nisam vidio kad je to bilomodem33 wrote:jao_situacije wrote:kad je ovo bilo ?It_is_a_Leclerc wrote:Kako nije DF ništa uradio... Evo šta su uradili :
- Imenovali Dunoviću šest savjetnika, od kojih je jedan SSS - konobar
- Za šeficu službe zajedničkih poslova Parlamenta BiH imenovali Aidu Koristović, suprugu vozača Željka Komšića i prijateljicu njegove supruge
- Poslali Željka na "službeno" skijanje od "državnog interesa".
- Kupili Reufu Bajroviću iPhone za potrebe ministarstva, jer logično da jednom ministarstvu energetike neophodno treba iPhone
- Predložili Zakon o radu koji su onda pljuvali iz petnih žila, pa je Milan Mandilović (inače Srbin, pa poslije sedam dana ostali) je priznao da je Zakon dobar, a odmah nakon toga da nije, i da inače ne gleda šta potpisuje
- Tražili da se na sjednici Parlamenta FBiH uči fatiha
A obećavali su da ništa od tog neće uraditi...
Nisi nista slagao. Sve je bilo na vijestima klix-a ...
Demokratska fronta Željko Komšić
- jao_situacije
#27526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
VjecitiStudent
#27527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA jedini problem, što neko glasa za njih? Nego će za vas, koji ste krali isto ko i oni čim vam se ukazala prva prilika.zunazu wrote:Gdje si ti bio kad se glasalo?
Ne možeš glasati za lopove iz sda ili apstinirati pa onda kritikovati kad lopovi rade svoj posao.
Pa VAŠ je lopov ostavio bez zdravstvenog osiguranja hiljade nezaposlenih u Sarajevu, samo da bi sačuvao stolicu još koji mjesec, da ga SDA odmah ne otjera.
I šta radi "reformisani SDP" s takvima?
Postavi ih na čelo kantonalnog SDP-a.
Za neoliberalnu "reformsku agendu", kad se usvajala, svi ste redom digli ruke.
Bagro jedna, za ovu zemlju daleko ste veće zlo vi takvi od SDA.
-
mario001
#27528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidal89 wrote:Mene samo zanima sta ce misliti sada glasaci SBBa, kad se kampanja te stranke odkako postoje svodila samo na pljuvanje SDA i njihove politike, a sada trebaju da s njima suradjuju i podrzavaju jedni druge na svim nivoima
Komedija brate, al teska bas. Bukvalno Sbb sada jede govna kojima su gadjali Sda hahahnanah
E to ce biti naznimljivo pratiti
-
mario001
#27529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel Lipovaca jos u zatvoru??VjecitiStudent wrote:Štaviše, izabraše jednog od glavnih lopova na čelo "reformisanog SDP-a".almir90 wrote:Ovi iz SDP-a već zaboravili da su činili vlast prethodne četiri godine.Koja šaka jada od ljudi i stranke, gledam ih evo i po gradu, pljuju po drugima, kao lopovi svi ostali, a oni uništili Federaciju za četiri godine.
Kontaju, opet će nekako slagati narod.
Ali je zato u glavnom odboru SDP-a
- nemampojma0
#27530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://nap.ba/new/vijest.php?id=17135
http://nap.ba/new/vijest.php?id=17136
Citajte malo.
I da, ovo je tema o DF ( tacnije "kako popljuvati DF" , al nema veze), a ne o drugim strankama i njihovim politicarima.
Citajte malo.
I da, ovo je tema o DF ( tacnije "kako popljuvati DF" , al nema veze), a ne o drugim strankama i njihovim politicarima.
-
45cents
#27531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nemampojma0 wrote:http://nap.ba/new/vijest.php?id=17135
Citajte malo.
I ti ćeš početi pljuvati DF, čim progledaš malo....
- Banksy
#27532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam u toku, a zanima me, otkud ova bliskost Željka Komšića i Bakira Alispahića, gdje su se ''našli'', šta ih je povezalo?
- nemampojma0
#27533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hahhahaha45cents wrote:nemampojma0 wrote:http://nap.ba/new/vijest.php?id=17135
Citajte malo.
I ti ćeš početi pljuvati DF, čim progledaš malo....
Po strankama pocnu pljuvati dvije kategorije ljudi. Prva su oni koji su ocekivali neku licnu korist, pa je nisu docekali. Druga vrsta su oni koji sve mjere po sebi,koji emotivno posmatraju politiku, koji vole da idealizuju, koji ne razumiju politiku i misle da se promjene mogu praviti bez politicke moci. Ova druga vrsta ne prati plan i sistem stranke, vec donosi ad hoc zakljucke na osnovu dnevnih dogadjanja.
Doduse, ima i treca vrsta pljuvaca,a to su ratnici svojih stranaka, ograniceni,mrzitelji svega drugacijeg i to ne samo kad se radi o strankama.
Medjutim, sve ovo nema veze s onim linkovima i skretanje paznje nekim "mudrostima" dovoljno govori. Zivio.
-
45cents
#27534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sudeći po tvom nastupu ovdje (generalno, ne po jednom komentaru), bolje si prošao od Suljagića - kada je u pitanju emotivni odnos prema koristi koju uživaš od DF-a.nemampojma0 wrote: Hahhahaha
Po strankama pocnu pljuvati dvije kategorije ljudi. Prva su oni koji su ocekivali neku licnu korist, pa je nisu docekali. Druga vrsta su oni koji sve mjere po sebi,koji emotivno posmatraju politiku, koji vole da idealizuju, koji ne razumiju politiku i misle da se promjene mogu praviti bez politicke moci. Ova druga vrsta ne prati plan i sistem stranke, vec donosi ad hoc zakljucke na osnovu dnevnih dogadjanja.
Doduse, ima i treca vrsta pljuvaca,a to su ratnici svojih stranaka, ograniceni,mrzitelji svega drugacijeg i to ne samo kad se radi o strankama.
Medjutim, sve ovo nema veze s onim linkovima i skretanje paznje nekim "mudrostima" dovoljno govori. Zivio.
Kad DF bude imao nešto vrijedno respekta, eto nas opet da čestitamo.
Ali, načekat ćeš se....
- nemampojma0
#27535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eto, to je taj nacin razmisljanja i to je pravilo u ovom drustvu, nazalost. Mislio sam da kod tebe prevazu elementi iz druge kategorije pljuvaca, ali sam se prevario, ipak si prva kategorija.45cents wrote:Sudeći po tvom nastupu ovdje (generalno, ne po jednom komentaru), bolje si prošao od Suljagića - kada je u pitanju emotivni odnos prema koristi koju uživaš od DF-a.nemampojma0 wrote: Hahhahaha
Kad DF bude imao nešto vrijedno respekta, eto nas opet da čestitamo.
Ali, načekat ćeš se....
I ponavljam, to veze nema s onim linkovima. Na njih se ne usudjujes referirati, jer znas da ti je sva prica suplja, mrziteljska i da jedino mozes konstruisati i pljuvati. Svako nadje ono sto ga ispunjava, pa ti ne zamjerim. Uzivaj.
- Banksy
#27536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
edit: našla, promaklo mi je ... Sad je puno toga jasnije.Banksy wrote:Nisam u toku, a zanima me, otkud ova bliskost Željka Komšića i Bakira Alispahića, gdje su se ''našli'', šta ih je povezalo?
Umirovljeni general Armije BiH Sifet Podžić je do početka rata bio zamjenik komandanta Vojne policije JNA u sarajevskoj kasarni Viktor Bubanj i njegov je pretpostavljeni bio general Fikret Muslimović sa kojim je, jednako tako, odranije bio blizak i Milan Mandilović.
Smajo Karačić, suprug sarajevske kantonalne ministrice za rad i socijalnu politiku Karoline Karačić, bio je rezervni policajac i ratni logističar iz kvote Bakira Alispahića, čiji je kadar i dugogodišnji šef Komšićevog ureda Amir Ibrović, inače, nekadašnji radnik Službe državne bezbjednosti RBiH.
Hanka Vajzović se, opet, s kolegama iz SDA zbližila u vrijeme dok je bila zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, kada je i uspostavljena politička suradnja između te dvije stranke.
početkom 2013., dok se pripremala kadrovska okosnica Demokratske fronte, Odbor za odbranu i sigurnosnu politiku SDA, kojim su rukovodili Fikret Muslimović i Bakir Alispahić, djelovao je u punom kapacitetu.
U to su vrijeme, također, bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH iznimno dobro surađivali - spekulira se da je Bakir Izetbegović itekako utjecao na odluku Željka Komšića da napusti SDP i formirati vlastitu stranku.
No, problem je nastao kada je došlo do međufrakcijskog sukoba unutar najjače bošnjačke stranke koji se reflektirao i na Demokratsku frontu, budući da su članovi bliski „otpadniku“ Alispahiću kasnije postali najžešća opozicija koalicijskim partnerima iz SDA.
- nemampojma0
#27537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Masa podataka i imena nabacano, pokusava se konstruirati neka prica ili zavjera. Nema dalje, vidi se obavjestajno iskustvo.Banksy wrote:edit: našla, promaklo mi je ... Sad je puno toga jasnije.Banksy wrote:Nisam u toku, a zanima me, otkud ova bliskost Željka Komšića i Bakira Alispahića, gdje su se ''našli'', šta ih je povezalo?
Umirovljeni general Armije BiH Sifet Podžić je do početka rata bio zamjenik komandanta Vojne policije JNA u sarajevskoj kasarni Viktor Bubanj i njegov je pretpostavljeni bio general Fikret Muslimović sa kojim je, jednako tako, odranije bio blizak i Milan Mandilović.
Smajo Karačić, suprug sarajevske kantonalne ministrice za rad i socijalnu politiku Karoline Karačić, bio je rezervni policajac i ratni logističar iz kvote Bakira Alispahića, čiji je kadar i dugogodišnji šef Komšićevog ureda Amir Ibrović, inače, nekadašnji radnik Službe državne bezbjednosti RBiH.
Hanka Vajzović se, opet, s kolegama iz SDA zbližila u vrijeme dok je bila zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, kada je i uspostavljena politička suradnja između te dvije stranke.
početkom 2013., dok se pripremala kadrovska okosnica Demokratske fronte, Odbor za odbranu i sigurnosnu politiku SDA, kojim su rukovodili Fikret Muslimović i Bakir Alispahić, djelovao je u punom kapacitetu.
U to su vrijeme, također, bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH iznimno dobro surađivali - spekulira se da je Bakir Izetbegović itekako utjecao na odluku Željka Komšića da napusti SDP i formirati vlastitu stranku.
No, problem je nastao kada je došlo do međufrakcijskog sukoba unutar najjače bošnjačke stranke koji se reflektirao i na Demokratsku frontu, budući da su članovi bliski „otpadniku“ Alispahiću kasnije postali najžešća opozicija koalicijskim partnerima iz SDA.
- Banksy
#27538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uoči samih izbora, s kandidaturom Suljagića, postalo je jasno da je Komšić Bakirov igrač, nakon izbora to je i objelodanjeno, ali novost mi je da je to od samog početka SDA projekat.
Nema velike koristi od naknadne pameti, ali kakogod,dobro je znati ...
- gospodja profiterka
#27539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je tačno, ali je odslužio svoje i sad će operativac Suljagić pritisnuti dugme za uništenje, atomizirati Komšića i vratiti se kući.Banksy wrote:Uoči samih izbora, s kandidaturom Suljagića, postalo je jasno da je Komšić Bakirov igrač, nakon izbora to je i objelodanjeno, ali novost mi je da je to od samog početka SDA projekat.
- Banksy
#27540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
gospodja profiterka wrote:Ovo je tačno, ali je odslužio svoje i sad će operativac Suljagić pritisnuti dugme za uništenje, atomizirati Komšića i vratiti se kući.Banksy wrote:Uoči samih izbora, s kandidaturom Suljagića, postalo je jasno da je Komšić Bakirov igrač, nakon izbora to je i objelodanjeno, ali novost mi je da je to od samog početka SDA projekat.
A Suljagić, neće taj kući. Ili bar neće za stalno. Okusio je moć i vlast, a s te droge nema skidanja.
-
Vidal89
#27542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hahahahha kako nisko od Avazamiop wrote:
Zaista su nisko prenisko pali, ovo je top level retardiranosti
-
VjecitiStudent
#27543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema prave pogani bez Avaza.
- JThomas
#27544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ono su sve bile loše kopije k'o što su i ovi loše kopije SDA... 
- gospodja profiterka
#27545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam ja mislila na tu kuću, već onu drugu, odakle su ga poslali na teren.Banksy wrote:gospodja profiterka wrote:Ovo je tačno, ali je odslužio svoje i sad će operativac Suljagić pritisnuti dugme za uništenje, atomizirati Komšića i vratiti se kući.Banksy wrote:Uoči samih izbora, s kandidaturom Suljagića, postalo je jasno da je Komšić Bakirov igrač, nakon izbora to je i objelodanjeno, ali novost mi je da je to od samog početka SDA projekat.
A Suljagić, neće taj kući. Ili bar neće za stalno. Okusio je moć i vlast, a s te droge nema skidanja.
- mirzadelibasic
#27546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobar članak. Samo jedna mala digresija. Koliko političara je vidjeno da setaju sami, bez obezbjedjenja, odnosno predsjednika stranaka ? Ja znam za dvojicu ( ZK i PK ).miop wrote:
Fahro izgleda radi u korist ZK, jer ga u posljednje vrijeme dosta hvali preko svojih novina.
-
Innovation
#27547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
VjecitiStudent wrote:Nema prave pogani bez Avaza.
Vidal89 wrote:
Zaista su nisko prenisko pali, ovo je top level retardiranosti
- Orange Revolution
#27548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko neko mora biti debil pa povjerovati Avazu,pa taj je do jučer krhao Izetbegoviću majku,sestru,djecu i mrtvog oca,sad kao imajU Bošnjačko jedinstvo što u prevodu znaći,izvoli Čoviću sve što poželiš samo nama ne diraj naš begluk,to po onoj staroj,bolje prvi u selu nego drugi u gradu.
Kažete SDA sateliti Komšić šeta sam ulicom,bio je u radnji mobitela itd,e da se zna,Novalić boravi na Treskavicu u planinarskim domovima u društvu istaknutih SDA igračai uz njih po koja treba(k....),naprave ceh ,ne plate ali vlasniku osiguraju da nema diranja od inspekcija.
Da se ponovim po ko zna koji put jer očito to vas najviše boli.
Predsjedniče Komšiću idemo do kraja uz vas,uvijek imate 150,000 građana koji su za vas i sa vama.
Kažete SDA sateliti Komšić šeta sam ulicom,bio je u radnji mobitela itd,e da se zna,Novalić boravi na Treskavicu u planinarskim domovima u društvu istaknutih SDA igračai uz njih po koja treba(k....),naprave ceh ,ne plate ali vlasniku osiguraju da nema diranja od inspekcija.
Da se ponovim po ko zna koji put jer očito to vas najviše boli.
Predsjedniče Komšiću idemo do kraja uz vas,uvijek imate 150,000 građana koji su za vas i sa vama.
-
VjecitiStudent
#27549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mirzadelibasic wrote:
Dobar članak. Samo jedna mala digresija. Koliko političara je vidjeno da setaju sami, bez obezbjedjenja, odnosno predsjednika stranaka ? Ja znam za dvojicu ( ZK i PK ).
Fahro izgleda radi u korist ZK, jer ga u posljednje vrijeme dosta hvali preko svojih novina.
Otkad predsjednici stranaka imaju pravo na obezbjeđenje?
-
45cents
#27550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prevod za zalutale:nemampojma0 wrote: Eto, to je taj nacin razmisljanja i to je pravilo u ovom drustvu, nazalost. Mislio sam da kod tebe prevazu elementi iz druge kategorije pljuvaca, ali sam se prevario, ipak si prva kategorija.
I ponavljam, to veze nema s onim linkovima. Na njih se ne usudjujes referirati, jer znas da ti je sva prica suplja, mrziteljska i da jedino mozes konstruisati i pljuvati. Svako nadje ono sto ga ispunjava, pa ti ne zamjerim. Uzivaj.
Članci koje si citirao su trash, politički trash (lik je šef zvanično registrirane stranke, a nastupa kao forumaš)
Jedino što bi mene impresioniralo i što biste me zaista zadivili, jeste da proglasite svoje osnivanje ništavnim i jednostavno se raziđete (čak i bez povrataka-prelazaka u SDP, jer i oni imaju trasha preko svake mjere).
Eventualno, ako bi vaš nedorasli preCednik javno saopštio šta je bio sadržaj tajnog dogovora sa Izetbegovićem da se blokira FBiH na godinu dana. To bih voilo pročitati i šta je DF vrhuška dobila od Bega Poslovnih Prostora.