Nope. Izraelski druzi.
Ti sirijski druzi niti su izraelci, niti palestinci.
Nope. Izraelski druzi.
Mogu objasnit lako. Preslagivanje teritorija. Svaka drzava da pomalo svog teritorija. Turska, Iran, Irak itd. Ali to cioniste ne bi zadovoljilo. Barem sam takvog misljenja. Drugo su mnogi Jevreji. Pa i protiv ovoga sad njesra su, a i prije toga su bili.
Ja sam uvijek skoro ozbiljan. Ko me vidi uvijek kaze mojoj staroj jest ti sin ozbiljan.SmokingMan wrote: ↑11/10/2023 14:24 Vazda razbijete temu na komade, pa kako vam to uspjeva gotovo kod svake?![]()
to nisu legitimni druziŠkobo Habu wrote: ↑11/10/2023 14:33Mora da su to ovi.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ult ... 01158.aspx
Kako jedan narod može biti teroristički ako se brani od okupacije i kolonizacije, a k tome živi generacijama na prostoru na kojem mu svaki američki građanin jevrejskog porijekla, recimo, može sutra pokucati na vrata i istjerati ga iz kuće?
Jesu l' to oni isti Druzi koji su ofrmili, skupa sa palestinskim muslimanima, Arapsku muslimansko-kršćansku federaciju, koja se borila svim silama protiv jevrejskog cionizma za vrijeme britanske kolonijalne uprave?
Mene tema izgubi odmah , treba to sasuti u 30 tak rečenica, složiti se sa drugim(a) gdje nisi (BIO) u pravu i to je to.palermo wrote: ↑11/10/2023 14:27Pa jebo ga mis, tako se prica,makar u stvarnosti...meni je bas cool sto tema.pokaykad zaluta, bitno je da se uvijek vrati izvornoj tematiciSmokingMan wrote: ↑11/10/2023 14:24 Vazda razbijete temu na komade, pa kako vam to uspjeva gotovo kod svake?![]()
Ravnanjem zgrada, skola, dzamija, gasenjem struje, vode...logicno
Vidi to ide ovako...Škobo Habu wrote: ↑11/10/2023 14:35Kako jedan narod može biti teroristički ako se brani od okupacije i kolonizacije, a k tome živi generacijama na prostoru na kojem mu svaki američki građanin jevrejskog porijekla, recimo, može sutra pokucati na vrata i istjerati ga iz kuće?
Ima l' to tebi ima logike?
MereSmokingMan wrote: ↑11/10/2023 14:41Mene tema izgubi odmah , treba to sasuti u 30 tak rečenica, složiti se sa drugim(a) gdje nisi (BIO) u pravu i to je to.
A ono još se energy troši na stare "bolešćuge" konverzacija, vaga se sve i svašta, dok pobednik ne odnese celi plen. Svijet se mijenja, prilike isto tako, uz to i mišljenje, ništa ne miruje ljudi moji u Univerzumu. Čak i kada spavate zimskim snom vaše ćelije u tijelu nemaju vremena za odmor.![]()
Da se mene pita, najradije bih vas volio vidjeti u živoj diskusiju za okruglim stolom, kako se snalazite u debati, tone papira koje prebirete, dok se ne uhvatite za referencu koju niste dobro zapamtili. Našli bi nekoga ko bi vodio taj panel.![]()
Nemam pojma šta su formirali.Škobo Habu wrote: ↑11/10/2023 14:38Jesu l' to oni isti Druzi koji su ofrmili, skupa sa palestinskim muslimanima, Arapsku muslimansko-kršćansku federaciju, koja se borila svim silama protiv jevrejskog cionizma za vrijeme britanske kolonijalne uprave?