Rekoh, na strani Barcelone je tradicija, tj. činjenica da zadnjih godina poprilično tarabe Madriđane... Ali po meni je tradicija najmanje bitan faktor, jer svakom nizu, svakoj tradiciji, svakoj tendenciji nekad dođe kraj... Prirodni zakoni

Jedino što ne znamo kada će to doći...
A što se tiče CL, da i jedni i drugi su glatko prošli... Real isuviše glatko kroz grupu, Barca kroz osminu finala... To ih definitivno izdvaja kao dva glavna favorita, kojima ostali nisu ni blizu... To opet ne znači da pehar zasigurno ide u Španiju, što bi rekli lopta je okrugla

Ali sada govorimo o papirnatim šansama, a tu da se razumjemo nema velikih razlika između jednih i drugih... Ali tu manju prednost ja dajem Realu baš zbog dvije navedene činjenice:
1. ove sezone zaista djeluju kao jači, kompaktniji i konstantniji tim i tabela Primere to jasno pokazuje... Barcelona s druge strane ima običaj da se nad nekim iživi, onda valjda vide da to još mogu, pa se uljuljkaju i onda kix

Real s druge strane nema baš običaj tog klasičnog iživljavanja... Mourinho više ide na rutinu... Po meni je to prednost - prvenstveno mislim na konstantnost
2. motivacija - slažem se ja da je nemoguće da u završnici CL neko ostane bez motivacije, pa ni Barcelona... ali mislim da je evidentno da je ta motivacija osjetno na strani Madrida, koji je željan i trofeja i osvete, za razliku od Barcelone i ove njene generacije koja je sve živo osvojila... Istina, pretjerana motivacija zna bit mač sa dvije oštrice, ali to je već domen psihologije...
PS Zna li neko jesu li kladionice izbacile koeficijente za osvajanje CL na ove četvrtfinaliste? Interesuje li me da li se iste poklapaju sa mojom ocjenom, mada me ne bi previše začudilo i kad bi ponovo Barci dali ulogu glavnog favorita...