FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#27526 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Madrid wrote:Neka se Napoli i Barca zamjene, prvi u Spaniju, drugi u Italiju :D
Imam osjecaj da ni Barcelona ne bi osvojila sapunicu A pored Juventusa :lol: :lol: :lol:
skenderija nekad me iznenađujes, imaju sanse kao i Borac, sad da ti ne crtam...
Mogao bi i nacrtatati...Ti mene ne iznenadjujes
Madrid

#27527 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

Barcelona izlazi iz lige, Španija se raspada i sve to zbog Marce :D
Ali realnost je da Barcelona ostaje u Španiji, zivi bili pa vidjeli ;-)
p206

#27528 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

kakva njihova nezavisnost... za državu treba da se prolije krv, bar to mi najbolje znamo
mahanje zastavicama je za djecu
skenderija04

#27529 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Madrid wrote:Barcelona izlazi iz lige, Španija se raspada i sve to zbog Marce :D
Ali realnost je da Barcelona ostaje u Španiji, zivi bili pa vidjeli ;-)
Nije zbog Marce. Od kada je raspisan referendum za odvajanje, prije 7 dana, Marca je nebitan list u svoj prici. Problem je sto se fudbala uhvatio El Mundo. I preko fudbala se salju poruke. Hoce li se odcijepiti ili ne vidjecemo ali korak su napravili 9.11.2014 je referendum, pa cemo vidjeti sta ce biti.
skenderija04

#27530 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

p206 wrote:kakva njihova nezavisnost... za državu treba da se prolije krv, bar to mi najbolje znamo
A mozda smo mogli i ko Cesi i Slovaci...A mozda i padne krv ali to je za druge teme
5 0 5

#27531 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

evo vode katalonci protiv atletica. jos im samo 3-4 fale.
Madrid

#27532 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

p206 wrote:kakva njihova nezavisnost... za državu treba da se prolije krv, bar to mi najbolje znamo
Covjek je sve rekao, Španija ipak nije tamo neka lijeva zemlja da se raspadne bez ikakve reakcije...
Sa fudbalskog gledista bi Barcelona kao klub i mogla istupit iz lige, ali to bi bili nenormalni gubitci i potpuno besmisleno...
Toliko od mene na tu temu, jer nije joj u sportu mjesto.
5 0 5

#27533 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

je li neko sinoc gledao kako granada ispade od alcorcona?
p206

#27534 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

i Čehoslovaci su ginuli, nekad prije 60 god.
a džaba im sve kad ih niko neće priznati, ni prve komšije Francuzi...ali to je za druge teme

meni iskreno ide na živce šta ti ekstremni elementi pokušavaju da naprave od kluba... počevši od onih glupih žutocrvenih dresova pa nadalje
zamislimo tu situaciju da se odvoje od Španije, u klub ne bi htio doći ni jedan vrhunski igrač, jer bi liga bila u rangu belgijske ili čak gora... igrači bi imali ravno 0 jakih utakmica što bi se odrazilo na nastupe u Evropi... Barca bi bila samo historija
skenderija04

#27535 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

p206 wrote:i Čehoslovaci su ginuli, nekad prije 60 god.
a džaba im sve kad ih niko neće priznati, ni prve komšije Francuzi...ali to je za druge teme

meni iskreno ide na živce šta ti ekstremni elementi pokušavaju da naprave od kluba... počevši od onih glupih žutocrvenih dresova pa nadalje
zamislimo tu situaciju da se odvoje od Španije, u klub ne bi htio doći ni jedan vrhunski igrač, jer bi liga bila u rangu belgijske ili čak gora... igrači bi imali ravno 0 jakih utakmica što bi se odrazilo na nastupe u Evropi... Barca bi bila samo historija
Kakvi su to ekstremni elementi? Ljudi imaju dres koji hoce i jos ispade najprodavaniji.

Klub je kroz istoriju uvijek isao uz narod i bio je politicki jasno definisan. Tu nema prevare,ako treba da igra ligu koja nije atraktivna igrace je. Fudbal nije najvazniji. Naravno da si u pravu sto se tice igraca i kvaliteta .
Crvena Tifoza

#27536 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Ma kakav raspad Spanije, sta vam je. :roll:
Opušteno, samo opušteno.
ascari

#27537 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Otcjepljenje Katalonije ne znaci i istupanje Barcelone iz spanske lige. Primjer je Ceuta, koja se nalazi na sjeveru Maroka, a nastaupa u spankoj ligi.
Chemist

#27538 Re: FC Barcelona

Post by Chemist »

Mislim da je Ceuta dio spanskog teritorija koji se nalazi u africi
ascari

#27539 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Chemist wrote:Mislim da je Ceuta dio spanskog teritorija koji se nalazi u africi
Da, ali nisu ni oni nacisto. Trebali bi biti enklava, ali nemaju status iste. Po spankom statutu mogu da se izjasne kao autonomna zajednica, dok Maroko trazi integraciju :-)
ascari

#27540 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Pa Camp Nou je bio jedino mjesto gdje je mogao da se prica katalonski za vrijeme fasizma u Spaniji. Ne prave se nikakvi ekstremni elementi, to postoji vec decenijama. Za boju dresova ne vrijedi ni komentarisati. Bujrum http://en.wikipedia.org/wiki/Senyera
Kao sto stoji u predhodnom postu, Barca ne mora nuzno da istupi iz lige. Cak mislim da bi i savez bio protiv toga, jer bi sa obje strane bili nesrazmjerni gubici.
DonVitoN

#27541 Re: FC Barcelona

Post by DonVitoN »

ascari

#27542 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Gus preko noci postao opcija.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
skenderija04

#27543 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:Gus preko noci postao opcija.

Vidim. Ovo za Martina treba uzeti sa rezervom. Objavljeno je u Argentini i novinar kaze :" Rekao mi je izvor koji je blizak Martinovom uzem krugu prijatelja , da je ovoga trenutka blizu napustanja kluba u Junu"

Moze se tumaciti na vise nacina. U subotu prica Martino i sigurno je da ce ga pitati.

Cat Radio: Montoya je obavijestio klub da zeli da ostane i obnovi ugovor.
suncica24

#27544 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

ascari wrote:

Pa Camp Nou je bio jedino mjesto gdje je mogao da se prica katalonski za vrijeme fasizma u Spaniji. Ne prave se nikakvi ekstremni elementi, to postoji vec decenijama. Za boju dresova ne vrijedi ni komentarisati. Bujrum http://en.wikipedia.org/wiki/Senyera
Kao sto stoji u predhodnom postu, Barca ne mora nuzno da istupi iz lige. Cak mislim da bi i savez bio protiv toga, jer bi sa obje strane bili nesrazmjerni gubici.
A ima i opcija pridruzivanja francuskoj ligi :)
skenderija04

#27545 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

- Ovo sto kaze @Ascari je racionalno i logicno ali zavisi od nacina kako se budu odvajali, ako se to odvajanje i desi. Ako bude traumaticno, tesko da bi neko volio vidjeti Barcelonu u Spanskom prvenstvu.
DonVitoN

#27546 Re: FC Barcelona

Post by DonVitoN »

Isključena je "svaka rasprava ili pregovori" o referendumu koji katalonski nacionalisti žele da organizuju 9. novembra 2014. godine, rekao je španski premijer Mariano Rahoj u Madridu.

Glasanje neće biti održano i neće ga biti jer naš Ustav ne dozvoljava nijednoj autonomnoj zajednici da iznosi na glasanje ili na referendum pitanja koja zadiru u nacionalni suverenitet", rekao je Alberto Ruis Galjardon novinarima u Madridu.

Dragi katalonci sa kliksa :mrgreen:
skenderija04

#27547 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

DonVitoN wrote:Isključena je "svaka rasprava ili pregovori" o referendumu koji katalonski nacionalisti žele da organizuju 9. novembra 2014. godine, rekao je španski premijer Mariano Rahoj u Madridu.

Glasanje neće biti održano i neće ga biti jer naš Ustav ne dozvoljava nijednoj autonomnoj zajednici da iznosi na glasanje ili na referendum pitanja koja zadiru u nacionalni suverenitet", rekao je Alberto Ruis Galjardon novinarima u Madridu.

Dragi katalonci sa kliksa :mrgreen:
Ok, neka ga zabrane
ascari

#27548 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

suncica24 wrote:
ascari wrote:

Takodje moguca opcija. Svakako imaju onaj bratski klub, gdje se izjasnjavaju kao Katalonci.

DonVitoN

#27549 Re: FC Barcelona

Post by DonVitoN »

Svicarska liga ili..
Razlog poznat :mrgreen:
p206

#27550 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

suncica24 wrote:
Jest, samo što ih Francuzi vole ko Bajro mater, jer ih manji dio živi i u Francuskoj. Što bi sebi Francuzi pravili problem tamo gdje ga nema.Ništa od toga, više nadležnosti ima neki kanton u FBiH nego oni, ili jedan Tirol. Država se ne dobija na lijepe oči i preko transparenata na tribinama. Porediti vrijeme fašizma i sada u Španiji ne ide. To što su bogatiji od ostatka Španije mogu zahvaliti ne nekom svom "njemačkom mentalitetu" nego geografskom položaju...slično kao sjever i jug Italije.
Post Reply