Nikad upotrijebila
I kalup za tanku pitu, isti slucaj
Sve mi to prevec zahmeta za premalo kolaca
Nekidan napravila rolat
Skakavci sjeli i pojeli
Moderator: anex
Ramekini odlicni za crumble. Brzo. Jednostavno a zdravowewa wrote:Ja imam one kakoswzovu ramekine
Nikad upotrijebila
Nekidan napravila rolat
Skakavci sjeli i pojeli

Breskvice...wewa wrote:Moja sveki je slavonka, nemam potrebe praviti sitne suhe kolace kad dodju sami
Sape i breskvice su joj vrh
Kako lijepo, starinski djeluje kolač, s pekmezom...Mljac!Loo wrote:
U sustini..ovo je pekmezna pita . Samo.umjesto.druge solje brasna. Stavila pola oraha pola.rogaca
Zacine..cimet..muskatni..
Simple.is the best
Ubio se za uz caj ili solju hladnog mlijeka
.kad ga prije napravi - samo sam pola sata dremnula..Loo wrote:
U sustini..ovo je pekmezna pita . Samo.umjesto.druge solje brasna. Stavila pola oraha pola.rogaca
Simple.is the best

Nesto kao Dveri---Loo wrote:.. a da ja otvorim.kakav restorancic? Haa?![]()
Neki mali..seljacki![]()
Nedje...u prirodi..
Onda mozete svi stati
jos pitomijemoonca wrote:Nesto kao Dveri---Loo wrote:.. a da ja otvorim.kakav restorancic? Haa?![]()
Neki mali..seljacki![]()
Nedje...u prirodi..
Onda mozete svi stati
Aha ... onda moze kafa... a zasto toliko vanile .... i ona ubija u 'kolicini' , ali to samo meni mozdaLoo wrote:Tu sam te cekala.![]()
![]()
Fol je sto " nema " secera . Sem ovaj vanilin po njemu
Pekmez je..secer
Uopste nije (pre)sladak..taman. cak.malo kisiii
Ili Napredna krčma?moonca wrote:Nesto kao Dveri---Loo wrote:.. a da ja otvorim.kakav restorancic? Haa?![]()
Neki mali..seljacki![]()
Nedje...u prirodi..
Onda mozete svi stati
Nemo' da ti seljačina dođe tam'...Not My Idea wrote:Jaaaaooo,prvom prilikom pravim ona laugen peciva![]()
I sad bih rado tog seljackog kolaca, taman s mlijekom
Arzo i krcma u istom postuarzuhal wrote:Ili Napredna krčma?moonca wrote:Nesto kao Dveri---Loo wrote:.. a da ja otvorim.kakav restorancic? Haa?![]()
Neki mali..seljacki![]()
Nedje...u prirodi..
Onda mozete svi stati e:lol:
fino se igrajte vas dvoje.arzuhal wrote:Nemo' da ti seljačina dođe tam'...Not My Idea wrote:Jaaaaooo,prvom prilikom pravim ona laugen peciva![]()
Kontam ja tebe dobro, i sve što govoriš ili prešutiš (jer nekada riječ ne može izraziti svaki naš aah), nego nisam mogao otrpiti Dveri, a to je već prokletstvo politike kojoj nije mjesto na ovoj temi, aferdosun!Loo wrote: Arzo i krcma u istom postu![]()
Ne neeee
Bice to nesto..kao da si otisao kod stare majke na selo ..a ona ti iznese u dvoriste toplu ku'ruzu i domaci jogurt stosenozemreze ..
A dok se grah krcka u kotlicu i pece pita ispod saca, a kruv u krusnoj..ti se ljuljas pod borovima..pijuckajuci smreku..gledas pjetla.kako ganja kokepri tom se boreci da ne zaspes ..ono izmedju jave i sna, kunjajuci kontas " a sta je slatko pravila?" ..
Kontas sad?
...ionako galamiš za keks što mrvimo.hadzinicasa wrote:fino se igrajte vas dvoje.arzuhal wrote:Nemo' da ti seljačina dođe tam'...Not My Idea wrote:Jaaaaooo,prvom prilikom pravim ona laugen peciva![]()
inace nema mlijeka i keksa pred spavanje.

Moji ne vole kolace s vocem, mi voce jedemo 'nakoLoo wrote:Ramekini odlicni za crumble. Brzo. Jednostavno a zdravowewa wrote:Ja imam one kakoswzovu ramekine
Nikad upotrijebila
Nekidan napravila rolat
Skakavci sjeli i pojeli![]()
Moji pohavljaju. Valjda im.zanimljivo sto je u posudicama pa pojedu bez pitanja " sta je ovo"
Ako imam. Stavim im.po kuglu sladoleda na vrh
Idu nam sad maline..jagode..15 min posla
http://www.likechocolate.net/2018/04/vi ... i-dorucak/
A kalup za " pie".. Nalravis od kg brasna osnovno prhko. 3 loptice zaledis ( cca 250 gr)imas u frizu kad zatreba![]()
. Krema cas posla..pravis ili ganache ( ugrijes vrhnje + cokolada). Preko voce..ili orasasto nesto
ili verzija 2.. puding vanilija + 1 dcl vrhnja..preko svjeze voce
Isto..15 - tak min posla
Evo ga moonca![]()
Malo je nahero jer je jos topao![]()
Simple.is the best