Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
just principe

#2751 Re: Champions League 2011/12

Post by just principe »

cyprus wrote:Haj dobro, nek bude... Serie A sila nebeska, trči trči pa opet jedva jedan četvrtfinalista... al dobro, mrsko mi se više raspravljat :)
nije, b.liga je sila nebeska pitaj Bhf.a on ce ti to najbolje objasniti. Puni stadioni - sila nebeska. mladi igraci - sila nebeska. veliki transferi - sila nebeska. veliki klubovi - sila nebeska..1 klub po obicaju u cetvrfinalu - sila nebeska..
Werder, Salke - sile nebeske.. Bayern - sila nebeska..Tacno mi je muka od te dominacije na svim poljima..ali dobro shvatam vas..Evropa je ustvari Njemacka kao sto je bila 45 sila bila sila ostala
BHF_Manijak

#2752 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Kad ponestane argumenata onda se pocne karikirati, razumljivo. Ako ne mozes rasrapvljati na nivou, zasto i zapocinjes raspravu?! :) :wink:

Rekoh jedni imaju perspektivu, drugi ne, pitao sam te 5 najmanje pitanja ni na jedno nisi odgovorio, vec mlatis po svom, dakle neozbiljan si sagovornik kratkog fitilja. Ako zelis ozbiljnu raspravu da vodis, onda bar se potrdui da odgovoris na pitanje, postavi ga i ti meni j rado cu odgovorit.

Dovidjenja i prijatna noc.
just principe

#2753 Re: Champions League 2011/12

Post by just principe »

e cuj :lol:

A kakav je tvoj argument citiramItalija se sad izbjegava u sirokom luku! Argument za to molim

Ja sam ti dao barem jedan argument da se ne izbjegava ali eto po tebi se izbjegava, ali dobri igraci i talenti je ne izbjegavaju.. Povrh svega toga nabrajas mlade i reprezentaciju :shock: ..Koga briga za njih, oni uopce nisu tema...Iako ni ovo nije tema ovog topica ali eto

i da odgovorit cu ti..Pogledaj samo male ekipe pod navodnicima Lazio, Roma, Udinese i igrace koje dovode u svoje redove a zatim prodaju peterostuko vise..Cist primjer su Lulic i Pjanic, zatim Hernanes, Gonzales itd..Udinese za djaba doveo Sancheza a prodao ga za 30 miliona, dalje mali Pastore isti slucaj..Ljudi posluju perfektno. Trebam li spominjati trio iz Napolija..ima jos primjera sam mozes pronaci..Ali eto to nije bitno sto prepoznaju talenat, bitnije je za konja Carolla dati 45 miliona Eura
vnm

#2754 Re: Champions League 2011/12

Post by vnm »

u spaniji samo prvoligasi imaju 500 miliona eura dugova prema drzavi (neko ce reci da drzava kupuje socijalni mir...), u italiji se situacija nesto popravila ali se jos nisu izvukli, u engleskoj ko nije zaduzen ima dobrog gazdu odnosno sponzora.

toga svega u bundesligi nema. neka namirisu da si duzan par miliona eura, traze odmah da smanjis troskove i da im prilozis planove za slijedecih nekoliko godina, na koji nacin namjeravas dugove svesti na nulu, inace ode licenca. tako velika imena vrlo lako ulete u probleme ako im jedna sezona ne prodje prema planovima (npr. werder).

zato u njemackoj ulazu u rad sa mladima. werder nije imao srece sa podmladjenjem iz vlastitih redova. dortmund, m'gladbach, bayern, prosle godine mainz. tu i tamo se dovede neko poznatije ime, ali rijetko kada za pretjerano velike pare.

bayern pokupova sve u ligi, to je tacno, medjutim neki su to prihvatili i rado uzmu lovu, uloze u nove igrace i nastave sa radom. ljudi tamo apsolutno nisu optereceni glupostima, tipa koja je liga atraktivnija igracima, a puni stadioni su najbolji pokazatelj.
Mikado

#2755 Re: Champions League 2011/12

Post by Mikado »

Retrospektiva njemačkog fudbala od 1996.

1996. Dortmund 1/4 finale LŠ, Bayern osvojio KUP UEFA,
1996. godine NJEMAČKA osvojila EURO
1997. Dortmund osvaja Ligu Šampiona, a Šalke kup UEFA.
1998. Bayern i Leverkusen 1/4 finale LŠ, Dortmund 1/2 finale LŠ, Schalke 1/2 finale Kupa UEFA

1998. Njemačka ponižena od Hrvatske u 1/4 finalu SP
1999. Bayern finale LŠ
2000. Bayern 1/2 finale LŠ
2000. Njemačka doživjela debakl na EURU osvojiviši samo 1 bod u grupnoj fazi. Završili su kao zadnji u grupi.
2001. Bayern prvak Europe. Kaiserslautern 1/2 finale kupa UEFA
2002. Leverkusen finale LŠ, Dortmund finale kupa UEFA
2002. Njemačka izgubila u finalu SP od Brazila.
2003. -
2004. -
2004. Ponovo debakl Njemačke na EURU. Nisu uspjeli proć grupnu fazu.
2005. Bayern 1/4 finale LŠ
2006. Schalke 1/2 finale Kupa UEFA.
2006. Njemačka osvojila 3. mjesto na SP kojem je bila domaćin.
2007. Bayern 1/4 finale LŠ, Werder 1/2 finale Kupa UEFA.
2008. Schalke 1/4 finale LŠ, Bayern 1/2 finale Kupa UEFA.
2008. Njemačka finale EURA.
2009. Bayern 1/4 finale LŠ, Hamburg 1/2 finale EL, Werder finale EL
2010. Bayern finale LŠ, Hamburg 1/2 finale EL
2010. Njemačka finale SP
2011. Schalke 1/2 finale LP.

Rezultati klubova se očito odražavaju na njemačku reprezentaciju.

NAPOMENA: Navodio sam njemačke klubove koji su došli najmanje do 1/4 finala europskog takmičenja ili dalje.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2756 Re: Champions League 2011/12

Post by Admir_1984 »

ja to njemacko podmaldjivanje slusam vec 6 godina, a sta su do sada izbacili osim onih iz bayerna :roll:

nabroj mi veci transfer u njemackoj u zadnjih 50 godina, a da ga nije bayern napravio :roll:
vicious

#2757 Re: Champions League 2011/12

Post by vicious »

Jao opet ono "moja liga je jaca od tvoje" :) i pri tome se mijesaju kruske i jabuke. Kakve veze ima podmladjivanje sa visinama transfera??
Besmislena diskusija po hiljaditi put, nema egzaktnih pokazatelja i sve zavisi od subjektivnog dozivljaja fudbala koji se igra u ovoj ili onoj ligi.

Na temu: manje vise ocekivani rasplet, mozda sa malim izuzetkom Chelsea, ali to i jeste bio najneizvjesniji par. Ne bih se slozio sa procjenama forumasa koji stavljaju Bayern odmah iza Barce i Reala, i pored ove dvije "sedmice" Bayerna u 3 dana. Naletila su im dva pacenika, krenulo ih i to je to. Po meni je Milan jaci od Bayerna, u direktnom susretu bi Ibra napravio cirkus sa klocevima Boatengom i Badstuberom. Posto se i Chelsea izgleda polako vraca, Bayern je tu negdje s njima, dakle 4.-5. po jacini medju cetvrtfinalistima.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Last edited by vicious on 15/03/2012 08:27, edited 1 time in total.
Better Man

#2758 Re: Champions League 2011/12

Post by Better Man »

Oni koji misle da je Talijanski nogomet trenutno dobar i da im je liga dobra, varaju se! Talijanski nogomet je talašika, a u to smo se mogli uvjeriti u osmini LP gdje su skoro svi njihovi predstavnici doživjeli debakl. I Milan koji je uspio se plasirati dalje je u revanšu protiv Arsenala doživio debakl i poniženje i samo zahvaljujući lošoj igri Arsenala u Milanu i neimanju snage Arsenala za drugo poluvrijeme u Londonu su prošli dalje. Njemački nogomet trenutno jeste kvalitetniji i to rezultati u zadnje 4 godine jasno poakzuju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2759 Re: Champions League 2011/12

Post by Tomahawk11 »

Better Man wrote:Oni koji misle da je Talijanski nogomet trenutno dobar i da im je liga dobra, varaju se! Talijanski nogomet je talašika, a u to smo se mogli uvjeriti u osmini LP gdje su skoro svi njihovi predstavnicvi doživjeli debakl. I Milan koji je uspio se plasirati dalje je u revanšu protiv Arsenala doživio debakl i poniženje i samo zahvaljujući lošoj igri Arsenala u Milanu i neimanju snage Arsenala za drugo poluvrijeme u Londonu su prošli dalje. Njemački nogomet trenutno jeste kvalitetniji i to rezultati u zadnje 4 godine jasno poakzuju.
Dakle, prema ovoj tvrdnji, i Englezi su tu negdje sa Talijanima. I njima ostao jedan predstavnik kao Talijanima.
Dzaba se raspravljate, Real i Barcelona, pa onda svi ostali dolaze.
salihamidžić 20

#2760 Re: Champions League 2011/12

Post by salihamidžić 20 »

Napoli se posteno isfulo sinoc :D Malo mi je zao Napolia :cry:
Korisnicko ime

#2761 Re: Champions League 2011/12

Post by Korisnicko ime »

T8 wrote:
simonese wrote:ludilo,Di Mateo je poludio :D
di mateo pravi emotivac. to je izgleda falilo čelziju. ovakav čelzi mi djeluje kao najbolja engleska ekipa trenutno
Chelseau je falilo to da "vodeci" igraci ne bojkotuju prethodnog managera...
Za mene su oni, prije svega Lampard i Terry ali i ostali, Drogba, Essien...shupci samo takvi...isti tim, ista taktika, ali sada zalaganje i tri pobjede u nizu, uz samo jedan primljen gol, a prije toga k'o da su sami pustali golove, a potrudit' se da ga daju nema sanse.
Vise bi fer bilo prema AVB da kad su ga otpustili da su imenovali Terryja igracem-managerom nego sto su imenovali Di Matea kao "privremenog". I onako sjedi na klupi na mjestu managera... :D
Kao sto im je u devedesetim Vialli bio igrac-manager, u vrijeme prije ruskog tajkuna, kada su bili jedan od najgotivnijih klubova na Ostrvu...
Ali_G

#2762 Champions League 2011/12

Post by Ali_G »

Klosari stari. Svjesni su oni da je njihovo vrijeme proslo, al svima vokri kad nisu u sastavu. Imaju sanse za dalje samo ako nalete na Marsej ili Apoel i mozda Benficu.
Nogatrans

#2763 Re: Champions League 2011/12

Post by Nogatrans »

Cuj Real ispred Barselone... :-) :-)

Ja ne znam stvarno po kojoj osnovi ovo neko moze napisati,eto barem jednu da mi da u zadnji 3-4 godine. :skoljka:
5 0 5

#2764 Re: Champions League 2011/12

Post by 5 0 5 »

Nogatrans wrote:Cuj Real ispred Barselone... :-) :-)

Ja ne znam stvarno po kojoj osnovi ovo neko moze napisati,eto barem jednu da mi da u zadnji 3-4 godine. :skoljka:
vjerovatno u njegovom srcu.
cyprus

#2765 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Čuj po kojoj osnovi... :-) Onih +10 nije osnova? :-) Veća motivacija koju Realovci i Mourinho imaju također nije osnova? :-) Pričajte šta hoćete i fatajte se tradicije koliko vam je volja, ali objektivni pokazatelji govore da je ove sezone Real jači... Iz toga ja izvodim logičan zaključak da su i prvi favoriti za osvajanje pehara CL... a i tradicije su tu da se ruše...

Ja ne kažem da će oni 100% osvojit, ali čvrsto stojim iza toga da su najbliži tom cilju...
Charuga
Globalni moderator

#2766 Re: Champions League 2011/12

Post by Charuga »

cyprus wrote:

Čuj po kojoj osnovi... :-) Onih +10 nije osnova? :-) Veća motivacija koju Realovci i Mourinho imaju također nije osnova? :-) Pričajte šta hoćete i fatajte se tradicije koliko vam je volja, ali objektivni pokazatelji govore da je ove sezone Real jači... Iz toga ja izvodim logičan zaključak da su i prvi favoriti za osvajanje pehara CL... a i tradicije su tu da se ruše...

Ja ne kažem da će oni 100% osvojit, ali čvrsto stojim iza toga da su najbliži tom cilju...
Kad vec spominjes +10 kao osnovu i objektivne pokazatelje, trebao si onda spomenuti da su se ove sezone sastali tri puta a skor je sljedeci:

25.01.2012 Barcelona-Real Madrid 2:2 (Kup)
18.01.2012 Real Madrid-Barcelona 1:2 (Kup)
10.12.2011 Real Madrid-Barcelona 1:3 (Prvenstvo)

Ali to je Spanija a mi pricamo o LP-a, pa se ne moraju ni te utakmice uzimati kao neki pokazatelji. U LP-a ove sezone, obje ekipe su bile prve u svojim grupama. Real je imao skor 6-0-0 a Barsa 5-1-0 s tim sto je Barsa u grupi imala Milan, koji je usao medju osam najboljih. O motivaciji je bezveze pricati. Koliko god je imaju jedni, toliko je imaju i drugi. Jedni da konacno dobiju druge a drugi da nastave da pobjedjuju one prve.

I kako sad iz ovih gore pokazatelja izvuci ko je favorit?
cyprus

#2767 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Rekoh, na strani Barcelone je tradicija, tj. činjenica da zadnjih godina poprilično tarabe Madriđane... Ali po meni je tradicija najmanje bitan faktor, jer svakom nizu, svakoj tradiciji, svakoj tendenciji nekad dođe kraj... Prirodni zakoni :-D Jedino što ne znamo kada će to doći...

A što se tiče CL, da i jedni i drugi su glatko prošli... Real isuviše glatko kroz grupu, Barca kroz osminu finala... To ih definitivno izdvaja kao dva glavna favorita, kojima ostali nisu ni blizu... To opet ne znači da pehar zasigurno ide u Španiju, što bi rekli lopta je okrugla :-) Ali sada govorimo o papirnatim šansama, a tu da se razumjemo nema velikih razlika između jednih i drugih... Ali tu manju prednost ja dajem Realu baš zbog dvije navedene činjenice:

1. ove sezone zaista djeluju kao jači, kompaktniji i konstantniji tim i tabela Primere to jasno pokazuje... Barcelona s druge strane ima običaj da se nad nekim iživi, onda valjda vide da to još mogu, pa se uljuljkaju i onda kix :oops: Real s druge strane nema baš običaj tog klasičnog iživljavanja... Mourinho više ide na rutinu... Po meni je to prednost - prvenstveno mislim na konstantnost

2. motivacija - slažem se ja da je nemoguće da u završnici CL neko ostane bez motivacije, pa ni Barcelona... ali mislim da je evidentno da je ta motivacija osjetno na strani Madrida, koji je željan i trofeja i osvete, za razliku od Barcelone i ove njene generacije koja je sve živo osvojila... Istina, pretjerana motivacija zna bit mač sa dvije oštrice, ali to je već domen psihologije...

PS Zna li neko jesu li kladionice izbacile koeficijente za osvajanje CL na ove četvrtfinaliste? Interesuje li me da li se iste poklapaju sa mojom ocjenom, mada me ne bi previše začudilo i kad bi ponovo Barci dali ulogu glavnog favorita...
Tomahawk11
Globalni moderator

#2768 Re: Champions League 2011/12

Post by Tomahawk11 »

FC Barcelona 2,15
Real Madrid 3,40
BAyern Munchen 7,00
Chelsea 9,50
AC Milan 14,00
Sl Benfica Lisabon 45,00
Olympique Marseille 81,00
APOEL FC 125,00

tipico
Sharam

#2770 Re: Champions League 2011/12

Post by Sharam »

http://www.youtube.com/watch?v=0MnCr1hd ... r_embedded

ma ja ba samo u Barcelone glume i valjaju se :-) :-) :-) :-) :-) :dance: :mrgreen:
neo7

#2771 Re: Champions League 2011/12

Post by neo7 »

Sharam wrote:http://www.youtube.com/watch?v=0MnCr1hd ... r_embedded

ma ja ba samo u Barcelone glume i valjaju se :-) :-) :-) :-) :-) :dance: :mrgreen:
:lol: :lol:
at the end of the game , lavezzi goes crazy and shoots at the camera

"it's a disgrace , it's a fucking disgrace"
:lol: :lol: :D
todd_smith

#2772 Re: Champions League 2011/12

Post by todd_smith »

cyprus wrote:Rekoh, na strani Barcelone je tradicija, tj. činjenica da zadnjih godina poprilično tarabe Madriđane... Ali po meni je tradicija najmanje bitan faktor, jer svakom nizu, svakoj tradiciji, svakoj tendenciji nekad dođe kraj... Prirodni zakoni :-D Jedino što ne znamo kada će to doći...

A što se tiče CL, da i jedni i drugi su glatko prošli... Real isuviše glatko kroz grupu, Barca kroz osminu finala... To ih definitivno izdvaja kao dva glavna favorita, kojima ostali nisu ni blizu... To opet ne znači da pehar zasigurno ide u Španiju, što bi rekli lopta je okrugla :-) Ali sada govorimo o papirnatim šansama, a tu da se razumjemo nema velikih razlika između jednih i drugih... Ali tu manju prednost ja dajem Realu baš zbog dvije navedene činjenice:

1. ove sezone zaista djeluju kao jači, kompaktniji i konstantniji tim i tabela Primere to jasno pokazuje... Barcelona s druge strane ima običaj da se nad nekim iživi, onda valjda vide da to još mogu, pa se uljuljkaju i onda kix :oops: Real s druge strane nema baš običaj tog klasičnog iživljavanja... Mourinho više ide na rutinu... Po meni je to prednost - prvenstveno mislim na konstantnost

2. motivacija - slažem se ja da je nemoguće da u završnici CL neko ostane bez motivacije, pa ni Barcelona... ali mislim da je evidentno da je ta motivacija osjetno na strani Madrida, koji je željan i trofeja i osvete, za razliku od Barcelone i ove njene generacije koja je sve živo osvojila... Istina, pretjerana motivacija zna bit mač sa dvije oštrice, ali to je već domen psihologije...

PS Zna li neko jesu li kladionice izbacile koeficijente za osvajanje CL na ove četvrtfinaliste? Interesuje li me da li se iste poklapaju sa mojom ocjenom, mada me ne bi previše začudilo i kad bi ponovo Barci dali ulogu glavnog favorita...

sve to za Real stoji, ali sav taj trud i motivaciju koju imaju ove sezone, nisu nista za onaj kompleks ili kako bi ti rekao "tradiciju" koji su im Katalonci nabili

kada Real igra protiv Barcelone, on ne igra svoju igru nego krkansku, koja im nikada ne prolazi...slicna prica i prosle sezone, igrali odlicno svoju igru kroz cijeli turnir, dosla Barca nadmetnula svoju igru, i oni promijenili svoj stil igre i dobili po usima

po meni je to i glavni razlog sto je Barsa favorit, nema veze ko igra oni svoj tempo i svoj stil guraju 90 minuta, i ko bolje igra Barsin stil nego sama Barsa...i stvar je u tome da sad Real moze izvuci da igra dvije utakmice sa ekipom koju je vec dovoljno tesko dobiti u 1 susretu
cyprus

#2773 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Tomahawk11 wrote:FC Barcelona 2,15
Real Madrid 3,40
BAyern Munchen 7,00
Chelsea 9,50
AC Milan 14,00
Sl Benfica Lisabon 45,00
Olympique Marseille 81,00
APOEL FC 125,00

tipico
Sjo, sve ko u mene :D , samo eto Barca na prvom mjestu (garant zbog ove sedmice)... Eto nek im bude :D al ja i dalje mislim da je Real jači... eh, samo da uspiju preć preko tog svog komplexa :)
pirmin

#2774 Re: Champions League 2011/12

Post by pirmin »

Ja cu probati sa lay Barcelona to win CL.
Imam neki osjecaj za filing. :)
salihamidžić 20

#2775 Re: Champions League 2011/12

Post by salihamidžić 20 »

Jose Mourinho zeli da izbjegne Bayern Minhen u sutrasnjem zrijrbu...
Locked