Kolega, ponoviću još jednom.joe_black wrote:Prije svega kontekst koji se moze izvuci iz izjave MVP-a moze biti dvosmislen...
PARE-NOVCE od saudije Hezbollah nece nikada vidjeti...jedini tko ce vidjeti su bankari U SAD-U koji ce zajedno sa Saudijcima profitirati...
Sto se tice Assada, on nije nikakav borac niti bilo kakv k.rac... jedino sta je Assad tzo je manje zlo od njegove alternative, pa ma tko bio ta alternativa... To ne moze niko opovrgnuti, pa cak ni ti...(Vidjeli smo demokratiju na djelu u Libiji, Egiptu, Iraku...)
Svako pa i TI mora shvatiti sljdece: TKO GOD POKUSA NA NELEGALAN NACIN RUSITI POSROJECI DRUSTVENI POREDAK JEDNE DRZAVE, SUOCAVA SE SA LEGITIMNOM UPOTREBOM SILE OD STRANE VOJSKE I POLICIJE.
Ovo se odnosi na sve bez izuzetka.
Dokazi za to su sljedeci:
1. Mediji su pokusali servirati pricu za malu djecu o dolasku demokratije u Siriju-Ispostavilo se da nije u pitanju DEMOKRATIJA nego stvaranje ISLAMSKE DRZAVE koja nema u sebi niti 1% cega demokratskog...
2. Pojavila se TZV FSA, a ispostavilo se da je glavna snaga za rusenje Assada i postojeceg drustvenog uredjenja ISIL koji je 1000 puta gori od AL quaide....
3. Pratim desavanja u >Siriji od samog pocetka: DEMONSTRACIJE, MASOVNA DEZERTERSTVA STO VOJNIKA, GENERALA, ASADOVIH SARADNIKA...Medjutim kako su GOVNA ISPLIVALA NA POVRSINU...nema niti jednog dezerterstva...sta je sad to?
4. PRAVEDAN RAT JE SAMO ONAJ KOJI JE ODBRAMBENOG KARAKTERA
SAVOXXXX KOGA TI VIDIS KAO ALTERNATIVU ASSADU? DALI JE TO BAGDADI ILI IMAS NEKOG DRUGOG FAVORITA, DAJ MOLIM TE NAVEDI GA, ALTERNATIVU ASSADU?
Iran je ovom jučerašnjom izjavom otresao Asada kao zadnju slinu.Opalio samo takav šamar svim Asadovim simpatizerima koji samo tako odzvanja.Ono je kolega moj čista perverzija, u jednoj diplomatiji.
Konačno je Iran otvorio karte, a u tim kartama ne postoji nešto što se zove otpor Izraelu, već sigurnost Izraela.
Drugim riječima kazano:Iran i Asad su cijelo vrijeme lagali.Dakle, ljudi LAŽU!
Od toga počni, dakle, temelj Asadovog režima kao i iranskog su LAŽ.I to ona notorna, bezobrazna, kakvu od početka sirijskog rata nismo vidjeli niti čuli.Možemo samo zamisliti u kakvoj poziciji se Iran našao pa je morao izvaliti ovu izjavu da je ASAD-SIGURNOST IZRAELA.
To je više od očaja.Pa ljudi moji jedan veliki Iran se ponaša kao neki šibicar kojeg policija uhvati u krađi, i onda nisam ja majke mi.Jedno šanersko ponašanje, jedna smijurija, jedno tako ljigavo i seljačko prospianje i vođenje politike.Mislim, odavno na političkoj sceni nije bilo jadnije izjave, ili jadnijeg zvaničnika jedne države.