Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
semirsar wrote:Najljepsa stvar sa tom snimalicom je to sto uopste ne moras snimiti ono sto zelis, vec je dovoljno snimiti 5min tekuceg programa, i vratiti se na vrijeme kad je bila zeljena emisija da je pogledas.
Istina je da je to neki workaround ili hack i nije kao takav regularni feature sistema.
Sakazulu wrote:Dok traje rasprava moje se pitanje izgubilo pa ga ponavljam:
Hello,
Davno sam imao namješten pppoe i tada je modem bio stalno uštekan na net, ali su se javljali problemi sa pucanjem telefona, ili kockica na tv, gubitka tona i sl., pa su prebacili da sam biram svaki put konekciju kad startam komp.
Sad se pitam ima li neka skripta ili nešto slično, da se automatski spoji na net čim upalim komp bilo iz logon-a ili iz starta? Da li neko ima neki savjet?
mozes pokusati u internet options/connections (nalazi se u contol panelu) da namjestis allways dial my default connection" - meni nazalost to nikad nije radilo
jedino mi radi kad:
stavis shoutcut za lol konekciju na desktop i onda kopiraj sa desktopa u startup folder: kliknes start/all programs/startup
bitno je da kopiras shortcut sa desktopa a ne da ga pomjeris. Bar kod mene drugacije startup nije funkcionisao (ne znam zasto) nisam mogao direktno shotcut konekcije u startup(jednostavno nije startalo) niti pomjeriti desktop shotcut u startup....samo kopiranje sa desktopa
Sakazulu wrote:Dok traje rasprava moje se pitanje izgubilo pa ga ponavljam:
Hello,
Davno sam imao namješten pppoe i tada je modem bio stalno uštekan na net, ali su se javljali problemi sa pucanjem telefona, ili kockica na tv, gubitka tona i sl., pa su prebacili da sam biram svaki put konekciju kad startam komp.
Sad se pitam ima li neka skripta ili nešto slično, da se automatski spoji na net čim upalim komp bilo iz logon-a ili iz starta? Da li neko ima neki savjet?
mozes pokusati u internet options/connections (nalazi se u contol panelu) da namjestis allways dial my default connection" - meni nazalost to nikad nije radilo
jedino mi radi kad:
stavis shoutcut za lol konekciju na desktop i onda kopiraj sa desktopa u startup folder: kliknes start/all programs/startup
bitno je da kopiras shortcut sa desktopa a ne da ga pomjeris. Bar kod mene drugacije startup nije funkcionisao (ne znam zasto) nisam mogao direktno shotcut konekcije u startup(jednostavno nije startalo) niti pomjeriti desktop shotcut u startup....samo kopiranje sa desktopa
koristim win7
Čitajući ovo od tebe sjetih se opcije, Dial whenever a network connection is not present, a ima i ono Always dial my default connection. I radi hehe...
Pozdrav forumasi,
imam telemach mix maket i nekako mi skupo sve to pa gledam ovu ponudu logosofta i cini mi se odlicnom. Eh sad kod mene nema njihove optike pa me zanima postoji li neki drugi nacin prikljucka (preko telemach infrastrukture i sl)
Esso_i_Ajla wrote:Pozdrav forumasi,
imam telemach mix maket i nekako mi skupo sve to pa gledam ovu ponudu logosofta i cini mi se odlicnom. Eh sad kod mene nema njihove optike pa me zanima postoji li neki drugi nacin prikljucka (preko telemach infrastrukture i sl)
Hvala
I tata bi sine ali "nemere" samo bezicni mozes imati njihov internet.
Koristio sam prije 3 godine satelitski/bezicni internet kod ISP Logosofta, cijena nije bila bas mala, ali sto se tice profesionalnosti, dovoljan je bio jedan poziv da mi ukljuce net, ukoliko nesto nije radilo. Koja je cijena osnovnog paketa Digitalne TV i Interneta, jel moze neko da mi odgovori ?
A1B wrote:Koristio sam prije 3 godine satelitski/bezicni internet kod ISP Logosofta, cijena nije bila bas mala, ali sto se tice profesionalnosti, dovoljan je bio jedan poziv da mi ukljuce net, ukoliko nesto nije radilo. Koja je cijena osnovnog paketa Digitalne TV i Interneta, jel moze neko da mi odgovori ?
Za digitalu ces morati neku drugu temu posjetiti, ovdje govorimo samo o superiornoj tehnologiji - IPTV-u.
A ako si na to mislio, najbolja ti je ova nova ponuda:
TRIO LIght paket uključuje usluge xDSL Interneta pristupnih brzina 8Mbps/512kbps bez ograničenja u download limitu, IP televiziju SUPER TV sa preko 120 domaćih i stranih TV kanala, najam STB uređaja Amino 110 te uslugu fiksne telefonije sa telefonskim uređajem. Pozivi unutar LOL mreže su besplatni. Cijena Trio Light paketa iznosi 36,00 KM+PDV mjesečno.
Lud i ponosan wrote:Uzmes digitron, pa onda ukucas 36 x 17% i dobijes rezultat. Onda saberes sa 36 i eto ga. Nije to tako komplikovano.
42,12 sa pdv-om.
I da napomenem bitnu stvari, Logosoft ne obavezuje svoje korisnike nikakvim ugovorom.
a prikljucak da li se placa ?? imaju li neki resiver za tv i da li se dodatno placa, kakav je daljinski, kod telemaha uzasno sporo vrti kanale. Ukoliko daju resiver i modem, definitivno prelazim kod logosoft-a. Kod telemaha za 23 dodatna kanala traze 5 KM mjesecno. Mislim da je mnooogo bolja ponuda kod Logosofta sto se tice TV-a i interneta
Ja kod telemah-a imam 70 kanala, 6 mb/s, sve dodje oko 37 KM
Last edited by A1B on 30/08/2012 02:01, edited 1 time in total.
Da ali mislim da pozive van LOL doplaćuješ pa tih 42 KM raste onda je bolje uzeti puni Trio (sa Beta paketom) i imaš 15 KM uključenog telefona, brzinu D/U malo veću i sve košta 58,50 KM.
Sakazulu wrote:Da ali mislim da pozive van LOL doplaćuješ pa tih 42 KM raste onda je bolje uzeti puni Trio (sa Beta paketom) i imaš 15 KM uključenog telefona, brzinu D/U malo veću i sve košta 58,50 KM.
nemam kucni fixni telefon, a i ako uzmem ko LOL-a vjerovatno 100 % necu koristit
Sakazulu wrote:Da ali mislim da pozive van LOL doplaćuješ pa tih 42 KM raste onda je bolje uzeti puni Trio (sa Beta paketom) i imaš 15 KM uključenog telefona, brzinu D/U malo veću i sve košta 58,50 KM.
nemam kucni fixni telefon, a i ako uzmem ko LOL-a vjerovatno 100 % necu koristit
Ammarzinho wrote:Jel ima neko problema sa TV-om, meni nema nijednog kanala :S
TV-om, mozda da ga odneses na servis?
Ti vjerovatno imaš u nekom časopisu kolumnu za humoreske ... dobro znaš na šta sam mislio (Super TV). Pitam jel se i ostalima dešavalo da znam do koga je ... Btw. uredu je sad vratila se slika
Last edited by Ammarzinho on 30/08/2012 18:41, edited 1 time in total.
Ammarzinho wrote:Jel ima neko problema sa TV-om, meni nema nijednog kanala :S
TV-om, mozda da ga odneses na servis?
Ti vjerovatno imaš u nekom časopisu kolumnu za humoreske ... dobro znaš na šta sam mislio (Super TV). Pitam jel se i ostalima dešavalo da znam do koga je ...
Pa oklen cu znati brate mili, nisam ti ja vidovita dzemila, ha ja?
Supertv, kod mene bi sve po PS-u
hajde vi koji imate malo vise znanja oko skeniranja ip adresa i koji imaju supertv skenirajte ip adrese i dajte ovdje da se moze gledat preko vlc-a.... ovi atraktivni kanali samo a kome nije mrsko neka skenira sve kanale ))
Ima li jos neko problem da posljednja dva dana konekcija puca svako malo ? Pukne konekcija i vrati se sve u normalu za 3 minute.
Radim nesta na netu za sta trebam imati konstantnu konekciju, ali svako malo se pali crvena lampica na modemu po 2-3 minute, pa pozeleni i sve tako. Nema neke intervale totalno random puca :S
xXBl0odXx wrote:Ima li jos neko problem da posljednja dva dana konekcija puca svako malo ? Pukne konekcija i vrati se sve u normalu za 3 minute.
Radim nesta na netu za sta trebam imati konstantnu konekciju, ali svako malo se pali crvena lampica na modemu po 2-3 minute, pa pozeleni i sve tako. Nema neke intervale totalno random puca :S
Trio+ paket, Dobrinja, sve O.K. Racunar ukljucen vec 48h non-stop i nijednom veza nije zastopala