steta za grad. nisam nikad bio al ovako na nevidjeno mi se cini najljepsim gradom u bih (dobro, jebiga, ja padam na mediteranski stih).Alfons Kauders wrote:Ma joj, klinci jebo ga ti. Svako ima muda na internetu, iza anonimnog nicka.zg1911 wrote:popratih malo ovu temu jer razmisljah ovo ljeto posjetit mostar pa rekoh da vidim sta se pise, koliko je grad siguran kad prijedjes na "krivu stranu" itd. neugodno se iznenadih kolicinom mrznje. no ajde, rat je bio, razumijem da ne razumijem pa rekoh samo cu citat bez uplitanja, ali ono sto me navelo na upis jest - moram upitat moderaciju zasto se dozvoljava ovakav govor mrznje kakav upraznjava korisnik bosnjak33? za kvalitetu foruma je to lose
Sto se tice sigurnosti, nikad se nisam osjecao "nesigurno" na zapadnoj strani. Mozda zato sto sam iz Tuzle, a mozda zato jer me nije strah nacionalizmom zadojene djecurlije. To najcesce rjesava par samara. Mozda bi bio problem da naletim na hordu nekakvih navijaca s bilo koje strane, ali jebiga, sta se moze kad ljudi nemaju policiju. U takvim prilikama se najbolje skloniti, ili, ako se nema kamo, jebiga, repetirati i dobro nisaniti.
Prvi put sam u Z. Mostaru boravio 1997. Zapravo nisam ni znao da sam u Z. Mostaru, jer mi nije palo na pamet (citaj bolio me kurac). Ostavio s burazerom auto u praonu, otisli na kaficu i klopu, a u autu Slobodna Bosna i Dani... Momci oprali auto, i pitaju odakle smo. Kazemo da smo iz Tuzle, da smo dosli poslom, a oni pitaju koliko je "nasih" ostalo u Tuzli. Mi se pogledamo i kazemo oko 100,000. Oni skontaju, nasmiju se, pozele nam sretan put i cao.
Jedina neugodnost koju sam tamo dozivio je bila ta sto sam stranim gostima, dok smo pili pice na zapadnoj strani, morao objasniti zasto pola ekipe za stolom ne zeli da s nama ide u stari grad, jer je ljudima bilo tesko povjerovati. Na kraju smo neke i nagovorili da predju s nama, mada nije bilo lako.
al ovo da ljudi nece u drugi dio grada... tuzno! jasno mi je ako je nekom ubijen otac, mati itd ali ako nije treba to pomalo nadic i stvarat suzivot a ne nadat se da ce negativni prirodni prirastaj rijesit problem druge strane. valjda je ocito da cijela bih, kao i rh, gubi na populaciji pa bas i nije oportuno navijat da se susjedi rasele
inace, navijaci su talog drustva di god dodjes. u zagrebu te jebu jesi li tovar, u dalmaciji jesi li purger, a svugdi jesi li srbin. nek se napuse kurca! sve ce to prvi okus pizde popravit
pratih tvoje upise i sve 5. zivio!