Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#2751 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

amidzazeher wrote:Aaaaaaa to je ta premium izrada :lol: :lol:

Sada idu metalni bumperi kao rjesenje problema :D
Za koje ti treba oružani list! :mrgreen:
avaks

#2752 Re: Smartphone diskusije

Post by avaks »

Toliko o ispeglanom ajOsu i blaćenju androida od strane sektaša:
http://www.idownloadblog.com/2014/09/24 ... ios-8-0-1/

Ko god je koristio ajFon 4 zna o čemu pričam i ovo je fakat bruka za neku firmu koja prosječan telefon naplati 4 puta skuplje od konkurencije i kune se u optimizaciju i premium izgled (izradu) :run:
Znači rade update za 4 telefona i naprave belaj :lol:
febo_acm

#2753 Re: Smartphone diskusije

Post by febo_acm »

Image
avaks

#2754 Re: Smartphone diskusije

Post by avaks »

:lol: :thumbup:
Ispravka, ne za 4 nego za 2 ali očigledno je različit hardware problem pa izbaci no service ili ne radi očitavanje otiska...
I onda kada neko pođe da pljuje po androidu na kojemu radi desetine hiljada različitih uređaja ccc
agent_zero

#2755 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Ljudi, ima li neko da koristi ili je koristio neko vrijeme htc one m7? Nešto bih pitao, pa reko da vidim koliko vas ima. Pitanje se ne odnosi na one koji su ga probali par dana.
shalla

#2756 Re: Smartphone diskusije

Post by shalla »

agent_zero wrote:Ljudi, ima li neko da koristi ili je koristio neko vrijeme htc one m7? Nešto bih pitao, pa reko da vidim koliko vas ima. Pitanje se ne odnosi na one koji su ga probali par dana.
Jel 11 mjeseci korištenja dovoljno :mrgreen:
agent_zero

#2757 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

shalla wrote:
agent_zero wrote:Ljudi, ima li neko da koristi ili je koristio neko vrijeme htc one m7? Nešto bih pitao, pa reko da vidim koliko vas ima. Pitanje se ne odnosi na one koji su ga probali par dana.
I više nego :D

Jesu li popravili onaj problem kada kamera po noći dobije one crvenkaste obrise? Negdje piše da to nikad nije riješeno, a negdje da je riješeno softverskom nadogradnjom. Pa sad ne znam, kad si ga imao, jel te zapao taj update?
avaks

#2758 Re: Smartphone diskusije

Post by avaks »

febo_acm wrote:Image
Pokušao lik na Nokiji 3310 da uradi to i:
Image
shalla

#2759 Re: Smartphone diskusije

Post by shalla »

agent_zero wrote:
shalla wrote:
I više nego :D

Jesu li popravili onaj problem kada kamera po noći dobije one crvenkaste obrise? Negdje piše da to nikad nije riješeno, a negdje da je riješeno softverskom nadogradnjom. Pa sad ne znam, kad si ga imao, jel te zapao taj update?
Mislim da ovisi od primjerka do primjerka, mene nije zakačio taj problem ali sam čitao da mnogi imaju taj problem...
agent_zero

#2760 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

shalla wrote:
agent_zero wrote:
Mislim da ovisi od primjerka do primjerka, mene nije zakačio taj problem ali sam čitao da mnogi imaju taj problem...
Znači ti nisi imao nikako taj problem.

Kako si generalno bio zadovoljan mobom?
Maharadza

#2761 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

Image

Image

:lol: :lol: :lol:
febo_acm

#2762 Re: Smartphone diskusije

Post by febo_acm »

agent_zero wrote: Znači ti nisi imao nikako taj problem.

Ja sam imao HTC One u dva navrata po nekoliko mjeseci. Mogu ti reći da je mobitel odličan. Kvalitet izrade je fakat ono premium premiuma :D Mnogo brz, update poprilično redovan. Jedini nedostatak po meni nekako slaba kamera... Ova Ultra pixel mi se nikako nije svidjelo i zbog toga sam zaobišao M8. Ako puno ne slikaš i ako ti slike nisu bitne M7 je idealan mobitel. Ne kažem da je kamera loša, ali nije u paru sa mobitelima u tom cjenovnom rangu. Zvuk fantazija, displej predobar. Baterija OK, kao i kod većine sličnih uređaja. Traje dan uz intenzivnije korištenje.
shalla

#2763 Re: Smartphone diskusije

Post by shalla »

febo_acm wrote:
agent_zero wrote: Znači ti nisi imao nikako taj problem.

Ja sam imao HTC One u dva navrata po nekoliko mjeseci. Mogu ti reći da je mobitel odličan. Kvalitet izrade je fakat ono premium premiuma :D Mnogo brz, update poprilično redovan. Jedini nedostatak po meni nekako slaba kamera... Ova Ultra pixel mi se nikako nije svidjelo i zbog toga sam zaobišao M8. Ako puno ne slikaš i ako ti slike nisu bitne M7 je idealan mobitel. Ne kažem da je kamera loša, ali nije u paru sa mobitelima u tom cjenovnom rangu. Zvuk fantazija, displej predobar. Baterija OK, kao i kod većine sličnih uređaja. Traje dan uz intenzivnije korištenje.
Sve receno, ne treba nista ni dodati ni oduzeti.
Dakle izrada fenomenalna, dizajn prelijep, zvuk nenadjebiv, ekran sa 441 ppi beton, mobitel ne steka ni uz zesci multitasking...
Ali kamera nazalost stvarno nije na nivou takvog uredjaja (bar kada je rijec o slikama slikanim po noci, one po danu su bile super) i ako ti je to bas bitan segment onda pogledaj nesto drugo. Ako ti to ne predstavlja neki problem onda nema boljeg mobitela u tom cjenovnom rangu ;)

Sent from my OnePlus One
dinooh

#2764 Re: Smartphone diskusije

Post by dinooh »

ko zna njemacki, evo o iPhone 6 plus :lol:
Steffan Raab: Das neue iPhone lässt sich so weit verbiegen, dass es von sich selbst ein Selfie machen kann.
Maharadza

#2765 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

dinooh wrote:ko zna njemacki, evo o iPhone 6 plus :lol:
Steffan Raab: Das neue iPhone lässt sich so weit verbiegen, dass es von sich selbst ein Selfie machen kann.
Der war gut! :D
agent_zero

#2766 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

@febo i @shalla

Hvala na prenesenim iskustvima i utiscima. Planiram uskoro mijenjati mob, ali još se varakam. Odvraća me jedino vrlo slabih 48h trajanja baterije na gsmarena testu, u principu iz iskustva znam da je 50h neki minimum minimuma. Sve ispod je za mene katastrofa. M7 je samo jedna od opcija, pa sam htio da čujem kakvi su utisci iz prve ruke. :wink:, mada svi ostali konkurenti koji su mi u opticaju imaju mnogo bolju bateriju (g2, s4, z3c...).
shalla

#2767 Re: Smartphone diskusije

Post by shalla »

agent_zero wrote:@febo i @shalla

Hvala na prenesenim iskustvima i utiscima. Planiram uskoro mijenjati mob, ali još se varakam. Odvraća me jedino vrlo slabih 48h trajanja baterije na gsmarena testu, u principu iz iskustva znam da je 50h neki minimum minimuma. Sve ispod je za mene katastrofa. M7 je samo jedna od opcija, pa sam htio da čujem kakvi su utisci iz prve ruke. :wink:, mada svi ostali konkurenti koji su mi u opticaju imaju mnogo bolju bateriju (g2, s4, z3c...).
Vidi, mobitel uz poprilično aktivno korištenje komotno izdrži dan, ja sam svoj punio preko noći, ujutru ga skidao sa punjača i skoro nikad nisam došao u situaciju da baterija padne ispod 20% do tamo nekih 22-23h naveče. Jebiga meni je to bilo sasvim dovoljno jer svakako svaki mobitel u zadnjih 5 godina punim tako preko noći...
skafiskafsnjak

#2768 Re: Smartphone diskusije

Post by skafiskafsnjak »

Pa i g2 ti je tako - Ako normalno koristis (pozivi i poruke, pomalo internet) - 2 dana pa i vise . Ako koristis malo vise bez problema izdrzi dan i kao sto ti i rece , neces doci u situaciju da ti padne na 15-20% .
agent_zero

#2769 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Ja imam malo drugačije navike, ne punim nikad mob dok ne padne na 15-20%, tako da želim da mi mob izdura bez problema min 2 dana.

A razlika između 48h (m7) i 62h, odnosno 69h koliko imaju recimo g2 i s4 je povelika.
shalla

#2770 Re: Smartphone diskusije

Post by shalla »

skafiskafsnjak wrote:Pa i g2 ti je tako - Ako normalno koristis (pozivi i poruke, pomalo internet) - 2 dana pa i vise . Ako koristis malo vise bez problema izdrzi dan i kao sto ti i rece , neces doci u situaciju da ti padne na 15-20% .
Ma ja, to mu i govorim da mislim da je to u 5 deka kod svih navedenih mobitela. Iskreno, pravo me nerviraju članovi moje familije koji su mi često nedostupni jer im je "nestalo baterije", zato praktikujem punjenja preko noći jer volim da preko dana ne razmišljam o bateriji. Mislim možda bih ja u standby mogao dogurati do jutra sa 15-ak % baterije ali šta sam postigao, opet ga onda moram puniti pa mi je samo gore razmišljati o nošenju punjača na posao :mrgreen:
Btw, evo sad gledam, na prijašnjem mobitelu (HTC One) kojeg sam punio u noći sa utorka na srijedu jutros ima 34% baterije, upaljen je wifi bez prestanka (dobijam notifikacije sa nekih aplikacija koje nisam skinuo još na oneplus one jer nisam još prodao mobitel)...
shalla

#2771 Re: Smartphone diskusije

Post by shalla »

agent_zero wrote:Ja imam malo drugačije navike, ne punim nikad mob dok ne padne na 15-20%, tako da želim da mi mob izdura bez problema min 2 dana.

A razlika između 48h (m7) i 62h, odnosno 69h koliko imaju recimo g2 i s4 je povelika.
Drug, sumnjam da ćeš i sa jednim mobitelom izgurati na 2 puna dana (naravno govorim o malo jačem korištenju mobitela koji uključuje slikanja, surfanja itd, ne samo sms, poziv i sl) ;-) Možda griješim al ne znam koliko jaka baterija mora biti da izdrži 2 dana aktivnog korištenja mobitela...
febo_acm

#2772 Re: Smartphone diskusije

Post by febo_acm »

Dva dana moze izgurati ako slabo ili nikako pali wifi i data i ne gleda video... Dakle uz malo sms i eventualno muzike. Sve ostalo tesko. Imao sam 150 mobitela i jedino Note 2 i G2 su mogli pregurati dan sa vise od 40% batetije. Naravno meni je non-stop aktivan wifi ili data i jos 3 mail accointa sa push sinhronizacijom, Viber, Skype, Whatsapp... G3 mi isto evo moze po dan i po da izgura.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
agent_zero

#2773 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Znam da ispod 50h trajanja sigurno ne mogu :)

Nisam do jučer znao da m7 ima ispod 50h na testu, pa kad sam vidio rezultat testa, malo me je ohladilo od kupovine m7. A s ovim drugim (g2, s4) bi sigurno izgurao 2 dana, s ozbzirom na rezultate testa i kapacitet samih baterija. A da ne govorim o z3 compact.
Last edited by agent_zero on 26/09/2014 11:11, edited 1 time in total.
avaks

#2774 Re: Smartphone diskusije

Post by avaks »

Wifi i 3g ne gasim na G2, surfam par sati svaki dan i uz to bude i slika kao i poziva te nešto manje sms (za pozive više viber ali dnevno bez sat vremena ne bude sigurno) i izdržim i više od 48h sa preko 5h SOT, znači baterija perverzija i svaka preporuka ako ti je to bitno.
Na GSM arena pogledaj LG G2 Kitkat battery test, dosta je bolji u odnosu na Jelly Bean tako da bez problema nadmaši s4 i o HTC One da ne pričamo. Z3 ima još brutalniju bateriju (koliko vidim na testovima) ali ne znam je li još stigao kod nas i kolika je cijena a znajući Sony biće papreno...
skafiskafsnjak

#2775 Re: Smartphone diskusije

Post by skafiskafsnjak »

Shalla, nema potrebe g2 da punim preko noci. DObra stvar je sto se napuni za sat i po otprilike ...
Post Reply