Radi se o Velidu Spahi. On ne radi na FTV-u.montypython2000 wrote:U vezi jezika na Ftv. Stvarno nisam od onih koji broje krvna zrnca. Nemam problema sto se na Ftv govori hrvatski od strane Hrvata, ali nije li onda logicno (i posteno) da novinari i spikeri Bosnjaci govore bosanski. Medjutim NISU, oni takodjer govore hrvatski (ne znam medjutim da li oni to i znaju, mislim da ne). Nedavno je bilo svjetsko prvenstvo u atletici u Rusiji. Voditelj (Bosnjak, ne pamtim kako se zove) je danima govorio "gledatelji" i "utrka". Niko da mu kaze da to NIJE bosanski jezik. Nastranu cinjenica da i malo koji Hrvat u realnom zivotu govori "utrka", cak su mi ljudi govorili da to i njima, Hrvatima, para usi. FTV TREBA UKINUTI. HITNO.
Federalna televizija
Moderator: anex
- It_is_a_Leclerc
#2751 Re: Federalna televizija
-
montypython2000
#2752 Re: Federalna televizija
Nista u "utrci" ne fali. Problem je sto ima viska. Slova. I to U. Problem je sto mladje generacije uskoro i nece znati koji je to jezik i da njihovi roditelji tako nisu govorili npr prije rata. A to i jeste cilj. "fudbal" je vec pokojni na Ftv, pod naletima "nogometa", "gledateljima" nas terorisu svaki dan, a sad je i trka postala "utrka" itd itd. Nije to nikakva slucajnost. Previse je opsezno i konzistentno da bi bila slucajnost. To je cista asimilacija, koju jos placamo vlastitim parama.
-
StupskaBitanga
#2753 Re: Federalna televizija
meni je na ovo
rečeno da citiram to je sprski a ja njima pa ja ću ga onda sa oduševljenjem pričatiProblem je sto mladje generacije uskoro i nece znati koji je to jezik i da njihovi roditelji tako nisu govorili npr prije rata
-
The BEN10
#2754 Re: Federalna televizija
Chuckie wrote:Odavno nije bila Partizanska eskadrila.
Sent from my iPhone using Tapatalk pro
- travnik
#2755 Re: Federalna televizija
Pa podržite inicijativu HDZ-a peticijom, javnom podrškom ili na neki drugi način o trećem kanalu. Pošto je riječ o kanalu na hrvatskom jeziku, a ne hrvatskom kanalu, onda će vjerojatno svi ti Bošnjaci, Hrvati i sl. koji pričaju hrvatski preći na taj kanal i vas poštedjeti patnju da slušate riječi na tom "gadnom" jeziku.montypython2000 wrote:Nista u "utrci" ne fali. Problem je sto ima viska. Slova. I to U. Problem je sto mladje generacije uskoro i nece znati koji je to jezik i da njihovi roditelji tako nisu govorili npr prije rata. A to i jeste cilj. "fudbal" je vec pokojni na Ftv, pod naletima "nogometa", "gledateljima" nas terorisu svaki dan, a sad je i trka postala "utrka" itd itd. Nije to nikakva slucajnost. Previse je opsezno i konzistentno da bi bila slucajnost. To je cista asimilacija, koju jos placamo vlastitim parama.
- dječak sa šibicama
#2756 Re: Federalna televizija
Upravo tako.travnik wrote:Pa podržite inicijativu HDZ-a peticijom, javnom podrškom ili na neki drugi način o trećem kanalu. Pošto je riječ o kanalu na hrvatskom jeziku, a ne hrvatskom kanalu, onda će vjerojatno svi ti Bošnjaci, Hrvati i sl. koji pričaju hrvatski preći na taj kanal i vas poštedjeti patnju da slušate riječi na tom "gadnom" jeziku.montypython2000 wrote:Nista u "utrci" ne fali. Problem je sto ima viska. Slova. I to U. Problem je sto mladje generacije uskoro i nece znati koji je to jezik i da njihovi roditelji tako nisu govorili npr prije rata. A to i jeste cilj. "fudbal" je vec pokojni na Ftv, pod naletima "nogometa", "gledateljima" nas terorisu svaki dan, a sad je i trka postala "utrka" itd itd. Nije to nikakva slucajnost. Previse je opsezno i konzistentno da bi bila slucajnost. To je cista asimilacija, koju jos placamo vlastitim parama.
Hrvatski tv kanal, i nece vise biti odvratnog hrvatskog (ili kako ga neki viole nazvati "ustaski") jezika na FTV.
-
Chuckie
#2757 Federalna televizija
Bitka na Neretvi, Nedjelja, 20.00h. Ako kojim slučajem neko nije gledao.
-
sumirprimus
#2758 Re: Federalna televizija
fali ono bitka na neretvi 3D...
-
montypython2000
#2759 Re: Federalna televizija
Zamjena teza nece proci. Hrvatski nije ni odvratan ni ustaski, niti ga je neko ovdje takvim nazvao. Ja licno, cesto odem na Htv i tamo gledam neki prenos ili emisiju zbog visoke kvalitete (tehnicki i sadrzajno). Ftv je medjutim televizija svih nas pa kad vec postoji na njemu hrvatski (za Hrvate) sa cim nemam nikakvih problema trazim da novinari/spikeri Bosnjaci govore Bosanski. Ni manje ni vise. Je li to puno? Ovo dok/kad vec FTV postoji. Meni medjutim ne treba ni Ftv, ima i dovoljno komercijalnih kanala i svi imaju i vijesti i obavljaju drustvenu funkciju. Bez pretplate. Ne zelim da placam nista nikome, pogotovo za nerad i amaterizam. Nemam medjutim problem da postoji 10 kanala na hrvatskom (bosanskom, srpskom, ...) ali ne da ih ja placam iz svog dzepa. Ko sta voli da gleda, neka to i plati, dosta je mistifikacija o ugrozenosti, bilo cijoj i sisanja drzavne sise odnosno guljenja gradjana, poreskih obveznika.
- TDK-90
#2760 Re: Federalna televizija
Fali Bitka na Neretvi sa do sada ne viđenim scenama, koje su pola stoljeća bile cenzuriranesumirprimus wrote:fali ono bitka na neretvi 3D...
- casper_
#2761 Re: Federalna televizija
sta je sa vecerasnjom utakmicom? prenosi li to iko?
- fortaleza
#2762 Re: Federalna televizija
A možda više upadne u oči (ili uši
) jedna riječ na hrvatskom jeziku nego 100 na bosanskom pa se pretjerano stvara dojam o ftv-u kao "ustaškoj" televiziji (kako je neki zovu)? 
-
kakavdanakneiskustvu
#2763 Re: Federalna televizija
fortaleza wrote:A možda više upadne u oči (ili uši) jedna riječ na hrvatskom jeziku nego 100 na bosanskom pa se pretjerano stvara dojam o ftv-u kao "ustaškoj" televiziji (kako je neki zovu)?
vrlo lako moguće
-
Chuckie
#2764 Re: Federalna televizija
OBN prenosi LP srijedom. Utorkom FTV, RTRS i BHT vrte jednu te istu utakmicu sa različitim komentatorima.casper_ wrote:sta je sa vecerasnjom utakmicom? prenosi li to iko?
- escobar__
#2765 Re: Federalna televizija
Hrvatski jezik nije odvratan. Štaviše, simpatično mi je slušati Hrvate kako pričaju. Ono što ne želim je svaku noć slušati vijesti na hrvatskom jeziku. Ako je bosanski jedan od tri zvanična jezika u državi, a jeste, ne bi im ništa bilo da se malo "prešaltaju" na naš jezik. Bosanskog i ako ima to je zapravo neki hibrid hrvatskog i bosanskog.dječak sa šibicama wrote:Upravo tako.travnik wrote:Pa podržite inicijativu HDZ-a peticijom, javnom podrškom ili na neki drugi način o trećem kanalu. Pošto je riječ o kanalu na hrvatskom jeziku, a ne hrvatskom kanalu, onda će vjerojatno svi ti Bošnjaci, Hrvati i sl. koji pričaju hrvatski preći na taj kanal i vas poštedjeti patnju da slušate riječi na tom "gadnom" jeziku.montypython2000 wrote:Nista u "utrci" ne fali. Problem je sto ima viska. Slova. I to U. Problem je sto mladje generacije uskoro i nece znati koji je to jezik i da njihovi roditelji tako nisu govorili npr prije rata. A to i jeste cilj. "fudbal" je vec pokojni na Ftv, pod naletima "nogometa", "gledateljima" nas terorisu svaki dan, a sad je i trka postala "utrka" itd itd. Nije to nikakva slucajnost. Previse je opsezno i konzistentno da bi bila slucajnost. To je cista asimilacija, koju jos placamo vlastitim parama.
Hrvatski tv kanal, i nece vise biti odvratnog hrvatskog (ili kako ga neki viole nazvati "ustaski") jezika na FTV.
Recimo, ne znam da se u Bosni ikada u životu govorilo 'nogomet'. Ipak, poslušamo li komentatore na FTV koji kao govore bosanski, nogomet je sasvim uobičajena riječ u upotrebi umjesto fudbal. Banalan primjer ali je poenta jasna.
A ne bi mi ni treći kanal na hrvatskom smetao. Zašto bi, hrvatski je službeni jezik u BiH?
-
Chuckie
#2766 Federalna televizija
Postoji li kanal na bosanskom jeziku?
- luckylaka
#2767 Re: Federalna televizija
Mescini MtvIgmanChuckie wrote:Postoji li kanal na bosanskom jeziku?
-
semirizsvemira
#2768 Re: Federalna televizija
Tako je . Ako ce hrvati placati taj kanal onda ok . Onda nek se ukine FTV to ionako nije bosnjacki kanal sa bosanskim jezikom iako ga Bosnjaci placaju skoro 80 posto . Ne znam da neko placa pretplatu u Zapadnoj Hercegovini ili Capljini - Sto bi mi finansirali hrvatski jezik na FTV-u . Nek Hrvati imaju tri kanala ali da zaobidju Bosnjake u placanjumontypython2000 wrote:Zamjena teza nece proci. Hrvatski nije ni odvratan ni ustaski, niti ga je neko ovdje takvim nazvao. Ja licno, cesto odem na Htv i tamo gledam neki prenos ili emisiju zbog visoke kvalitete (tehnicki i sadrzajno). Ftv je medjutim televizija svih nas pa kad vec postoji na njemu hrvatski (za Hrvate) sa cim nemam nikakvih problema trazim da novinari/spikeri Bosnjaci govore Bosanski. Ni manje ni vise. Je li to puno? Ovo dok/kad vec FTV postoji. Meni medjutim ne treba ni Ftv, ima i dovoljno komercijalnih kanala i svi imaju i vijesti i obavljaju drustvenu funkciju. Bez pretplate. Ne zelim da placam nista nikome, pogotovo za nerad i amaterizam. Nemam medjutim problem da postoji 10 kanala na hrvatskom (bosanskom, srpskom, ...) ali ne da ih ja placam iz svog dzepa. Ko sta voli da gleda, neka to i plati, dosta je mistifikacija o ugrozenosti, bilo cijoj i sisanja drzavne sise odnosno guljenja gradjana, poreskih obveznika.
- fatamorgana
#2769 Re: Federalna televizija
A kako je to regulisano u Šveckoj?semirizsvemira wrote: Tako je . Ako ce hrvati placati taj kanal onda ok . Onda nek se ukine FTV to ionako nije bosnjacki kanal sa bosanskim jezikom iako ga Bosnjaci placaju skoro 80 posto . Ne znam da neko placa pretplatu u Zapadnoj Hercegovini ili Capljini - Sto bi mi finansirali hrvatski jezik na FTV-u . Nek Hrvati imaju tri kanala ali da zaobidju Bosnjake u placanju
- travnik
#2770 Re: Federalna televizija
Nitko Bošnjacima na FTV-u ne brani da govore bosanskim jezikom. Radi se par "tuđih" riječi. Uostalom, zašto bi baš svaki Bošnjak iz BiH morao govoriti bosanskim jezikom, a ne hrvatskim, ili zašto bi baš svaki Hrvat iz BiH morao govoriti hrvatskim, a ne bosanskim jezikom? Sloboda izbora. Uostalom, realno gledajući, malo tko u BiH govori isključivo i ispravno jednim jezikom, a da nema nekih "tuđih" riječi. Većina Hrvata koje znam govore tisuća, a ne hiljade, ali isto tako avion, a ne zrakoplov. Miks je kod običnih ljudi, posebno mladih, a tako je logično da će biti i kod novinara. Tako da je, po meni, istrajavanje na nekoj "čistoći" jezika unaprijed propalo, a i pogrešno.montypython2000 wrote:U vezi jezika na Ftv. Stvarno nisam od onih koji broje krvna zrnca. Nemam problema sto se na Ftv govori hrvatski od strane Hrvata, ali nije li onda logicno (i posteno) da novinari i spikeri Bosnjaci govore bosanski. Medjutim NISU, oni takodjer govore hrvatski (ne znam medjutim da li oni to i znaju, mislim da ne). Nedavno je bilo svjetsko prvenstvo u atletici u Rusiji. Voditelj (Bosnjak, ne pamtim kako se zove) je danima govorio "gledatelji" i "utrka". Niko da mu kaze da to NIJE bosanski jezik. Nastranu cinjenica da i malo koji Hrvat u realnom zivotu govori "utrka", cak su mi ljudi govorili da to i njima, Hrvatima, para usi. FTV TREBA UKINUTI. HITNO.
FTV treba iz temelja promijeniti, a ne ukinuti. Tamo je potrebna sustavna deratizacija. Dosadne emisije, ponavljanje po stotinu puta serije i filmove, loš kadar i sl. samo su neki nedostaci.
- It_is_a_Leclerc
#2771 Re: Federalna televizija
Hajde bogati šta ste se dovezali jezika, kao da je to glavna mahana ovog medijskog Frankenštajna.
Veći je problem što Federalna Televizija i nakupina elementarno nepismenih, nemaštovitih i kriminaliziranih uhljupa i neradnika koja u Sivom Domu obija državni budžet, ne poštuje zakon.
Prvo, radi bez upravnog odbora, što je nedopustivo.
Drugo, u Zakonu jasno piše da bar 50 % programa javnih emitera mora biti - informativni, obrazovni ili kulturni program, a u kojoj su mjeri "Ne daj se Nina", "Zimmmer Frei", "Sve će biti dobro", "Zauvijek susjedi" i ostatale tragično glupe serije hrvatske produkcije, obrazovne ili kulturne, procijenite sami.
Treće, u Zakonu jasno piše da bar 50 % programa javnih emitera mora biti domaća produkcija, a kako možete vidjeti - osim morbidnih hrvatskih kobiva sitcoma i turskih priručnika za privlačenje pažnje idiota, domaća produkcija kao da i ne postoji.
Zaključak, FTV treba - iz temelja renovirati, digitalizirati i napraviti ozbiljnu televiziju, ili zatvoriti, a sivodomske štakore uhljebljene po rođačko-kumovskim linijama, potjerati u šume gdje im je i mjesto.
Veći je problem što Federalna Televizija i nakupina elementarno nepismenih, nemaštovitih i kriminaliziranih uhljupa i neradnika koja u Sivom Domu obija državni budžet, ne poštuje zakon.
Prvo, radi bez upravnog odbora, što je nedopustivo.
Drugo, u Zakonu jasno piše da bar 50 % programa javnih emitera mora biti - informativni, obrazovni ili kulturni program, a u kojoj su mjeri "Ne daj se Nina", "Zimmmer Frei", "Sve će biti dobro", "Zauvijek susjedi" i ostatale tragično glupe serije hrvatske produkcije, obrazovne ili kulturne, procijenite sami.
Treće, u Zakonu jasno piše da bar 50 % programa javnih emitera mora biti domaća produkcija, a kako možete vidjeti - osim morbidnih hrvatskih kobiva sitcoma i turskih priručnika za privlačenje pažnje idiota, domaća produkcija kao da i ne postoji.
Zaključak, FTV treba - iz temelja renovirati, digitalizirati i napraviti ozbiljnu televiziju, ili zatvoriti, a sivodomske štakore uhljebljene po rođačko-kumovskim linijama, potjerati u šume gdje im je i mjesto.
- chelo
#2772 Re: Federalna televizija
Moze li me ko demantovati da ftv i dalje fura spice dnevnika iz 2003. kad im je fabrika uradila ???
sinoc gledam zaimovica na bht pa mi naumpade. da ne pricam o bht i njihovom redizajnu spice
kad cujem ko da se neko u Tractoru zaj*bavo
sinoc gledam zaimovica na bht pa mi naumpade. da ne pricam o bht i njihovom redizajnu spice
-
StupskaBitanga
#2773 Re: Federalna televizija
FTV treba dodalni preobražaj a sve su prilike da do toga neće doći
-
StupskaBitanga
#2774 Re: Federalna televizija
ovi kukaju za marketingom a kada treba napraviti program nigdje ih
Ljudi moji sa FTV program ne čine reprize repriza koje su kod vas vodeće na programu
Ljudi moji sa FTV program ne čine reprize repriza koje su kod vas vodeće na programu
-
Holms
#2775 Re: Federalna televizija
a šta tek reći za forsiranje izraza "plaća"?
malo pomalo i nameću nam sve što se nikad ovdje govorilo nije, bar među ovim živim generacijama
malo pomalo i nameću nam sve što se nikad ovdje govorilo nije, bar među ovim živim generacijama