Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- vješalica
#2751 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
kod mene ima još,NG,ali je slab pritisak,imam neke kanistere za tehničku vodu i par flaša za piti
- O'zone
- Globalni moderator
#2752 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Lohotna im ogradabitanga_sa_otesa wrote:vjerovatno su se ogradili ako prekid bude duze trajao
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2753 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
truHle im tarabe 
- drndalo
#2754 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
*ebemimma*ku, cijeli dan se tusiram nebil' im ispraznio cijevi, da vise ne razmisljam, ali ne ide... Koza mi se sva sasusila, sad cu je morati hidratantnim kremama pomazati da nadoknadim sve sto sam isprao... 
-
The Realist
#2755 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Boljakovo nema od jutros.
- starii
#2756 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
cijeli dan imam vodu 
- hopi
#2757 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
koševsko 21 sat bez vode. I slagali su voda nestaje u 6 ujutro, nestala je u 24h, tj 6 h ranije zatvorili.
-
krater
#2758 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Došla prije sat-dva 
-
melac
#2759 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nije imao izbora, vodu mora zatvoriti ako hoce izmjestit vod.mk ultra wrote:samo da mi je vidjeti tog stručnjaka koji je zatvorio vodu cijelom gradu...
- O'zone
- Globalni moderator
#2760 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Kovačići nije ni nestajalo takođe ni Centar
- navedeni
#2761 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
O'zone wrote:Kovačići nije ni nestajalo takođe ni Centar
Mega jarane, Kovacici - najbolja voda!
- hopi
#2762 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
došla oko 23:45 (možda i ranije malo). nestala 0:20
- navedeni
#2763 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
hopi wrote:došla oko 23:45 (možda i ranije malo). nestala 0:20
Ono EVO VAM VODA... E NEMA VAM VODE, zajebaju nas
- Troll_Happens
#2764 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Code: Select all
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/u-utorak-poremecaj-u-vodosnabdijevanju-u-sarajevu-
Umalo popisivac
#2765 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa ljudi moji sta je ovo vise s ovom jebenom vodom i gradom i svime. Pa majku im milu jebem pa dokle vise. Vise od godinu dana zavrcu pipe u centru glavnog grada svaki dan iza 00.00 h i citam onu lazljivu kravu iz Vodovoda koja prica kako to nije istina vec samo eto obore pritisak. Nedavno su naravno racune uduplali.
Em sto nemam vode nevecer (a vecernji sam tip), em sto sve moram ukljucivati po skupoj struji. Ja stvarno vise necu niti jedan jedini racun platiti pa nek me tuze i ganjaju do sudnjeg dana.
Em sto nemam vode nevecer (a vecernji sam tip), em sto sve moram ukljucivati po skupoj struji. Ja stvarno vise necu niti jedan jedini racun platiti pa nek me tuze i ganjaju do sudnjeg dana.
- Logovan
#2766 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Dokle će ovo trajati sa redukcijama?
Ako neko zna slučajno...
Stvarno je nestajanje vode postalo nepodnošljivo.
Vrućine, sparine, ožedniš u 2, 3, 4 ujutro ali malo sutra ćeš se napiti hladne vode.
Vrućine, sparine, ožedniš u 2, 3, 4 ujutro ali malo sutra ćeš se napiti hladne vode.
- holowey
#2767 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
a da voda bude hladna pustis je da otece par minuta i rezultat tvoje case je stotinjak litara protracene vode... uz tebe bude jos par hiljada takvih poput tebe i za rezultat vodovod s pravom smanji pritisak...Logovan wrote:Dokle će ovo trajati sa redukcijama?Ako neko zna slučajno...
fino bokal u frizider pa ce da bude hladne vode kad ozednis
jbt ljudi kukaju ne mogu se tusirati a on da mu je hladne vode za popit'
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#2768 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
pa ako ne platis zatvorit ce ti voduUmalo popisivac wrote:Pa ljudi moji sta je ovo vise s ovom jebenom vodom i gradom i svime. Pa majku im milu jebem pa dokle vise. Vise od godinu dana zavrcu pipe u centru glavnog grada svaki dan iza 00.00 h i citam onu lazljivu kravu iz Vodovoda koja prica kako to nije istina vec samo eto obore pritisak. Nedavno su naravno racune uduplali.
- Troll_Happens
#2769 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
potpuno tacno, svako od nas dok otvori ujutru sve cesme dok istece prljava voda potrosi vode i vise nego li bi se u nocnim satima konzumiralo, ali hajde ti reci hajvanima nasim koji sjede i hlade muda...holowey wrote:a da voda bude hladna pustis je da otece par minuta i rezultat tvoje case je stotinjak litara protracene vode... uz tebe bude jos par hiljada takvih poput tebe i za rezultat vodovod s pravom smanji pritisak...Logovan wrote:Dokle će ovo trajati sa redukcijama?Ako neko zna slučajno...
-
Umalo popisivac
#2770 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ne znam kako a da ne zavrnu citavoj zgradi.Matijevic_Vlado wrote:pa ako ne platis zatvorit ce ti voduUmalo popisivac wrote:Pa ljudi moji sta je ovo vise s ovom jebenom vodom i gradom i svime. Pa majku im milu jebem pa dokle vise. Vise od godinu dana zavrcu pipe u centru glavnog grada svaki dan iza 00.00 h i citam onu lazljivu kravu iz Vodovoda koja prica kako to nije istina vec samo eto obore pritisak. Nedavno su naravno racune uduplali.
- avetinja
#2771 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nije to prokletstvo nego lopovluk vodovoda. Niko im više ne treba plaćati vodu, jer smo 5-6 sati bez vode. U 00:00 već nema vode, dolazi tek oko 5-6 ujutro, a kad te noću protjera nije nimalo ugodno. Još stalne redukcije tokom dana, i na kraju imaju obraza reći " Mi ne znamo ništa o redukciji, redukcije nema ".
- oldtajmer
#2772 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
jbg izgleda da trebamo biti sretni i sa ovakvim stanjem obzirom da se nista ne ulaze u obnavljanje vodovodne mreze,pa cemo mozda za desetak godina imati vode tek po par sati dnevno kao u ratu
-
Umalo popisivac
#2773 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nista oni ne rade s pravom. Ti sto potrosis to i platis, pa makar je drzao 10 minuta nek otice. Problem je sto ih ima tamo masa zaposlenih koji pozderase sve pare umjesto da se dio novca usmjeri na odrzavanje mreze. Plus je jedan od stvarnih razloga redukcija sto govna zapravo na taj nacin stede na struji jer ugase pumpe (a ti ces ukljucivati po skupoj).holowey wrote:a da voda bude hladna pustis je da otece par minuta i rezultat tvoje case je stotinjak litara protracene vode... uz tebe bude jos par hiljada takvih poput tebe i za rezultat vodovod s pravom smanji pritisak...Logovan wrote:Dokle će ovo trajati sa redukcijama?Ako neko zna slučajno...
A ako cemo cjepidlaciti ta mlaka voda sto bi je ja trebao staviti u frizider isto kosta struje i jos trebam cekati da se ohladi? Ja je pustim da otece al prije svega zbog starih olovnih cijevi, samo bi se jos trebao trovati. Ne znam kad je napadalo ovoliko vode, poplave diljem zemlje a ovdje jebote redukcije iz dana u dan. Imas malo dijete, treba pelene promijeniti, guzicu oprati itd. a vode nema. Nevjerovatno dokle ovdje bezobrazluk moze ici.
Moze covjek imati donekle razumijevanja i strpljenja i za radove i za svasta nesto al ovi ocito ne misle nista mijenjati jos par godina, bar ne nabolje.
- holowey
#2774 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
e kad bi bilo sto potrosis da platis, druga bi prica bila...nego ovako, ono sto potrosis se dijeli i na ostale stanare pa te boli dupe koliko ce vode oteci... pitaj one u privatnim kucama kako ekonomisu vodom koju placaju...Umalo popisivac wrote:Nista oni ne rade s pravom. Ti sto potrosis to i platis, pa makar je drzao 10 minuta nek otice. Problem je sto ih ima tamo masa zaposlenih koji pozderase sve pare umjesto da se dio novca usmjeri na odrzavanje mreze. Plus je jedan od stvarnih razloga redukcija sto govna zapravo na taj nacin stede na struji jer ugase pumpe (a ti ces ukljucivati po skupoj).holowey wrote:a da voda bude hladna pustis je da otece par minuta i rezultat tvoje case je stotinjak litara protracene vode... uz tebe bude jos par hiljada takvih poput tebe i za rezultat vodovod s pravom smanji pritisak...Logovan wrote:Dokle će ovo trajati sa redukcijama?Ako neko zna slučajno...
A ako cemo cjepidlaciti ta mlaka voda sto bi je ja trebao staviti u frizider isto kosta struje i jos trebam cekati da se ohladi? Ja je pustim da otece al prije svega zbog starih olovnih cijevi, samo bi se jos trebao trovati. Ne znam kad je napadalo ovoliko vode, poplave diljem zemlje a ovdje jebote redukcije iz dana u dan. Imas malo dijete, treba pelene promijeniti, guzicu oprati itd. a vode nema. Nevjerovatno dokle ovdje bezobrazluk moze ici.
Moze covjek imati donekle razumijevanja i strpljenja i za radove i za svasta nesto al ovi ocito ne misle nista mijenjati jos par godina, bar ne nabolje.
najbolje je sad iz principa ne izaci na izbore pa neka drugi glasaju kad im je ovako dobro
- drug_profi
#2775 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ne bih sad politiku da uvlacim ovdje, ali jel stvarno mislis da je ovo rjesenje?holowey wrote: najbolje je sad iz principa ne izaci na izbore pa neka drugi glasaju kad im je ovako dobro