Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Norm wrote:Daj Boze da grijesim, velika je lova u pitanju, i haman i neki politicari imaju cara u svemu tome, ali daBogda da prodje ovaj zakon...Mozda da se svi dignemo i da se cuje glas vecine...Ali...
Neznamo kakvom redu govoris, svaki pas kojem se nemoze dokazati porijeklo nije napusten pas (zakon je jasan po tom pitanju, tumacenje pojedinaca je nesto drugo) samim tim eutanazija...Jos kad bi se iznijeli pravi podaci da je 90% ovih dzukela, lutalica, bolesno i samim tim potencijalno opasno kao nosioci zaraze, nije problem samo ugriza, tu je i problem fekalija i izmeta koje ostavljaju na svakom cosku, a gle iznenadjenja, ljubitelji pasa iz Sape ne idu za njima i neciste...A vole ih...Mo"s mislit...Onih 10% preostalih je zaista napusteno...
Kazem ti tu je ovaj prijedlog zakona dosta koncizan. ..svaki pas koga niko ne usvoji nakon 15 dana provedenog u azilu ce se eutanizirat...tako ce se stati u kraj samovolji i neradu kantonalnih veterinarskih inspektora koji po trenutnom zakonu mogu jedini proglasit psa opasnim i dozvolit eutanaziju
Al opet zakon ne predvidja ubijanje pasa na ulici ili sta znam gdje...zato je azil nuzan
Mozda jest tebi ali ima ih kojima nije, nisu svi vjernici , ja prvi ne ubijam iz x y razloga.
Nemojte da se pretvori tema o psima lutalicama, pojesce je mrak kao i sve dosadasnje .
Mozda jest tebi ali ima ih kojima nije, nisu svi vjernici , ja prvi ne ubijam iz x y razloga.
Nemojte da se pretvori tema o psima lutalicama, pojesce je mrak kao i sve dosadasnje .
@fiko zasto nisi nastavio ovu izjavu...ovako te izjava diskvalifikuje kao ozbiljnog sagovornika (a pogotovo vjernika) za svaku narednu diskusiju...
Sutra u sto vecem broju, nadam se...Za zivot dostojan covjeka...
fiko_halimic wrote:mozda bi bolje bilo pse sterilisti i cekati da prirodno odumru, a sa druge strane drakonski kaznjavati one koje napustaju zivotinje, da ne kazem babince koje okote ostavljaju po zenici.
sa ovim eutanazijama se nista ne rjesava. missim, pobijemo pse, oni donesu druge, pa pobijemo te druge o nasem trosku, oni donesu trece.. i opstina se pretvori u babinski servis za eutanaziju njihovih pasa. da ne grijesim dusu, nisu samo babinci. kao i u svim ostalim sverama zivota, seljak je najveca smetnja i neprijatelj.
fiko_halimic wrote:treba zakonom sankcionisati te koji ostavljaju zivotinje po gradu. koliko sam cuo, bile su neke sterilizacije po selima, ali kao sto si i sam rekao, ko zna na sta je to licilo. i koliko ima tih sela uopste? mislim stvarno, koliko? gdje god se okrenem vidim seljaka. vremenom su naucili da se maskiraju. ranije ih provalis za sekundu po spicastim cipelma ili karijesu na kecu, po melodiji koju zvizdi dok iza drveta pisa i cacka nos sa ukljucenim guzicnim subwooferom. malo kasnije su nabavili suskave trenerke i cipele sa zvoncicima na bijele carape, sa ili bez kozne jakne preko svega, a sad su vec high level experti. najcesce se kriju iza nacije, iza prculanskih osmjaha, iza avaza (kao citaju oni nesto). vole i auta. u rasponu od golfa koji ide na loz ili trafo ulje, do dzipova sa niskoprofilnim gumama, zavisi od polozaja u hijerarhiji seljaka. i picke su im napredovale. ranije redovno bez dva prednja, a sad vec laserski epiliraju brkove. naucili i na mobilne telefone. idu na "termine", iako ne znaju da je termin vremenski rok, a ne fensi naziv na mali fudbal. prate i kulturni zivot: gile, jasar, farma, ekrem, djeca pjevaju narodnjake, ismet horo. od zabavnih vole merlina i mata hari, mada im je i sako polumenta drag. ovi imucniji, uglavnom ascije, cevabdzije i ugledni piljari posjecuju sve vaznije socijalne evente. zenica fashion week (ima dobri' pićki), dani ankare u zavidovicima, bratimljenje burse i stranjana, druzenja u koloseumu i tako... neki od njih su se slikali i sa samim halidom.
da mi je neko pric'o, ne bi mu vjerovo.
Norm wrote:Daj Boze da grijesim, velika je lova u pitanju, i haman i neki politicari imaju cara u svemu tome, ali daBogda da prodje ovaj zakon...Mozda da se svi dignemo i da se cuje glas vecine...Ali...
Neznamo kakvom redu govoris, svaki pas kojem se nemoze dokazati porijeklo nije napusten pas (zakon je jasan po tom pitanju, tumacenje pojedinaca je nesto drugo) samim tim eutanazija...Jos kad bi se iznijeli pravi podaci da je 90% ovih dzukela, lutalica, bolesno i samim tim potencijalno opasno kao nosioci zaraze, nije problem samo ugriza, tu je i problem fekalija i izmeta koje ostavljaju na svakom cosku, a gle iznenadjenja, ljubitelji pasa iz Sape ne idu za njima i neciste...A vole ih...Mo"s mislit...Onih 10% preostalih je zaista napusteno...
braco draga, zasto ovoliko nebuloza? da budem kratak - i ti volis svoju zenu. jel cistis za njom wc skoljku?
Norm wrote:
Jasno...
Nisam ni ja za ubijanje, masakriranje i sakacenje na ulici...Ali se ovaj evidentan problem mora stoprije rijesiti...
jok. tebi je namjera neka metafizika garant. covjece, ne budi klaun. koji vam je? pa ja cu prvi (iako imam dva psa) reci da nema druge do eutanazije. sad da bi bio bolji reci ces da se to desi u "azilu", ili sa aerosolom (unaprijed izvinjenje ako sam fulio supstancu). nisu ti iz sape jedini koji se prave fini, nego i oni drugi. nema tu puno zamazivanja ako je pitanje jednostavno. samo sto neki vole da igraju igru. zasto i kako ce se valjda otkriti..
braco draga, zasto ovoliko nebuloza? da budem kratak - i ti volis svoju zenu. jel cistis za njom wc skoljku?
Norm wrote:
Jasno...
Nisam ni ja za ubijanje, masakriranje i sakacenje na ulici...Ali se ovaj evidentan problem mora stoprije rijesiti...
jok. tebi je namjera neka metafizika garant. covjece, ne budi klaun. koji vam je? pa ja cu prvi (iako imam dva psa) reci da nema druge do eutanazije. sad da bi bio bolji reci ces da se to desi u "azilu", ili sa aerosolom (unaprijed izvinjenje ako sam fulio supstancu). nisu ti iz sape jedini koji se prave fini, nego i oni drugi. nema tu puno zamazivanja ako je pitanje jednostavno. samo sto neki vole da igraju igru. zasto i kako ce se valjda otkriti..
Sta je tebi???
Svoju pascad uporedjujes sa mojom suprugom? Otkud ti pravo da majku moje djece uzimas u primjer i spominjes ljubitelju pasijih muda?
Sad sam jos ubjedjeniji da ovaj problem treba sto prije rijesiti...EUTANAZIJOM...
Ja trebam za vasim dzukelama cistiti?
Moja djeca trebaju gazit po govnima vasih ljubimaca a vi da glumite gospodu?
Jesam klaun kao i vecina sto obara glavu i suti, ali i to ce se promjeniti...
Cuj hrabrosti, moju zenu sa dzukelama porediti...
I ono mi spominje "metafiziku"...Idi setaj cuke...
Last edited by Norm on 30/11/2013 11:08, edited 1 time in total.
fiko_halimic wrote:mozda bi bolje bilo pse sterilisti i cekati da prirodno odumru, a sa druge strane drakonski kaznjavati one koje napustaju zivotinje, da ne kazem babince koje okote ostavljaju po zenici.
sa ovim eutanazijama se nista ne rjesava. missim, pobijemo pse, oni donesu druge, pa pobijemo te druge o nasem trosku, oni donesu trece.. i opstina se pretvori u babinski servis za eutanaziju njihovih pasa. da ne grijesim dusu, nisu samo babinci. kao i u svim ostalim sverama zivota, seljak je najveca smetnja i neprijatelj.
fiko_halimic wrote:treba zakonom sankcionisati te koji ostavljaju zivotinje po gradu. koliko sam cuo, bile su neke sterilizacije po selima, ali kao sto si i sam rekao, ko zna na sta je to licilo. i koliko ima tih sela uopste? mislim stvarno, koliko? gdje god se okrenem vidim seljaka. vremenom su naucili da se maskiraju. ranije ih provalis za sekundu po spicastim cipelma ili karijesu na kecu, po melodiji koju zvizdi dok iza drveta pisa i cacka nos sa ukljucenim guzicnim subwooferom. malo kasnije su nabavili suskave trenerke i cipele sa zvoncicima na bijele carape, sa ili bez kozne jakne preko svega, a sad su vec high level experti. najcesce se kriju iza nacije, iza prculanskih osmjaha, iza avaza (kao citaju oni nesto). vole i auta. u rasponu od golfa koji ide na loz ili trafo ulje, do dzipova sa niskoprofilnim gumama, zavisi od polozaja u hijerarhiji seljaka. i picke su im napredovale. ranije redovno bez dva prednja, a sad vec laserski epiliraju brkove. naucili i na mobilne telefone. idu na "termine", iako ne znaju da je termin vremenski rok, a ne fensi naziv na mali fudbal. prate i kulturni zivot: gile, jasar, farma, ekrem, djeca pjevaju narodnjake, ismet horo. od zabavnih vole merlina i mata hari, mada im je i sako polumenta drag. ovi imucniji, uglavnom ascije, cevabdzije i ugledni piljari posjecuju sve vaznije socijalne evente. zenica fashion week (ima dobri' pićki), dani ankare u zavidovicima, bratimljenje burse i stranjana, druzenja u koloseumu i tako... neki od njih su se slikali i sa samim halidom.
da mi je neko pric'o, ne bi mu vjerovo.
i da, vole ubijati.
Ti fakat imas problem u svojoj glavi, ali se moram sloziti s tobom u tome da psi u coporima vole ubijati...
Sram vas i stid bilo...
Moje izvinjenje roditeljima ove djevojcice za objavu ove fotke na forumu...Ali sam morao...Brz oporavak maloj princezi...
Ja se iskreno plasim da ako ovaj zakon prodje i ako uspijemo skloniti pse sa ulice, da ce clanovi sape poceti da hodaju cetveronoske po gradu, te da ce poceti da reze i laju, a sto je najgore i da ujedaju. Ruku na srce, tu se vecinom radi o ljudima devijantnog ponasanja, koji se osjecaju odbacenima od strane drustva, pretezno zbog toga sto ih Bog nije obdario bas atraktivnim izgledom. Vecina djelatnica Sape su djevojke i zene, u vecini slucajeva nose naocale i pretezno imaju grublje, muske crte lica. Mozda i u seksualnoj frustriranosti lezi uzrok zbog kojeg mrze ljudski rod, i vec u mladosti se opredjeljuju za kontakt iskljucivo sa istomisljenicima, te s domacim zivotinjama, na koje i svojim izgledom zapravo podsjecaju. Prema njihovim misljenjima, napadi pasa na clanove nase drustvene zajednice uzrokuju upravo ljudi, samim tim sto ne nose u torbama ni kosti a niti fabricku hranu za pse, kako bi im ponudili u trenucima dok im psi prilaze. Nisu krive jadne zivotinje sto su gladne, kada vam dijete od 6 godina pas napadne na ulici, to moze biti samo iz dva razloga, ili ga je vase dijete izazvalo svjesno ili nesvjesno. Nesvjesno ga je izazvalo tako sto je jadni pas vase dijete vidio kao divovsku kost koju mora da zagrize, nije on jadan kriv zbog toga. Zato kad vam se desi takav slucaj, ne proklinjite psa - nahranite ga (cijanidom).
Norm wrote:
Sta je tebi???
Svoju pascad uporedjujes sa mojom suprugom? Otkud ti pravo da majku moje djece uzimas u primjer i spominjes ljubitelju pasijih muda?
Sad sam jos ubjedjeniji da ovaj problem treba sto prije rijesiti...EUTANAZIJOM...
ti fakat neznas citati. ono sto sam dao kao primjer nema veze s ovim sto trabunjas. samo sam htio reci da ako je neko ljubitelj pasa ne mora cistiti iza svih ostalih pasa po gradu. isto bi bilo da si rekao da ljubitelji ptica moraju cistiti ljudima auta kad se neka ptica u letu istovari.
sto se ostalog tice mi se skoro tu slazemo, samo sto ti ponovo ne citas. tvoj problem je taj agresivni nastup pored kojeg i ne gledas sta se pise, nego je bitno samo odgovoriti sto arogantnije. i ja imam i zenu i djecu, ali i pse. i samo zbog zadnjeg me prozivati ljubiteljem pasijih muda je bas lijepo.
Norm wrote:
Sta je tebi???
ti fakat neznas citati. ono sto sam dao kao primjer nema veze s ovim sto trabunjas. samo sam htio reci da ako je neko ljubitelj pasa ne mora cistiti iza svih ostalih pasa po gradu. isto bi bilo da si rekao da ljubitelji ptica moraju cistiti ljudima auta kad se neka ptica u letu istovari.
sto se ostalog tice mi se skoro tu slazemo, samo sto ti ponovo ne citas. tvoj problem je taj agresivni nastup pored kojeg i ne gledas sta se pise, nego je bitno samo odgovoriti sto arogantnije. i ja imam i zenu i djecu, ali i pse. i samo zbog zadnjeg me prozivati ljubiteljem pasijih muda je bas lijepo.
Znam ja vrlo dobro "citati". A govorimo o aroganciji u postovima? Pa nisam ja nikome spomenuo clana obitelji, nisam ja prvi prozvao nekoga da pise nebuloze, nisam ja nikoga prvi nazvao klaunom samo zato jer je iznio svoje misljenje o j.e.b.e.n.i.m dzukelama i da oni predstavljaju opasnost po zdravlje ljudi i pogotovo djece...Arogancija?!?
Spomnjes ptice, zivotinje koje svojim postojanjem doprinose odrzanju ekosistema unistavajuci kukce nemetnike uporedjujuci ih sa stetocinama u vidu pasa lutalica? Jato ptica ostavi toliko izmeta da se opere obicnim mlazom vode.
Copor dzukela ostavi govana pred mojom kapijom da moram lopatom kupit da mi dijete moze proci u skolu...
Samo tvrdim da ljubitelji i zastitnici pasa lutalica trebaju da ih hrane i ciste za njima a ne ja i ostali...Vi ih volite brinite se za njih...
Bit cu fer- zao mi je za ono "ljubitelju pasijih muda"...preletio...
Da li ti cistis za svojim psima kad obave nuzdu u parku gdje se igraju djeca? Na igralistima, recimo na Kaberovic polju?
Lako je tako biti gospodin...
Zanimljivo da monitoring.zenica.ba ne prima podatke s mjernih stanica već 12 sati zaredom, i naravno, niko ne reaguje, kažu u Eko forumu Zenica.
Inače, danas poslijepodne vrijednosti prašine i sumpora su dosezale vrijednosti i do 1.000.
Prica za naivne je da je u kvaru. Ta oprema se ne kvari tako lako.
Normalno, samo sto se ovdje nekad spominjalo da nece tacne podatke da prikazuje, a ustvari je to bila greska u koracima. Nisam vjerovao da ce imati muda da ga iskljuce i da krenu sa pricom o kvaru. Mislio sam da ce odraditi program koji ce prikazivati sasvim druge podatke(koji su u zakonski granicnim vrijednostima), ali sam se zajebunio. Oni ipak imaju damu da rade to sto rade. A sto nece kad im se moze!
Norm wrote:
Sta je tebi???
Znam ja vrlo dobro "citati". A govorimo o aroganciji u postovima? Pa nisam ja nikome spomenuo clana obitelji, nisam ja prvi prozvao nekoga da pise nebuloze, nisam ja nikoga prvi nazvao klaunom samo zato jer je iznio svoje misljenje o j.e.b.e.n.i.m dzukelama i da oni predstavljaju opasnost po zdravlje ljudi i pogotovo djece...Arogancija?!?
Spomnjes ptice, zivotinje koje svojim postojanjem doprinose odrzanju ekosistema unistavajuci kukce nemetnike uporedjujuci ih sa stetocinama u vidu pasa lutalica? Jato ptica ostavi toliko izmeta da se opere obicnim mlazom vode.
Copor dzukela ostavi govana pred mojom kapijom da moram lopatom kupit da mi dijete moze proci u skolu...
Samo tvrdim da ljubitelji i zastitnici pasa lutalica trebaju da ih hrane i ciste za njima a ne ja i ostali...Vi ih volite brinite se za njih...
Bit cu fer- zao mi je za ono "ljubitelju pasijih muda"...preletio...
Da li ti cistis za svojim psima kad obave nuzdu u parku gdje se igraju djeca? Na igralistima, recimo na Kaberovic polju?
Lako je tako biti gospodin...
drago mi je da smo malo spustili loptu, posto se nasi stavovi ne razlikuju previse. sto se tice ciscenja iza mojih pasa to vrsim redovno jer ih drzim u boksu pored kuce koji dva puta sedmicno odrzavam, a to sto sapirem sam sproveo u kanalizaciju. znaci ima nas koji smo odgovorni prema ljubimcima koje imamo, zato ne treba generalizovati, a pogotovo prozivati u stilu da bih ja kao vlasnik psa trebao cistiti izmet i od lutalica.
Pitam sta kad ih pustis van boksa...
Ne ti kao ti licno, nego kao jedan od onih koji kazu da sam klaun jer vidim potencijalnu zarazu parazitima svaki put kada dijete ode na travu da se igra i vrati umazano govnetom...U rijetke trenutke kada nisu copori u blizini igralista...
Pitam te jel ja trebam ici za njima i cistiti njihove "kamare" ispred kuce jos 15 godina?
I nemam nista protiv ljubimaca, pasa koji imaju gazdu koji se brine o istima, nego protiv pasa LUTALICA....
ja bih, vjerovatno kao i ti, sutra potpisao eutanaziju, pa i sintore, iako sam "ljubitelj zivotinja". ja da sam na tvom mjestu vjerovatno bih rigoroznije rjesavao stvari na svom pragu, samo ne bih prozivao i generalizirao prema svima. i upravo kao i ti i ja cu reci "jel ja trebam cistiti te kamare?". sto se tice mojih pasa van boksa su samo na krugu mog imanja. tu i ako ostave neku kamaricu jedini koji u to mogu ugaziti smo moja porodica i ja (eventualno komsija koji svrati na pivu). vec rekoh da se moj i tvoj stav ne razlikuju puno po ovom pitanju.
Norm wrote:
Jasno...
@belfy ti si generalizirao, mene svrstao u one koje mrze zivotinje a samo zelim da se rijesim, pazi, ne svih nego pasa lutalica, ti si se ocito nasao u recenici " ljubitelji pasa iz Sape ne idu za njima i neciste..." i prozvao mene da trebam cistiti za svojom zenom kao za psom...Nikada nisam generalizirao i uvijek naglasim "aktivisti iz udruzenja"...
I konstantno meni prebacujes loptu...Zasto? Cime sam te uvrijedio a nisam te ni spomenuo, naprotiv, ti si meni replicirao, ni u kontestu ljubitelja pasa, jedino ako nisi clan Sape...Onda je sve jasno...
Cukoljupci ko vam brani da sve kerove pokupite, skupite nesto kesa i bavite se sa njima gdje nikom ne smetaju? Ili je potrebno da se za to izdvoje sredstva iz budzeta. Malo morgen. Volite kerove, obezbjedite im dobar i lagodan zivot iz svojih sredstava. Ja ne vidim zasto bi gradjani jedne od najsiromasnijih zemalja u svijetu morali izdvajati novac da bi cuke bile sretne. Ako mislite da ne treba eutanazija onda pokazite to svojim radom i zalaganjem, a ne supljiranjem.
Cukomrzci i ovi zabrinuti roditelji. Pustite se suplje o ugrozenosti vase djece. Da ovi iz sape nabave kakvog lokalnog mafijasa da im bude glasnogovornik usutili bi se i poklopili za sva vremena jer ste obicni misevi koji laju u masi. Napadate ko bijesne hijene jer vam se ovi iz sape cine onako nejaki. Zena ih zastupa. Ako ste tako siloviti onda bujrum fino kad dodje proljece fino u pjesacku zonu i samarajte nabildane momke koji vodaju pitbulove bez brnjice. Samarajte i one sto vozaju skutere kroz pjesacku zonu. Od svih njih su vasa djeca ugrozena pa nisam vidio da ste se nesto angazovali.
Uglavnom i jedni i drugi ste zalosni i nesposobni da napravite bilo sta korisno u ovom drustvu osim nekog nesporazuma na kojem ce neka treca strana da profitira.
snaga_znanja wrote:Cukoljupci i cukomrzci u borbi.
Argumenti su vam vrh. I jednim i drugim.
Cukoljupci ko vam brani da sve kerove pokupite, skupite nesto kesa i bavite se sa njima gdje nikom ne smetaju? Ili je potrebno da se za to izdvoje sredstva iz budzeta. Malo morgen. Volite kerove, obezbjedite im dobar i lagodan zivot iz svojih sredstava. Ja ne vidim zasto bi gradjani jedne od najsiromasnijih zemalja u svijetu morali izdvajati novac da bi cuke bile sretne. Ako mislite da ne treba eutanazija onda pokazite to svojim radom i zalaganjem, a ne supljiranjem.
Cukomrzci i ovi zabrinuti roditelji. Pustite se suplje o ugrozenosti vase djece. Da ovi iz sape nabave kakvog lokalnog mafijasa da im bude glasnogovornik usutili bi se i poklopili za sva vremena jer ste obicni misevi koji laju u masi. Napadate ko bijesne hijene jer vam se ovi iz sape cine onako nejaki. Zena ih zastupa. Ako ste tako siloviti onda bujrum fino kad dodje proljece fino u pjesacku zonu i samarajte nabildane momke koji vodaju pitbulove bez brnjice. Samarajte i one sto vozaju skutere kroz pjesacku zonu. Od svih njih su vasa djeca ugrozena pa nisam vidio da ste se nesto angazovali.
Uglavnom i jedni i drugi ste zalosni i nesposobni da napravite bilo sta korisno u ovom drustvu osim nekog nesporazuma na kojem ce neka treca strana da profitira.
Upravo to i jeste problem. Sutimo dok nas lutalice grizu, nemamo muda podici glavu i reci dosta...Vecina...Neki ipak nesto rade i van forumskih okvira...A ima nas koji smo za svoju djecu spremni rizikovati ili bolnicu ili zatvor, zavisi...
Ima nas koji se ne bojimo nabildanih misica a ni korumpiranih opstinskih i policijskih struktura, jer kako god okrenes mi smo j.e.b.a.n.a strana...A ako spustis glavu i pred psima lutalicama onda si...i...nastavi misao...
POCA wrote:gdje se danas uopšte u Ze moze lijepo opustiti,isplesati itd vikendom(a da ne kontas odakle ce metak da te stigne ili flasa) i da ti ne uleti "frajer" od 19 godina i naravno bez pjesama tipa"gacice","brushalteri" itd...odavno ga ne "lomim" pa sam malo ispala iz kolosijeka
ovaj snaga znanja neki mnogo zajeban momak izgleda. covjece ja se tebi ne bih usudio ni odgovoriti. sve si nas poklopio, pogotovo sto se nisi smio staviti ni na jednu stranu. tako da su tvoji argumenti nadvisili sve druge. svojim postom si dao primjer vecine ljudi u ovoj nasoj drzavi. detektujes sve probleme, samo nigdje ni ne pomenes rjesenje. to mora da je snaga znanja...
norm, nisam, niti bih ikada bio clan udruzenja kao Sapa. dva kontakta sa njima je bilo sasvim dovoljno da vidim ko su i sta su.