne bas ko u centru grada ali je i tamo nekad tesko naci mjesto za parkirati auto
Post Reply