Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Maharadza

#27501 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Normala da pretjeruje, jel' pitar ili nije?! :mrgreen:
north

#27502 Re: Utakmice.

Post by north »

Sta to trabunjas Dino :mrgreen: ? gledas li ti tabelu ili napamet samo lupas da se kaze nesto?...naravno da sve osim pobjede donosi dramu u nastavku ali 90% titula zijan :? ...a sto se komsija tice pogodih od jutros tacan rezultat...1-0 mi stalno odzvanjalo...ocekivano jer su bas kriza..
Logovan

#27503 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Dinostula wrote:I mi se uzdamo da ce Zeljo nesto napraviti danas koji cirkus. :lol:
Sutra samo pobjeda i nista drugo ne dolazi u obzir.Remijem ili porazom bi titula bila 90% izgubljena.
:facepalm:

Kao prvo, ne bi bila 90% izgubljena, daleko od ovoga.

A kao drugo, ovako razmišljaju igrači iz Premijer lige, pa čak i igrači iz reprezentacije. Ako remiziramo/izgubimo nećemo ostvariti ono što smo planirali... :oops: I ovako se stvori gubitnički mentalitet i postaneš luzer u svom poslu koji se uvijek uplaši šanse da konačno nešto ostvari u svojoj fudbalskoj karijeri. I onda se pitamo kako nemamo nekih većih uspjeha u sportu, pa evo zašto ih nemamo. Hoću reći ovo je jedan od problema.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#27504 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Ma ako kiksamo sutra, psiholoska prednost bi bila na strani Zrinjskog i pitanje je vremena kada bi na stigli i prestigli. Vidi se taj pisholoski momenat kod njih u kojem su sada, jbg mi sutra ne skijemo kiksati.
mirza_15

#27505 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Bolje da razmišljamo kako pobjedom 90% osiguravamo titulu. Pobjedom idemo na 6 i stavljamo pritisak na Široki koji onda mora da zapne sljedeće kolo protiv Zrinjskog. Imamo gostovanje Slobodi i Radniku na dosta lošim terenima, a oni će se, po svemu sudeći boriti za evropu. Pobjeda sutra bi puno značila. Poraz bi baš zakomplikovao situaciju.
Logovan

#27506 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Ma sutra vjerujem u pobjedu, biće ako Bog da pobjeda pa makar 1:0.

6 bodova, a ostalo bi 7 kola do kraja, 21 bod, plus mi smo u prednosti u slučaju istog broja bodova.
Dinostula

#27507 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Fora je sto smo u puno goroj formi od Zrinjskog i sto smo dozvolili da sa +11 dodjemo na +3.
Zrinjski ima dosta povoljniji raspored od nas gdje gostuju samo Sirokom dok im ostatak rasporeda ide k'o kec na desetku.
Nama ostaje da igramo protiv Goska,Radnika i Slobode u gostima.Samo da ne oplacemo na kraju zbog onih kikseva protiv Krupe i Zrinjskog to nam je bila idelana sansa da im zakucamo zadnji ekser u kovceg.Igrati tekmu po tekmu ali Boga mi ova bodovna situacija i stanje mi se ne svidja nimalo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#27508 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Ne kontam kako si ti sutrašnju utakmicu unaprijed upisao kao poraz i samo 3 :?
north

#27509 Re: Utakmice.

Post by north »

Stvar je psihe..mi ako gluho bilo na kraju ne budemo prvi to nije zato smo losi generalno ili losiji od Zrinjskog nego sto smo mentalni patuljci...i obrnuto, ako budemo prvi, osim kvaliteta dokazati cemo i mentalnu snagu...pokazali smo do sada daleko najvise naterenu, to svi drugi priznaju, sad treba da pokazemo mozemo li se nositi kad ti pusu za vratom..nevjerovatno sta uradise samo dva kiksa protiv Krupe i Zrinjskog prije kojih je bilo +11 :-) ..ali treba i mora se vjerovati..
Logovan

#27510 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Dinostula wrote:Fora je sto smo u puno goroj formi od Zrinjskog i sto smo dozvolili da sa +11 dodjemo na +3.
Zrinjski ima dosta povoljniji raspored od nas gdje gostuju samo Sirokom dok im ostatak rasporeda ide k'o kec na desetku.
Nama ostaje da igramo protiv Goska,Radnika i Slobode u gostima.Samo da ne oplacemo na kraju zbog onih kikseva protiv Krupe i Zrinjskog to nam je bila idelana sansa da im zakucamo zadnji ekser u kovceg.Igrati tekmu po tekmu ali Boga mi ova bodovna situacija i stanje mi se ne svidja nimalo.
Joj majko, ovaj već upisao poraz.
Ako si napisao +11, onda bi trebalo u nastavku pisati +6, jer su oni spustili našu prednost na +6 (Krupa i pobjeda njihova na Koševu), mi utakmicu još nismo odigrali. Ako sutra izgubimo, onda je +3, a ne prije nikako.

Koliko paničariš ja sam uvjeren da pošaljemo 11 igrača takvih kao što si ti da bi garant izgubili i titulu i kup.
ZonFon

#27511 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

Izađi na teren i bori se, niko ti nece pokloniti titulu.
Dinostula

#27512 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Logovan wrote:
Dinostula wrote:Fora je sto smo u puno goroj formi od Zrinjskog i sto smo dozvolili da sa +11 dodjemo na +3.
Joj majko, ovaj već upisao poraz.
Ako si napisao +11, onda bi trebalo u nastavku pisati +6, jer su oni spustili našu prednost na +6 (Krupa i pobjeda njihova na Koševu), mi utakmicu još nismo odigrali. Ako sutra izgubimo, onda je +3, a ne prije nikako.

Koliko paničariš ja sam uvjeren da pošaljemo 11 igrača takvih kao što si ti da bi garant izgubili i titulu i kup.
Pa ne mozes ni reci da je +6 sada je +4 dok se utakmica sutra ne zavrsi.
Gledao sam zadnje 3 sezone svaku mogucu tekmu i znam sta se desi kad mi krenemo da kiksamo.Vise me strah Koseva nego bilo kojeg gostovanja ako cemo realno.MI smo ove polusezone odigrali protiv Zelje,Sirokog i Tuzla City ovo ostalo je sve bilo srednja zalost.
Ne znam zasto svi misle da je +4 ili +6 neka velika prednost.To su ti kva kiksa i vise nemas te prednosti.Da mi igramo ko u jesenjem dijelu pa hajde ali dva kiksa zaredom na Kosevu je vec je po meni vec tezak kiks.
north

#27513 Re: Utakmice.

Post by north »

ZonFon wrote:Izađi na teren i bori se, niko ti nece pokloniti titulu.
u tome je sva filozofija...dobi kuci i imas sve potaman..a nakon derbija valjda je jasno da moras imati samopouzdanja i vjere u sebe..poslije dva zaredom kiksa kuci bez datog gola, a da u Sirokom i Grbavici zabijes 6 golova bez primljenog, onda je jasno da nije do kvaliteta nego do neke teske blokade u mozgovima..jer to jednostavno nije normalna situacija...zapni, grizi, cupaj travu i dobi utakmicu i onda nije bitno sta radi Zrinjski i ne treba ti biti krivo sto nisu kiksali...
sencobih

#27514 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Nikad nisam bio sigurniji u Sarajevo kao sad. Sutra aBd nova tri boda u kasicu.
armin071

#27515 Re: Utakmice.

Post by armin071 »

Tomahawk11 wrote:Ne kontam kako si ti sutrašnju utakmicu unaprijed upisao kao poraz i samo 3 :?
Ma on je „hraku“ spremio vec odavno samo se ceka kiks.
GandalfSivi

#27516 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Kako ga lose furke nose, sta je ovo ???
bleicher

#27517 Re: Utakmice.

Post by bleicher »

Utakmica za titulu usudicu se reci pa pamrt u glavu
Nadzorna_ploca

#27518 Re: Utakmice.

Post by Nadzorna_ploca »

Meni nije jasno ni Halilovic koji izvodi prekide a lipsao je.
Treba se uozbiljiti do finala kupa i uvezati par pobjeda. Jos uvijek imamo sve i to fino u svojim rukama.
Ultraviolent

#27519 Re: Utakmice.

Post by Ultraviolent »

Pa nek je fulio, nije bio penal.
Ako nismo sposobni igrati fudbal i pobijediti kako treba nemoj onda ni na takav nacin

Kakvi smo mi bijednici mentalitetski
strong69

#27520 Re: Utakmice.

Post by strong69 »

E jbg. Nece me čuditi ako izgubimo titulu.
gold'n'brown

#27521 Re: Utakmice.

Post by gold'n'brown »

Mora se reci da je ovdje u pitanju ogroman propust strucnog staba. Izgubiti oba lijeva beka radi nebitne utakmice protiv Sloge je ogromna greska koja bi nas mogla kostati titule. Onda moramo gledati krepanog Halilovica koji ne zna centrirati iz skracenog kornera.
Nadzorna_ploca

#27522 Re: Utakmice.

Post by Nadzorna_ploca »

A kad smo trpali male plave tad smo bili ultramegagiga mentalitet. Ko kakve babe ste majke mi. Dvostruki arsini vam pojedose mozak.
mirza_15

#27523 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Ja se samo nadam da neće biti da su Ahmetović i Velkoski u ovoj utakmici promašili titulu. Još uvijek je sve u našim rukama.

Možda nam je Rahmanović mogao pomoći večeras ali on je u 93. minuti odlučene utakmice dobio karton zbog kojeg nije igrao večeras.

Sada neka pobijede u Tuzli kako znaju i umiju. Ovo je treća utakmica ovog proljeća da nismo zabili gol. Sve tri na Koševu.
strong69

#27524 Re: Utakmice.

Post by strong69 »

Najgore su nam ove utakmice kad smo domacini. Ukupno 7 izgubljenih bodova na Kosevu. Ne znam zbog čega je tako ali očito je da nemamo odgovor na takve igre i neefikasnost i nepreciznost u Sarajevu.
north

#27525 Re: Utakmice.

Post by north »

3 zaredom utakmice kuci ne mozes dati gola...tesko da je bilo puno prvaka u istoriji kojim je to poslo za rukom...sve razumijem, kriza dodje, kiksevi, promasen penal to se desava..ali ekipa koja je ubjedljivo najvise golova dala u ligi da tri zaredom kuci ne moze gola dati, to je vec umijece....Dramu smo opasnu napravili i sami smo za to krivi, i prebacili opet sami psiholosku prednost Zrinjskom koji je docekao zbog nas a ne sto oni deru...jako sam razocaran i zabrinut, ali ne prevuse iznenadjen jer od FCS odavno nista ne iznenadjuje..sad je sve moguce i vise nismo toliki favoriti ni po cemu, jer 4 bobe je pic.. dim :roll: ...Cirkus :skoljka: :run:
Post Reply