Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#27526 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

joe_black wrote:Prije svega kontekst koji se moze izvuci iz izjave MVP-a moze biti dvosmislen...
PARE-NOVCE od saudije Hezbollah nece nikada vidjeti...jedini tko ce vidjeti su bankari U SAD-U koji ce zajedno sa Saudijcima profitirati...
Sto se tice Assada, on nije nikakav borac niti bilo kakv k.rac... jedino sta je Assad tzo je manje zlo od njegove alternative, pa ma tko bio ta alternativa... To ne moze niko opovrgnuti, pa cak ni ti...(Vidjeli smo demokratiju na djelu u Libiji, Egiptu, Iraku...)
Svako pa i TI mora shvatiti sljdece: TKO GOD POKUSA NA NELEGALAN NACIN RUSITI POSROJECI DRUSTVENI POREDAK JEDNE DRZAVE, SUOCAVA SE SA LEGITIMNOM UPOTREBOM SILE OD STRANE VOJSKE I POLICIJE.
Ovo se odnosi na sve bez izuzetka.
Dokazi za to su sljedeci:
1. Mediji su pokusali servirati pricu za malu djecu o dolasku demokratije u Siriju-Ispostavilo se da nije u pitanju DEMOKRATIJA nego stvaranje ISLAMSKE DRZAVE koja nema u sebi niti 1% cega demokratskog...
2. Pojavila se TZV FSA, a ispostavilo se da je glavna snaga za rusenje Assada i postojeceg drustvenog uredjenja ISIL koji je 1000 puta gori od AL quaide....
3. Pratim desavanja u >Siriji od samog pocetka: DEMONSTRACIJE, MASOVNA DEZERTERSTVA STO VOJNIKA, GENERALA, ASADOVIH SARADNIKA...Medjutim kako su GOVNA ISPLIVALA NA POVRSINU...nema niti jednog dezerterstva...sta je sad to?
4. PRAVEDAN RAT JE SAMO ONAJ KOJI JE ODBRAMBENOG KARAKTERA

SAVOXXXX KOGA TI VIDIS KAO ALTERNATIVU ASSADU? DALI JE TO BAGDADI ILI IMAS NEKOG DRUGOG FAVORITA, DAJ MOLIM TE NAVEDI GA, ALTERNATIVU ASSADU?
Kolega, ponoviću još jednom.

Iran je ovom jučerašnjom izjavom otresao Asada kao zadnju slinu.Opalio samo takav šamar svim Asadovim simpatizerima koji samo tako odzvanja.Ono je kolega moj čista perverzija, u jednoj diplomatiji.

Konačno je Iran otvorio karte, a u tim kartama ne postoji nešto što se zove otpor Izraelu, već sigurnost Izraela.

Drugim riječima kazano:Iran i Asad su cijelo vrijeme lagali.Dakle, ljudi LAŽU!

Od toga počni, dakle, temelj Asadovog režima kao i iranskog su LAŽ.I to ona notorna, bezobrazna, kakvu od početka sirijskog rata nismo vidjeli niti čuli.Možemo samo zamisliti u kakvoj poziciji se Iran našao pa je morao izvaliti ovu izjavu da je ASAD-SIGURNOST IZRAELA.

To je više od očaja.Pa ljudi moji jedan veliki Iran se ponaša kao neki šibicar kojeg policija uhvati u krađi, i onda nisam ja majke mi.Jedno šanersko ponašanje, jedna smijurija, jedno tako ljigavo i seljačko prospianje i vođenje politike.Mislim, odavno na političkoj sceni nije bilo jadnije izjave, ili jadnijeg zvaničnika jedne države.
Last edited by sarajevoxxxx on 12/10/2014 22:50, edited 1 time in total.
joe_black

#27527 Re: Sirija

Post by joe_black »

Laprdan wrote:Licemjerstvo je definitivno najgora osobina ljudi.
"Realnost je najgora osobina ljudi"

Anarhiju, bezvlašće i terorizam su stvari koje nikada i niko ne treba podrzati...
Sve ovo su odlike "ARAPSKOG PROLJECA"
Mislim da se kompletan ARAPSKI SVIJET nece oporaviti od arapskog proljeca za jos nekih 100 proljeca...Sve u svemu neka je Allah dž.s. na pomoci ovim arapima, a bogme i svim ljudima plitkog mozga.
Ja bih vise volio da je na vlasti i sam DŽAVO u Siriji ali samo da nema ovolikog stradanja i patnje.
jastuk1

#27528 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

insomnia78 wrote:Pa malo je cudno za arapski svijet moras priznati
Ništa nije čudno.

Kurdi nisu Arapi, već govore jezikom, a i pripadaju Iranskim narodima.
Sem toga, ova grupa koja kao predstavlja i brani Kurde je PKK - znači kripto komunjare.

A to što muškarci sa dvogledom sa suprotnog brda gledaju dok im se i dosta žena bori - sve ustvari govori o njima. Patrijahalno društvo u kojem ženski rod ima sva prava, ali je ustvari čisti rob u svakom smislu. :!: :!: :!: :!:
sarajevoxxxx

#27529 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

I još ovo da dodam.Od izjave vrlog zamjenik ministra iranskog MVP-a stradao je i Hezbollah.I to mnogo više.Smlavio ga je toljagom sem tako.Nasrallah se mnogo više pozivao na otpor Izraelu, jednu jedinu rečenicu o usvom nastupu nije mogao sastaviti a da u njoj ne spomene Izrael.Kako li je tek njemu.Mogu misliti.

Ali naći će on i za to riješenje i izlaz baš kao i za saudijske milijarde.Šta kaže, čvrsto stojimo na zemlji, neće nas pokolebati :lol:
joe_black

#27530 Re: Sirija

Post by joe_black »

sarajevoxxxx wrote:
joe_black wrote:Prije svega kontekst koji se moze izvuci iz izjave MVP-a moze biti dvosmislen...
PARE-NOVCE od saudije Hezbollah nece nikada vidjeti...jedini tko ce vidjeti su bankari U SAD-U koji ce zajedno sa Saudijcima profitirati...
Sto se tice Assada, on nije nikakav borac niti bilo kakv k.rac... jedino sta je Assad tzo je manje zlo od njegove alternative, pa ma tko bio ta alternativa... To ne moze niko opovrgnuti, pa cak ni ti...(Vidjeli smo demokratiju na djelu u Libiji, Egiptu, Iraku...)
Svako pa i TI mora shvatiti sljdece: TKO GOD POKUSA NA NELEGALAN NACIN RUSITI POSROJECI DRUSTVENI POREDAK JEDNE DRZAVE, SUOCAVA SE SA LEGITIMNOM UPOTREBOM SILE OD STRANE VOJSKE I POLICIJE.
1. Mediji su pokusali servirati pricu za malu djecu o dolasku demokratije u Siriju-Ispostavilo se da nije u pitanju DEMOKRATIJA nego stvaranje ISLAMSKE DRZAVE koja nema u sebi niti 1% cega demokratskog...
2. Pojavila se TZV FSA, a ispostavilo se da je glavna snaga za rusenje Assada i postojeceg drustvenog uredjenja ISIL koji je 1000 puta gori od AL quaide....
3. Pratim desavanja u >Siriji od samog pocetka: DEMONSTRACIJE, MASOVNA DEZERTERSTVA STO VOJNIKA, GENERALA, ASADOVIH SARADNIKA...Medjutim kako su GOVNA ISPLIVALA NA POVRSINU...nema niti jednog dezerterstva...sta je sad to?

SAVOXXXX KOGA TI VIDIS KAO ALTERNATIVU ASSADU? DALI JE TO BAGDADI ILI IMAS NEKOG DRUGOG FAVORITA, DAJ MOLIM TE NAVEDI GA, ALTERNATIVU ASSADU?

Iran je ovom jučerašnjom izjavom otresao Asada kao zadnju slinu.Opalio samo takav šamar svim Asadovim simpatizerima koji samo tako odzvanja.Ono je kolega moj čista perverzija, u jednoj diplomatiji.

Konačno je Iran otvorio karte, a u tim kartama ne postoji nešto što se zove otpor Izraelu, već sigurnost Izraela.

Od toga počni, dakle, temelj Asadovog režima kao i iranskog su LAŽ.I to ona notorna, bezobrazna, kakvu od početka sirijskog rata nismo vidjeli niti čuli.Možemo samo zamisliti u kakvoj poziciji se Iran našao pa je morao izvaliti ovu izjavu da je ASAD-SIGURNOST IZRAELA.

To je više od očaja.Pa ljudi moji jedan veliki Iran se ponaša kao neki šibicar kojeg policija uhvati u krađi, i onda nisam ja majke mi.Jedno šanersko ponašanje, jedna smijurija, jedno tako ljigavo i seljačko prospianje i vođenje politike.Mislim, odavno na političkoj sceni nije bilo jadnije izjave, ili jadnijeg zvaničnika jedne države.

Ponovicu jos jednom: VISE BIH VOLI DA SIRIJOM VLADA SAM DŽAVO ALI DA NIJE BILO OVOLIKE PATNJE I STRADANJA

NIsi mi odgovorio na postavljeno pitanje, pa bi molio odgovor ako moze.

Sto se tice Irana, Rusije i drugih...Da se razumijemo za njih je Sirija samo "PREDMET TRGOVINE ODNOSNO ROBA"
ALI ne trebamo skontat ni TI, ni ja, ni ostali forumasi nego obicni sirijci...
ASSAD NIJE SIRIJA NITI JE SIRIJA ASSAD...ALI ASSAD JE MANJE ZLO OD BILO KOJE ALTERNATIVE...Na kraju krajeva oni su nebitni totalno. Bitna je sigurnost u drzavi, ekonomski razvoj, dobar standard zivota i dobrobit stanovnistva...
Bolji je jedan dan MIRA nego 1000 dana u ratu...
joe_black

#27531 Re: Sirija

Post by joe_black »

jastuk1 wrote:
Ništa nije čudno.

Sem toga, ova grupa koja kao predstavlja i brani Kurde je PKK - znači kripto komunjare.

A to što muškarci sa dvogledom sa suprotnog brda gledaju dok im se i dosta žena bori - sve ustvari govori o njima. Patrijahalno društvo u kojem ženski rod ima sva prava, ali je ustvari čisti rob u svakom smislu. :!: :!: :!: :!:
Nije to uopste bitno. Njima svaka cast.
To sto su KOMUNJARE ne mora znati da su losi ljudi...Primjer radi ja poznajem masu ljudi koji su svaki vakat u džamiji a pokrali po barem 1milioncic... I sto je jos zalosnije dledaju kako ce ga kome priklanfat na svakom koraku... :lol: :lol: :lol:
Bilki

#27532 Re: Sirija

Post by Bilki »

sarajevoxxxx wrote:I još ovo da dodam.Od izjave vrlog zamjenik ministra iranskog MVP-a stradao je i Hezbollah.I to mnogo više.Smlavio ga je toljagom sem tako.Nasrallah se mnogo više pozivao na otpor Izraelu, jednu jedinu rečenicu o usvom nastupu nije mogao sastaviti a da u njoj ne spomene Izrael.Kako li je tek njemu.Mogu misliti.

Ali naći će on i za to riješenje i izlaz baš kao i za saudijske milijarde.Šta kaže, čvrsto stojimo na zemlji, neće nas pokolebati :lol:
opet ti po receptu SANU, ponavljas lazi toliko dugo da si i samog sebe uvjerio da je istina :D posti se saudiskih milijardi i hezbolaha, sta ima novo u srbiji, o tome nam pisi a ne o hezbolahu
insomnia78

#27533 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

jastuk1 wrote:
Ništa nije čudno.

Dobro, pogresno sam se "ODRazio":D, nisu arapi al' su na tom podneblju
Inace u muskom svijetu i ratu kao prvenstveno muskom "zanimanju" jos posebno na podrucju BI to, sto je zena komandant odbrane jednog grada pod opsadom, je ravno cudu
sarajevoxxxx

#27534 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

joe_black wrote: Ponovicu jos jednom: VISE BIH VOLI DA SIRIJOM VLADA SAM DŽAVO ALI DA NIJE BILO OVOLIKE PATNJE I STRADANJA

NIsi mi odgovorio na postavljeno pitanje, pa bi molio odgovor ako moze.

Sto se tice Irana, Rusije i drugih...Da se razumijemo za njih je Sirija samo "PREDMET TRGOVINE ODNOSNO ROBA"
Jedan od komentara na portalima opozicije na ovu sočnu vijest kojom nas je počastilo iransko MVP je i ovaj:''Rusija naredila Iranu da pere ruke od zločinca u Damasku''.
sarajevoxxxx

#27535 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Iran warns of risk to Israel's security should US seek overthrow of Assad

http://www.theguardian.com/world/2014/o ... isis-assad
Laprdan

#27536 Re: Sirija

Post by Laprdan »

sarajevoxxxx wrote:Iran warns of risk to Israel's security should US seek overthrow of Assad

Ima li jos uvijek komentara opozicije da bi se ujedinili sa Islamskom drzavom? Nekih naznaka...?
insomnia78

#27537 Sirija

Post by insomnia78 »

Si la Turquie "laisse tomber" Kobané, "la question de son appartenance à l'OTAN devra se poser"

Ako turska "pusti" Kobane pitanje njenog daljneg ostanka u NATO-u treba biti postavljeno
Bernard-Henri Lévy
hillbill

#27538 Re: Sirija

Post by hillbill »

sarajevoxxxx wrote:

MA JAAAA......SAUDISKI SMRDLJIVI KRALJ JE OPZICIJA IZRAELU..DRVENNI FILOZOFU....UZMES PUSKU I POMOZI ONOJ NEJACI DA SE ODBRANI.....DOPRINESI NESTO TI TVOJIM PRIMITIVNIM STAVOVIMA DA UGLEDAJU SIJETLO DANA.POMOZI MALO OVOM PSUSTALOM ISLAMU DA STANE NA NOGE.
sarajevoxxxx

#27539 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Laprdan wrote:
sarajevoxxxx wrote:Iran warns of risk to Israel's security should US seek overthrow of Assad

Ima li jos uvijek komentara opozicije da bi se ujedinili sa Islamskom drzavom? Nekih naznaka...?
Ne vjerujem da će doći do ujedinjenja, velike su tu razlike.Moguće da prestanu međusobni sukobi ili da se svedu na minimum dok se ne riješi sa režimom, a poslije zaista ne znam.Evo čitam i turski zvaničnici su najavili naoružavanje i obuku umjerene opozicije kao da bude treća strana u sukobu, pored IS-a i režima.Inače, Nusra front i FSA su jučer potpisale sporazum o formiranju nove vojne formacije u Guti, sjevernoj okolini Hame i u okolini Idliba.Ahrar Šam posredovao, i to sve bez Zehrana Aluša, niko ga ne spominje.Sporazumom je predviđeno uklanjenje svih punktova i oslobađanje svih zatvorenika, i zajedničko djelovanje.
jastuk1

#27540 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

insomnia78 wrote: Inace u muskom svijetu i ratu kao prvenstveno muskom "zanimanju" jos posebno na podrucju BI to, sto je zena komandant odbrane jednog grada pod opsadom, je ravno cudu
Za arapske narode bi bilo ravno čudu, za iranske narode uopšte nije. Arapi ne daju ženama neke zanimacije/zanimanja jer smatraju da se time žena omalovažava, degradira.

Feminizam i jednakost može odlično proći kod iranskih naroda, ali kod arapa, pogotovu ovih više vjerski okrenutih, ni slučajno. Jednostavno se zna šta su čija prava i obaveze.

Inače - definitivno je feminizam u svom agresivnom obliku u kakvom se provodi danas jedan od razloga propadanja zapadne civilizacije, a i velike i sve brže implozije Irana. Evo u Kaliforniji uvedoše Yes means yes zakon. Idu u jedno potpuno drugu i opasnu krajnost pojačavanja tenzija između spolova. Al neka, šejtani jedni prefrigani, pokvareni, sami sebi lijepo kopaju socijološku klopku i raspad.
jastuk1

#27541 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

insomnia78 wrote:Si la Turquie "laisse tomber" Kobané, "la question de son appartenance à l'OTAN devra se poser"

Ako turska "pusti" Kobane pitanje njenog daljneg ostanka u NATO-u treba biti postavljeno
Bernard-Henri Lévy
Aha. Uopšte me ni nanosekunde ne čudi da taj prefrigani, prepredeni cionistetina daje takve izjave.

Samo što NATO ima puno veću korist od Turske, nego obrnuto. Vala, kad bi Tursku izbacili iz NATA - super. Turska bi se morala sjaranit sa Rujom, a to bi turskim dugoročim planovima došlo ko kec na desetku.
sarajevoxxxx

#27542 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:Si la Turquie "laisse tomber" Kobané, "la question de son appartenance à l'OTAN devra se poser"

Bernard-Henri Lévy
Gdje je Bernard bio kada su Sirijci fetuse tražili po ciglama, koje je iz trudne žene izbacila barel-bomba.Ili kada su vadili onog dječaka u Halebu koji je 12 sati proveo ispod tona ruševina.Milion snimaka iz Haleba, Dume, Homsa, milion puta gore katastrofe od ove u Kobaniju su kulturno odšutjeli, prave se ludi, vrlo dobro oni sve znaju, ali kao što kaže Allah dž.š.:''Mržnja izbija iz njihovih usta, a još je gore ono što kriju njihova prsa''.
insomnia78

#27543 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ne zaboravite da je BHL zbog svojih stavova i doprinosa sirenju istine o ratu u Bosni i Hercegovini proglasen pocasnim gradjaninom i velikim prijateljem Bosne i Hercegovine
jastuk1

#27544 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

insomnia78 wrote:Ne zaboravite da je BHL zbog svojih stavova i doprinosa sirenju istine o ratu u Bosni i Hercegovini proglasen pocasnim gradjaninom i velikim prijateljem Bosne i Hercegovine
Ni slučajno TO ne zaboravljam, al mu nevjerujem ni nanosekunde. Jednostavno njegove druge izjave ustvari svjedoče da baš ima problema ne sa islamistima već baš sa Islamom. Tako da maksimalno sumnjam u njegovu iskrenost.
sarajevoxxxx

#27545 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:Ne zaboravite da je BHL zbog svojih stavova i doprinosa sirenju istine o ratu u Bosni i Hercegovini proglasen pocasnim gradjaninom i velikim prijateljem Bosne i Hercegovine
Znam i hvala mu.Ne treba tako lako prelaziti ni preko onih masakara u Halebu, Homsu, Dumi.Cijeli svijet je čutao, i ta čutnja je porodila radikalizaciju, i sada kao snebivaju se nad Kobanijem.Gluma i licemjerje, ništa drugo.Znaju oni vrlo dobro šta se dešava i šta se dešavalo u Siriji i Iraku zadnju deceniju.

Ove njihove izjave i vapaji to potvrđuju.Ovim izjavama tek možemo vidjeti u kakvom svijetu živimo, i kako postoje jednaki i jednakiji.Nekoga treba riječima pomoć, priprijetiti, spomenuti i Srebrenicu ako treba, a nekoga gospodski posmatrati kako ga sto puta jača sila mlavi.Da ne govorimo kako je katastrofa Haleba mnogo mngo gora, kako je mnogo više dokumenata od Kobanija, nikad niko Srebrenice nije spomenuo.Jadnici prefrgani, eto to su.

Inače, evo dobar tekst na tu temu:

Noam Chomsky: Islamsku državu je stvorilo američko udaranje maljem po krhkom iračkom društvu
Piše: R.I.

Image

AMERIČKI lingvist, filozof, povjesničar, pisac i politički aktivist Noam Chomsky, poznat po svom kritičkom stavu prema vanjskoj politici SAD-a i modernom kapitalizmu, ekstremno lijevim stavovima te mnogim spornim izjavama vezanima uz rat koji se vodio na području bivše Jugoslavije - od one da je "masakr u Srebrenici preuveličan" do one da su "snimke srpskih logora falsificirane", u jednom od najnovijih intervjua je prokomentirao novu globalnu terorističku opasnost - Islamsku državu (IS).

Chomsky, poznat po tome što ima čvrsto definirano mišljenje o gotovo svakoj političko-ratnoj temi u bližoj povijesti, u intervjuu za TruthOut, američki ljevičarski portal koji od 2001. godine djeluje kao "alternativa mainstream medijima", optužio je SAD za nastanak radikalne džihadističke skupine ISIL (Islamska Država Iraka i Levanta).

"Ova situacija je katastrofa za SAD, ali je prirodan rezultat američke invazije"

"Pojava ISIL-a i generalno širenje radikalnog džihadizma je poprilično prirodan ishod američkog udaranja maljem po krhkom iračkom društvu, koje se jedva držalo zajedno nakon desetljeća američko-britanskih sankcija koje su bile toliko pogubne da su uvaženi međunarodni diplomati koji su ih proslijedili UN-u podnijeli ostavke u znak prosvjeda, ističući kako su iste `genocidne`.

Jedan od najuvaženijih američkih mainstream analitičara Bliskog istoka, bivši operativac CIA-e Graham Fuller, nedavno je napisao kako smatra da je SAD jedan od ključnih stvoritelja ISIL-a. SAD nije planirao stvaranje ISIL-a, ali su američke destruktivne intervencije na Bliskom istoku i rat u Iraku bile osnovni uzroci rađanja ISIL-a.

Smatram da je u pravu. Ova situacija je katastrofa za SAD, ali je prirodan rezultat američke invazije. Jedna od posljedica američko-britanske agresije bila je rasplamsavanje sektaških sukoba koji sada razbijaju Irak na komade, i koji su se proširili cijelom regijom, uz strašne posljedice", naveo je Chomsky u intervjuu kojeg su brojni "alternativni" ljevičarski mediji prenijeli pod naslovom "SAD je iznjedrio fundamentalističkog Frankensteina na Bliskom Istoku".

"Ukrajina je zasigurno sljedeća zrelo voće koje se SAD nada ubrati sa stabla"

Chomsky je između ostalog kazao i kako se vjerski fanatizam širi i na Zapadu, dok se demokracija urušava te kako je SAD "živi primjer" toga.

Osim na stanje u Iraku i Siriji, Chomsky se osvrnuo i na situaciju u Pojasu Gaze, ali i Ukrajini, gdje opet kao glavnog krivca vidi SAD koji "širi svoju dominaciju". "Ukrajina je zasigurno sljedeća zrelo voće koje se SAD nada ubrati sa stabla", kazao je poručivši kako je "SAD korijen trenutne krize u Ukrajini".

index.hr
insomnia78

#27546 Sirija

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:
Znam i hvala mu.Ne treba tako lako prelaziti ni preko onih masakara u Halebu, Homsu, Dumi.Cijeli svijet je čutao, i ta čutnja je porodila radikalizaciju, i sada kao snebivaju se nad Kobanijem.Gluma i licemjerje, ništa drugo.Znaju oni vrlo dobro šta se dešava i šta se dešavalo u Siriji i Iraku zadnju deceniju.

Ove njihove izjave i vapaji to potvrđuju.Ovim izjavama tek možemo vidjeti u kakvom svijetu živimo, i kako postoje jednaki i jednakiji.Nekoga treba riječima pomoć, priprijetiti, spomenuti i Srebrenicu ako treba, a nekoga gospodski posmatrati kako ga sto puta jača sila mlavi.Da ne govorimo kako je katastrofa Haleba mnogo mngo gora, kako je mnogo više dokumenata od Kobanija, nikad niko Srebrenice nije spomenuo.Jadnici prefrgani, eto to su.
BHL se je jos prije dvije godine zalag'o za intervenciju protiv Assada u Siriji i trazio od Francuske da pomognu "opoziciju"
insomnia78

#27547 Sirija

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:

Noam Chomsky: Islamsku državu je stvorilo američko udaranje maljem po krhkom iračkom društvu
Piše: R.I.

Image

AMERIČKI lingvist, filozof, povjesničar, pisac i politički aktivist Noam Chomsky, poznat po svom kritičkom stavu prema vanjskoj politici SAD-a i modernom kapitalizmu, ekstremno lijevim stavovima te mnogim spornim izjavama vezanima uz rat koji se vodio na području bivše Jugoslavije - od one da je "masakr u Srebrenici preuveličan" do one da su "snimke srpskih logora falsificirane"
Znaci covjek koji podrzava ocite neistine, pravu istinu smo dozivjeli i jos uvijek dozivljavamo, je dobar samo zato sto podrzava tvoje teorije?
sarajevoxxxx

#27548 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:
sarajevoxxxx wrote:

BHL se je jos prije dvije godine zalag'o za intervenciju protiv Assada u Siriji i trazio od Francuske da pomognu "opoziciju"
Svaka čast.Je li predložio da Tursku izbace iz NATO-a što nijemo posmatra masakre u Halebu?
Klavikula

#27549 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
insomnia78

#27550 Sirija

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:
insomnia78 wrote:
sarajevoxxxx wrote: Znam i hvala mu.Ne treba tako lako prelaziti ni preko onih masakara u Halebu, Homsu, Dumi.Cijeli svijet je čutao, i ta čutnja je porodila radikalizaciju, i sada kao snebivaju se nad Kobanijem.Gluma i licemjerje, ništa drugo.Znaju oni vrlo dobro šta se dešava i šta se dešavalo u Siriji i Iraku zadnju deceniju.

Svaka čast.Je li predložio da Tursku izbace iz NATO-a što nijemo posmatra masakre u Halebu?
Ne znam, znam da je javno trazio od predsjednika Francuske da bombarduje Assada i pogura FSA i opoziciju, velikim djelom upravo zbog ubijanja civila
Al eto on ne valja, prica protiv Turske i ISIL-a a jos je i zidov
To sto je on doprinjeo da se istina o nasem ratu i onome sta srbi rade prosiri po svijetu to nema veze

Radije ces citirati Chomskog i vjerovati njemu
To sto je on lago o nasem ratu, o logorima i Srebrenici to nema veze ipak on prica protiv Amerike i opravdava ISIL Amerikom

I onda dodjes vaziti o licemjerju
Locked