Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Samo da napomenem kolege forumaše, snijeg se topi, a odvodni kanali i oluci su nam puni leda!
Očistite na vrijeme da ne bi bilo poplava, meni bi sutra bilo pola metra vode na balkonu na četvrtom spratu da se nisam kutariso.
Štemanje, vruća voda i so ferceraju odlično!
zelenashica wrote:Jedva čekam ljeto, uh pa nek' mi samo neko zvrcne da mu je vruće otiće u 5 pm.
Kad si ti toliko ljuta, možeš misliti kako je meni kao čovjeku koji uvijek uživa u ljetu, koji ima neki prirodni odbrambeni mehanizam od vrućina, pa mi nikad nije toplo i nikad se ne znojim..na planinu idem samo radi djeteta i smoga sarajevskog, ali nikad ne uživam u snijegu..
A nalopatao sam se ovih dana, može mi biti dok sam živ..snijeg u avliji mi je bio 104 cm..
zelenashica wrote:Jedva čekam ljeto, uh pa nek' mi samo neko zvrcne da mu je vruće otiće u 5 pm.
Kad si ti toliko ljuta, možeš misliti kako je meni kao čovjeku koji uvijek uživa u ljetu, koji ima neki prirodni odbrambeni mehanizam od vrućina, pa mi nikad nije toplo i nikad se ne znojim..na planinu idem samo radi djeteta i smoga sarajevskog, ali nikad ne uživam u snijegu..
A nalopatao sam se ovih dana, može mi biti dok sam živ..snijeg u avliji mi je bio 104 cm..
Meni ljeti nikad nije pretoplo,....pa i sad zimi mi je u kuci temp 25 stepeni, nahajcam i uzivam.A ljeti sve do 35 je super.
dječak sa šibicama wrote:Ok, zima, ledis se, moras uz pec sjesti, hladno napolju, sve razumijem... ali da se neko raduje 40 stepeni, sav si znojav, mokar, smrdis nakon pola sata, sunce ti dize temperaturu tijela skoro do 40, prokuhavas, u cemu je draz?
Mrzim ljeto
Kad je zima obučeš se i više nije zima, kad je vruće, ma da sam gola, ne mogu kožu sa sebe skinuti, vruće mi je.
Bar sam sigurna da mi je dobra cirkulacija, i da aktivnosti dugogodišnje su ostavile traga.
Mrzim ljeto, iz dna duše.
samo da se tuspasim. sve iznad +24 je fuj! mogu podnijeti -20, a vec me na +20 srklet hvata. ne shvatam ljubav prema vrucini i sparini, mene od toga samo jeza podilazi.
dječak sa šibicama wrote:Ok, zima, ledis se, moras uz pec sjesti, hladno napolju, sve razumijem... ali da se neko raduje 40 stepeni, sav si znojav, mokar, smrdis nakon pola sata, sunce ti dize temperaturu tijela skoro do 40, prokuhavas, u cemu je draz?
Mrzim ljeto
Kad je zima obučeš se i više nije zima, kad je vruće, ma da sam gola, ne mogu kožu sa sebe skinuti, vruće mi je.
Bar sam sigurna da mi je dobra cirkulacija, i da aktivnosti dugogodišnje su ostavile traga.
Mrzim ljeto, iz dna duše.
samo da se tuspasim. sve iznad +24 je fuj! mogu podnijeti -20, a vec me na +20 srklet hvata. ne shvatam ljubav prema vrucini i sparini, mene od toga samo jeza podilazi.
Videjli bi te da živiš negdje gdje je temperatura konstantno zimi između -20 i -30. dali bi onda mogla reči da kad se obučeš da nije zima.
opet ne, ne volim vrucinu jer je opasna za mene. ne radi se tu dakle samo o pitanju da li se ljeti osjecam dobro ili ne vec o cinjenici da mi (pre)toplo vrijeme radi o glavi (nesvjestice, mucnina, glavobolje, kolabiranje, ludilo ).
sheilak wrote:opet ne, ne volim vrucinu jer je opasna za mene. ne radi se tu dakle samo o pitanju da li se ljeti osjecam dobro ili ne vec o cinjenici da mi (pre)toplo vrijeme radi o glavi (nesvjestice, mucnina, glavobolje, kolabiranje, ludilo ).
ja sam voljela zimu, a mrzila ljeto
jedva sam cekala da padne snijeg, zimi svako jutro, cim se probudim, isla na prozor da vidim je li pao snijeg
Evo pošto je naglo otoplilo, meni su se zatvorili čeoni sinusi. Uvijek je tako. Od tableta samo voltaren ponekad pomaže i hladne obloge na čelo. I haj što boli i gori glava i nos začepljen, al nagon za povraćanje, a sutra moram poslom na put.
Vi koji dobro podnosite toplotu, nemate pojima s kakvim patnjama se mi kojima odgovara hladno vjijeme suočavamo. Vi uživate na toploti, a većina nas koji to ne podnosimo bude bolesna i u patnji cijelo ljeto.
jastuk1 wrote:Evo pošto je naglo otoplilo, meni su se zatvorili čeoni sinusi. Uvijek je tako. Od tableta samo voltaren ponekad pomaže i hladne obloge na čelo. I haj što boli i gori glava i nos začepljen, al nagon za povraćanje, a sutra moram poslom na put.
Vi koji dobro podnosite toplotu, nemate pojima s kakvim patnjama se mi kojima odgovara hladno vjijeme suočavamo. Vi uživate na toploti, a većina nas koji to ne podnosimo bude bolesna i u patnji cijelo ljeto.
Imam i ja hronicnu upalu sinusa, zasjednjenje lijevog maksilarnog ali zimu MRZIM! Zivjelo ljeto...nego ako imas curekotovog ulja namazi njime nosnicu i udisi naglo nekoliko puta, a svakako u apoteci uzmi i mast od mentola koja se zove BLJNA ROSA, u cvstom je stanju i time mazi ili jednostavno udisi...2-3 KM je!
Hvala, ali nisi me razumjeo(la). Meni se ČEONI, a ne nosni sinusi zatvaraju kad temperatura raste, naročito kada naglo poraste, kao ovo danas. Parenje i udisanje različitih supstanci (ono što inače većini pomaže) mene samo još više zatvara, jer tome pogoduje toplota, a ne hladnoća.
To ima veze sa bakterijama koje se puno brže razmnožavaju sa porastom temperature. I nema lijeka tome, sem maksimalno povećavati imunitet.
jastuk1 wrote:Vi koji dobro podnosite toplotu, nemate pojima s kakvim patnjama se mi kojima odgovara hladno vjijeme suočavamo. Vi uživate na toploti, a većina nas koji to ne podnosimo bude bolesna i u patnji cijelo ljeto.
Vi koji podnosite hladnoću nemate pojma kako je to kad vam je vazda ledeno i drhtite... i kad vas vazda nožni prsti bole od hladnoće i kad morate ići u wc svakih pola sata
Ja nedavno razmišljala, i skontala da od onog nekog ljeta prije par (4-5-6) godina, kad je bilo pravo vrelo, pa i naveče bile neke nenormalne temperature... ja nisam sastavila 24h da mi je toplo