GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
poznanik

#2751 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by poznanik »

Better Man wrote:Nije čudno što se Gras raspada kad vidiš kako se uposlenici odnose prema autobusima itd. Stane na finalnu stanicu i drži upaljen motor iako neće minimum 10 minuta, pa i više krenuti nigdje i da ne nabrajam dalje.
Da li to čine iz obijesti, ili s određenim razlogom?
MADMalice

#2752 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MADMalice »

Na nekim linijma voze svakih sat vremena, a na pocetnim stanicama stoje rasporedi voznje na kojim bus ide svakih 20 min. I kad pitas dispecera zasto nema busa recimo u 20.00, on ti samo kaze da taj ne vozi vec onaj u 20.30. I to mrtav hladan, kao da je bas nista cekati jos pola sata, a dosao si na stanicu u 19. 45 i cekas vec 15 min jer mislis da ce bus doci prema rasporedu u 20.00.

Mislim, nemati vozila i voziti svakih sat vremena na jednoj od najfrekventnijih linija, je davno premasilo svaku mjeru, ali bi se prihvatilo kada bi postavili raspored na kojem i stoji tako, vec kao kreten cekas od jutra do sutra i nemas pojma ni kada je bus otisao, ni kada treba doci! To je krajnji bezobrazluk.
A o primitivizmu tih dispecera da i ne govorim. Ja uopce ne znam koj je njihova uloga sem sto stalno sjede i kad nema busa pobjegnu negdje da ih narod ne napada. Ako ga nekako i uhvatis da se pozalis, on ti kaze, idi pitaj "tamo dole" (valjda misli na nadredjene, ako ih upce ima) ili ti pocne psovati sve po redu jer gdje ces sta pitati.
Ja ne znam zasto se gradjani ne oragniziraju i nesto ne poduzmu po pitanju grasa.
Svi kao cekaju da se on sam od sebe raspadne. Valjda ste svi svjesni da se to nikada nece desiti. Pa makar imali samo tramvaje i niti jedan bus, oni ce i dalje tjerati svoje i biti prisutni. Ja placam mjesecnu kartu svaki mjesec i gotovo svaki dan barem u jednom smjeru koristim taxi.

Za sta tacno onda ja placam kartu?
Za one koji ne placaju i revizor prodje pored njih, a mene i kad imam 10 cekera u rukama maltretira da mu pokazem kartu! Za autobus koji dodje kad dodje! Za tramvaj bez klime u kojem ljeti mozes izdrzati samo ako proturis glavu kroz prozor! Za autobuse koji voze u neispravnom stanju i prijetnja su po zivot putnika! Za revizora! I to jos 5 njih, mrcina, da planinu s njima odvalis koji samo gledaju gdje ce neku zrtvu naci da zarade honorar!
duminjo

#2753 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by duminjo »

10 dana bojkotovat GRAS, SAMO 10 dana, pa bi vidjeli... al SVI bojkotovat, nek prazni kruze gradom.
da nabrajam zbog cega, ode cijela noc. svi koji se vozimo istim, imamo minimalno po dobrih 10 razloga.
nego ovako suti i trpi i NADAJ se boljem...a bice bolje u limburgu :lol:
sace dvije godina otkako im ja nisam ni marku dao i NE DAM IM.
emir225

#2754 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by emir225 »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120607018#
ovo je realno za osudu ali vidim niko ni glasa :(
r_faruk

#2755 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by r_faruk »

batine koje dobiju grasovi uposlenici nisu nikada za osudu........... najcesce su zasluzene..... sta se ovdje desilo, ne znam...
cappy_tempo

#2756 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

nije da mi je bas drago ali svojim postupcima zasluze da ih se pljuje na svakom koraku. pa maloprije kod terminala vozim ja iza nekog auta,a soson sa terminala bez kocenja i gledanja samo izleti na cestu i to 1m ispred mene
fidoremilienko

#2757 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fidoremilienko »

Vozaci GRAS-a su kao taxisti (sarajevo taxi). Misle da vladaju gradom. Ali nisu svi isti, ima i dobrih vozaca. Ali nekako me uvijek nerviralo, dok sam se vozio busem, pa trcis na fax (kasnis), a on te prodje kao da te nema. Medjutim, situacija nije ista kada se tu nacali kakva maca, napucana, koja okom trepne on se jadan slomi da zaustavi bus na cesti bez problema i naravno udostoji se i da joj stane gdje ona pozeli.

Uvijek mi je to islo... :)
trambusek88

#2758 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

emir225 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120607018#
Zašto je taj gazda otvorio kafanu na mjestu gdje je grasov terminal 50 godina ako mu smetaju izduvni gasovi?

Ovdje je napadnut jedan od najuljudnijih vozača u GRAS-u koji to svakako nije zaslužio!
Last edited by trambusek88 on 08/06/2012 12:26, edited 1 time in total.
trambusek88

#2759 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

cappy_tempo wrote:nije da mi je bas drago ali svojim postupcima zasluze da ih se pljuje na svakom koraku. pa maloprije kod terminala vozim ja iza nekog auta,a soson sa terminala bez kocenja i gledanja samo izleti na cestu i to 1m ispred mene
Mnogima ne rade kočnice, kao naprimjer onom plavom manu što vozi želj stanica-buća potok. Koče ručnom.
Xarfaxuss

#2760 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Xarfaxuss »

trambusek88 wrote:
Zašto je taj gazda otvorio kafanu na mjestu gdje je grasov terminal 50 godina ako mu smetaju izduvni gasovi?

Ovdje je napadnut jedan od najuljudnijih vozača u GRAS-u koji to svakako nije zaslužio!
Gledaj grasovca sto se upalio :lol: :lol: :lol: :lol:
zateznistub

#2761 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

Xarfaxuss wrote:
trambusek88 wrote:

Zasto? Zato sto nije jedan u plejadi pljuvaca po svemu i svecemu bosaanskom? I na kraju krajeva, sta je pogresno napisao? Evo citam kako nekima smeta autobus koji stoji i drzi upaljen motor!A pojma sa zivotom nemaju i ne znaju razloge zasto to vozaci, SA RAZLOGOM, rade. Ne samo treba pljuvati i pisati nebulze misleci da su najpametniji...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2762 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

bosanskom? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bosna do kosova :lol: :lol:
Akibh

#2763 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Akibh »

Xarfaxuss wrote:
zateznistub wrote:
Xarfaxuss wrote:
Zasto? Zato sto nije jedan u plejadi pljuvaca po svemu i svecemu bosaanskom? I na kraju krajeva, sta je pogresno napisao? Evo citam kako nekima smeta autobus koji stoji i drzi upaljen motor!A pojma sa zivotom nemaju i ne znaju razloge zasto to vozaci, SA RAZLOGOM, rade. Ne samo treba pljuvati i pisati nebulze misleci da su najpametniji...
Hajde SDA-ovac odj*bi! Ceka vas opozicija :dance: :dance: :dance: :dance:
Sto SDA-ovac, GRAS je SDP-ov
neo7

#2764 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by neo7 »

...sutra malo!
nuki_cika

#2765 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nuki_cika »

MADMalice wrote:Na nekim linijma voze svakih sat vremena, a na pocetnim stanicama stoje rasporedi voznje na kojim bus ide svakih 20 min. I kad pitas dispecera zasto nema busa recimo u 20.00, on ti samo kaze da taj ne vozi vec onaj u 20.30. I to mrtav hladan, kao da je bas nista cekati jos pola sata, a dosao si na stanicu u 19. 45 i cekas vec 15 min jer mislis da ce bus doci prema rasporedu u 20.00.

:lol: :lol:
Da to nije onaj dispecer na stupu?Tako sam ja nekidan svratio da pitam što nema busa već sat ipo,kaže "ma nestalo mu goriva dok mu naspu,pa će proraditi ":-) ,ali to je tako receno kao da se ništa nije desilo,a na stanici 500 ljudi čeka po ovoj vručini :x :x
trambusek88

#2766 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

kiki-miki wrote:Stup-Vogošća u terminu od 12:50 je poprilično redovna linija.
Međutim danas nije bila ni u tom,a ni u ostalim.Razlog vrlo jednostavan:obilježavanje godišnjice bitke na Žuči.
A sve u sklopu predizbornih aktivnosti kojima su omogućili prevoz do gore,ali na uštrb građana koji plaćaju karte i koji su morali da kasne na posao i u školu.

Vjerujem da je bilo i još propuštenih linija u ostlaim dijelovima grada.
Dobih broj telefona direktora,onog Kadića,koji kao može riješiti te njihove probleme. :-)
Broj je 293-101.Pa čekam ponedjeljak da provjerim je li to stvarno njegov broj i da mu složim jedan spisak. :oops:

p.s.a dispečer muljator pravi- prvo kao krenuo bus.pa poslije pola sata eto biće ovaj drugi.A nije mogao niti želio odmah da kaže nema busa. :-)

Ih da - započeo objašnjavati meni:Firma u kolapsu :-) Kad će kraj tog kolapsa više
Idući mjesec 11.7. bit će angažovano dosta autobusa za Srebrenicu, pa onda u Avgustu za Igman. Nije to samo predizborno to je svake godine. Valjda Kanton najjeftinije dođe da angažuje svoju firmu.

Što se tiče dispečera pusti ti dispečere na terminalima. 293-245 ti je glavni dispečer za autobuse i on će ti dati najbolju informaciju, Kad će doći i hoće li uopće doći.
trambusek88

#2767 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Akibh wrote:
Sto SDA-ovac, GRAS je SDP-ov
Centrotrans je SDA-ov Direktori Čengić i Šaćiragić su članovi te partije a Tehnički direktor im je bio čini mi se predsjednik kluba u S.O. Vogošća
GRAS je sad pod SDP-om, a do prije godinu dana pod SBiH-om dok je Hasan Bašić bio direktor.
nuki_cika

#2768 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nuki_cika »

kiki-miki wrote:
Ih da - započeo objašnjavati meni:Firma u kolapsu :-) Kad će kraj tog kolapsa više
Kad ih kanton prestane finansirati tada će se definitivno i raspasti,a do tad jadna nam majka sa njima. :-)
DON_eARL

#2769 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DON_eARL »

Šta se desilo sa inicijativom za uvođenje noćnog prevoza u Sarajevu?
Cyrax

#2770 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cyrax »

Kakav crni nocni prijevoz. Jedva se po danu vuku :-)
trambusek88

#2771 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

DON_eARL wrote:Šta se desilo sa inicijativom za uvođenje noćnog prevoza u Sarajevu?
Čeka usvajanje pravilnika o javnom linijskom prevozu i iće na tender.
DON_eARL

#2772 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DON_eARL »

trambusek88 wrote:
DON_eARL wrote:Šta se desilo sa inicijativom za uvođenje noćnog prevoza u Sarajevu?
Čeka usvajanje pravilnika o javnom linijskom prevozu i iće na tender.
Pola godine usvajaju. :-?
Hemera

#2773 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

Nije ministar Haris Lulić dozvolio.
I tu je sve stalo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2774 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

vjerovatno taksi lobi :?
DON_eARL

#2775 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DON_eARL »

Black swan wrote:vjerovatno taksi lobi :?
Ma nema šta da se lobira, nek stave kartu 2.5KM, pa kome se više isplati taxijem, neka se vozi. :D
Post Reply