joe_black wrote:
Covjek te je pitao: Koja zemlja je VODILA vise ratova, a ne koja je vise puta napala IZRAEL?
Nemas zivaca ni procitat pitanje na koje dajes odgovor?
Evo jučer izjavio zamjenik ministra MVP-a Irana da bi pad Asada ugrozio sigurnost Izraela.Znači, nema govora o navodnom neprijateljstvu Sirije i Izraela.Do sada je na forumu često puta ponovljeno da je Asad najbolji zaštitnik Izraela, da Saudija finansira Hezbollah itd., i evo vidimo da je to tako.Čovjek fino objasnio ko se stara za sigurnost Izraela a koje potencijalna opasnost.
Sve te priče o jadnoj Palestini, Hezbollahu, Asadovom neprijateljstvu sa Izraelom, su priče vladajuće elite prije svega dva muslimanska grada Rijada i Teherana.Elita je uvijek dva ili tri koraka ispred svog javnog mnijenja.Imaju jednu priču za javnost a drugu onu stvarnu koju nikad ne govore.Ta politika je davno prepoznata i srijsko javno mnijenje je naziva Mukaweme-Mumania, odnosno Otpor-Suzdržanost.Sa jedene strane ubiješ se da dokažeš koliko mrziš Izrael koji je prije toga u glavi Palestinca ili Sirijca označen kao veliko zlo, a sa druge strane dobro paziš na njegovu sigurnost.
Jednostavno jedan vid manipulacije masama.Ta manipualcija je bezvrijedna, i evo vidimo kako se otkrivaju karte, ljudi otvoreno kažu da se bore za sigurnost Izraela, da su oni ti pravi, uvlaće se u pakšu zapadu, ali ono pravo.Ponos odbacuju kao zadnju krpu, tj. ono u što su se kleli Asadovi simpatizeri preko noći postade najbezvrijednija stvar, zapravo pogrdna i gluho bilo nazadna teza.Čuj mi protiv Izraela? Mi štitimo Izrael, šta vam je.
Znači Izrael nikada nije bio razlog navijanja za Asada, to što narod vjeruje u to, je što ti arapski narodi žive u diktaturi i što mu je mozak ispran. Moje skromno mišljenje je da Iranom upravlja par desetina ljudi, starih generala koji su učestvovali u obaranju Šaha.Da je ta zemlja daleko od toga da se može nazvati slobodnom.Da je kompletan Iran zapravo jedan vid diktature, jedno mogu slobodno kazati jedno bolesno društvo, gdje se gaje bolesne ideje, koje graniče sa fašizmom.
Znači možda je Sirija vodila više ratova, a kako ih je vodila bolje da i nije.I Asadova Sirija, i Hamas, i Hezbollah, su od tih ratova imali sebi reklamu, a narod je tu njihovu reklamu plaćao sa desetinama hiljada poginulih žena, djece, staraca, i uništenim i unazađenim državama i ekonomijama, i Palestine, i Libanona, i Sirije.
Ponos koji nam prodaju svih ovih decenija, je zapravo u službi njihovih elita.Ne kažem da nema tu i iskrenosti, ali sve kada se sabere i oduzme, te politike su unazadile narode na tim prostorima, i evo vidimo kako te velike sile i ''neprijatelji'' Izraela kako se povlaće u mišiju rupu i fakat prijete izraelskom sigurnošću.Izgleda da ako sutra i IS ne napadne Izrael, mi ćemo to uraditi umjesto njega.Dakle, fašisti jedan kroz jedan.Sekunde jedne im ne treba vjerovati.