Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Svemirco

#2751 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Svemirco »

semirsar wrote:Najljepsa stvar sa tom snimalicom je to sto uopste ne moras snimiti ono sto zelis, vec je dovoljno snimiti 5min tekuceg programa, i vratiti se na vrijeme kad je bila zeljena emisija da je pogledas. :D
Istina je da je to neki workaround ili hack i nije kao takav regularni feature sistema.

No, nije bitno, bitno je da funkcioniše :)
Cracked

#2752 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cracked »

Sakazulu wrote:Dok traje rasprava moje se pitanje izgubilo pa ga ponavljam:

Hello,

Davno sam imao namješten pppoe i tada je modem bio stalno uštekan na net, ali su se javljali problemi sa pucanjem telefona, ili kockica na tv, gubitka tona i sl., pa su prebacili da sam biram svaki put konekciju kad startam komp.

Sad se pitam ima li neka skripta ili nešto slično, da se automatski spoji na net čim upalim komp bilo iz logon-a ili iz starta? Da li neko ima neki savjet?
mozes pokusati u internet options/connections (nalazi se u contol panelu) da namjestis allways dial my default connection" - meni nazalost to nikad nije radilo

jedino mi radi kad:
stavis shoutcut za lol konekciju na desktop i onda kopiraj sa desktopa u startup folder: kliknes start/all programs/startup

bitno je da kopiras shortcut sa desktopa a ne da ga pomjeris. Bar kod mene drugacije startup nije funkcionisao (ne znam zasto) nisam mogao direktno shotcut konekcije u startup(jednostavno nije startalo) niti pomjeriti desktop shotcut u startup....samo kopiranje sa desktopa

koristim win7
Sakazulu

#2753 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Cracked wrote:
Sakazulu wrote:Dok traje rasprava moje se pitanje izgubilo pa ga ponavljam:

Hello,

Davno sam imao namješten pppoe i tada je modem bio stalno uštekan na net, ali su se javljali problemi sa pucanjem telefona, ili kockica na tv, gubitka tona i sl., pa su prebacili da sam biram svaki put konekciju kad startam komp.

Sad se pitam ima li neka skripta ili nešto slično, da se automatski spoji na net čim upalim komp bilo iz logon-a ili iz starta? Da li neko ima neki savjet?
mozes pokusati u internet options/connections (nalazi se u contol panelu) da namjestis allways dial my default connection" - meni nazalost to nikad nije radilo

jedino mi radi kad:
stavis shoutcut za lol konekciju na desktop i onda kopiraj sa desktopa u startup folder: kliknes start/all programs/startup

bitno je da kopiras shortcut sa desktopa a ne da ga pomjeris. Bar kod mene drugacije startup nije funkcionisao (ne znam zasto) nisam mogao direktno shotcut konekcije u startup(jednostavno nije startalo) niti pomjeriti desktop shotcut u startup....samo kopiranje sa desktopa

koristim win7

Čitajući ovo od tebe sjetih se opcije, Dial whenever a network connection is not present, a ima i ono Always dial my default connection. I radi hehe...

Eto nema potrebe za shortcutima.

Hvala
Esso_i_Ajla

#2754 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Esso_i_Ajla »

Pozdrav forumasi,
imam telemach mix maket i nekako mi skupo sve to pa gledam ovu ponudu logosofta i cini mi se odlicnom. Eh sad kod mene nema njihove optike pa me zanima postoji li neki drugi nacin prikljucka (preko telemach infrastrukture i sl) :)

Hvala :)
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#2755 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miro Spiro »

Esso_i_Ajla wrote:Pozdrav forumasi,
imam telemach mix maket i nekako mi skupo sve to pa gledam ovu ponudu logosofta i cini mi se odlicnom. Eh sad kod mene nema njihove optike pa me zanima postoji li neki drugi nacin prikljucka (preko telemach infrastrukture i sl) :)

Hvala :)
I tata bi sine ali "nemere" samo bezicni mozes imati njihov internet.
A1B

#2756 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by A1B »

Koristio sam prije 3 godine satelitski/bezicni internet kod ISP Logosofta, cijena nije bila bas mala, ali sto se tice profesionalnosti, dovoljan je bio jedan poziv da mi ukljuce net, ukoliko nesto nije radilo. Koja je cijena osnovnog paketa Digitalne TV i Interneta, jel moze neko da mi odgovori ?
A1B

#2757 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by A1B »

Lud i ponosan wrote:
A1B wrote:Koristio sam prije 3 godine satelitski/bezicni internet kod ISP Logosofta, cijena nije bila bas mala, ali sto se tice profesionalnosti, dovoljan je bio jedan poziv da mi ukljuce net, ukoliko nesto nije radilo. Koja je cijena osnovnog paketa Digitalne TV i Interneta, jel moze neko da mi odgovori ?
Za digitalu ces morati neku drugu temu posjetiti, ovdje govorimo samo o superiornoj tehnologiji - IPTV-u. :D
A ako si na to mislio, najbolja ti je ova nova ponuda:

TRIO LIght paket uključuje usluge xDSL Interneta pristupnih brzina 8Mbps/512kbps bez ograničenja u download limitu, IP televiziju SUPER TV sa preko 120 domaćih i stranih TV kanala, najam STB uređaja Amino 110 te uslugu fiksne telefonije sa telefonskim uređajem. Pozivi unutar LOL mreže su besplatni. Cijena Trio Light paketa iznosi 36,00 KM+PDV mjesečno.
koliko je to u totalu + PDV ?? bgti :-)
A1B

#2758 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by A1B »

Lud i ponosan wrote:Uzmes digitron, pa onda ukucas 36 x 17% i dobijes rezultat. Onda saberes sa 36 i eto ga. Nije to tako komplikovano. :D

42,12 sa pdv-om.

I da napomenem bitnu stvari, Logosoft ne obavezuje svoje korisnike nikakvim ugovorom.
a prikljucak da li se placa ?? imaju li neki resiver za tv i da li se dodatno placa, kakav je daljinski, kod telemaha uzasno sporo vrti kanale. Ukoliko daju resiver i modem, definitivno prelazim kod logosoft-a. Kod telemaha za 23 dodatna kanala traze 5 KM mjesecno. Mislim da je mnooogo bolja ponuda kod Logosofta sto se tice TV-a i interneta

Ja kod telemah-a imam 70 kanala, 6 mb/s, sve dodje oko 37 KM
Last edited by A1B on 30/08/2012 02:01, edited 1 time in total.
A1B

#2759 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by A1B »

Lud i ponosan wrote:Na njihovom portalu http://www.lol.ba pise:

U toku je promotivna akcija u kojoj priključna taksa iznosi 0,00 KM.

A koja je prednost IPTV-a, bez obzira na superiornu ponudu kanala:

https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... 38d266c701
vise ovdje para dodje, ne bih davao 50 KM mjesecno za TV i Internet :?

Plati infrastrukturu
Plati najam modema
Plati najam resivera
Plati pretplatu
Plati PDV
samo plati....i bit ce

ne znam samo sto komplikuju i na web stranici od LOL-a
Last edited by A1B on 30/08/2012 02:17, edited 1 time in total.
A1B

#2760 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by A1B »

OK sve, samo gdje ja na LOL stranici to
A1B

#2761 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by A1B »

Lud i ponosan wrote:Nemam ti zivaca vise crtati, rekao sam sve...

https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... 84aec780ab

Gud najt.
pa tako napisi :mrgreen:

Hvala na informacijama :)

i jos nesto, da li se desava da brzina downloada/uploada znacajno pada ?
A1B

#2762 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by A1B »

Lud i ponosan wrote:Ne. Konstantna uvijek i u svako doba.
Imas od mene cokoladu Image
Sakazulu

#2763 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Da ali mislim da pozive van LOL doplaćuješ pa tih 42 KM raste onda je bolje uzeti puni Trio (sa Beta paketom) i imaš 15 KM uključenog telefona, brzinu D/U malo veću i sve košta 58,50 KM.
A1B

#2764 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by A1B »

Sakazulu wrote:Da ali mislim da pozive van LOL doplaćuješ pa tih 42 KM raste onda je bolje uzeti puni Trio (sa Beta paketom) i imaš 15 KM uključenog telefona, brzinu D/U malo veću i sve košta 58,50 KM.
nemam kucni fixni telefon, a i ako uzmem ko LOL-a vjerovatno 100 % necu koristit
semirsar

#2765 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

A1B wrote:
Sakazulu wrote:Da ali mislim da pozive van LOL doplaćuješ pa tih 42 KM raste onda je bolje uzeti puni Trio (sa Beta paketom) i imaš 15 KM uključenog telefona, brzinu D/U malo veću i sve košta 58,50 KM.
nemam kucni fixni telefon, a i ako uzmem ko LOL-a vjerovatno 100 % necu koristit
Korisnik A1B

U par sati od reg. na forumu si napravio 250 postova, spavas li ti uopste, ba? :shock: :lol:
A1B

#2766 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by A1B »

semirsar wrote:
A1B wrote:
Korisnik A1B

U par sati od reg. na forumu si napravio 250 postova, spavas li ti uopste, ba? :shock: :lol:
spavam po danu, po noci haletam :lol: :lol:
coolkid

#2767 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Ima li šta za SK PRIME?
Ammarzinho

#2768 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Jel ima neko problema sa TV-om, meni nema nijednog kanala :S
semirsar

#2769 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Ammarzinho wrote:Jel ima neko problema sa TV-om, meni nema nijednog kanala :S
TV-om, mozda da ga odneses na servis? :D
A1B

#2770 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by A1B »

semirsar wrote:
sticiu te :-D
Ammarzinho

#2771 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

semirsar wrote:
Ti vjerovatno imaš u nekom časopisu kolumnu za humoreske ... :roll: dobro znaš na šta sam mislio (Super TV). Pitam jel se i ostalima dešavalo da znam do koga je ... Btw. uredu je sad vratila se slika :)
Last edited by Ammarzinho on 30/08/2012 18:41, edited 1 time in total.
semirsar

#2772 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Ammarzinho wrote:
semirsar wrote:
Ti vjerovatno imaš u nekom časopisu kolumnu za humoreske ... :roll: dobro znaš na šta sam mislio (Super TV). Pitam jel se i ostalima dešavalo da znam do koga je ...
Pa oklen cu znati brate mili, nisam ti ja vidovita dzemila, ha ja? :mrgreen:
Supertv, kod mene bi sve po PS-u :thumbup:
033_NS

#2773 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 033_NS »

hajde vi koji imate malo vise znanja oko skeniranja ip adresa i koji imaju supertv skenirajte ip adrese i dajte ovdje da se moze gledat preko vlc-a.... ovi atraktivni kanali samo a kome nije mrsko neka skenira sve kanale :)))
xXBl0odXx

#2774 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by xXBl0odXx »

Ima li jos neko problem da posljednja dva dana konekcija puca svako malo ? Pukne konekcija i vrati se sve u normalu za 3 minute.

Radim nesta na netu za sta trebam imati konstantnu konekciju, ali svako malo se pali crvena lampica na modemu po 2-3 minute, pa pozeleni i sve tako. Nema neke intervale totalno random puca :S
semirsar

#2775 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

xXBl0odXx wrote:Ima li jos neko problem da posljednja dva dana konekcija puca svako malo ? Pukne konekcija i vrati se sve u normalu za 3 minute.

Radim nesta na netu za sta trebam imati konstantnu konekciju, ali svako malo se pali crvena lampica na modemu po 2-3 minute, pa pozeleni i sve tako. Nema neke intervale totalno random puca :S
Trio+ paket, Dobrinja, sve O.K. Racunar ukljucen vec 48h non-stop i nijednom veza nije zastopala :thumbup:
Post Reply