SDA-All about

jefff

#27501 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Mislili ste Krajišnici da će SDA olako da pređe preko poraza u USK? Čak i u bastionu Bužimu izgubili. E pa ne mere to tako.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-krajin ... /161123011
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#27502 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

jefff wrote:Mislili ste Krajišnici da će SDA olako da pređe preko poraza u USK? Čak i u bastionu Bužimu izgubili. E pa ne mere to tako.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-krajin ... /161123011

Mijenjam trotoar u Centru za invalide s periferije, šifra: Trezor :(
Bosanski_kralj

#27503 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

Hamolj wrote:
malakh wrote:
Hamolj wrote: Vala od nas Krajišnika glasa vidjeti neće. Svakako se svim silama trudio da postane naturalizovani Sarajlija pa bujrum glasajte za njega. Nas je jednom zajeb'o i neće više.
..ti ćeš za svog kambera :lol: :lol: :oops:
Kamber je izlizan, Krajini treba mlad političar koji nema seljačkim poriv prema Sarajevu. Koji će biti uz svoj narod i nije pod muss da mora biti iz SDA. Mi smo ipak kanton koji je najdemokratičniji i koji najrazličitije glasa. :bih:

Ja samo ne kontam koji je tvoj problem ? Ti se baš naložiš kad ti se baci kontra mišljenje, čak i kad ne razumiješ tematiku. Inače tvoj DF kojeg svesrdačno podržavaš na kantonu tom istom Kamberu svakodnedno liže dupe i moli za mrvu hljeba. To vam je vaša borba dala. :-)
Da nije Ogrešević taj? :oops:
Banksy

#27504 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Dosad su otimali štimanjem papira, sad u otimačinu, na građane šalju specijalce...

FOTO/ ŠOKANTNE SLIKE IZ NOVOG SARAJEVA
Nova drama u ul. Zmaja od Bosne: Dva kombija puna specijalaca upala u zgradu i zapečatila zajedničku prostoriju stanara!

Borba stanara u ulici Zmaja od Bosne br. 80 za svoju zajedničku postoriju u haustoru jutros je dobila epilog u obliku oružane policijske akcije! Sve je izgledalo kao da je u pitanju lov na grupu terorista, a ne izuzimanje prostorije koja se nalazi u prizemlju stambene zgrade i koja je u pravilu namijenjena za potrebe stanara.

Image

Podsjećamo, u petak 18. novembra, Sudska policija MUP-a Kantona Sarajevo stigla je na adresu Zmaja od Bosne na broju 80 u Sarajevu kako bi ušla u prostor za koji stanari tvrde da ne pripada općini već da je to zajednički prostor svih stanara u navedenoj ulici.

Ulazak u navedenu prostoriju tada je odgođen, jer su se stanari okupili u haostoru odlučni da se ovakvom načinu oduzimanja onoga što im pripada usprotive i u svojoj borbi istraju do kraja.

- Otkupom stanova stanari su postali i suvlasnici zajedničkih prostorija u ulazu, kako i stoji u ugovorima o otkupu stanova. Neko u opštini proglasio je taj prostor opštinskim, poslovnim, iako ne postoji nigdje registrovano da je ta zajednička prostorija igdje ikada zavedena kao poslovni prostor. Pri tom, mi imamo odluku drugostepenog suda kojom se potvrđuje naše vlasništvo nad pomenutom prostorijom, te ukazuje na niz manjkavosti i propusta pr tumačenju pozitivnih zakonskih propisa u donošenju presuda koje su prethodile, pojasnila je tada medijima Aida Feraget, stanarka u ovoj zgradi.

https://www.facebook.com/Ljubicanstveno ... =3&theater

''Nije mi jasno šta i zbog čega ovo rade. Zapravo, ovdje se radi o krađi i otimanju privatne imovine 15 stanara. Mi imamo sudsku presudu iz 2013. koja potvrđuje da smo mi privatni vlasnici i da općina nikada nije dokazala da se tu zapravo radi o poslovnom prostoru. Radi se o protupravnoj imovinskoj koristi.'', kazala je stanarka Aida Feraget za Source.ba, te dodala kako ih to ipak nije spriječilo da jutros u 7:20 policija upadne i blokira haustor:

''Upali su bez najave, blokirali nam haustor, niko od nas nije reagovao, jutro je i niko nije očekivao ovakav razvoj situacije. Kako smo mogli i pretpostaviti da će upasti u 7:20 i to bez ikakvog naloga. Jer ja sam prišla jednom policajcu i tražila da mi pokaže nalog, a on mi je samo rekao da se odmaknem i udaljim kako bi mogli obavljati svoj posao'', objasnila je Feraget.

Iako ne zna tačno zbog čega i zbog koga to rade, tj. kome je prostor namijenjen i šta im je plan u budućnosti, Feraget zajedno sa stanarima je sigurna da iza toga stoji načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

On je u svojim prijašnjim izjavama rekao kako taj poslovni prostor odlukom Suda pripada Općini i to mnogo prije nego su stanari otkupili stanove. Mi smo kontaktirali kabinet gospodina Koldže, kazavši kako su stanari naveli da on stoji iza svega, no od PR službe nismo dobili nikakav odgovor, osim:

''Ma to su gluposti, načelnik nema nikakve veze s tim.''

No, Feraget navodi kako je to notorna laž, jer prilikom prethodnog dolaska, sudski izvršitelj je rekao da se odgađa deložacija, a na njen upit do kada, kazao je kako će se o tome konsultovati sa Općinom, te čekati da oni odrede tačan datum.

Nakon nekoliko pokušaja i proslijeđenih poziva, nekako smo uspjeli stupiti u kontakt sa Sudskom policijom, no ni od njih nismo dobili nikakve informacije. Kažu da moramo sačekati, jer u ovom trenutku niko ne može davati nikakve izjave i da ih kontaktiramo kasnije. A na pitanje kada je to kasnije, nisu znali odgovor:

''Ma ne znam sad, pozovite vi kad hoćete, pa ćemo vam reći ako tada bude neko ko može dati bilo kakvu izjavu. Nemamo odobrenje da sada nešto pričamo'', rekli su.

I dok kabinet načelnika Koldže i Sudska policija ne zna, ne želi da zna ili možda ne smije da govori o tome, stanari haustora na adresi Zmaja od Bosne broj 80 najavljuju sastanak za danas, na kojem će se dogovoriti za sljedeće korake, a kako navodi Feraget, ništa nije isključeno, jer su oni jako složni:

''Obavijestit ćemo javnost nakon sastanka šta će se dešavati dalje. Ono što je sigurno je da će biti tužba za krađu i ometanje imovine i privatnog posjeda. Ali također, nije nemoguće da ćemo demolirati kompletan prostor'', rekla je Feraget za Source.ba.

JThomas

#27505 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

kad penzionerčine glasaju za tanjir graha, a opozicija stavi kandidate od kojih za neke ni familija nije čestito čula. ali dovoljno takvih kandidata, za svaki slučaj...
Banksy

#27506 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Kako SDA u svojim nasrtajima na privatne i javne prostore postaje sve brutalanija i bezobzirnija - primjeri otimanja Studentske poliklinike, pokušaja oko Opće bolnice kojoj se ipak sprema kraj najavljenom ''reformom zdravstva', pa Doma izviđača , parka kod Arhitekture, itd - mislim da je krajnje vrijeme da se javnost digne i reagira na ovu drsku otimačinu zajedničkih životnih prostora.

Razumijem da je šutljivih uhljeba puno, ali znam da je puno i gradskih glava, ne samo sarajevskih, koji su, obespravljeni, spremni da se suprotstave ovom kriminalu koji prijeti da do 2018. sasvim pohara cijeli grad.

Ne znam kako stoje nevladine udruge, ne znam imaju li novca, snage i moći, ali mislim da je krajnje vrijeme da se javnost digne.

edit: Primjećujem da Klix vijest nije ni objavio, za razliku od svih domaćih portala...
http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lok ... nom/245448
http://** No links **.ba/clanak/154766/nova-drama ... ju-stanara
http://--- NO LINKS ---/clanak/Amila/42294 ... svoj-posao
Dr. Kuca

#27507 Re: SDA-All about

Post by Dr. Kuca »

Buni se raja svaki dan na klixu, fb-u a najvise po kafama u ortu, centralu itd.
hizo ramidovic

#27508 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

pomalo mi je smijesno da jos uvijek ima ljudi koji vjeruju u moc tzv "nvo"...
a tek u snagu "javnosti" u bih...
ultima_palabra

#27509 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Ma nije ni ova Feraget sva svoja... ali kako god, specijalci zauzimaju haustor... kao da živimo Nadrealiste.
O'zone
Globalni moderator

#27510 Re: SDA-All about

Post by O'zone »

Banksy wrote:Kako SDA u svojim nasrtajima na privatne i javne prostore postaje sve brutalanija i bezobzirnija - primjeri otimanja Studentske poliklinike, pokušaja oko Opće bolnice kojoj se ipak sprema kraj najavljenom ''reformom zdravstva', pa Doma izviđača , parka kod Arhitekture, itd - mislim da je krajnje vrijeme da se javnost digne i reagira na ovu drsku otimačinu zajedničkih životnih prostora.

Razumijem da je šutljivih uhljeba puno, ali znam da je puno i gradskih glava, ne samo sarajevskih, koji su, obespravljeni, spremni da se suprotstave ovom kriminalu koji prijeti da do 2018. sasvim pohara cijeli grad.

Ne znam kako stoje nevladine udruge, ne znam imaju li novca, snage i moći, ali mislim da je krajnje vrijeme da se javnost digne.

edit: Primjećujem da smrdljivi SDA Klix vijest nije ni objavio, za razliku od svih domaćih portala...
http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lok ... nom/245448
http://** No links **.ba/clanak/154766/nova-drama-u-ul-zmaja-od-bosne-dva-kombija-puna-specijalaca-upala-u-zgradu-i-zapecatila-zajednicku-prostoriju-stanara
http://--- NO LINKS ---/clanak/Amila/422946/Policija-usla-u-haustor-na-adresi-Zmaja-od-Bosne-broj-80--Trazila-sam-od-policajca-nalog-ali-je-rekao-da-se-odmaknem-kako-bi-mogli-obavljati-svoj-posao
Novo Sarajevo

02188 NEDŽAD KOLDŽO - SDA/SBB 12.389 12.201 77 111 0 47,32%

00090 SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 6.755 6.646 53 56 0 25,99%

Sve legalno...narod tako zaisko i evo mu ga
studiorum_tuzlaensis

#27511 Re: SDA-All about

Post by studiorum_tuzlaensis »

Sarajevo će za 10tak godina ostati jedini grad pod vlašću ove kriminalne skupine prevaranata.

Na svakom koraku se vidi degradacija osnovnog koncepta gradskog života, devolucija ljudskih vrijednosti i bezvoljnost za bolju budućnost. Živi se od institucija i administracije, bez privrede i industrije.

Nažalost, ne vidim nikakvu perspektivu da se ova hobotnica i mreža kriminala ukloni u skoroj budućnosti. Zato se nadam skorom preseljenju u Nje. Prije će krenuti naprijed Mostar, Zenica, Kakanj, Tuzla i Bihać, nego ovo prkno od nekada velikog grada.

Ista stvar i u Banjaluci će da se desi, i tamo je svakakvog hamelja iz velebitske Krajine se skupilo. To se puškom ne bi vratilo u kninski opanak, uostalom ko i naši istočnobosanski Podrinjci.

SDA rulezz.
Banksy

#27512 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

O'zone wrote:
Banksy wrote:
Novo Sarajevo

Nije legalno, naravno, i nije narod ''zaisko'' da mu se otima privatna imovina.

A tu igru s Koldžinim procentima demistificiraćemo čistom računicom kao i u slučaju Bakira Izetbegovića gdje za njega, kad se podvuče, glasa tek 18% biračkog tijela Federacije.
DonieBrasco

#27513 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Stvarno covjek nije pametan, sta treba da se desi da narod izadje na ulice ?!
Banksy

#27514 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

hizo ramidovic wrote:pomalo mi je smijesno da jos uvijek ima ljudi koji vjeruju u moc tzv "nvo"...
Pomalo mi je smiješno da se ''nemoć nvo-a i javnosti'' uzima kao izgovor za nedjelovanje i mirenje sa sudbinom kurbana kojem sutra isto tako mogu doći na vrata i oteti mu njegovo, samo ako im se svidi.

U pitanju je privatna imovina građana na koju se u otimačinu šalju specijalci. Bilo je svega, ali toga još nije bilo.
GeeTnT

#27515 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

ultima_palabra wrote:Ma nije ni ova Feraget sva svoja... ali kako god, specijalci zauzimaju haustor... kao da živimo Nadrealiste.
..evo prelistavam nadrealiste jer nesto ne mogu da vjerujem da trotoar nisu spomenuli....ili je to onaj fazon sa cijepanjem atoma i Mehe...
GeeTnT

#27516 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Banksy wrote:
hizo ramidovic wrote:pomalo mi je smijesno da jos uvijek ima ljudi koji vjeruju u moc tzv "nvo"...
Pomalo mi je smiješno da se ''nemoć nvo-a i javnosti'' uzima kao izgovor za nedjelovanje i mirenje sa sudbinom kurbana kojem sutra isto tako mogu doći na vrata i oteti mu njegovo, samo ako im se svidi.

U pitanju je privatna imovina građana na koju se u otimačinu šalju specijalci. Bilo je svega, ali toga još nije bilo.
Kako nije bilo? Uzeli su stanarima garaze koje su po pravilu pripadale uz cijenu stana...a danas placamo 60KM za natkrivenu i 45 otkrivenu....
studiorum_tuzlaensis

#27517 Re: SDA-All about

Post by studiorum_tuzlaensis »

GeeTnT wrote:
ultima_palabra wrote:Ma nije ni ova Feraget sva svoja... ali kako god, specijalci zauzimaju haustor... kao da živimo Nadrealiste.
..evo prelistavam nadrealiste jer nesto ne mogu da vjerujem da trotoar nisu spomenuli....ili je to onaj fazon sa cijepanjem atoma i Mehe...

interfon, mi kontrolišemo interfon :D

:mrgreen:
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 23/11/2016 13:26, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#27518 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

Banksy wrote:

nije u pitanju nikakav izgovor...samo kazem da od takvih "nvo" nema selameta, ako to od njih ocekujes...
a "javnost"...pa sama si uocila da najuticajniji portal ovu vijest nije uopce prenio...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#27519 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

trebali su mijenjati tu prostoriju za trotoar :evil:

mali zeleni vole betonirane površine :D
statixx

#27520 Re: SDA-All about

Post by statixx »

JoseMujica wrote:mali zeleni vole betonirane površine :D
Mi djeca s Trotoara Predsjednistva.... :D
crno_sa_zlatnim

#27521 Re: SDA-All about

Post by crno_sa_zlatnim »

Banksy wrote:

Koldžo je pokušao ljude iz zgrade koja se nalazi između Bristola i 3 novogradnje strpati u ludnicu, jer nisu htjeli da prodaju stan budzašto.
Ovog će biti sve više, jer mu je zadnji mandat i popeglaće sve svoje lopovluke za ovo 4 godine.
Najjači je potpis Habibijin, nije se lik čak htio ni potpisati nego svoju šeficu isturio da se potpiše.
Banksy

#27522 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

hizo ramidovic wrote:
Banksy wrote:

nije u pitanju nikakav izgovor...samo kazem da od takvih "nvo" nema selameta, ako to od njih ocekujes...
a "javnost"...pa sama si uocila da najuticajniji portal ovu vijest nije uopce prenio...
Najutjecajniji futavi portal nije prenio vijest zato što mu se vlasnik u ovom trenutku liže s SDA. Kad se sutra bude lizao s SDP-om, pisaće drugačije, to nije mjerilo i nije ključno.
Kako je 2008. SDP našao interes da pogura stvar i mijenja političke prilike, valjda će neko i ovaj put naći interes da pogura skidanje ove razularene bande koja brutalno, i sad već skoro bez ikakvog straha, na dnevnoj bazi otima našu imovinu, gore nego ikad u posljednjih 20 godina. Hoće li to biti strani interes i novac ili neka domaća opozicija, sasvim je svejedno, nekako im se mora stati ukraj. Podržaću svakog i svaki napor da ih se skine.
muzicar_iz_parka

#27523 Re: SDA-All about

Post by muzicar_iz_parka »

Samo neka nam hanume ne otimaju.
O'zone
Globalni moderator

#27524 Re: SDA-All about

Post by O'zone »

Banksy wrote:
O'zone wrote:
Banksy wrote:
Novo Sarajevo

Nije legalno, naravno, i nije narod ''zaisko'' da mu se otima privatna imovina.

A tu igru s Koldžinim procentima demistificiraćemo čistom računicom kao i u slučaju Bakira Izetbegovića gdje za njega, kad se podvuče, glasa tek 18% biračkog tijela Federacije.
Procenat - ne procenat oni su na vlasti. Zakon tako uredio. Nije ni do bakira ni do koldže oni se prijavili i uredno izglasani većinom od ukupno izašlih na izbore. Apstinenti, poništivači glasačkih listića (ja) i ostale ine skupine, nisu bitne. Oni su samo statistički podatak o ukupnom broju građana sa pravom glasa.
Banksy

#27525 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

crno_sa_zlatnim wrote: Koldžo je pokušao ljude iz zgrade koja se nalazi između Bristola i 3 novogradnje strpati u ludnicu, jer nisu htjeli da prodaju stan budzašto.
Ovog će biti sve više, jer mu je zadnji mandat i popeglaće sve svoje lopovluke za ovo 4 godine.
Najjači je potpis Habibijin, nije se lik čak htio ni potpisati nego svoju šeficu isturio da se potpiše.
Da, biće, zadnji je mandat i njemu i vrlo lako i njima, svima, ali do izbora 2018. mogu opuhati cijeli grad, a krenuli su ubrzano, silom, bez pardona.
Post Reply