FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
julisiz es grant

#2751 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by julisiz es grant »

Ništa novo, Krajišnik je i poslije rata imao sličnu priču i zastupao prilično umjerene stavove. Nisam ni očekivao više, a ni manje.
Ripicipi

#2752 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Ripicipi »

Edin H. wrote:
Ripicipi wrote:Ne upratih, je l' ga pitao o pozivu srbima da napuste Sarajevo?
Da :oops:
Znaci nije :D
It_is_a_Leclerc

#2753 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by It_is_a_Leclerc »

julisiz es grant wrote:Ništa novo, Krajišnik je i poslije rata imao sličnu priču i zastupao prilično umjerene stavove. Nisam ni očekivao više, a ni manje.
Ma nije tačno. Krajišnik je bio tvrda struja u SDS-u. Sjećam se da je tražio da se zgrade institucija BiH grade na entitetskoj granici s jednim ulazom za Federaciju, a drugim za RS.

Sreća, pa je došao tobe na vrijeme da kćerku zaposli u Centralnu banku BiH u mrskom federalnom Sarajevu.
karanana

#2754 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

krajisnik je samo vjesto izbjegao nezgodna pitanja i teme. nista on nije rekao sto bi dalo zakljuciti da je umjerena struja. bas bi rekao suprotno.
on dugo nije htio ici u predsjednistvo pa su se zbog njega sjednice odrzavale u muzeju. ne znam sto mu je muzej odgovarao.
nOrMaLaC

#2755 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by nOrMaLaC »

Imam osjećaj da kada bi i Miloševića i Karadžića i Plavšićku i Mladića I Manojlovića i sve ostale poredale i napravili intervju da bi dobili identične rezultate kao i večeras kako je to prošlo sa M.Krajišnikom:

Ljudi kojih ne grize savjesti, iako znaju, ali se pretvaraju da ne znaju da su odgovorni za protjerivanje i smrt toliko osoba.
Svi bi oni redom tvrdili da nisu znali za genocid u Srebrenici, da nije bilo pod njihovom komandom da granatiraju i pucaju po opkoljenom Sarajevu. Zašto Senad nije spomenuo Sarajevsko-Romanijski bataljon VRS? Trebao je pitati Krajišnika da li je znao ko i na koji način "djeluje" po Sarajevu?

Na kraju sam primjetio "katarziranu" osobu, puno souosjećanja, osobu sa blagim elementima psihopatskog ponašanja, jednu intelektualnu osobu koja je po nama jako sposobna ali i podobna da dodatno radikalizira stanje u entitetu Repulika Srpska i koja može imati vrlo negativne posljedice po Bosni i Hercegovini!
Ta osoba je ta koju smo vidjeli u večerašnjem intervju:u.
chelo

#2756 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by chelo »

Televizija na kojoj cujem tri kljucne rijeci:
u jednoj emisiji decko ponavlja "Uzivajte"
u drugoj emisiji djevojka ponavlja: "Svakako ne propustite"
u trecoj emisiji momcic u 50im ponavlja; "Prrrvi u BiH, i sire, ja sam bio prvi."

Vi sad pogodite ovim redoslijedom koje su to emisije.

Al povratih veceras na njih nesto, to je necuveno. :-)
It_is_a_Leclerc

#2757 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako je neko čitao knjigu "Smrt Jugoslavije", ima sjajno opisan događaj Krajišnikovog konačnog odlaska iz Sarajeva. Trebao je biti neki sastanak sa Izetbegovićem, za kojeg ne znam je li se desio, pa su ga novinari pratili šta radi i kako se ponaša.
Vrlo zanimljivo u kontekstu ovog intervjua i općenito njegove sudbine nakon rata.
trcicu trceci

#2758 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by trcicu trceci »

ima li igdje emisija da se pregleda ?
Sabirni centar

#2759 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Sabirni centar »

trcicu trceci wrote:ima li igdje emisija da se pregleda ?
http://www.facetv.ba/
muha_sa

#2760 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by muha_sa »

odrobija bandit (kao što ce i njegovi pajdaši u zlocinu odrobijat) kaznu a plijen, genocidna tvorevina, osta da živi.

ne kontam kome ovaj zlocinac može bit interesantan osim nama koji zacas zaboravljamo koje su nam zlo ucinili.

do nas je :-)
_majevica_

#2761 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by _majevica_ »

muha_sa wrote:odrobija bandit (kao što ce i njegovi pajdaši u zlocinu odrobijat) kaznu a plijen, genocidna tvorevina, osta da živi.

ne kontam kome ovaj zlocinac može bit interesantan osim nama koji zacas zaboravljamo koje su nam zlo ucinili.

do nas je :-)
Ma Momcilo je neku posebnu hranu konzumirao dok je bio na odmoru...nije on sav svoj... :-D
akcid

#2762 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by akcid »

nOrMaLaC wrote:Ovakvi tipovi su najgori poput Momčila Krajišnika. Misteriozan, psihopata i lažov, to su odlike koje krase Krajišnika.
Ovakvi ljudi predstavljaju najveću opasnosti za BiH i njene građane.

Intervju sa Krajišnikom je kontraproduktivan političkoj situaciji u državi. Krajišnik je perfidno podmukla osoba, iza čijeg se osmijeha i ponekih "lijepih" riječi, zapravo krije njegova inicijalna ideja "Republike Srpske" i nacionalistička ideologija u stvaranju administrativne teritorije sa znatno dominantnim srpskim stanovništvom, odnosno njenog izdvajanja iz današnje BiH.

Hadžifejzović mu je ovim intervjuom omogućio izlazak u javnost, promociju njegove ideje koja je jedan od uzročnika rata, dao mu je legitimitet u svim sljedećim javnim nastupima, televizijskim posebno. Ne vjerujem da je to učinio smišljeno, prije da je i sam bio zatečen Krajišnikovom elokventnošću i sposobnošću u manipulativnom pregovaranju, u dijalogu koji završava samo njegovim, Krajišnikovim interesom.

Mislim da je Hadžifejzović ovim intervjuom otvorio "politička vrata" Krajišniku, prokrčio put SDS-u u putu za vlast u RS i zbacivanje Dodika. Od dva zla, ako bih birao, priklonio bih se ipak Dodikovom. Krajišnikov SDS i njihova ideja djelovala je konkretno, odvela nas u rat i stradanja od čega se nećemo oporaviti u narednih nekoliko decenija, možda i nikad. Konačno, Krajišnikov SDS je na Vrhovnom sudu RBiH i zabranjen za političko djelovanje!

Mi moramo poštovati zakone, kakvi god da su, ako su doneseni u skladu sa pravnim i demokratskim normama. Kako god da su pojedinci osuđeni za ratne zločine u skladu sa tim zakonima, takođe i oni imaju pravo na rehabilitaciju u društvu. Ima ga i Krajišnik, međutim, to pravo ne znači i "hvatanje za ruku" i izvođenje u javnost tih istih osuđenika. Ratne rane su još uvijek svježe, a i dnevnopolitički interesi podižu tenzije kako kome odgovara. Krajišniku treba omogućiti sva prava naše države, ne smije mu se uskratiti nijedno, niti ga izolirati ni na koji način, ali ga i ne treba gurati pred oči građana BiH zbog vlastite promocije i interesa.

Hadžifejzoviću, za ovaj intervju od mene ti je ogroman minus :( :( :(
doktor78

#2763 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by doktor78 »

wolf07 wrote:Mogao je Senad da bude i malo ostriji. Recimo, umjesto suplje price koja je bila skoro na liniji "zivelo bratstvo & jedinstvo svih naših naroda i narodnosti" Senad je mogao da ga priupita kako je mogao dati izjavu za SRNA-u da je u Vase Miskina 27.05.92. aktivirana protivpjesadijska mina???? A to recimo Krajisnik jeste izjavio. Mogao je da ga pita kako to da niko ziv NE ZNA za strijeljanje hiljada ljudi iz Srebrenice. Jbt, izgleda da su svi za Srebrenicu saznali od CNN-a. Mogao je da ga pita zasto Skupstina RS-a nije uradila nista da se kroz zakone ostrije sankcionise cinjenje ratnih zlocina, i jos puno toga umjesto suplje price o distriktu Sarajevo i sta ja znam kakvim sve nebulozama. Taman ga je naceo sa svercom nafte (podatak eksploatisan u medijima iz BL a pronadjen u Mladicevim dnevnicima) i onda pusti da ga Krajisnik munta nekim pricama o "Slobodnoj Bosni", pa nije S.Avdic pisao Mladicev denvnik, otkud to u njegovom dnevniku? Mislim, zestoko je ovo Senad zamislio ali nije ni obrvas naivan, ukupni utisak je da intervju - sve u svemu, nije toliko los ali moglo je uz malo pripreme da bude i bolje.
:thumbup:
liberty02

#2764 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by liberty02 »

imal gdje taj snimak na netu?
Don Zivconi

#2765 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Don Zivconi »

liberty02 wrote:imal gdje taj snimak na netu?
Hebi ja pobrisah ga prije nego sam pogledao sta se digadja na forumu :(

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
karanana

#2766 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

pa ljudi zar je problem citati 5-6 postova iznad i dobiti odgovor?
liberty02

#2767 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by liberty02 »

karanana wrote:pa ljudi zar je problem citati 5-6 postova iznad i dobiti odgovor?
nasao sam izvini.. :thumbup:
Edin H.

#2768 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Edin H. »

doktor78 wrote:
wolf07 wrote:Mogao je Senad da bude i malo ostriji. Recimo, umjesto suplje price koja je bila skoro na liniji "zivelo bratstvo & jedinstvo svih naših naroda i narodnosti" Senad je mogao da ga priupita kako je mogao dati izjavu za SRNA-u da je u Vase Miskina 27.05.92. aktivirana protivpjesadijska mina???? A to recimo Krajisnik jeste izjavio. Mogao je da ga pita kako to da niko ziv NE ZNA za strijeljanje hiljada ljudi iz Srebrenice. Jbt, izgleda da su svi za Srebrenicu saznali od CNN-a. Mogao je da ga pita zasto Skupstina RS-a nije uradila nista da se kroz zakone ostrije sankcionise cinjenje ratnih zlocina, i jos puno toga umjesto suplje price o distriktu Sarajevo i sta ja znam kakvim sve nebulozama. Taman ga je naceo sa svercom nafte (podatak eksploatisan u medijima iz BL a pronadjen u Mladicevim dnevnicima) i onda pusti da ga Krajisnik munta nekim pricama o "Slobodnoj Bosni", pa nije S.Avdic pisao Mladicev denvnik, otkud to u njegovom dnevniku? Mislim, zestoko je ovo Senad zamislio ali nije ni obrvas naivan, ukupni utisak je da intervju - sve u svemu, nije toliko los ali moglo je uz malo pripreme da bude i bolje.
:thumbup:
Mogao je spomenuti Vase Miskina, ali bi Krajsnik vjerovatno odgovorio nesto u stilu da su to njihova saznanja, pozvao se na neki nejasan eksperstki izvjestaj ili slicno. Razgovaraj sa vecinom ljudi iz RS-a ili Srbije i oni ce ti reci da je mina podmenuta ili da je granata dosla sa polozaja Armije BiH, jer je njihova propaganda o tome dugo vremena trubila. Pravi kontrargument je jedino da se pomene lista drugih masakara prouzrokovanih granatama, poput onog na Dobrinji npr, koji nisu bili toliko medisjski popraceni i televizijski pokriveni. Senad jeste spomenuo ubijenu djecu Sarajeva, ali mislim da ga je mogao i vise pritisnuti o ovom pitanju, kada je rekao da mirno spava, jer ipak je jedan od idejnih vodja, ako ne direktni naredbodavac i izvrsilac. Inace je zapanjujuce stanje svijesti idejnih tvoraca zlocina koji se desio (ne samo na srspskoj strani) i njihovog negiranja bilo kakve krivice, jer su valjda to radili iz VISIH interesa.
Stoji da ga je mogao vise pritisnuti oko nafte, da razjasni cifre i kolicine, a ne da daje nejasan odgovor (moji politicki neprijatelji), ali u krajnjoj liniji to je njihov interni problem.
Slazem se da je trebao pitati zasto Skupstina RS-a nije uradila nista da se kroz zakone ostrije sankcionise cinjenje ratnih zlocina, jer to u principu i jeste trebala biti Krajsnikova uloga.
Meni se recimo dopada ideja Sarajevo distrikta, ali u tom momentu nije bila realna, zbog pretrprljenih zrtava. Tu se prica uvijek vrti u krug, zasto niste podrzali ostanak u krnjoj Jugoslaviji i dogovor Zulfikarpasic - Milosevic, nasuprot ideje cjelovite BiH, u kojoj onda konsekvento Srbi traze svoju "drzavu". Dobro mu je Senad replicirao da je BiH svakako Jugoslavija u malom.
Za Srebrenicu mislim da ga je dovoljno pritisnuo, drugim rjecima Krajsnik optuzuje Mladica koji je bio na terenu, a tvrdi da civilna vlast nije za to znala ili ucestvovala u pripremi. Da li je to moguce, ne znam, ali ne djeluje previse vjerovatno, jer je to logisticki bila velika operacija. Pretpostavljam da nema nekih konkretnih dokaza u vidu potpisanog dokumenta, pa na tome bazira svoju eventualnu zalbu, pa i Karadzica mu jarana, odbranu.

U svakom slucaju sto se mene tice kao svjedoka tih dogadjaja interesantan, pa i dobro uradjen interview, koji dokazuje da je Senad ipak jedinstven u BiH.
kota_pisvir

#2769 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by kota_pisvir »

afannedim

#2770 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by afannedim »

Je.o mu zlocinac mater.
DoZeN

#2771 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by DoZeN »

Kada je Krajisnik dolazio na Pale posle Haga,u cisternama se pilo pivo (koliko hoces) htjeli priznati ili ne Krajisnik je bivsi fukcioner Bosanskih Srba i bivsi clan predsjednistva BiH.
Optuzivati Senada za intervju mogu samo ljudi koji malo znaju o BiH i o situaciji u BiH.
Mnogi bi da ne postoji SDS ili da se ne uzima ni intervju od Dodika ili Pandurevicke itd
Znaci lazete samo sebe :)
muha_sa

#2772 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by muha_sa »

DoZeN wrote:Kada je Krajisnik dolazio na Pale posle Haga,u cisternama se pilo pivo (koliko hoces) htjeli priznati ili ne Krajisnik je bivsi fukcioner Bosanskih Srba i bivsi clan predsjednistva BiH.
Optuzivati Senada za intervju mogu samo ljudi koji malo znaju o BiH i o situaciji u BiH.
Mnogi bi da ne postoji SDS ili da se ne uzima ni intervju od Dodika ili Pandurevicke itd
ne optužujem ga jer me ne zanima, nit sam gledo niti cu gledat taj intervju, al me zanima ta situacija u BiH pa bih te molio da mi pojasniš--ako ti nije mrsko.

možda nešto skontam pa se predomislim i s merakom odgledam obrvaša.
MOSALJOZE

#2773 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by MOSALJOZE »

Slušate li ovu legendu iz Sirije :D
DoZeN

#2774 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by DoZeN »

muha_sa wrote:
DoZeN wrote:Kada je Krajisnik dolazio na Pale posle Haga,u cisternama se pilo pivo (koliko hoces) htjeli priznati ili ne Krajisnik je bivsi fukcioner Bosanskih Srba i bivsi clan predsjednistva BiH.
ne optužujem ga jer me ne zanima, nit sam gledo niti cu gledat taj intervju, al me zanima ta situacija u BiH pa bih te molio da mi pojasniš--ako ti nije mrsko.

možda nešto skontam pa se predomislim i s merakom odgledam obrvaša.
Momcilo Krajisnik je bio lider Bosanskih Srba koji imaju vlast u 49% BIH, ta teritorija se zove entitet Republika Srpska.
Momcilo Krajisnik je sada mnogo umjereni nego Dodik i mnogi Srbi iz RS, zna se i zasto je "umjeren" ? :-D
Svi oni koji govore:Sto cemu intervju sa Krajisnikom? On je ratni zlocinac itd zapravo ne zive u stvarnosti drzave BIH
Krajisnik je politicki mrtav,ali je veoma dobro cuti sta ima da kaze,pogotovo ono sto je rekao oko uzajamnih simpatija izmedju njega i starijeg Izetbegovica itd
Postoji nesto to protivnici ovog intervjua ne zele da primjete i zamjere Senadu:Zasto nije postavio pitanje Mirku Sarovicu kada me je nedavno bio gost u CD oko doceka SDS na Palama? nego ga je pitao oko Dodika i oko svega toga oko incijative oko smjene?
Chuckie

#2775 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Chuckie »

Herr Flick wrote: :lol:
:lol: :lol: :lol:
Locked