Sirija

Locked
stopp

#2751 Re: Sirija

Post by stopp »

Jos jedan dokaz da tamo gdje pocinje vehabizam, zavrsava razum, pa zbog toga i ne cudi potpuno ignorisanje opstepoznatih cinjenica i izokretanje stvari. Zna se vrlo dobro od koga su naoruzane teroristicke skupine koje ubijaju Sirijce i za cije interese rade, a ne naoruzavaju se samo od Turske, clanice NATO pakta, koji u svojim okupatorskim podvizima ubija zene i djecu koji skupljaju ogrijev, vec i od takvih rezima kakav je francuski, britanski, cionisticki, njemacki, kaubojski i njihovih vehabijskih sluga olicenih u okrutnom katarskom diktatoru Al Lažira Al Thaniju i bandi Saud!
Naravno da se zna od koga je naoruzana banda terorista koja ubija sirijce,naoruzani su od rusije i irana i onda ta teroristicka banda pod palicom teroriste bashara ubija zene i djecu,uglavnom civile jer u borbi sa vojnicima nemaju nikakve sanse,osim da kad izgube bitku posalju avijaciju.
Tamo gdje pocinje nazivanje vehabijama ljude koji ispravno i izvorno vjeruju u skladu sa Kuranom i Sunetom i praksom ashaba,da im se Allah smiluje zavrsava zdrav razum,jer je to najbolja generacija koja je hodala ovom zemljom.
A sta mozemo ocekivati od raznih sekti od izvrtanja i filozofiranja i potvaranja.
stopp

#2752 Re: Sirija

Post by stopp »

Pa jesu i naoruzane i obucene necemo se budalama praviti. Priznaju to nije nikakva tajna
Pogledaj malo bolje kako se naoruzavaju revolucionari a kako rezim pa se necemo praviti budalama.
Revoltage

#2753 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Unisteno 28 vozila opremljena teskim naoruzanjem dolazeci iz pravca Turske u blizini predgradja Halep. Posada likvidirana.
mmaar

#2754 Re: Sirija

Post by mmaar »

stopp wrote:
Jos jedan dokaz da tamo gdje pocinje vehabizam, zavrsava razum, pa zbog toga i ne cudi potpuno ignorisanje opstepoznatih cinjenica i izokretanje stvari. Zna se vrlo dobro od koga su naoruzane teroristicke skupine koje ubijaju Sirijce i za cije interese rade, a ne naoruzavaju se samo od Turske, clanice NATO pakta, koji u svojim okupatorskim podvizima ubija zene i djecu koji skupljaju ogrijev, vec i od takvih rezima kakav je francuski, britanski, cionisticki, njemacki, kaubojski i njihovih vehabijskih sluga olicenih u okrutnom katarskom diktatoru Al Lažira Al Thaniju i bandi Saud!
Naravno da se zna od koga je naoruzana banda terorista koja ubija sirijce,naoruzani su od rusije i irana i onda ta teroristicka banda pod palicom teroriste bashara ubija zene i djecu,uglavnom civile jer u borbi sa vojnicima nemaju nikakve sanse,osim da kad izgube bitku posalju avijaciju.
Tamo gdje pocinje nazivanje vehabijama ljude koji ispravno i izvorno vjeruju u skladu sa Kuranom i Sunetom i praksom ashaba,da im se Allah smiluje zavrsava zdrav razum,jer je to najbolja generacija koja je hodala ovom zemljom.
A sta mozemo ocekivati od raznih sekti od izvrtanja i filozofiranja i potvaranja.
Cemu takve nesuvislosti i histerija? Razumijem vahabitske muke, cionistima vec neko vrijeme nista ne ide kako treba, SAD, Britaniji i drugim imperijalistickim rezimima isto tako, u Siriji potpuni krah, potlaceni narodi sve vise i vise uvidjaju ko ih tlaci, uzurpatori Arabije, zlocinacka banda Saud je pred potpunim slomom, katarski diktator Al Lažira Al Thani kojeg su Amerikanci doveli vojnim pucem na vlast i to pucem protiv njegovog vlastitog oca ugusit ce se uskoro u vlastitim govnima, ali to nije razlog za takve ispade, jer tabletice mogu sve da rijese, a i hljeb zaradjen postenim radom. Nema potrebe takodje ni za tim stalnim novim registracijama na forum, jer vas se prepozna s iz aviona i time jedino sami sebe uspjevate obamunti.

Sto se vehabitske sekte tice, losa taktika je kriti se iza islama i muslimana, jer zna se u sta oni jedino vjeruju, a to su petrodolari i obecanja njihovih gospodara iz Londona, Washingrona i Tel Aviva, bas kao sto se zna i ko ih je i s kojom namjerom podmetnuo muslimanima, te za sta ih se smatra medju apsolutnom vecinom muslimana, tako da je bolje da ne otvaramo tu pricu i da se drzimo se teme, a ona je Sirija i imperijalisticka agresija na nju.
Nivri

#2755 Re: Sirija

Post by Nivri »

U Siriji borave pripadnici iranske garde koje pomazu sirijskoj vojsci

Ovo je jos jedan dokaz da je Iran sponzor terorizma i osovina zla.
ifas

#2756 Re: Sirija

Post by ifas »

Nivri wrote:U Siriji borave pripadnici iranske garde koje pomazu sirijskoj vojsci

Ovo je jos jedan dokaz da je Iran sponzor terorizma i osovina zla.
Sta onda dodju Qatar, Turska, Saudija itd ? Humanitarni radnici ?
Nivri

#2757 Re: Sirija

Post by Nivri »

borci za slobodu sirijskog naroda, pod uslovom da su na strani pobunjenika. Svaka kolaboracija nad nelegitimnom vladom asada, koja se zlocinackim i teoristickim manevrima jos uvijek odrzava na vlasti, automatski znaci sponzoriranje iste. Iran to i radi.
glockov kolac

#2758 Re: Sirija

Post by glockov kolac »

Ja ovih iranskih operativaca sto nas "i formiraju" o uspjesima Assadove bagre... de ba ohanite malo...
ifas

#2759 Re: Sirija

Post by ifas »

Nivri wrote:borci za slobodu sirijskog naroda, pod uslovom da su na strani pobunjenika. Svaka kolaboracija nad nelegitimnom vladom asada, koja se zlocinackim i teoristickim manevrima jos uvijek odrzava na vlasti, automatski znaci sponzoriranje iste. Iran to i radi.
Ako ima ijedna legitimna vlada u toj vuko*ebini onda je to Asadova. ....................................
....................................... Teroristicki manevri ? Ko autobombama ubija narod po Siriji? ..................
........................... :roll: :roll:
Last edited by Anonymous on 16/09/2012 20:26, edited 1 time in total.
Reason: .
stopp

#2760 Re: Sirija

Post by stopp »

Ne znam samo po cemu je legitimna?
Dal zbog toga sto se morao mjenjati zakon da bi on mogao biti predsjednik jer po zakonu je morao imati 40 godina da bi bio presjednik ili zbog laziranja izbora,ko ce povjerovati da je dobio 97% glasova.A zna se kako mu je i babo dosao na vlast.
Ne znam samo ko bombarduje civilne objekte avionima i helikopterima,tenkovima.
stopp

#2761 Re: Sirija

Post by stopp »

Očit primjer reformi koje Assad obećava: Vojnih režimskih snaga pita zatvorenika 'Hoćeš slobodu?-.... a onda ga udara i govori 'Evo ti tvoje slobode'

http://www.youtube.com/watch?v=_sbQAsJg ... r_embedded
ifas

#2762 Re: Sirija

Post by ifas »

stopp wrote:Ne znam samo po cemu je legitimna?
Dal zbog toga sto se morao mjenjati zakon da bi on mogao biti predsjednik jer po zakonu je morao imati 40 godina da bi bio presjednik ili zbog laziranja izbora,ko ce povjerovati da je dobio 97% glasova.A zna se kako mu je i babo dosao na vlast.
Ne znam samo ko bombarduje civilne objekte avionima i helikopterima,tenkovima.
kako je tako je na vlasti je tolike godine ... da je nelegalno valjda bi ga skinuli prije xy godina a ne sad kad je to u interesu nekog drugog.

Ne opravdavam nasilje ni njegove ni fsa strane.

Za mene su i on i oni, i iran i saudi svi zajedno neprijatelji nase lijepe Vjere, zarad licnih ciljeva i ocuvanja svojih bogatstava i pozicija. Ako mi ima ista mrze nego kad vidim ubijaju se i vriste izbezumljeni Allahu ekber .... sramota i da ih bude strah od Boga.
stopp

#2763 Re: Sirija

Post by stopp »

kako je tako je na vlasti je tolike godine ... da je nelegalno valjda bi ga skinuli prije xy godina a ne sad kad je to u interesu nekog drugog.

Za mene su i on i oni, i iran i saudi svi zajedno neprijatelji nase lijepe Vjere, zarad licnih ciljeva i ocuvanja svojih bogatstava i pozicija. Ako mi ima ista mrze nego kad vidim ubijaju se i vriste izbezumljeni Allahu ekber .... sramota i da ih bude strah od Boga.
Ko bi ga skinuo sa vlasti,pored 19 kontraobavjestajnih sluzbi?,nisi smio pisnuti kad su vas trojica zajedno.
Jedini interes da asad ostane na vlasti imaju rusija,iran i izrael a moguce i neki drugi.
zlata

#2764 Re: Sirija

Post by zlata »

stopp wrote:

Ko bi ga skinuo sa vlasti,pored 19 kontraobavjestajnih sluzbi?,nisi smio pisnuti kad su vas trojica zajedno.
Jedini interes da asad ostane na vlasti imaju rusija,iran i izrael a moguce i neki drugi.
Izrael?
Jesi'l' siguran u to?
asurbanipal

#2765 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

zlata wrote:
stopp wrote:Ko bi ga skinuo sa vlasti,pored 19 kontraobavjestajnih sluzbi?,nisi smio pisnuti kad su vas trojica zajedno. Jedini interes da asad ostane na vlasti imaju rusija,iran i izrael a moguce i neki drugi.
Izrael?
Jesi'l' siguran u to?
Možda je mislio na Kinu... :lol:
stopp

#2766 Re: Sirija

Post by stopp »

Sto sam mislio to sam i rekao,naravno izrael.Kinezi su nekako vise inferiorni,mada mozes i njih ubrojati u ove zemlje.
Klavikula

#2767 Re: Sirija

Post by Klavikula »

stopp wrote:Sto sam mislio to sam i rekao,naravno izrael.Kinezi su nekako vise inferiorni,mada mozes i njih ubrojati u ove zemlje.
pa kad malo bolje razmislim nije da nisi upravu. Assad je (uz Iran) glavna logisticka baza za Hezbollah, padom Assada Hezbollah bi se skoro pa moga ugasiti, a time Izraelci ne bi imali izgovor za napade na Liban. u sustini i Iran i Hezbollah i Assadov krvolicni rezim su igracka Izraela, slicno kao Al Qaida za SAD :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
edrusu druze svaka ti je zlatna ko Alijina kasika :skoljka:
Klavikula

#2768 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Sirijski izvori navode kako je vojska oslobodila prostor gradske četvrti Midan i kako se obračun trenutačno vodi u četvrti Fardous.
:thumbup:
Klavikula

#2769 Re: Sirija

Post by Klavikula »

http://www.advance.hr/vijesti/turska-po ... -u-tursku/
Nisu svi nužno ljubitelji sirijskog predsjednika, ali gotovo svi drže kako je upravo Bashar al-Assad glavni otpor protiv zapadnog imperijalizma, ali i potencijalnog ekstremnog Islamizma.
sustina svega :thumbup:
stopp

#2770 Re: Sirija

Post by stopp »

pa kad malo bolje razmislim nije da nisi upravu. Assad je (uz Iran) glavna logisticka baza za Hezbollah, padom Assada Hezbollah bi se skoro pa moga ugasiti, a time Izraelci ne bi imali izgovor za napade na Liban. u sustini i Iran i Hezbollah i Assadov krvolicni rezim su igracka Izraela, slicno kao Al Qaida za SAD
Da,a islamisti bi htjeli vratiti i golansku visorovan izmedju ostalog.
joe_black

#2771 Re: Sirija

Post by joe_black »

Bratska Saudija...nece dozvoliti Sirijcima ulazak u zemlju radi obaljanja Hadža...Nema komentara,potez najvecih musimana na svijetu...
Klavikula

#2772 Re: Sirija

Post by Klavikula »

joe_black wrote:Bratska Saudija...nece dozvoliti Sirijcima ulazak u zemlju radi obaljanja Hadža...Nema komentara,potez najvecih musimana na svijetu...
najvecih muslimana i najvecih boraca protiv cionizma :skoljka:
Klavikula

#2773 Re: Sirija

Post by Klavikula »

stopp wrote:
pa kad malo bolje razmislim nije da nisi upravu. Assad je (uz Iran) glavna logisticka baza za Hezbollah, padom Assada Hezbollah bi se skoro pa moga ugasiti, a time Izraelci ne bi imali izgovor za napade na Liban. u sustini i Iran i Hezbollah i Assadov krvolicni rezim su igracka Izraela, slicno kao Al Qaida za SAD
Da,a islamisti bi htjeli vratiti i golansku visorovan izmedju ostalog.
aha, isto kao sto Morsi hoce da Sinaj vrati pod potpunu kontrolu i kao sto je Alija htio cjeloviti BiH :run:
stopp

#2774 Re: Sirija

Post by stopp »

Krščani oformili brigadu Ensarullah
"Mi kršćanski mladići-revolucionari proglašavamo formiranje Ensarullah brigade u okolini Damaska. Mi smo čestiti borci koje će braniti zemlju sa našom muslimanskom braćom"

http://www.youtube.com/watch?v=2A8i3lf7 ... r_embedded
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2775 Re: Sirija

Post by Truba »

normala da ih oslobodioci ne počnu skraćivati za glavu :roll:
Locked